Προς το περιεχόμενο

Να κλείσω τις τρύπες ή όχι (περί ... αερισμού των PC)

giannis2001

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι insomniacs,

θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση που αφορά το εσωτερικό του Η/Υ και συγκεκριμένα την ψύξη του...

[μπλα μπλα]

Πρόσφατα αναγκάστηκα να αλλάξω τροφοδοτικό επειδή το παλιότερο τα'παιξε! Έτσι βάζοντας το καινούριο τροφοδοτικό σκέφτηκα να κάνω κάτι για να ρίξω λίγο τις υψηλές θερμοκρασίες του κουτιού μου. Αποφάσισα λοιπόν να χρησιμοποιήσω το ανεμιστηράκι από το παλιό τροφοδοτικο που φαίνοταν να δουλεύει ακόμα. Το τοποθέτησα μπροστά και χαμηλά (ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό!!!). Όλη η εγκατάσταση (τροφοδοτικού και ανεμιστήρακι) έγινε με τη βοήθεια ενός φίλου μου, μέλος επίσης του insomnia (αυτός έκανε ουσιαστικά όλη τη δουλειά).

[/μπλα μπλα]

Βάζοντας λοιπόν το ανεμιστηράκι έκλεισε όλες τις τρύπες του κουτιού. Και εκεί είναι η απορία μου ρε παιδιά. Έγώ δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι ότι καλύτερο. Ποια είναι η γνώμη σας; Έχετε κάποια εμπειρία πάνω σε αυτό το θέμα. Να τις αφήσω κλειστές τις τρύπες ή να τις ανοίξω;

Παιδιά ελπίζω να έγινα κατανοητός. Αν όχι τότε να είστε σίγουροι ότι φταίω εγώ και όχι εσείς και είμαι πρόθυμος να διευκρινήσω ότι χρειαστεί.

Δημοσ.

Σύμφωνα με το φίλο μου:

"Για καλύτερη και γρηγορότερη απαγωγή της θερμότητας επιθυμούμε τη μέγιστη δυνατή ροή. Σε ένα κενό κουτί για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε σωστά τη ροή και ταυτόχρονα να την μεγιστοποιήσουμε πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρξουν διαρροές (είτε εισόδου είτε εξόδου του αέρα). Και έτσι πετυχαίνουμε να ελαχιστοποιήσουμε άλλο ένα μικρότερης έκτασης

φαινόμενο, αυτό των 'μικροκυκλωμάτων' που δημιουργούν διαταραχές."

Δημοσ.

Έκανα κι εγώ το ίδιο - έκλεισα όλες τις τρύπες που είχε στα πλαϊνά το κουτί, στο πάνω και στο κάτω μέρος από κάθε πλευρά (σαν σουρωτήρι ήταν) - αλλά δεν παρατήρησα κάποια σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία. Μάλλον θα έλεγα ότι ανέβαζε 1-2 βαθμούς περισσότερο. Γι' αυτό και άφησα ανοιχτές τις τρύπες στο κάτω μέρος και κλειστές αυτές στο πάνω - κυρίως για τη σκόνη, που μαζεύεται μπόλικη και με αναγκάζει να τον ανοίγω για καθάρισμα κάθε μήνα σχεδόν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...