tutuyo Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 14 minutes ago, Strat8 said: Νομίζω πως δεν έχει σημασία πλέον να υπάρχει ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα που θέτουν οι Υπουργοί, καθώς αυτά μεταβάλλονται συνεχώς εδώ και σχεδόν ένα έτος. Το τέλος καλοκαιριού θα γίνει Οκτώβριος, ο Οκτώβριος θα γίνει Δεκέμβριος και μετά θα γίνει αρχές του 2025. Απο το γεγονος οτι ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του, εγω καταλαβαινω οτι δεν υπαρχει κανενα deadline Η κι αν υπαρχει δεν θα γινει σεβαστο. Ετσι κι αλλιως τι επιπτωση θα εχει στο κρατος? το πολυ να πληρωνουμε (ακομη ενα προστιμο στην ΕΕ μεχρι να εναρμονιστουμε). κλαιν, ετσι κι αλλιως λεφτα υπαρχουν καποια στιγμη ΘΑ μπει ο αριθμος, αν το θελησει ο Μανιτου και το επιτρεψει ο Τουτατης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspapp Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, Strat8 είπε Νομίζω πως δεν έχει σημασία πλέον να υπάρχει ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα που θέτουν οι Υπουργοί, καθώς αυτά μεταβάλλονται συνεχώς εδώ και σχεδόν ένα έτος. Το τέλος καλοκαιριού θα γίνει Οκτώβριος, ο Οκτώβριος θα γίνει Δεκέμβριος και μετά θα γίνει αρχές του 2025. Συμφωνώ απόλυτα. Μεταξύ άλλων είπε για την έκδοση: "περιμένουμε να συντονιστούμε με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα" & "περιμένουμε και από το προστασίας του πολίτη το οποίο έχει την ευθύνη για την έκδοση των ταυτοτήτων και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία στο να είμαστε πλέον στην ίδια σελίδα σε σχέση με την δυνατότητα παραγωγής και εκτύπωσης για να μπορέσει να βγει". Οπότε έχουμε ακόμα μέλλον. Ίσως φταίω κι εγώ που ενημερώνω τακτικά σχετικά με τον Προσωπικό Αριθμό, λέω να το σταματήσω, όταν είναι να βγει θα το μάθουμε μια και καλή. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stoliver Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, tutuyo είπε Απο το γεγονος οτι ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του, εγω καταλαβαινω οτι δεν υπαρχει κανενα deadline Η κι αν υπαρχει δεν θα γινει σεβαστο. Ετσι κι αλλιως τι επιπτωση θα εχει στο κρατος? το πολυ να πληρωνουμε (ακομη ενα προστιμο στην ΕΕ μεχρι να εναρμονιστουμε). κλαιν, ετσι κι αλλιως λεφτα υπαρχουν καποια στιγμη ΘΑ μπει ο αριθμος, αν το θελησει ο Μανιτου και το επιτρεψει ο Τουτατης Η ταυτότητα ισχύει κανονικά είτε βγει ο αριθμός είτε δεν βγει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 20 λεπτά πριν, pontez2 είπε Έχουμε γράψει κάπου, σε ποιες υπηρεσιες πρέπει να ενημερωσουμε για αλλαγη ταυτότητας και ποιες ενημερονονται αυτοματα? Πχ έκανα επικαιροποιηση στοιχειων στα web banking, αυτο σημαίνει οτι δε χρειάζεται να ενημερωσω τράπεζες? Οι άλλοι? Ααδε αυτοματα, επομενως και το εμεπ-gov. Αρα μπορεις απ το web banking να κανεις kyc και να ενημερωθει η ταυτοτητα. Δεη νομιζω μπορεις να στειλεις ηλεκτρονικα , δεν ειναι αυτοματο αλλα δεν τρεχεις. Ισως και για τον τηλ. παροχο να γινεται αν και εγω θα περασω οποτε δεν εχει κοσμο να κανω ενημερωση. Ο ΕΦΚΑ δεν ξερω τι παιζει, θα τους στειλω ερωτημα ως ηλεκτρονικο ραντεβού χωρις παρουσια να δω τι θα πουν... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου Το οποιο deadline αφορουσε την ταυτοτητα για να μην μας κοψει η αμερικη τη visa Πλεον ειμαστε ΟΚ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου Ο ΕΦΚΑ ενημερώθηκε αυτόματα. Το ειδα πατώντας στο link για επίδομα ασθενείας . (Νομίζω το είχε πει-προτεινει και αλλος συνφορουμίτης) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 3 ώρες πριν, tutuyo είπε Απο το γεγονος οτι ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του, εγω καταλαβαινω οτι δεν υπαρχει κανενα deadline Η κι αν υπαρχει δεν θα γινει σεβαστο. Ετσι κι αλλιως τι επιπτωση θα εχει στο κρατος? το πολυ να πληρωνουμε (ακομη ενα προστιμο στην ΕΕ μεχρι να εναρμονιστουμε). κλαιν, ετσι κι αλλιως λεφτα υπαρχουν καποια στιγμη ΘΑ μπει ο αριθμος, αν το θελησει ο Μανιτου και το επιτρεψει ο Τουτατης Deadline προφανως και θα εχουν ...απλα το κανουν μονιμως extend. Πλεον δεν υπαρχει κινδυνος για προστιμα κλππ αφου ο ΠΑ ειναι για εσωτερικη καταναλωση και οχι στην ΕΕ ή ΗΠΑ. ΥΓ. @andreaspapp καλα κανεις και βαζεις τις ειδησεις. Να μαθαινουμε τι ταζουν καθε φορα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ardi21 Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου Εν τω μεταξυ ο προσωπικος αριθμος ηταν να ενεργοποιηθει τον Δεκεμβριο του 2023.. https://www.enikonomia.gr/timeliness/nees-taftotites-apo-dekemvrio-o-proso/492850/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gbras Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 30 minutes ago, ardi21 said: Εν τω μεταξυ ο προσωπικος αριθμος ηταν να ενεργοποιηθει τον Δεκεμβριο του 2023.. https://www.enikonomia.gr/timeliness/nees-taftotites-apo-dekemvrio-o-proso/492850/ Και οι καινουργιες ταυτοτητες ηταν να κυκλοφορησουν το 2018. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Προς ενημέρωση του φίλου που μιλούσαμε εδώ, πριν λίγες μέρες, αλλά και των υπολοίπων βεβαίως. Εν τέλει, μίλησα με το φίλο-λογιστή μου, ο οποίος έκανε ό,τι μου είχε πει. Απλά έστειλε ένα αίτημα μέσα από το myAade στη ΔΟΥ που υπάγομαι (θεωρητικά, μπορούσα να το είχα στείλει και μόνος μου, και εσείς μπορείτε) για μεταβολή στοιχείων φυσικού προσώπου. Στα σχετικά έγγραφα, ανέβασε 2 αρχεία, την νέα ταυτότητα σκαναρισμένη και το Δ210 συμπληρωμένο. Μέσα σε μισή ώρα, το αίτημα είχε επεξεργαστεί και ολοκληρωθεί (σου έρχονται mail ειδοποίησης σε κάθε update). Πράγμα που σημαίνει ότι ο υπάλληλος της ΔΟΥ μου άλλαξε εκείνη τη στιγμή τα στοιχεία της νέας ταυτότητας. Αλλά αν θυμάμαι καλά, δεν μπήκα στην ΑΑΔΕ να δω αν έχουν αλλάξει τα στοιχεία. Μπήκα πρώτα το απόγευμα στο Gov Wallet, κλασσικά κολλημένο στην παλιά ταυτότητα, κάνω "Ανακληση Ψηφιακού Εγγράφου" (1η φορά το έκανα, 5 λεπτά πριν είχα διαβάσει εδώ μέσα ότι πρέπει να το κάνεις εσύ, δεν κάνει update στη νέα ταυτότητα μονο του το app) και φόρτωσε τη νέα ταυτότητα. Μετά που μπήκα και ΑΑΔΕ και ΕΜΕπ, όλα ήταν αλλαγμένα πλέον. Τώρα θα σας γελάσω, δε ξέρω ποιος ευθύνεται για την αλλαγή. Η λογική λέει η ΔΟΥ. Αλλά εγώ σκεφτόμουν και το άλλο: λες τόσο καιρό που δεν έκανα "Ανακληση Ψηφιακού Εγγράφου" στο Gov Wallet, να δημιουργούσε αυτό κάποιο conflict και να μην γίνονταν update τα στοιχεία μου; Τέσπα όλα καλά. Α επίσης, για το άλλο που λέγαμε, μη δημιουργηθεί κάποιο θέμα που η δήλωση έχει μέσα την παλιά ταυτότητα και εμείς τώρα έχουμε τη νέα (συγκεκριμένα σε εμένα έτσι έγινε, πρώτα έκανα φορολογική δήλωση - άρα έχει μέσα της τον παλιό αριθμό ταυτότητας - και μετά από λίγες ώρες έγινε η παραπάνω αλλαγή αριθμού ταυτότητας στην ΑΑΔΕ)... Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Για του λόγου το αληθές, να αναφέρω ότι μια χαρά μου πιστώθηκε -χθες κιόλας- από τη ΔΟΥ η επιστροφή φόρου που δικαιούμουν, μετά τη φορολογική δήλωση που έκανα. Επεξ/σία 24 Ιουλίου από GiOrGoSk21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ardi21 Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου Δηλαδη η ΑΑΔΕ σε καποιους ενημερωνεται αυτοματα και σε καποιους αλλους οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stoliver Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, vagos789 είπε Το οποιο deadline αφορουσε την ταυτοτητα για να μην μας κοψει η αμερικη τη visa Πλεον ειμαστε ΟΚ Επίσημα υπάρχει από την Ε.Ε., η Ελλάδα πιάνει για μέχρι το Αυγούστο του 26.. εκτιμώ ότι στο εσωτερικό θα ισχύει κανονικά ακόμα και μετά. Οι ταυτότητες των αστυνομικών έμειναν χωρίς τσιπάκι, αυτές ισχύουν μέχρι το 31 εκτός αν γίνει εξαίρεση ή είναι σε άλλη κατηγορία εγγράφων... Επεξ/σία 24 Ιουλίου από Stoliver Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tounion Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2 hours ago, ardi21 said: Δηλαδη η ΑΑΔΕ σε καποιους ενημερωνεται αυτοματα και σε καποιους αλλους οχι. Κι αν σου κάτσει ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gothic_waver Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου Εντελώς. Και η μάνα μου άλλαξε τον 09/23 (από τους τελευταίους με την παλιά), πέρασε ένας μήνας και δεν την άλλαζαν. Έγινε χειροκίνητα με το Δ210. Ελλάδα 3(το μακρύτερο).0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Walternet Δημοσ. 29 Ιουλίου Share Δημοσ. 29 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 24/7/2024 στις 12:21 ΜΜ, panosno1com είπε Ααδε αυτοματα, επομενως και το εμεπ-gov. Αρα μπορεις απ το web banking να κανεις kyc και να ενημερωθει η ταυτοτητα. Δεη νομιζω μπορεις να στειλεις ηλεκτρονικα , δεν ειναι αυτοματο αλλα δεν τρεχεις. Ισως και για τον τηλ. παροχο να γινεται αν και εγω θα περασω οποτε δεν εχει κοσμο να κανω ενημερωση. Ο ΕΦΚΑ δεν ξερω τι παιζει, θα τους στειλω ερωτημα ως ηλεκτρονικο ραντεβού χωρις παρουσια να δω τι θα πουν... 1)ΑΑΔΕ ενημερώθηκε αυτόματα σε λιγότερο από 5 εργάσιμες 2)οι τράπεζες ενημερώθηκαν online μεσω web banking -- kyc εύκολα 3) ο πάροχος ενέργειας με αποστολή online μέσα από την φόρμα επικοινωνείας επισυνάπτωντας ψηφιοποιημενη την ταυτότητα Ολα ευκολα online και χωρις να χαθεί χρόνος σε μετακινήσεις και αυτοπρόσωπη παρουσία , εκτός από το "atlas.gov.gr" ( Ενιαίο Μητρώο Ασφάλισης-Ασφαλιστικής Ικανότητας «ΑΤΛΑΣ») στην "Ασφαλιστική Ικανότητα" όπου ακόμα φαίνεται η παλιά ταυτότητα ,μετά από μήνες ..... P.S. παρεπιπτόντως Στο e-ΕΦΚΑ που φαίνεται ο Α.Δ.Τ. , ο αριθμός ταυτότητας ? Γιατί στο Μητρώο /Ατομικά στοιχεία ,ενω περιέχει/φαίνεται ο ΑΦΜ ,ο ΑΜΚΑ κ.λ.π. δεν φαίνεται ο Α.Δ.Τ , ο αριθμός ταυτότητας. Επεξ/σία 29 Ιουλίου από Walternet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα