Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 28/6/2024 στις 9:17 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Κάτι sites του κwλου βάζουν το "πρόστιμο" στον τίτλο αλλά στο σώμα του άρθρου δεν υπάρχει τίποτα.

clickbait του χείριστου είδους. 

παπαγαλακια πληρωμενα ειναι ολοι τους. και εγω παλαιου τυπου εχω,αλλα με την βοηθεια της ψηφιακης τωρα ουτε φαινεται,μονο η φωτο ειναι απο εφηβος😂

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 hours ago, sdikr said:

Μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο nfc reader  ώστε να δεις οτι δουλεύει, απο εκεί και πέρα  είναι και θέμα κατα πόσο το  υποστηρίζει κάποια εφαρμογή και αν έχει τα απαραίτητα κλειδιά για ανάγνωση.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι άδειο το τσιπάκι; 😁

• Super Moderators
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι άδειο το τσιπάκι; 😁

Λειτουργεί μια χαρά. Το τεσταρα με ένα app στο iphone (ReadID me). Εμφανίζει τη φωτογραφία σου μαζί με άλλες πληροφορίες. Χρειάζεται όμως τα κλειδιά που έχει πάνω της η ταυτότητα (όπως και το διαβατήριο) για να αποκωδικοποιήσει τις πληροφορίες.

• Like 3
Δημοσ.
16 hours ago, W_anakin said:

Γνωρίζει κανείς αν δουλεύει σωστά το nfc τσιπάκι που βάλανε μέσα;

Πήγα να κάνω μια ταυτοποίηση με το persona, μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το LinkedIn και όταν σκάναρα την ταυτότητα με το κινητό που υποστηρίζει NFC έβγαζε συνέχεια error.

δεν ζηταει ταυτοτητα, διαβατηριο ζηταει, εμενα ετσι το εκανε.

Δημοσ.

Επειδή διαβάζω διάφορα στο θέμα εγώ θα σας έλεγα να μη δείχνετε πουθενά τη ταυτότητα. να βγάζετε βεβαίωση ταυτότητας από το Gov και να δίνετε. Ακόμα και στο έφκα εμένα μια χαρά τη δεχτήκανε

Δημοσ.

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον Προσωπικό Αριθμό.

Παπαστεργίου: Την άλλη εβδομάδα το Προεδρικό Διάταγμα για τον Προσωπικό Αριθμό-Τι είπε για την πλατφόρμα MyInfo και τις νέες ταυτότητες

«Έχουμε τελειώσει και από το Συμβούλιο της Επικρατείας πλέον. Αυτή η απόφαση του ΣτΕ γίνεται Προεδρικό Διάταγμα. Θεωρώ πως την άλλη εβδομάδα θα έχει βγει το Προεδρικό Διάταγμα αλλά παράλληλα πλέον μαζί με υπηρεσίες οι οποίες είναι στην πρώτη γραμμή και εξυπηρετούν πολίτες, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Το πρώτο και αυτονόητο είναι πως θα μπορέσουμε να διορθώσουμε τα μητρώα του κράτους. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, στην ΑΑΔΕ μόνο μας λένε πως έχουν περίπου 300.000 περιπτώσεις τον χρόνο που αναγκάζονται να διορθώσουν στοιχεία πολιτών. Αυτό πλέον τελειώνει γιατί έχουμε ένα κεντρικό μητρώο, το Μητρώο Πολιτών, ένα μητρώο που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών προφανώς και αυτό θα είναι η βάση πλέον για όλες τις υπηρεσίες» ανέφερε ο κ.Παπαστεργίου.

Για την πλατφόρμα  MyInfo

Επίσης μίλησε και για την πλατφόρμα MyInfo. «Βγαίνει στον αέρα μια πλατφόρμα που λέγεται MyInfo, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν και να αποκτούν τον προσωπικό τους αριθμό. Τι άλλο θα δουν εκεί πέρα. Εάν υπάρχει αυτή η αναντιστοιχία στον τρόπο γραφής κάποιου στοιχείου τους, του επωνύμου, του ονόματος, της ημερομηνίας γέννησης, θα τους βγει μια οθόνη που θα τους λέει, στο μητρώο πολιτών φαίνεστε έτσι, στο μητρώο της Αστυνομίας φαίνεστε διαφορετικά. Θα πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα στοιχεία. Προφανώς, αν είναι λάθος, το επίθετο δεν μπορεί να το διορθώσει από τον υπολογιστή. Θα πρέπει μία και μόνη φορά, αν υπάρχει τέτοιο σοβαρό ζήτημα, να επισκεφθεί ένα ληξιαρχείο για να γίνει αυτή η διόρθωση και από εκεί και πέρα μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όποτε κι αν αλλάξει ταυτότητα, όποτε κι αν αλλάξει διαβατήριο, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα γιατί αυτές οι αλλαγές θα γίνουν την ίδια μέρα και θα ενημερώνεται οριζόντια όλο το δημόσιο για οποιαδήποτε τέτοιου είδους αλλαγή»  τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Όσο αφορά στις νέες ταυτότητες, προχωρά το σύστημα κανονικά, σύμφωνα με τον υπουργό, ωστόσο αναμένεται μια πολύ μεγαλύτερη κίνηση από την ώρα που θα εκδοθεί ο Προσωπικός Αριθμός. «Παράλληλα, έχουμε ετοιμάσει ένα καινούργιο σύστημα για να διευκολύνουμε και τη λειτουργία της αστυνομίας, ένα σύστημα για τα ραντεβού. Όλο αυτό λοιπόν θα ξεκινήσει παράλληλα με την εισαγωγή του Προσωπικού αριθμού. Λίγη υπομονή» είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Πηγή:

https://www.enikonomia.gr/timeliness/papastergiou-tin-alli-evdomada-to-pro/564683/

Δημοσ.

Για την παραλαβή έρχεται mail ? Ο αστυνομικος μου ειπε όχι, απο τις 17 του μηνα ερχεστε και ρωτατε ! :lol:

Δημοσ.
Μόλις τώρα, panosno1com είπε

Για την παραλαβή έρχεται mail ? Ο αστυνομικος μου ειπε όχι, απο τις 17 του μηνα ερχεστε και ρωτατε ! :lol:

Και για την δικιά μου και για την σύζυγο  πριν 2..3 μήνες ήρθε mail και μάλιστα γράφει και τον αριθμό ταυτότητας

• Like 1
Δημοσ.
On 04/07/2024 at 12:52, sotiris123 said:

Επειδή διαβάζω διάφορα στο θέμα εγώ θα σας έλεγα να μη δείχνετε πουθενά τη ταυτότητα. να βγάζετε βεβαίωση ταυτότητας από το Gov και να δίνετε. Ακόμα και στο έφκα εμένα μια χαρά τη δεχτήκανε

Που ακριβώς είναι αυτό; 

Δημοσ.
12 minutes ago, oykas2001 said:

Που ακριβώς είναι αυτό; 

Σίγουρα το έχει στο gov wallet (στην εφαρμογή για κινητά). Σε browser δεν το έχω ψάξει προσωπικά.

Δημοσ.
3 hours ago, panosno1com said:

ναι σε καποιους λενε οτι πηγε ετσι μου ειπε και μενα οταν ειχα παει, δεν ηρθε ποτε, πηρα εγω μετα απο δυο βδομαδαεσ και λεει τωωωωωρα ειναι εδω απο την προηγουμενη και πηγα και την πηρα.

Δημοσ.
3 hours ago, jimmy213 said:

Σίγουρα το έχει στο gov wallet (στην εφαρμογή για κινητά). Σε browser δεν το έχω ψάξει προσωπικά.

Στο gov wallet ναι, έτσι όπως κατάλαβα νόμιζα και κάπου στο gov να το κατεβάσεις!

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

το κατεβάζεις από το gov wallet και το αποθηκεύει σε pdf άρα το μεταφέρεις και το στέλνεις όπου χρειαστεί. έχει κωδικάριθμο και qr πάνω για γνησιότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο εγώ έχω πρόβλημα ή υπάρχουν κι άλλοι;

Όσες φορές έχω προσπαθήσει να κλείσω ραντεβού για έκδοση της νέας ταυτότητας δεν υπάρχει διαθεσιμότητα!!

Έχω δοκιμάσει σε Γλυφάδα, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Άλιμο, Ηλιούπολη... πουθενά.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως πρέπει να "απωλέσω" την τωρινή ταυτότητά μου και να το δηλώσω;

Δημοσ.

Εγω ειχα κλεισει 18 Απριλιου για 2 Ιουλιου... ειχα μπει μεσανυχτα και στο τμημα που αντιστοιχει στην διεύθυνση κατοικιας μου είχε αρκετα διαθεσιμα που ξεκινουσαν από Ιουλίο και καποια σκορπια τον Αυγουστο.. Δοκιμασε να μπεις 00.01 ξερω γω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...