Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, ekrepali said:

Τράπεζα, το πιο βασικό.

ΕΔΑ/ΔΕΔΑ (πλέον ΕΝΑΟΝ).

Πάροχο ρεύματος, αερίου, ύδρευσης σταθερής/κινητής ηλεφωνίας αν έχουν ebill. Στη Vodafone δε μπορούσα να αλλάξω mail στη μάνα μου (χρειάζομαι το mail για να έρχεται το otp όταν κάνω login για να της βάλω κάρτα). Μίλησα με εκπρόσωπο στο chat και μου είπε πως η διαδικασία είναι να σβηστεί το account και να ξαναγίνει εγγραφή απ'την αρχή. 😆

Στο Δήμο, αν έχουν κενά / μη ηλεκτροδοτούμενα και πληρώνουν ΤΑΠ ή αν λαμβάνουν ειδοποιητήρια για άλλους λόγους. Όλοι οι Δήμοι σταδιακά θα στέλνουν τα ειδοποιητήρια ηλεκτρονικά.

ΟΑΕΔ, αν η μάνα είναι άνεργη... γιατί στέλνουν στο mail υπενθύμιση για ανανέωση ανεργίας.

Τώρα έφαγα φλασιά να τσεκάρω το Κτηματολόγιο... ούτε καν οι ταυτότητες δεν έχουν αλλαχτεί!

Τραπεζες κτλ τα εχω κανει. Κτηματολογιο ειχα ξεχασει! Εν τω μεταξυ σε πολλα απο αυτα που ανεφερα δεν στελνουν ουτε καν εναν κωδικο ταυτοποιησης οταν αλλαζεις mail. Μπορεις να βαλεις οτι θες δηλαδη.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια ειναι λογικο να μην επικοινωνουν τα συστηματα μεταξυ τους στην παρουσα φαση. Αυτα ειναι χρονοβορες διαδικασιες. Εδω κανανε αμαν και αμαν να συγχρονιστουν οι τραπεζες και να τα αντλουν απο την ΑΑΔΕ σωστα. Γιατι το ειχαν υλοποιησει και υπηρχαν cases που δεν γινοταν σωστα.Φανταζεστε τωρα μεταξυ διαφορετικων υπηρεσιων του δημοσιου ποσο χρονο θα κανει; Προφανως στο μελλον καποια στιγμη θα κοψουν τα υπολοιπα νουμερα αλλα αυτο θα παρει πολλα χρονια για να γινει.

3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Τράπεζα, το πιο βασικό.

ΕΔΑ/ΔΕΔΑ (πλέον ΕΝΑΟΝ).

Πάροχο ρεύματος, αερίου, ύδρευσης σταθερής/κινητής ηλεφωνίας αν έχουν ebill. Στη Vodafone δε μπορούσα να αλλάξω mail στη μάνα μου (χρειάζομαι το mail για να έρχεται το otp όταν κάνω login για να της βάλω κάρτα). Μίλησα με εκπρόσωπο στο chat και μου είπε πως η διαδικασία είναι να σβηστεί το account και να ξαναγίνει εγγραφή απ'την αρχή. 😆

Στο Δήμο, αν έχουν κενά / μη ηλεκτροδοτούμενα και πληρώνουν ΤΑΠ ή αν λαμβάνουν ειδοποιητήρια για άλλους λόγους. Όλοι οι Δήμοι σταδιακά θα στέλνουν τα ειδοποιητήρια ηλεκτρονικά.

ΟΑΕΔ, αν η μάνα είναι άνεργη... γιατί στέλνουν στο mail υπενθύμιση για ανανέωση ανεργίας.

Τώρα έφαγα φλασιά να τσεκάρω το Κτηματολόγιο... ούτε καν οι ταυτότητες δεν έχουν αλλαχτεί!

Μπες στο εμαιλ της μητερα σου και προωθησε τα πχ. *@dei.gr να ερχονται παντα και στο δικο σου.

Επεξ/σία από runner69
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, japetus είπε

Αναγκαστικά πας για διαβατήριο, οπότε σε περίπτωση που είναι παλιότερη από 15ετία η ταυτότητα σε στέλνουν εμβόλιμα να εκδώσεις πρώτα αυτή...

Δοκιμασμένο; 

Δημοσ.
8 hours ago, runner69 said:

Μπες στο εμαιλ της μητερα σου και προωθησε τα πχ. *@dei.gr να ερχονται παντα και στο δικο σου.

Για ποιο λόγο; Έχω thunderbird, όλα τα mail είναι οργανωμένα. Το θέμα ήταν πως ήθελα να αλλάξω παντού το mail της μητέρας μου, να είναι επικαιροποιημενο.

Δημοσ.
38 minutes ago, ekrepali said:

Για ποιο λόγο; Έχω thunderbird, όλα τα mail είναι οργανωμένα. Το θέμα ήταν πως ήθελα να αλλάξω παντού το mail της μητέρας μου, να είναι επικαιροποιημενο.

δικιο εχεις. αλλα ειναι μπελας το να πας να τα αλλαξεις παντου το email. δεν ξερω και αν χρειαζετε. Καταρχην εγω της μητερας μου το βλεπω και εγω δηλαδη εαν ερθει κατι που δεν πηγαινει γιατι βαζω το δικο μου (72 χρονών είναι). 

Δημοσ.

Σήμερα στο Κανάλι Ένα 90,4:

Σε ερώτηση για τον προσωπικό αριθμό που αναμένεται το επόμενο διάστημα, δήλωσε:

"Είναι ένας αριθμός που έρχεται να μας βοηθήσει για να μην ταλαιπωρούμαστε όταν έχουμε συνδιαλλαγές με το δημόσιο επίσης ξεδιαλύνει το τοπίο με τα μητρώα, καθώς ειδικά στην επαρχία υπάρχουν αλλοιώσεις στοιχείων αλλά και αρκετοί συγγενείς με το ίδιο ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο, στη συνέχεια στόχος μας είναι να δούμε αν μπορούμε να μειώσουμε τους αριθμούς μας ώστε να εμπεριέχονται όλα τα στοιχεία μας, εχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας. Το ΣτΕ συνεδρίασε και είναι θέμα κάποιων ημερών να βγει το προεδρικό διάταγμα για τον προσωπικό αριθμό".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, runner69 said:

Παιδια ειναι λογικο να μην επικοινωνουν τα συστηματα μεταξυ τους στην παρουσα φαση. Αυτα ειναι χρονοβορες διαδικασιες. Εδω κανανε αμαν και αμαν να συγχρονιστουν οι τραπεζες και να τα αντλουν απο την ΑΑΔΕ σωστα. Γιατι το ειχαν υλοποιησει και υπηρχαν cases που δεν γινοταν σωστα.Φανταζεστε τωρα μεταξυ διαφορετικων υπηρεσιων του δημοσιου ποσο χρονο θα κανει; Προφανως στο μελλον καποια στιγμη θα κοψουν τα υπολοιπα νουμερα αλλα αυτο θα παρει πολλα χρονια για να γινει.

Το μητρωο επικοινωνιας εχει πανω απο 2 χρονια που υπαρχει νομιζω. Το να συγχρονιστουν ολες οι βασεις δεδομενων του Δημοσιου, οι οποιες πραγματικα ειναι παρα πολλες, θελει πολυ χρονο, δεκτο. Αλλα να συγχρονισουν 4-5 πολυ βασικες οπως ΕΦΚΑ, κτηματολογιο, ΑΑΔΕ κτλ, ε δεν νομιζω οτι θελει καμια δεκαετια.

Αυτο που εχουν κανει τωρα ειναι στην ουσια να προσθεσουν αλλη μια πλατφορμα που πρεπει να αλλαξεις τα στοιχεια σου. Απαραδεκτο.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα αφού δεν μπαίνει η ψηφιακή υπογραφή ίσως μπει σε 10 χρόνια που θα χρειαστεί να ξαναβγάλουμε ταυτότητες; Παρακάτω είναι παλαιότερο το άρθρο και αναφέρεται στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε και θα έμπαινε η ψηφιακή υπογραφή στις ταυτότητες.

https://www.mononews.gr/business/diagonismos-gia-tis-nees-taftotites-ti-apanta-to-ipourgio-prostasias-tou-politi-se-dimosievma-tou-mononews

...Συγκεκριμένα εκδόθηκε διάταξη Νόμου (άρθρο 23 Ν.4647 από 16/12/2019, που τροποποιεί – συμπληρώνει το άρθρο 3 ν 1599/1986), όπου προβλέπεται η ψηφιακή υπογραφή για όλους τους Έλληνες πολίτες. Δηλαδή τώρα όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν ηλεκτρονική υπογραφή...

Επεξ/σία από nikosf76
Δημοσ.

Έχω ταυτότηατ παλιού τύπου. Στο Αστ. Τμήμα Χολαγού μου είπαν ότι ισχύει μέχρι το 2026 και δεν έχω πρόστιμο κλπ. Θα κάνω ραντεβού για νέα εν καιρώ ... 

Μας έχουν πρήξει τα ΜΜΕ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε

Έχω ταυτότηατ παλιού τύπου. Στο Αστ. Τμήμα Χολαγού μου είπαν ότι ισχύει μέχρι το 2026 και δεν έχω πρόστιμο κλπ. Θα κάνω ραντεβού για νέα εν καιρώ ... 

Πολλά δημοσιεύματα δεν έχουν αξιοπιστία. Ποιο πρόστιμο... Ο,τι να'ναι. 

Σε σημαντικό βαθμό, μην τα πιστεύετε. Μόνο όταν έχουν ισχυρές, αξιόπιστες πηγές. 

Επεξ/σία από Stoliver
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Stoliver είπε

Πολλά δημοσιεύματα δεν έχουν αξιοπιστία. Ποιο πρόστιμο... Ο,τι να'ναι. 

Σε σημαντικό βαθμό, μην τα πιστεύετε. Μόνο όταν έχουν ισχυρές, αξιόπιστες πηγές. 

Κάτι sites του κwλου βάζουν το "πρόστιμο" στον τίτλο αλλά στο σώμα του άρθρου δεν υπάρχει τίποτα.

clickbait του χείριστου είδους. 

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, MessengerOfGood said:

Aν δεν κανω λαθος οι παλιες ταυτοτητες ισχυουν εως τον Αυγουστο του 2026. Οποτε δεν εχεις κανενα θεμα, οπως και να 'χει

Δημοσ.

Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που κάνει κάθε Κυριακή στο Facebook:

"..Συνεχίζω ψηφιακά, για να σας πω ότι όλα είναι έτοιμα και σε λίγες μέρες θα τεθεί σε ισχύ ο προσωπικός αριθμός των νέων ταυτοτήτων. Ουσιαστικά θα τον δημιουργήσουν οι ίδιοι οι πολίτες -καθένας και καθεμιά αποκλειστικά τον δικό τους- επιλέγοντας μέσα από την πλατφόρμα myinfo τα δύο από τα τρία ψηφία που τον απαρτίζουν συν το ΑΦΜ μας."..

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς αν δουλεύει σωστά το nfc τσιπάκι που βάλανε μέσα;

Πήγα να κάνω μια ταυτοποίηση με το persona, μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το LinkedIn και όταν σκάναρα την ταυτότητα με το κινητό που υποστηρίζει NFC έβγαζε συνέχεια error.

Δημοσ.
10 minutes ago, W_anakin said:

Γνωρίζει κανείς αν δουλεύει σωστά το nfc τσιπάκι που βάλανε μέσα;

Πήγα να κάνω μια ταυτοποίηση με το persona, μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το LinkedIn και όταν σκάναρα την ταυτότητα με το κινητό που υποστηρίζει NFC έβγαζε συνέχεια error.

Μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο nfc reader  ώστε να δεις οτι δουλεύει, απο εκεί και πέρα  είναι και θέμα κατα πόσο το  υποστηρίζει κάποια εφαρμογή και αν έχει τα απαραίτητα κλειδιά για ανάγνωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...