Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγα να κλεισω ραντεβου για την πεθερα μου γιατι θελει να παει Γερμανια στον γιο της και για τους επομενους 3 μηνες δεν υπαρχει ραντεβου ουτε για δειγμα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Πηγα να κλεισω ραντεβου για την πεθερα μου γιατι θελει να παει Γερμανια στον γιο της και για τους επομενους 3 μηνες δεν υπαρχει ραντεβου ουτε για δειγμα.

Μαλλον  η πεθερα θα "χάσει" τη ταυτοτητα... Δε θυμαται τωρα που ειναι, καπου θα παραεπεσε, οχι κλοπη κυριε πολισμαν μου, απωλεια την εχασα ! :P

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Έπρεπε κάθε μέρα να δείτε αν έχει ραντεβού. Έτσι έχω βρει αρκετές φορές. Επίσης μετά το ραντεβού θέλει γύρο στις 7 μέρες να έρθει η ταυτότητα. 

Άλλη λύση είναι η άλλη που είπε ο άλλος σχολιαστής.

Δημοσ.
3 hours ago, LLLEFTERIS said:

στην Αττική έχουν αλγόριθμο οποιο ΑΤ και να εισαι να σου βγαζει +90 μερες απο την μερα που κλεισεις, δεν θα βρεις άκρη, ή κλοπή με +10 ευρώ ή βύσμα και την φτιαχνεις την ιδια μέρα.

• Confused 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Strategos είπε

στην Αττική έχουν αλγόριθμο οποιο ΑΤ και να εισαι να σου βγαζει +90 μερες απο την μερα που κλεισεις, δεν θα βρεις άκρη, ή κλοπή με +10 ευρώ ή βύσμα και την φτιαχνεις την ιδια μέρα.

Δε νομίζω ότι ισχύει το παραπάνω, έχει τύχει να βρω ραντεβού και 1 βδομάδα μετά, αλλά γενικά και λόγω πληθυσμού να το δεις, είναι απολύτως φυσιολογικό να είναι πιασμένα όλα τα ραντεβού, με τόσο μεγάλο χρόνο που έχουν δώσει ανά ραντεβού.

Δημοσ.
16 minutes ago, thanasis00 said:

Δε νομίζω ότι ισχύει το παραπάνω, έχει τύχει να βρω ραντεβού και 1 βδομάδα μετά, αλλά γενικά και λόγω πληθυσμού να το δεις, είναι απολύτως φυσιολογικό να είναι πιασμένα όλα τα ραντεβού, με τόσο μεγάλο χρόνο που έχουν δώσει ανά ραντεβού.

επαρχία βρίσκεις και αύριο.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Strategos είπε

Όχι παντού. Και εκεί ίδια χάλια. 

Εγώ είχα κλείσει για 2 εβδομάδες μετά επειδή κάποιος άλλος είχε ακυρώσει ραντεβού. Οπότε με λίγη υπομονή θα βρείτε ακυρωμένα. Δεν γίνεται, όλο και κάποιος ακυρώνει. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Strategos είπε

Την προηγούμενη Πέμπτη μπήκα να κλείσω ραντεβού για το ΑΤ Χαλανδρίου και έκλεισα για την επόμενη μέρα Παρασκευή. Προφανώς, κάποιος ακύρωσε τελευταία στιγμή το ραντεβού του και ήμουν τυχερός που το είδα πρώτος. 

Οπότε να υπολογίζετε και στις ακυρώσεις 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, tutuyo said:

βρε λες?

να σου πω κατι, δνε νομιζω οτι ενδιαφερει και κανεναν αυτο πια αφου δεν θα ειναι πανω στην ταυτοτητα.

Το οοοοοοοοοολο θεμα εδψ ηταν "μην παω τωρα και να περιμενω για να μην ξαναπαω μετα"

τωρα, δεν με απασχολει ας το κανουν οποτε θελουν καλυτερα γιατι βαριουμνα να σκαναρω παλι την ταυτοτητα για να την εχω ετοιμη με υπογραφες οπου χρειαζοταν να την στειλω (ναι ξερω οτι γινεται πλεον και απο το gov αλλα ειμαι nerd)

• Like 1
Δημοσ.

Από ότι έχω δει σε συνεντεύξεις σκοπεύουν να αντικαταστήσουν όλους τους αριθμούς με έναν αλλά αυτό μάλλον θα ήταν πιο χρονοβόρο. Πρέπει να αλλάξουν ένα σωρό λογισμικά διαδικασίες δεν ξέρω τι άλλο σε έναν σωρό διαφορετικές υπηρεσίες. Για την ώρα ένας αριθμός που θα "διαβάζει" τους αριθμούς που έχουμε από διάφορα μητρώα χωρίς να χρειάζεται να δίνουμε εμείς αυτούς τους αριθμούς. 

https://www.tanea.gr/2024/06/21/greece/erxetai-se-liges-meres-o-prosopikos-arithmos-tou-politi-pos-tha-ton-dialegoume/

Τον Απρίλιο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «μέσα στην άνοιξη και μέχρι το τέλος της θα έχουμε τελειώσει με τον προσωπικό αριθμό γιατί κατά τα άλλα όλη η υπόλοιπη ροή έκδοσης είναι έτοιμη». Συγκεκριμένα είχε πει: «Τελειώσαμε την ΑΠΔ, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Αυτό ήταν το δύσκολο. Προσωπικά δεδομένα σε μία εποχή που έπρεπε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα».

Ήταν η περίοδος που συνέπεσε χρονικά με το ξέσπασμα του σκανδάλου e-mail gate,  με την παράνομη διαρροή και χρήση προσωπικών στοιχείων αποδήμων ψηφοφόρων από την τότε ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων είχε επιβάλει τσουχτερό πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών, και 40.000 στην ευρωβουλεύτρια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης την άνοιξη, η ανάρτηση του Προεδρικού Διατάγματος για τον προσωπικό αριθμό – η οποία ακόμα αναμένεται, είχε να κάνει και «με τη δυνατότητα που έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας να το εκδώσει»

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση του ΣτΕ για τον Προσωπικό Αριθμο είναι θετική και εκκρεμεί να καθαρογραφεί για να εκδοθεί και το Π.Δ.

Δημοσ.

Εδώ εν έτει 2024 δεν μπορούν να επικοινωνούν τα συστήματα των διαφορετικών φορέων του Δημοσίου μεταξύ τους. Σε 30-40 χρόνια θα έχουμε έναν αριθμό. Ίσως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως κατι ασχετο οσον αφορα την διαλειτουργικοτητα και το αν συγχρονιζονται ολα τα στοιχεια. Γιατι εχει αναφερθει και για τις ταυτοτητες.

Πριν λιγο καιρο αλλαξα τα e-mail των γονιων μου στο Εθνικο μητρωο επικοινωνιας και υπεθεσα οτι θα αλλαξουν αυτοματα σε ολο το Δημοσιο, αφου γι' αυτον ακριβως το σκοπο φτιαχτηκε, υποτιθεται. Αμ δε.

Αντιληφθηκα οτι δεν εχουν αλλαξει πουθενα αλλου και επρεπε να κανω χειροκινητα την αλλαγη στην ΑΑΔΕ, στον ΕΦΚΑ, στην πλατφρομα για την αυλη συνταγογραφηση και στην πλατφορμα για τον Ηλεκτρονικο φακελο Υγειας. Και δεν ξερω και που αλλου υπαρχουν τα παλια και δεν τα εχω αλλαξει... Και ολα αυτα επι 2. Ελπιζω τουλαχιστον να ερχονται πλεον στο σωστο και οχι στο παλιο.

Και καλα να χρησιμοποιεις ακομα το παλιο mail, θα μπορεις να δεις αν ερθει καποια ειδοποιηση. Αν το διαγραψεις η δεν το κοιτας θα σε ψαχνουν να σε βρουν? Μιλαμε για τρελα.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 24/6/2024 στις 8:15 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

Αναγκαστικά πας για διαβατήριο, οπότε σε περίπτωση που είναι παλιότερη από 15ετία η ταυτότητα σε στέλνουν εμβόλιμα να εκδώσεις πρώτα αυτή...

Δημοσ.
3 hours ago, ardi21 said:

Πριν λιγο καιρο αλλαξα τα e-mail των γονιων μου στο Εθνικο μητρωο επικοινωνιας και υπεθεσα οτι θα αλλαξουν αυτοματα σε ολο το Δημοσιο, αφου γι' αυτον ακριβως το σκοπο φτιαχτηκε, υποτιθεται. Αμ δε.

Αντιληφθηκα οτι δεν εχουν αλλαξει πουθενα αλλου και επρεπε να κανω χειροκινητα την αλλαγη στην ΑΑΔΕ, στον ΕΦΚΑ, στην πλατφρομα για την αυλη συνταγογραφηση και στην πλατφορμα για τον Ηλεκτρονικο φακελο Υγειας. Και δεν ξερω και που αλλου υπαρχουν τα παλια και δεν τα εχω αλλαξει... Και ολα αυτα επι 2. Ελπιζω τουλαχιστον να ερχονται πλεον στο σωστο και οχι στο παλιο.

Τράπεζα, το πιο βασικό.

ΕΔΑ/ΔΕΔΑ (πλέον ΕΝΑΟΝ).

Πάροχο ρεύματος, αερίου, ύδρευσης σταθερής/κινητής ηλεφωνίας αν έχουν ebill. Στη Vodafone δε μπορούσα να αλλάξω mail στη μάνα μου (χρειάζομαι το mail για να έρχεται το otp όταν κάνω login για να της βάλω κάρτα). Μίλησα με εκπρόσωπο στο chat και μου είπε πως η διαδικασία είναι να σβηστεί το account και να ξαναγίνει εγγραφή απ'την αρχή. 😆

Στο Δήμο, αν έχουν κενά / μη ηλεκτροδοτούμενα και πληρώνουν ΤΑΠ ή αν λαμβάνουν ειδοποιητήρια για άλλους λόγους. Όλοι οι Δήμοι σταδιακά θα στέλνουν τα ειδοποιητήρια ηλεκτρονικά.

ΟΑΕΔ, αν η μάνα είναι άνεργη... γιατί στέλνουν στο mail υπενθύμιση για ανανέωση ανεργίας.

Τώρα έφαγα φλασιά να τσεκάρω το Κτηματολόγιο... ούτε καν οι ταυτότητες δεν έχουν αλλαχτεί!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...