Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

45 λεπτά δεν είναι μόνο για ένα άτομο. Βάζουν αρκετά άτομα στο χρονικό διάστημα αυτό.

Εγώ όταν πήγα δεν ήταν κανένας.

Χρειάστηκα 5 λεπτά για την αίτηση και 40 λεπτά για την παραλαβή...

Είναι και σε ποιο "κελεπούρι" θα πέσεις.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sdikr είπε

Θα πρέπει να το κάνεις σε εταιρίες κινητής/τηλεφωνίας,   nova πας σε κατάστημα, vodafone γίνεται online,  cosmote δεν είχα δοκιμασει.

Η COSMOTE ενημερώνει τα νέα στοιχεία με τον …παραδοσιακό τρόπο. Σου ζητάει να στείλεις μια κόπια της ταυτότητας στο [email protected] 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Η COSMOTE ενημερώνει τα νέα στοιχεία με τον …παραδοσιακό τρόπο. Σου ζητάει να στείλεις μια κόπια της ταυτότητας στο [email protected] 

Σαν συμβουλή, καλύτερα να μην στέλνετε την ταυτότητα μέσω email. Ο πατέρας μου δεν είχε κάνει ενημέρωση στην κοσμοτέ για πάνω από 10 χρόνια και δεν έπαθε τίποτα. Επίσης αυτή η μανία για ενημέρωση ταυτότητας (χωρίς να έχει αλλάξει το όνομα πχ.) μόνο στην Ελλάδα το έχω δει.

3 ώρες πριν, jimakos00 είπε

45 λεπτά δεν είναι μόνο για ένα άτομο. Βάζουν αρκετά άτομα στο χρονικό διάστημα αυτό.

Εγώ όταν πήγα δεν ήταν κανένας.

Χρειάστηκα 5 λεπτά για την αίτηση και 40 λεπτά για την παραλαβή...

Είναι και σε ποιο "κελεπούρι" θα πέσεις.

Έπρεπε να βάζουν περισσότερο κόσμο και επίσης να αφήνουν κάποια ραντεβού σε άλλα τμήματα που έχουν πολλά κενά ραντεβού. Πάνε χαμένα κενά ραντεβού και η προθεσμία είναι σχετικά κοντά. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
3 hours ago, Stoliver said:

Ο πατέρας μου δεν είχε κάνει ενημέρωση στην κοσμοτέ για πάνω από 10 χρόνια και δεν έπαθε τίποτα. Επίσης αυτή η μανία για ενημέρωση ταυτότητας (χωρίς να έχει αλλάξει το όνομα πχ.) μόνο στην Ελλάδα το έχω δει.

Αν κάποτε χρειαστεί να σου κάνει εξουσιοδότηση για να πας στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, οπουδήποτε... αν ο αριθμός ταυτότητας που είναι καταχωρημένος στο σύστημα τους είναι διαφορετικός με αυτόν της εξουσιοδότησης, δε θα καταφέρεις να κάνεις τη δουλειά σου.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Stoliver είπε

Έπρεπε να βάζουν περισσότερο κόσμο και επίσης να αφήνουν κάποια ραντεβού σε άλλα τμήματα που έχουν πολλά κενά ραντεβού. Πάνε χαμένα κενά ραντεβού και η προθεσμία είναι σχετικά κοντά.

Έπρεπε να βάλουν μια ιδιωτική εταιρία με ανθρώπους που παίζουν τα χέρια τους και όχι τους βαριεστημένους δημόσιους υπαλλήλους που μέχρι σηκώσουν το ένα βρωμάει το άλλο.

Η προθεσμία θα αλλάξει έτσι κι αλλιώς γιατί ούτε σε 5 χρόνια δεν πρόκειται να τελειώσουν με αυτούς τους ρυθμούς

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimakos00 είπε

Έπρεπε να βάλουν μια ιδιωτική εταιρία με ανθρώπους που παίζουν τα χέρια τους και όχι τους βαριεστημένους δημόσιους υπαλλήλους που μέχρι σηκώσουν το ένα βρωμάει το άλλο.

Η προθεσμία θα αλλάξει έτσι κι αλλιώς γιατί ούτε σε 5 χρόνια δεν πρόκειται να τελειώσουν με αυτούς τους ρυθμούς

Άμα ήταν θέμα αποκλειστικά της Ελλάδας, εννοείται πως θα έπαιρνε παράταση. Δυστυχώς όμως για εμάς είναι Ευρωπαϊκή οδηγία, οπότε 3 Αυγούστου του 2026 η παλιά ταυτότητα θα είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί.

Δημοσ.

4 λεπτά πριν, andreaspapp είπε

Άμα ήταν θέμα αποκλειστικά της Ελλάδας, εννοείται πως θα έπαιρνε παράταση. Δυστυχώς όμως για εμάς είναι Ευρωπαϊκή οδηγία, οπότε 3 Αυγούστου του 2026 η παλιά ταυτότητα θα είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί.

Ναι σωστά και υποτίθεται ότι έπρεπε από το 2021 να είχε ξεκινήσει η έκδοση τους. Είχε γίνει προειδοποίηση το καλοκαίρι του '23 στην Ελλάδα και προς κάποιες άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και Βουλγαρία για τη μη έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων. Τώρα μόνο η Βουλγαρία δεν εκδίδει ταυτότητες με τις νέες προδιαγραφές, αλλά οι δικές τους πέφτουν σε άλλη κατηγορία και θα ισχύουν μέχρι το 2031. Επειδή οι ελληνικές είναι εκτός όλων των προδιαγραφών, το 2026.

Πιστεύω πως στην Ελλάδα εκ των πραγμάτων θα ισχύει και μετά το 26. Να αλλάξουν ταυτότητα, όλοι σε 3 χρόνια, δεν γίνεται με τίποτα. 

Δημοσ.
16 hours ago, ekrepali said:

Αν κάποτε χρειαστεί να σου κάνει εξουσιοδότηση για να πας στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, οπουδήποτε... αν ο αριθμός ταυτότητας που είναι καταχωρημένος στο σύστημα τους είναι διαφορετικός με αυτόν της εξουσιοδότησης, δε θα καταφέρεις να κάνεις τη δουλειά σου.

Γενικά θα έχεις θέμα όταν το χρειαστείς και θα φωνάζεις για την γραφειοκρατεία.

Ειδικά όμως για το κινητό που είναι και το 2fa μας για αρκετά πράγματα, είναι καλό να το έχουμε ενημερωμένο,  με την νέα ταυτότητα είναι πιο δύσκολο να καταφέρει κάποιος να κάνει sim swap.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sdikr είπε

Γενικά θα έχεις θέμα όταν το χρειαστείς και θα φωνάζεις για την γραφειοκρατεία.

Ειδικά όμως για το κινητό που είναι και το 2fa μας για αρκετά πράγματα, είναι καλό να το έχουμε ενημερωμένο,  με την νέα ταυτότητα είναι πιο δύσκολο να καταφέρει κάποιος να κάνει sim swap.

Κλάιν όταν χρειάστηκε κάτι έκανα ενημέρωση. 

Πλέον ποιος πάει ακόμα σε υπηρεσίες...; 2024 έχουμε. 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Stoliver said:

Κλάιν όταν χρειάστηκε κάτι έκανα ενημέρωση. 

Πλέον ποιος πάει ακόμα σε υπηρεσίες...; 2024 έχουμε. 

Ποιος μίλησε για να πάει κάποιος σε υπηρεσίες;  2fa είπα

Edit:   για να κάνεις ενημέρωση θα πρέπει να κλείσεις ραντεβού πχ σε ΕΦΚΑ,  να στείλεις στοιχεία και να περιμένεις,  αν δεν έχεις κάτι να σε τρέχει δεν έχεις θέμα,  αλλιώς όμως θα λες μα δεν μου κλείνουν ραντεβού και δεν δέχονται την νέα ταυτότητα.

Επιλογές είναι όλα

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.
2 hours ago, sdikr said:

για να κάνεις ενημέρωση θα πρέπει να κλείσεις ραντεβού πχ σε ΕΦΚΑ,  να στείλεις στοιχεία και να περιμένεις,  αν δεν έχεις κάτι να σε τρέχει δεν έχεις θέμα,  αλλιώς όμως θα λες μα δεν μου κλείνουν ραντεβού και δεν δέχονται την νέα ταυτότητα.

ΕΦΚΑ πλέον γίνεται αυτόματα. Το τσέκαρα και στον πατέρα μου που είναι συνταξιούχος (πατάτε εκεί που λέει ένσταση/αίτηση θεραπείας --> νέα αίτηση, και θα εμφανίσει τα στοιχεία... μετά βγαίνετε).

Και ο δικός μου αριθμός είναι επικαιροποιημένος, και ανήκω σε άλλο περιφερειακό τμήμα του ΕΦΚΑ (ΟΑΕΕ). Εκεί έριξα τρελό γέλιο, είχα κλείσει ραντεβού μιας και θα περνούσα για να δώσω τα τιμολόγια στον λογιστή μου. Ήταν μια άλλη ελ. επαγγελματίας από μπροστά μου και ήθελε να κάνει επικαιροποίηση της παλιάς ταυτότητας (αυτή που είχε καταχωρημένη στο σύστημα ήταν ακόμα πιο παλιά). Καταχώρησε η υπάλληλος τα στοιχεία στο computer και μετά της ζήτησε να πάει απέναντι να βγάλει φωτοτυπία, ώστε μετά να περάσει τη φωτοτυπία στο scanner αυτού του τύπου . Ελλάδα 2.0. Μέχρι να τελειώσει η τύπισσα απέναντι, πάω εγώ στο γκισέ να ρωτήσω αν φαίνεται η ταυτότητα μου επικαιροποιημένη και μου λέει "περιμένετε σας παρακαλώ να τελειώσω με τη κυρία, δε γίνεται να κλείσω το παράθυρο και να ξαναπεράσω τα στοιχεία απ'την αρχή!" Μα τι διάολο εφαρμογή έχουν που λειτουργεί μόνο με 1 tab; 😆

Δημοσ.
2 hours ago, ekrepali said:

ΕΦΚΑ πλέον γίνεται αυτόματα. Το τσέκαρα και στον πατέρα μου που είναι συνταξιούχος (πατάτε εκεί που λέει ένσταση/αίτηση θεραπείας --> νέα αίτηση, και θα εμφανίσει τα στοιχεία... μετά βγαίνετε).

Και ο δικός μου αριθμός είναι επικαιροποιημένος, και ανήκω σε άλλο περιφερειακό τμήμα του ΕΦΚΑ (ΟΑΕΕ). Εκεί έριξα τρελό γέλιο, είχα κλείσει ραντεβού μιας και θα περνούσα για να δώσω τα τιμολόγια στον λογιστή μου. Ήταν μια άλλη ελ. επαγγελματίας από μπροστά μου και ήθελε να κάνει επικαιροποίηση της παλιάς ταυτότητας (αυτή που είχε καταχωρημένη στο σύστημα ήταν ακόμα πιο παλιά). Καταχώρησε η υπάλληλος τα στοιχεία στο computer και μετά της ζήτησε να πάει απέναντι να βγάλει φωτοτυπία, ώστε μετά να περάσει τη φωτοτυπία στο scanner αυτού του τύπου . Ελλάδα 2.0. Μέχρι να τελειώσει η τύπισσα απέναντι, πάω εγώ στο γκισέ να ρωτήσω αν φαίνεται η ταυτότητα μου επικαιροποιημένη και μου λέει "περιμένετε σας παρακαλώ να τελειώσω με τη κυρία, δε γίνεται να κλείσω το παράθυρο και να ξαναπεράσω τα στοιχεία απ'την αρχή!" Μα τι διάολο εφαρμογή έχουν που λειτουργεί μόνο με 1 tab; 😆

Σε εμένα δεν είχε γίνει αυτόματα  στον ΕΦΚΑ και απο όσο διάβασα υπήρξε αρκετός κόσμος που δεν είχε γίνει αυτόματα η ενημέρωση,  όποτε καλό είναι να γίνει ο έλεγχος που αναφέρεις.

Δημοσ.

Είμαι κάτοικος εξωτερικού και θα ρθω το καλοκαίρι Ελλάδα οπότε λέω να βγάλω και νέα ταυτότητα.

Στην πόλη που είναι το πατρικό δεν βρίσκω με τίποτα ραντεβού. Θα πάω όμως και στο χωριό όπου έχει ραντεβού. Μπορώ να κλείσω εκεί χωρίς πρόβλημα;

Επίσης αφού φωτογραφία σε βγάζουν οι μπάτσοι γιατί κάποιοι πάνε σε φωτογράφο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, funbreaker είπε

Είμαι κάτοικος εξωτερικού και θα ρθω το καλοκαίρι Ελλάδα οπότε λέω να βγάλω και νέα ταυτότητα.

Στην πόλη που είναι το πατρικό δεν βρίσκω με τίποτα ραντεβού. Θα πάω όμως και στο χωριό όπου έχει ραντεβού. Μπορώ να κλείσω εκεί χωρίς πρόβλημα;

Επίσης αφού φωτογραφία σε βγάζουν οι μπάτσοι γιατί κάποιοι πάνε σε φωτογράφο;

Άμα όταν κλείσεις ραντεβού βάλεις την διεύθυνση όπου θα μένεις στο χωριό σου τότε το πιο πιθανό είναι να είσαι εντάξει. Αν όμως μένεις στο πατρικό αλλά κλείσεις για το χωριό τότε το πιο πιθανό είναι να σου κάνουν θέμα/ να στο ακυρώσουν. Οπότε θα μένεις στη κατοικία όπου το τμήμα έχει ευθύνη, για να μην σου κάνουν θέμα.

Έχεις την επιλογή να πας σε φωτογράφο για να μην κλαίγονται οι φωτογράφοι, θέλουν ταρίφα 10-15€ (κάποιοι έχουν βρει και πιο φτηνά), κλέφτες θα γίνουν και αυτοί; 

Απλά σε φωτογράφο ίσως βγεις πιο ωραία (πιο επαγγελματικά ας πούμε) και πλέον πρέπει να τη ανεβάσει σε μια υπηρεσία που λέγεται my photo. 

Ό,τι θέλεις διαλέγεις, 10.5€ κάνει και σε βγάζουν στο τμήμα, αν θέλεις δίνεις άλλα τόσα στον φωτογράφο... Σε εμένα στην οικογένεια κανένας δεν πήγε στον φωτογράφο και φαίνεται... 😅

Επεξ/σία από Stoliver
Δημοσ.
Στις 12/6/2024 στις 12:57 ΠΜ, Thresh είπε

AEK, PAO, KKE, IBM, AMD, κτλπ 😛

Δεν ξέρω αν πρέπει να διαλέξω Χ69 ή 69Χ

Στις 12/6/2024 στις 2:18 ΜΜ, tutuyo είπε

σωστα, ειναι και ο ΑΜΚΑ

αρα εχουμε ηδη 2 μοναδικους αριθμους, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και θελουμε και ενα 3ο because reasons

ε τωρα πια σιγουρευτηκα οτι καποια λαμογια παιζει😀

Στις 12/6/2024 στις 4:44 ΜΜ, Stoliver είπε

Ο ΑΜΚΑ έχει προσωπικά στοιχεία. Πρέπει να καταργηθεί.

Και για αυτό θα βγει ο Π.Α. που θα τα ενσωματώνει όλα σε ένα νούμερο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...