Προς το περιεχόμενο

Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ύστερα από ακύρωση ραντεβού τρίτου, πήγα την προηγούμενη βδομάδα και την έβγαλα, στις 5 μέρες την είχα στα χέρια μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/6/2024 στις 12:05 ΜΜ, thanasis00 είπε

Γνωρίζετε αν είναι υποχρεωτικό να κλείσουμε ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα στη περιοχή μόνιμης κατοικίας; Ή θα μπορούσα να κλείσω και επαρχία (εκτός αττικής που μένω);

Εκεί που μένεις ή όπου μένεις προσωρινά. 

Όταν κλείσεις ραντεβού θα βάλεις την διεύθυνση σου οπότε αυτοί θα δουν εκεί την διεύθυνση. 

Επεξ/σία από Stoliver

• Super Moderators

Παρασκευή απόγευμα το ραντεβού, χθες Πέμπτη την είχα στα χέρια μου. Η διαδικασία για την έκδοση δεν κράτησε περισσότερα από 5-10 λεπτά στο αστυνομικό τμήμα μιας και είχα ήδη συγχρονίσει φωτογραφία και υπογραφή με το myPhoto στο φωτογραφείο που πήγα.

Σήμερα το πρωί ενημερώθηκε με τη νέα ταυτότητα το myWallet στο Gov.gr. Στο taxis όχι ακόμη. :) 

• Like 1

Στις 5/6/2024 στις 9:29 ΜΜ, Stoliver είπε

Εκεί που μένεις ή όπου μένεις προσωρινά. 

Δεν ειμαι σιγουρος για το εκεί που μένεις, διοτι το πιθανοτερο ειναι σε κάποιες περιοχές να μη βρεις ποτέ. Πχ στα ΒΟΥ ΠΟΥ, δεν έχω βρει ποτέ διαθέσιμο ραντεβου, απο τότε που άνοιξε η πλατφορμα. Αντιθετα, στο κέντρο Αθήνας πχ, βρισκω για τον Αυγουστο.

Τωρα αν ισχυει οπως το λες και δε δινουν δυνατοτητα για άλλη περιοχή, ταλαιπωρουν τον κόσμο,

32 λεπτά πριν, billdanos είπε

Παρασκευή απόγευμα το ραντεβού, χθες Πέμπτη την είχα στα χέρια μου. Η διαδικασία για την έκδοση δεν κράτησε περισσότερα από 5-10 λεπτά στο αστυνομικό τμήμα μιας και είχα ήδη συγχρονίσει φωτογραφία και υπογραφή με το myPhoto στο φωτογραφείο που πήγα.

Σήμερα το πρωί ενημερώθηκε με τη νέα ταυτότητα το myWallet στο Gov.gr. Στο taxis όχι ακόμη. :) 

και εγώ τρίτη ραντεβού και σάββατο πρωί μαιλ να παραλάβω. Taxis δεύτερη μέρα άλλαξε efka όχι ακόμα εδώ και ένα μήνα και έχω κάνει αίτημα και περιμένω απάντηση.

Σε ios συσκευές στο wallet για να σας βγάλει τη νέα ταυτότητα αλλά και να μπορείτε να βγάλετε τη βεβαίωση (που τη δέχονται όπου δοκίμασα) κάντε ανάκληση πιστοποιητικών (όλων) απεγκατάσταση της εφαρμογής και ξανά εγκατάσταση και μετά έκδοση πάλι των πιστοποιητικών. εγώ αν δεν έκανα αυτό δεν μου έκανε έκδοση βεβαίωσης.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, billdanos είπε

Φανταζομαι ρωτησες προηγουμενως το φωτογραφειο αν ξερει να το κανει ;

Για την υπογραφη , υπογραφεις σε ενα λευκο χαρτι και μετα το ανεβαζει ο φωτογραφος στο myphoto ;

https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/stoiheia-politon-kai-taytopoiitika-eggrafa/myPhoto

Επεξ/σία από runner69

1 hour ago, runner69 said:

Για την υπογραφη , υπογραφεις σε ενα λευκο χαρτι και μετα το ανεβαζει ο φωτογραφος στο myphoto ;

ναι, μετα πας στο site με τον κλειδαριθμο που σου δινει Και κανεις το allow 

• Like 1
  • Thanks 1

9 ώρες πριν, pontez2 είπε

Δεν ειμαι σιγουρος για το εκεί που μένεις, διοτι το πιθανοτερο ειναι σε κάποιες περιοχές να μη βρεις ποτέ. Πχ στα ΒΟΥ ΠΟΥ, δεν έχω βρει ποτέ διαθέσιμο ραντεβου, απο τότε που άνοιξε η πλατφορμα. Αντιθετα, στο κέντρο Αθήνας πχ, βρισκω για τον Αυγουστο.

Τωρα αν ισχυει οπως το λες και δε δινουν δυνατοτητα για άλλη περιοχή, ταλαιπωρουν τον κόσμο,

Είμαι εγγεγραμμένος σε ελληνικό Δήμο, αλλά διαμένω σε άλλη περιοχή. Επίσης, η διεύθυνση κατοικίας που φαίνεται στην φορολογική μου δήλωση έχει αλλάξει πρόσφατα. Πού πρέπει να απευθυνθώ για την έκδοση του νέου μου δελτίου;

Την αίτηση για την έκδοση του δελτίου ταυτότητάς σας, θα την υποβάλλετε στην Αρχή μόνιμης ή προσωρινής διαμονής σας στη χώρα, ανεξαρτήτως του Δήμου στον οποίο είστε εγγεγραμμένος/η ή της διεύθυνσης που εμφαίνεται στη φορολογική σας δήλωση.

Τη διεύθυνση κατοικίας σας (μόνιμης ή προσωρινής) θα την αναγράψετε στην Υπεύθυνη Δήλωση που θα υποβάλλετε κατά την αίτηση έκδοσης της νέας σας ταυτότητας, πλην όμως έχοντας υπόψη τις κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση δήλωσης ψευδών γεγονότων.

Πηγή: https://www.minocp.gov.gr/sychnes-erotiseis-gia-tin-ekdosi-neou-typou-deltiou-taftotitas-ellinon-politon-morfotypou-id/?fbclid=IwAR1TXg2cz_tNmkfyrDMyB39gASW2Zf01H59dqOEtikoJgorFq9Ptz5c5cF8

4 ώρες πριν, runner69 είπε

Φανταζομαι ρωτησες προηγουμενως το φωτογραφειο αν ξερει να το κανει ;

https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/stoiheia-politon-kai-taytopoiitika-eggrafa/myPhoto

Παρόλο που και εγώ είχα υπογράψει στο φωτογράφο και την έβλεπα την υπογραφή μου στο τμήμα μου ζήτησαν να ξαναυπογράψω (υπόδειγμα υπογραφής). Με τη φωτογραφία όλα οκ όμως

• Thanks 1

3 ώρες πριν, Stoliver είπε

Τη διεύθυνση κατοικίας σας (μόνιμης ή προσωρινής) θα την αναγράψετε στην Υπεύθυνη Δήλωση που θα υποβάλλετε κατά την αίτηση έκδοσης της νέας σας ταυτότητας, πλην όμως έχοντας υπόψη τις κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση δήλωσης ψευδών γεγονότων.

Χαχαχχαχα. Πραγματικά κάνουν ότι μπορούν για να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο.

Ευχαριστώ όμως για τη πληροφορία:-)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, billdanos είπε

5 ώρες πριν, sotiris123 είπε

Παρόλο που και εγώ είχα υπογράψει στο φωτογράφο και την έβλεπα την υπογραφή μου στο τμήμα μου ζήτησαν να ξαναυπογράψω (υπόδειγμα υπογραφής). Με τη φωτογραφία όλα οκ όμως

Αυτό αναρωτήθηκα και εγώ.  Η σύζυγός μου είχε υπογράψει και είχε ανεβάσει την υπογραφή ο φωτογράφος (η υπογραφή ήταν η δικαιολογία του φωτογράφου  οτι απαιτείται για να δικαιολογήσει τα 15 ευρώ) αλλά στο ΑΤ της είπαν οτι πρέπει να υπογράψει στο digitizer παρουσία τους ...  παρότι αναγκάστηκε ο αστυνομικός (που μπορώ να πω ηταν πολυ εξυπηρετικός) να κανει διάφορες αλχημείες ωστε να τις κατεβάσει και να σταθεροποιήσει  το  digitizer στο αναπηρικο αμαξιδιο.

Επεξ/σία από teot

• Super Moderators

Ναι τώρα που το πρόσεξα, πάνω στο δελτίο έχει τελικά την υπογραφή που έβαλα στο digitizer στο τμήμα και όχι αυτή που είχα στο myphoto. 

εμενα δεν με βαλαν να υπογραψω στο τμημα (νομίζω δηλαδη) παντως επειδη το προσεξε εχει την υπογραφη απο τον φωτογράφο.

33 λεπτά πριν, great είπε

εμενα δεν με βαλαν να υπογραψω στο τμημα (νομίζω δηλαδη) παντως επειδη το προσεξε εχει την υπογραφη απο τον φωτογράφο.

Δηλαδή ο καθένας κάνει ο,τι νομίζει. Μεγάλη οργάνωση. 

• Haha 2

Στην επικαιροποιηση στοιχειων που έκανα στην εθνική, υπάρχει ένα μικρό  πλαίσιο φωτογραφίας που υποτίθεται θα έπρεπε το κεφάλι να είναι κεντραρισμενο... εμένα (ευτυχώς) λείπει μόνο το σαγόνι. 😅

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...