Προς το περιεχόμενο

Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

33 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

κατάφερα να κλείσω ραντεβού για μέσα Μαρτίου στις 7:30 το πρωί... τον Δεκέμβρη.
Λέει πως η διαδικασία παίρνει 45 λεπτά, είναι όντως τόσο χρονοβόρα; Και γιατί;

αν πάνε ολα καλά σε 10 λεπτά έχεις φύγει.

σε μένα λόγου λάθος έκανα την διαδικασία σχεδόν τρεις φορές και έφυγα μετα απο 40 λεπτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, loutrikan είπε

Η φωτογραφία σε δύο ταυτότητες γνωστών μου που έχω δει έχει μια καφετί απόχρωση. Η πρώτη ήταν τραβηγμένη στην αστυνομία ενώ η δεύτερη από φωτογράφο. Σε εσάς είναι έτσι;

Ναι, είναι θέμα εκτύπωσης, όχι φωτογραφίας. Η φωτογραφία στο τμήμα ήταν μια χαρά στον υπολογιστή και στο ψηφιακό πορτοφόλι, αλλά στην κάρτα επάνω έχει εκτυπωθεί σαν με φίλτρο sepia

Καλησπέρα,

Με τον προσωπικό αριθμό πολίτη τι γίνεται ρε παιδιά;;;;

εχω σε 2 εβδομάδες ραντεβού κι ακόμα δεν έχουν ανοίξει την πλατφόρμα. Είχα αργήσει να κλείσω ραντεβού για να έχω και τον προσωπικό αριθμό πολίτη.

11 minutes ago, K_Papagia said:

Καλησπέρα,

εχω σε 2 εβδομάδες ραντεβού κι ακόμα δεν έχουν ανοίξει την πλατφόρμα. Είχα αργήσει να κλείσω ραντεβού για να έχω και τον προσωπικό αριθμό πολίτη.

Καλό καλοκαίρι για να μη πω 2025. Ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμα κάτι επίσημο. Πολύ μεγάλο φάουλ για όλους μας που περιμένουμε να βγει αυτός ο αριθμός για να βγάλουμε τις ταυτότητες 

• Like 1

6 hours ago, ZoReN said:

Το ίδιο και στην περιοχή μου που μπήκα να δω. Μέχρι Μάρτιο που βγάζει το σύστημα όλες οι ημέρες είναι μη διαθέσιμες. Δε νομίζω όλα αυτά να είναι κλεισμένα ραντεβού 

Δεν είναι θέμα μακρινής ημερομηνίας. Εγώ ψάχνω ραντεβού απόγευμα που σημαίνει για την περιοχή μου μόνο Τετάρτη. Ξέρω ότι κάθε βράδυ στις 12 άνοιγαν νέα ραντεβού για μια επιπλέον μέρα κάπου τον Μάρτιο. Πχ Σάββατο προς Κυριακή μπορούσε κάποιος να βρει ραντεβού Τετάρτη. Από τις παραμονές πρωτοχρονιάς όμως απλά δεν ανοίγει νέο ραντεβού 00:00 για καμία μέρα. Και μου κάνει εντύπωση γιατί σταμάτησαν τα νεα ραντεβού έστω και για τέλη μαρτιου 

17 ώρες πριν, K_Papagia είπε

Καλησπέρα,

Πήγε από «άμεσα» σε «από Δεκέμβριο» σε «αρχές 2024», που από ελληνικά πολιτικού λόγου σε κανονικά ελληνικά μεταφράζεται σε «ίσως σε κάποια φάση».

Το ότι βγήκαν οι νέες ταυτότητες οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε κλήτευση της ΕΕ στην Ελλάδα (ακολουθεί απόσμασμα και πηγή από ΕΕ):

Free movement: Commission calls on BULGARIA, GREECE and PORTUGAL to comply with EU rules on identity cards and residence documents
The European Commission decided to open an infringement procedure by sending a letter of formal notice to Bulgaria (INFR (2023)2001), Greece (INFR(2023)2003) and Portugal (INFR(2023)2002) for failing to comply with EU rules on identity cards and residence documents issued to EU citizens and their family members (Regulation(EU)2019/1157). These rules aim to facilitate free movement in the EU by reinforcing the security and format standards for identity cards and residence documents. The Commission considers that the three Member States do not issue identity cards or residence documents in a format that complies with the Regulation, which entered into application in August 2021. In the case of Bulgaria, this concerns identity cards, residence documents issued to EU citizens and residence cards issued to non-EU family members. In the case of Greece, this concerns identity cards. And in the case of Portugal, this concerns identity cards and residence documents issued to EU citizens. Bulgaria, Greece and Portugal now have two months to take the necessary measures to address the shortcomings identified by the Commission. In the absence of a satisfactory response, the Commission may decide to send a reasoned opinion.

https://www.pubaffairsbruxelles.eu/e...key-decisions/

Αν θυμάστε καλά τον ίδιο μήνα (Ιούλιο) βγήκε ο Μηταράτσης να μας πει ότι σε 2 μήνες (όχι και τόσο τυχαίο διάστημα) θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες. Δεν το είδα σε ελληνικά μέσα ποτέ, προφανώς. 

• Like 2

Σε ό, τι αφορά τον Π.Α.

«Η έκθεση έχει σταλεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Περάσαμε και από την ακρόαση που η Ανεξάρτητη Αρχή επιβάλλει. Περιμένουμε πλέον τη θετική, ελπίζω, απάντησή της για να μπορέσουμε πλέον να εκδώσουμε το Προεδρικό Διάταγμα που απαιτείται. Είναι θέμα κάποιων ημερών, μηνός θα έλεγα. Ελπίζω να είναι τόσο, για να μπορέσουμε πλέον να ενοποιήσουμε τα 4 διαφορετικά μητρώα που έχουμε στην ελληνική δημόσια διοίκηση, τέσσερα μητρώα τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ σε πολλές περιπτώσεις τους πολίτες» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Στο ΑΤ Χαλανδρίου χρειάστηκα 10 λεπτά όταν πήγα, μαζί με τη φωτογραφία. Είχα εκτυπωμένο το παράβολο των 10€ και πλήρωσα μετρητά τα 50 λεπτά. Σε 4-5 μέρες ήταν έτοιμη. Άλλα 5 λεπτά χρειάστηκε η παραλαβή.
Άψογη εξυπηρέτηση.

Σχετικά με ραντεβού που είχα 5/1/2024 για αλλαγή ταυτότητας από παλαιού τύπου σε νέα. Μου ζητήθηκε ο κωδικός παραβόλου από το παράβολο των 10€ που εκδόθηκε ηλεκτρονικά (όπως κάνουν όταν βγάζεις διαβατήριο με το αντίστοιχο παράβολο).

Πληρώθηκαν επίσης 0,50€ επιτόπου με μετρητά για το χαρτόσημο. Οπότε να το έχετε υπόψη σας να έχετε μαζι σας ψιλά.

Ζητήθηκε επίσης είτε λογαριασμός Δεκο/τηλεφωνίας είτε εκκαθαριστικό ως αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας, ώστε να επιβεβαιώσουν πως έχεις κλείσει ραντεβού ορθά στο συγκερκιμένο ΑΤ.

Φωτογραφία εκεί, ακόμα δεν ξέρω το αποτέλεσμα.

Διαδικασία αν έχεις όλα όσα χρειάζονται και δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα 10 λεπτά περίπου.

Να έχετε μαζί σας την παλιά ταυτότητα. Επίσης την παλιά ταυτότητα την ξαναπαίρνετε πίσω και την παραδίδεται οριστικά πια όταν παραλάβετε τη νέα (η παραλαβή μου είπαν σε 7-10 μέρες από τη μέρα του ραντεβού).

Πλήρως συνεργάσιμοι κι εξυπηρετικοί.

41 minutes ago, manzana said:

Σχετικά με ραντεβού που είχα 5/1/2024 για αλλαγή ταυτότητας από παλαιού τύπου σε νέα. Μου ζητήθηκε ο κωδικός παραβόλου από το παράβολο των 10€ που εκδόθηκε ηλεκτρονικά (όπως κάνουν όταν βγάζεις διαβατήριο με το αντίστοιχο παράβολο).

Πληρώθηκαν επίσης 0,50€ επιτόπου με μετρητά για το χαρτόσημο. Οπότε να το έχετε υπόψη σας να έχετε μαζι σας ψιλά.

Ζητήθηκε επίσης είτε λογαριασμός Δεκο/τηλεφωνίας είτε εκκαθαριστικό ως αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας, ώστε να επιβεβαιώσουν πως έχεις κλείσει ραντεβού ορθά στο συγκερκιμένο ΑΤ.

Φωτογραφία εκεί, ακόμα δεν ξέρω το αποτέλεσμα.

Διαδικασία αν έχεις όλα όσα χρειάζονται και δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα 10 λεπτά περίπου.

Να έχετε μαζί σας την παλιά ταυτότητα. Επίσης την παλιά ταυτότητα την ξαναπαίρνετε πίσω και την παραδίδεται οριστικά πια όταν παραλάβετε τη νέα (η παραλαβή μου είπαν σε 7-10 μέρες από τη μέρα του ραντεβού).

Πλήρως συνεργάσιμοι κι εξυπηρετικοί.

ΤΑ  0,50€ νομίζω και αυτά μπορείς να τα πληρώσεις ηλεκτρονικά. Μικρό το ποσό το πληρώνεις και εκεί δε τρέχει κάτι οκ απλά το αναφέρω.

Για λογαριασμούς ΔΕΚΟ δεν διάβασα κάπου αλλού ότι ζητάνε

• Like 2

47 minutes ago, manzana said:

Αυτο μου αρεσει πολύ, ολοι εχουν και μια αποψη στο τμήμα. Πηγα και εγω με το πενηνταλεπτο μου και μου λεει οοοοοοοοοοοοχι αυτο εχει σταματησει πλεον, δεν βγαζουμε παραβολα εμεις, εχει γινει update και το site, πρεπει να το βγαλεις εσυ οπως εκανες και για το 10€.

αντε βγάλε άκρη

48 minutes ago, manzana said:

παρανοια! πρωτη φορα αυτό! εμενα ειδε το μητρωο που εχω, φαινετε και απο την παλια ταυτοτητα στα στοιχεια του gov σε ποιο τμημα ανήκεις.

• Like 1

4 ώρες πριν, great είπε

Αυτο μου αρεσει πολύ, ολοι εχουν και μια αποψη στο τμήμα. Πηγα και εγω με το πενηνταλεπτο μου και μου λεει οοοοοοοοοοοοχι αυτο εχει σταματησει πλεον, δεν βγαζουμε παραβολα εμεις, εχει γινει update και το site, πρεπει να το βγαλεις εσυ οπως εκανες και για το 10€.

Μην τα μπερδεύεις, στο ΑΤ μου ζητήθηκαν 0,50 ευρώ για το χαρτόσημο και όχι για παράβολο, όπως ανέφερα και παραπάνω. Το οποίο όντως μπορεί και αυτό να εκδοθεί ηλεκτρονικά αν θέλει κάποιος, όπως ανέφερε και ο ZoReN.

47 minutes ago, manzana said:

Μην τα μπερδεύεις, στο ΑΤ μου ζητήθηκαν 0,50 ευρώ για το χαρτόσημο και όχι για παράβολο, όπως ανέφερα και παραπάνω. Το οποίο όντως μπορεί και αυτό να εκδοθεί ηλεκτρονικά αν θέλει κάποιος, όπως ανέφερε και ο ZoReN.

οχι δεν μπερδευομαι, ενα ειναι το 0.50, και αυτο μου το ζητησαν ηλεκτρονικα. Αν λεγετε χαρτοσημο ή παραβολο δεν ξερω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/1/2024 στις 5:52 ΜΜ, K_Papagia είπε

Καλησπέρα,

βγηκε σημερινη ειδηση οτι ειναι θεμα "ημερων ή μηνος" ο προσωπικος αριθμος. Αντε για να δουμε τον Φεβρουαριο.

«Είναι θέμα ημερών ή μηνός να μπορέσουμε να ενοποιήσουμε τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα της δημόσια διοίκησης, που έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ» δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

https://www.tovima.gr/2024/01/09/society/prosopikos-arithmos-thema-imeron-i-enopoiisi-afm-amka-kai-arithmou-taytotitas/

Επεξ/σία από runner69

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...