Προς το περιεχόμενο

Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, mary είπε

Μήπως γνωρίζετε ή έχει τύχει σε κάποιον στην τρέχουσα ταυτότητα να είναι γραμμένο το όνομα ανορθόγραφα και στη νέα που θα βγει να δεχτεί ο αστυνόμος να γραφτεί σωστά;

Για να βγει νέα ταυτότητα δεν αντιγράφουν τα στοιχεία από την παλιά αλλά από το Δημοτολόγιο. Θα σε ρωτήσουν αν είναι όλα τα στοιχεία σωστά και αν συμφωνήσεις θα υπογράψεις

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Για να βγει νέα ταυτότητα δεν αντιγράφουν τα στοιχεία από την παλιά αλλά από το Δημοτολόγιο. Θα σε ρωτήσουν αν είναι όλα τα στοιχεία σωστά και αν συμφωνήσεις θα υπογράψεις

Α καλό αυτό. Δεν το ήξερα ότι δεν θα κοιτάξουν την παλιά. Από το δημοτολόγιο είναι το λάθος οπότε ίσως καταφέρει η μαμά μου και στην νέα ταυτότητα το διορθώσουν.

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Η παλιά ειναι λάθος και θα έπρεπε να έχει διορθωθεί με το που είδατε το λάθος.Τι εννοείς αν θα δεχτεί ο αστυνόμος να γραφτεί σωστά;Τα στοιχεία του πολίτη δεν τα βλέπει στον υπολογιστή του;

Ήταν στη ταυτότητα της μαμάς μου. Το όνομα της αρκετά κοινότυπο αλλά από το δημοτολόγιο έγινε το λάθος και την ακολουθεί μέχρι τώρα. Είχε αλλάξει πριν 10 χρόνια ταυτότητα και το ορθογραφικό στο όνομα έμεινε.

• Like 1

13 ώρες πριν, mary είπε

Α καλό αυτό. Δεν το ήξερα ότι δεν θα κοιτάξουν την παλιά. Από το δημοτολόγιο είναι το λάθος οπότε ίσως καταφέρει η μαμά μου και στην νέα ταυτότητα το διορθώσουν.

Ήταν στη ταυτότητα της μαμάς μου. Το όνομα της αρκετά κοινότυπο αλλά από το δημοτολόγιο έγινε το λάθος και την ακολουθεί μέχρι τώρα. Είχε αλλάξει πριν 10 χρόνια ταυτότητα και το ορθογραφικό στο όνομα έμεινε.

Τότε όχι αν όταν την ρωτήσουν αν είναι σωστά τα στοιχεία τους πει όχι τότε πρέπει πρώτα να πάει να τα αλλάξει στο Δημοτολόγιο και μετά να πάει να βγάλει ταυτότητα.

• Thanks 1

24 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

Για τον προσωπικο αριθμό πολίτη κανένα νέο? Είχαν πει Δεκέμβριο θα τρέξει εφαρμογή στο gov.gr

ναι αλλα Δεκεμβριο ποιανου ετους;

• Like 1
  • Thanks 1

Σε μια συνέντευξη το ΣΚ στην Ναφτεμπορική ο Παπαστεργίου είπε ότι περιμένουν κάτι υπογραφές από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και αφού γίνει αυτό μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος η οποία, κατά τα δικά του λόγια, "θα πάρει γύρω στον 1 μήνα ή λίγο παραπάνω".

Άρα τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη το νωρίτερο απ'ότι φαίνεται. Προσωπικά το βλέπω να καθυστερεί λίγο ακόμα, αν συμπεριλάβουμε ότι έχουμε Χριστούγεννα/Πρωτοχρονιά σε λίγες μέρες.

φτανει η μερα, δευτερα το ραντεβου

πηγα σημερα για την φωτογραφια σε φωτογραφο. Μου ειπε οτι με τον κλειδαριθμο θα κανω την συσχετιση στο myphoto και οτι θα παω με usb stick να την παρει στο τμημα. Λεω ξερω την κανει ο αστυνομικος εκει την κατεβαζει. Τι ισχυει ?

3 ώρες πριν, great είπε

πηγα σημερα για την φωτογραφια σε φωτογραφο. Μου ειπε οτι με τον κλειδαριθμο θα κανω την συσχετιση στο myphoto και οτι θα παω με usb stick να την παρει στο τμημα. Λεω ξερω την κανει ο αστυνομικος εκει την κατεβαζει. Τι ισχυει ?

Τσάμπα κόπος, και στο ΑΤ μπορούν να σου βγάλουν φωτογραφία 

• Like 1

Όσοι αλλάξατε ταυτότητα σας έχει έρθει email για ενημέρωση της αλλαγής η όχι ; Προσοχή δεν εννοώ το mail μέσα από την ΑΑΔΕ αλλά στο email επικοινωνίας (εφόσον έχει δηλωθεί προφανώς).

13 ώρες πριν, great είπε

Καλημέρα. Καμία σχέση. Την φωτογραφία που σε έβγαλε, όντως πρέπει να την συσχετίσεις στο Myphoto με τον κλειδάριθμο, αλλά επίσης θα πρέπει να δώσεις και εξουσιοδότηση μέσα από εκεί ώστε να μπορεί να την τραβήξει ο υπάλληλος των ταυτοτήτων. Εϊναι βασικό αυτό, μην το ξεχάσεις. Μην την πας σε usb stick, δεν πρόκειται να την πάρουν από εκεί για λόγους ασφαλείας.

10 hours ago, Phoenix7 said:

Τσάμπα κόπος, και στο ΑΤ μπορούν να σου βγάλουν φωτογραφία 

ναι αλλα αν διαβασεις ολα τα μηνυματα ο τυπος εκει δεν θα κατσειθ να ασχοληθει , θα κανει ενα κλικ και οπως βγεις με το ενα ματι κλειστο και τελος. οποτε σιγα 5 ευρω πηρε και ειναι τελεια

6 minutes ago, prototypegr said:

Καλημέρα. Καμία σχέση. Την φωτογραφία που σε έβγαλε, όντως πρέπει να την συσχετίσεις στο Myphoto με τον κλειδάριθμο, αλλά επίσης θα πρέπει να δώσεις και εξουσιοδότηση μέσα από εκεί ώστε να μπορεί να την τραβήξει ο υπάλληλος των ταυτοτήτων. Εϊναι βασικό αυτό, μην το ξεχάσεις. Μην την πας σε usb stick, δεν πρόκειται να την πάρουν από εκεί για λόγους ασφαλείας.

ευχαρτιστώ πολύ ! μπηκα και το εκανα! ετσι οπως το λες ειναι.

Το δικό μου ραντεβού είναι την ερχόμενη εβδομάδα αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να πάω ή να το αναβάλλω για του χρόνου. Πήγα στο τμήμα της περιοχής μου να ρωτήσω για αυτό με τον αριθμό πολίτη και είπαν ότι αν την βγάλω τώρα, το πιο πιθανό είναι ότι μελλοντικά θα πρέπει να ξαναπάω εκεί και ενδεχομένως θα μείνω για λίγο καιρό χωρίς ταυτότητα, αλλά δεν μου είπαν με σιγουριά ποια είναι ακριβώς η διαδικασία (δηλαδή αν θα χρειαστεί να βγάλω ξανά ταυτότητα ή αν θα τυπωθεί στην ήδη υπάρχουσα) επειδή ούτε αυτοί ξέρουν ακόμα. Από την άλλη, βλέπω ότι στο σύστημα δεν έχει κανένα απολύτως ραντεβού μέχρι και Μάρτιο. 

Δεν είναι ότι επείγει άμεσα αλλά θα ήθελα να ξεμπερδέψω. Από την άλλη μήπως αξίζει να περιμένω μέχρι να κλείσει το θέμα με τους αριθμούς για να το τακτοποιήσω μια και καλή;

Εγώ έλεγα να κλείσω ραντεβού για Γενάρη που θα είμαι Ελλάδα αλλά αφού δεν βάζουν αριθμο πολίτη ακομα θα το κάνω αργότερα.Αυτή που έχω είναι απο το 2011 αλλά εχω διαβατήριο .

32 λεπτά πριν, SciManiac είπε

Το δικό μου ραντεβού είναι την ερχόμενη εβδομάδα αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να πάω ή να το αναβάλλω για του χρόνου. Πήγα στο τμήμα της περιοχής μου να ρωτήσω για αυτό με τον αριθμό πολίτη και είπαν ότι αν την βγάλω τώρα, το πιο πιθανό είναι ότι μελλοντικά θα πρέπει να ξαναπάω εκεί και ενδεχομένως θα μείνω για λίγο καιρό χωρίς ταυτότητα, αλλά δεν μου είπαν με σιγουριά ποια είναι ακριβώς η διαδικασία (δηλαδή αν θα χρειαστεί να βγάλω ξανά ταυτότητα ή αν θα τυπωθεί στην ήδη υπάρχουσα) επειδή ούτε αυτοί ξέρουν ακόμα. Από την άλλη, βλέπω ότι στο σύστημα δεν έχει κανένα απολύτως ραντεβού μέχρι και Μάρτιο. 

Δεν είναι ότι επείγει άμεσα αλλά θα ήθελα να ξεμπερδέψω. Από την άλλη μήπως αξίζει να περιμένω μέχρι να κλείσει το θέμα με τους αριθμούς για να το τακτοποιήσω μια και καλή;

Αν δεν το βιάζεσαι θα σου πρότεινα να περιμένεις, εκτός αν δεν σε πειράζει να ξαναέχεις τρεχάματα μετά. Εγώ προσωπικά, αν δεν βγει ο προσωπικός αριθμός, δεν ασχολούμαι. 

19 hours ago, SciManiac said:

αν την βγάλω τώρα, το πιο πιθανό είναι ότι μελλοντικά θα πρέπει να ξαναπάω εκεί και ενδεχομένως θα μείνω για λίγο καιρό χωρίς ταυτότητα

ναι θα πρεπει να ξαναπας σιγουρα, το οτι θα μεινεις χωρις ταυτοτητα ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ. 

επισης μην εισαι σιγουρος που λες "να παω με τον καινυριο χρονο" διοτι δεν υπαρχει ακομα ημερομηνια που θα γινει αυτο. μπορει ναειναι ιανουαριος πμπορει να ειναι ιανουαριος του 25. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...