Προς το περιεχόμενο

Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορεί να ανεβάσει κανείς στο myphoto σκαναρισμένη φωτογραφία διαβατηρίου και να χρησιμοποιήσει αυτή; Μου είπαν ότι δημιουργούν προβλήματα και απορρίπτεται συχνά η φωτογραφία και για αυτό προτιμάται η νέα

Επεξ/σία από marmagia
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 hour ago, marmagia said:

μπορεί να ανεβάσει κανείς στο myphoto σκαναρισμένη φωτογραφία διαβατηρίου και να χρησιμοποιήσει αυτή; Μου είπαν ότι δημιουργούν προβλήματα και απορρίπτεται συχνά η φωτογραφία και για αυτό προτιμάται η νέα

Αν δεν κάνω λάθος, μόνο πιστοποιημένοι φωτογράφοι μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφία και όχι σκαναρισμενη

• Like 2

2 ώρες πριν, sdikr είπε

Αν δεν κάνω λάθος, μόνο πιστοποιημένοι φωτογράφοι μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφία και όχι σκαναρισμενη

Δεν νομιζω οτι απαιτει να ειναι πιστοποιημενοι με κατι οι φωτογραφοι, αρκει να ειναι επαγγελματιες φωτογραφοι.

3 ώρες πριν, marmagia είπε

Τωρα για το σκαναρισμα πιστευω οτι αν μπορουσε να καλυψει τα specs θα μπορουσε να περασει. Αρα μελετησε το και καλη τυχη.

https://gsis.gr/sites/default/files/myPhoto/specifications.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να βγαλω ταυτοτητα για το μικρο .Αν καταλαβα χρειαζεται να βγαλω μονο το 10 ευρο παραβολο. Η και κατι αλλο??Το παραβολο το βγαζω στο ονομα το δικο μου η του μικρου?Το 0,50 το πληρωνουμε επι τοπου?

Επεξ/σία από filipprin

Το 10ευρω και το 0,5ευρω. Για το παράβολο πάρε ένα τηλέφωνο το τμήμα σου αν και εφόσον έχει αφμ το παιδί κοψτα σε αυτόν. Για την φωτογραφία πήγαινε με αυτήν που έχετε και αν δεν περάσει σου βγάζει εκεί μια ο αστυνόμος σε 1 λεπτό δωρεάν.

https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/dikaiologitika/ekdosi-deltiou-taftotitas/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει αφμ οποτε θα το κοψω στον μικρο.Καπου διαβασα οτι το 0,50 το πληρωνεις επιτοπου.Η φωτο ειναι χαρτινη.Ευχαριστω για την απαντηση

Επεξ/σία από filipprin

1 hour ago, runner69 said:

Δεν νομιζω οτι απαιτει να ειναι πιστοποιημενοι με κατι οι φωτογραφοι, αρκει να ειναι επαγγελματιες φωτογραφοι.

Τωρα για το σκαναρισμα πιστευω οτι αν μπορουσε να καλυψει τα specs θα μπορουσε να περασει. Αρα μελετησε το και καλη τυχη.

https://gsis.gr/sites/default/files/myPhoto/specifications.pdf

Ναι φωτογράφοι στο επάγγελμα αν θέλεις, ο απλός πολίτης όχι

19 minutes ago, filipprin said:

Εχει αφμ οποτε θα το κοψω στον μικρο.Καπου διαβασα οτι το 0,50 το πληρωνεις επιτοπου.Η φωτο ειναι χαρτινη.Ευχαριστω για την απαντηση

Μπορείς το 0.50 και επιτόπου αλλά και να το έχεις απο πριν.

Προσωπικά πήγα μόνο με τα παράβολα και μου βγάλανε εκεί φωτο,  αλλιώς  απο φωτογράφο (και πληρώνεις άλλα 10 ευρώ, αλλά την βγάζεις λίγο πιο όμορφος)

α) Φωτογραφία, σε ψηφιακή μορφή.

Η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται είτε απευθείας στις Αρχές έκδοσης, είτε μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος θα αναρτήσει τη φωτογραφία σας στην εφαρμογή myPhoto του gov.gr.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο φωτογράφος θα σας δώσει έναν κωδικάριθμο, τον οποίο μέσω της εφαρμογής myPhoto θα πρέπει να συσχετίσετε με το ΑΦΜ σας και στη συνέχεια να εξουσιοδοτήσετε την εφαρμογή “Έκδοση/Αντικατάσταση Δελτίων Ταυτότητας Ελλήνων Πολιτών” να την αντλήσει. Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε εδώ.

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη προκειμένου ο υπάλληλος της αρμόδιας Αρχής έκδοσης, να αναζητήσει και να ανακτήσει τη φωτογραφία σας.

Λοιπόν ραντεβού είχα 04/12 στις 12:00, 12:20 είχα τελειώσει, Παρασκευή  08/12 mail να πάω να παραλάβω. Σήμερα είχαν αλλάξει και στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία έκανα επικαιροποίηση  on line σε όλες τις τράπεζες μέσα σε 10 λεπτά και έστειλα email με την καινούργια ΔΥΠΑ και τέλος οι υπόλοιποι (Vodafone, Cosmote, Φυσικό Αέριο και ΕΦΚΑ) έχουν το αφμ για ταυτοποίηση οπότε αδιάφορο αν και ποτέ περάσω από κανένα κατάστημα θα τους την δώσω.

• Like 2

Επειδή πρόκειται στις 15/12 να ταξιδεψω στο Βουκουρέστι και η ταυτότητα μου (με λατινικους χαρακτήρες) εχει ημερομηνια εκδοσης 18/3/2008 , θα εχω θεμα; το καλοκαίρι πηγα ιταλια χωρις προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, fysikos είπε

Επειδή πρόκειται στις 15/12 να ταξιδεψω στο Βουκουρέστι και η ταυτότητα μου (με λατινικους χαρακτήρες) εχει ημερομηνια εκδοσης 18/3/2008 , θα εχω θεμα; το καλοκαίρι πηγα ιταλια χωρις προβλημα.

Προσωπικά πιστευω ότι ειναι ρίσκο. Ανάλογα τι θα σου κάτσει και ποιος θα ασχοληθεί. Λύσεις δεν έχεις αυτή τη στιγμή όμως ούτως ή αλλως. Απλά θα ρισκάρεις λίγο.

Επεξ/σία από sphinxgr

Αν βγάλουμε τώρα νέα ταυτοτητα και όταν αρχίσει να μπαίνει ο αριθμός πολίτη θελήσουμε να ξαναβγαλουμε για να έχει και τον αριθμό πολίτη,  θα ξαναλλαξει ο αριθμός ταυτότητας και θα πρέπει να γίνει επικαιρωποιηση στις υπηρεσίες εκ νέου;

Στις 11/12/2023 στις 3:21 ΜΜ, nikos16717 είπε

Αν βγάλουμε τώρα νέα ταυτοτητα και όταν αρχίσει να μπαίνει ο αριθμός πολίτη θελήσουμε να ξαναβγαλουμε για να έχει και τον αριθμό πολίτη,  θα ξαναλλαξει ο αριθμός ταυτότητας και θα πρέπει να γίνει επικαιρωποιηση στις υπηρεσίες εκ νέου;

Δεν θα "ξαναβγάλεις" άλλη ταυτότητα, οπότε δεν θα αλλάξουν τα στοιχεία της. Απλά θα πας με αυτήν που έβγαλες ήδη και θα σου εκτυπώσουν τον αριθμό πάνω της. Τουλάχιστον αυτό είπε ο υπουργός.

Μήπως γνωρίζετε ή έχει τύχει σε κάποιον στην τρέχουσα ταυτότητα να είναι γραμμένο το όνομα ανορθόγραφα και στη νέα που θα βγει να δεχτεί ο αστυνόμος να γραφτεί σωστά;

2 λεπτά πριν, mary είπε

Μήπως γνωρίζετε ή έχει τύχει σε κάποιον στην τρέχουσα ταυτότητα να είναι γραμμένο το όνομα ανορθόγραφα και στη νέα που θα βγει να δεχτεί ο αστυνόμος να γραφτεί σωστά;

Η παλιά ειναι λάθος και θα έπρεπε να έχει διορθωθεί με το που είδατε το λάθος.Τι εννοείς αν θα δεχτεί ο αστυνόμος να γραφτεί σωστά;Τα στοιχεία του πολίτη δεν τα βλέπει στον υπολογιστή του;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...