Nabuko Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, pluss είπε θεωρώ πως είναι κάπως κουλό που ο αριθμός ταυτότητας είναι με μικρότερη γραμματοσειρά στην πάνω γωνία Εκεί είναι και στις Ιταλικές και Γερμανικές ταυτότητες π.χ. 4 ώρες πριν, pluss είπε και ένας "άσχετος" αριθμός (ξέρει κανείς τι είναι;) να βρίσκεται σε εμφανέστερο σημείο Αυτός είναι ο CAN (Card access number) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotiris123 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Εκεί είναι και στις Ιταλικές και Γερμανικές ταυτότητες π.χ. Αυτός είναι ο CAN (Card access number) Δηλαδή με τις νέες ταυτότητες αντί για έναν αριθμό θα έχουμε 3 πάνω? personal id number (όταν μπει) /can και αριθμό ταυτότητας? και οι 2 τελείως καινούριοι (να τους προσθέσουμε στο ΑΜΚΑ/ΑΦΜ/ΑΜΑ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 7 hours ago, pluss said: Εν τω μεταξύ, έστειλα σε στοιχηματική εταιρία την καινούρια ταυτότητα και ως αριθμό ταυτότητας έβαλαν τον αριθμό που βρίσκεται στο κάτω μπλε πλαίσιο και όχι αυτόν που είναι στο πάνω πλαίσιο, και τους έστειλα μήνυμα να το διορθώσουν. Με αφορμή πάντως το "μπέρδεμα" αυτό, θεωρώ πως είναι κάπως κουλό που ο αριθμός ταυτότητας είναι με μικρότερη γραμματοσειρά στην πάνω γωνία και ένας "άσχετος" αριθμός (ξέρει κανείς τι είναι;) να βρίσκεται σε εμφανέστερο σημείο. 5 hours ago, Basilhs23___ said: Έχει να πέσει πολύ γέλιο σε διαδικασίες ταυτοποίησης σε fintech, και εταιρείες του εξωτερικού. Για αυτο μονο Διαβατηριο για τετοιες ταυτοποιησης. Και μενε τοτε μου ειχε βγαλει την πιστη η Coinbase και με μια προσπαθεια μπροστα απο την καμερα το διαβατηριο και το περασε στο λεπτό. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα επρεπε καθε αριθμος στην τατυτοτητα να εχει και ενα field description πχ. ID, CAN κλπ. Τι ηλιθιοτητα ειναι αυτο να πετας νουμερα σε μια καρτα και να καθετεαι ο ξενος να ψαχνεται ; Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από runner69 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PedroG Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 35 λεπτά πριν, runner69 είπε Θα επρεπε καθε αριθμος στην τατυτοτητα να εχει και ενα field description πχ. ID, CAN κλπ. Τι ηλιθιοτητα ειναι αυτο να πετας νουμερα σε μια καρτα και να καθετεαι ο ξενος να ψαχνεται ; ειναι Γεγονος και αληθες. και εγω οπου εχω στειλει για επικαιροποιηση της Ταυτοτητας μου επεξηγω απο την αρχη ποιος ειναι ο Νεος αριθμος στην εισαγωγη για να μη με πρηζουν Δεν ειναι ορατο σε ολους ειδικα σε οσους δεν εχουν εκδωσει νεα Ταυτοτητα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 36 minutes ago, runner69 said: Θα επρεπε καθε αριθμος στην τατυτοτητα να εχει και ενα field description πχ. ID, CAN κλπ. Τι ηλιθιοτητα ειναι αυτο να πετας νουμερα σε μια καρτα και να καθετεαι ο ξενος να ψαχνεται ; Το ID1 είναι πρότυπο που ισχύει και στις άλλες χώρες της ΕΕ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 19 λεπτά πριν, sdikr είπε Το ID1 είναι πρότυπο που ισχύει και στις άλλες χώρες της ΕΕ Αρα ειναι κακο το προτυπο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtzgr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 15 λεπτά πριν, runner69 είπε Αρα ειναι κακο το προτυπο To id-1 είναι πρότυπο που περιγράφει το πλαστικό της κάρτας (διαστάσεις, αντοχές σε πίεση, θερμοκρασία, ακτινοβολία, χημικά, υγρασία κλπ). To id-1 δεν καθορίζει πού θα βρίσκεται ο αριθμός της ταυτότητας, το can ή ό,τι άλλο γράφει επάνω. ISO/IEC 7810 - Wikipedia 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, dtzgr said: To id-1 είναι πρότυπο που περιγράφει το πλαστικό της κάρτας (διαστάσεις, αντοχές σε πίεση, θερμοκρασία, ακτινοβολία, χημικά, υγρασία κλπ). To id-1 δεν καθορίζει πού θα βρίσκεται ο αριθμός της ταυτότητας, το can ή ό,τι άλλο γράφει επάνω. ISO/IEC 7810 - Wikipedia Εχεις δίκαιο για το Id1, Εδώ έχει και μια φώτο της ιταλικής https://www.wikiwand.com/en/Electronic_identification Παραπλήσια είναι και η Τσεχική Και η κυπριακή Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από sdikr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeJ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Πάντως με αφορμή κάτι σχόλια δε νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να τρέξετε να δηλώσετε τη νέα ταυτότητα ειδικά σε παρόχους κινητής, ιντερνετ, ευδαπ ( δε νομίζω ότι έχω ποτέ έρθει σε πάρε δώσε με ευδάπ πέρα από πληρωμή λογαριασμού). Όταν με το καλό υπάρχει ανάγκη συναλλαγής όπου χρειάζεται η ταυτότητα, το δηλωνετε επι τόπου. Σε πάροχο δηλαδή φαντάζομαι μονο αν επιλέξεις να αλλάξεις πάροχο και πας σε νέο θα δώσεις τη νέα ταυτότητα (όχι σαν αλλαγή αλλά σαν νέα εγγραφή στον νέο πάροχο). Στον τωρινό πάροχο δε βλέπω κάποιο λόγο να δηλωθεί η αλλαγή. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vanni Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, MikeJ είπε Πάντως με αφορμή κάτι σχόλια δε νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να τρέξετε να δηλώσετε τη νέα ταυτότητα ειδικά σε παρόχους κινητής, ιντερνετ, ευδαπ ( δε νομίζω ότι έχω ποτέ έρθει σε πάρε δώσε με ευδάπ πέρα από πληρωμή λογαριασμού). Όταν με το καλό υπάρχει ανάγκη συναλλαγής όπου χρειάζεται η ταυτότητα, το δηλωνετε επι τόπου. Σε πάροχο δηλαδή φαντάζομαι μονο αν επιλέξεις να αλλάξεις πάροχο και πας σε νέο θα δώσεις τη νέα ταυτότητα (όχι σαν αλλαγή αλλά σαν νέα εγγραφή στον νέο πάροχο). Στον τωρινό πάροχο δε βλέπω κάποιο λόγο να δηλωθεί η αλλαγή. Αναλόγος σε ανάγκη θα βρεθείς αν για παράδειγμα χρειαστείς κάτι από την εξυπηρέτηση πελάτων και δεν έχουν την καινούργια σου ταυτότητα και δεν θυμάσαι την παλιά τότε δεν γίνεται ταυτοποίηση, και καλά αν έχεις συμβόλαιο έχουν το αφμ αν ειναι όμως καρτοκινητό; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pluss Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για την επικαιροποίηση της ταυτότητας στην Εθνική Τράπεζα, απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα, δεν γίνεται μέσω gov-kyc. Το έμαθα, αφού όλες οι προσπάθειες επικαιροποίησης μέσω gov-kyc αποτύγχαναν. Στις άλλες 3 συστημικές τράπεζες, δεν είχα θέμα, η επικαιροποίηση έγινε κανονικά μέσω gov-kyc. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από pluss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DownUNDERground Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Φαίνεται να έβγαλαν ραντεβού για τον Δεκέμβρη. Όσοι ενδιαφέρεστε σπεύσατε. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kax54638 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Γνωρίζει κανένας αν μπορείς να αλλάξεις το ραντεβού σου περισσότερες από μια φορές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fir3fly Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε Φαίνεται να έβγαλαν ραντεβού για τον Δεκέμβρη. Όσοι ενδιαφέρεστε σπεύσατε. Έκλεισα το μεσημέρι για Δεκεμβρίο, και από ότι είδα έχει πολλά ραντεβού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα