Προς το περιεχόμενο

Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 2/10/2023 στις 2:36 ΜΜ, PedroG είπε

Μένει κάτι άλλο;;;

Που Δηλώνω την νέα ταυτότητα;

ΔΟΥ: Γίνεται αυτόματα.

ΕΦΚΑ/ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Δεν γίνεται αυτόματα, θέλει να πας από κοντά (με επιφύλαξη).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Γίνεται αλλαγή στοιχείων και περνιούνται μέσω του gov.gr (Σε κάποιες τράπεζες (ΓΚΟΥΧΟΥ ΑΛΦΑ) έχει κάποιο πρόβλημα αλλά γίνεται επικαιροποίηση online)

ΔΕΚΟ( ΡΕΥΜΑ/ΝΕΡΟ/ΘΕΡΜΑΝΣΗ/ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ): Cosmote από κοντά σε κατάστημα, ΔΕΗ πχ μπορεί από το site αλλά δεν δέχεται τον νέο αριθμό ταυτότητας, θα το φτιάξουν σύντομα, αλλιώς δοκιμάστε από τηλέφωνο/mail, φυσικό αέριο κτλ τηλέφωνο/mail, ΕΥΔΑΠ γίνεται online (για λοιπούς παρόχους τηλεπ/ενέργειας δεν γνωρίζω).

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Konst13 είπε

ΕΦΚΑ/ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Δεν γίνεται αυτόματα, θέλει να πας από κοντά (με επιφύλαξη).

Στον ΕΦΚΑ, η αλλαγή μπορεί να γίνει και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επεξ/σία από pluss
  • Like 3
  • Confused 1

7 ώρες πριν, pluss είπε

Τι γίνεται αν ο εφκα δεν έχει την νέα σου ταυτότητα; που χρειάζεται;

7 ώρες πριν, pluss είπε

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ex-apostaseos-exuperetese-politon/exuperetese-me-telediaskepse-apo-ton-eniaio-phorea-koinonikes-asphalises-eephka

Δεν είναι εφικτή η τηλεδιάσκεψη για κάποιο λόγο. Θα λάβω εμαιλ που θα προωθήσω την ΑΔΤ και θα σας ενημερώσω.

Πάω να ενημερώσω και Νερό

Φυσικό αέριο ΔΕΗ έστειλα εμαιλ πάντως και μου είπαν οκ.

Για σταθερό τηλέφωνο και κινητό θα προσπαθήσω αλλά έχω επιφύλαξη λόγω αυτοματοποιημένου συστήματος απαντήσεων και  σε βλέπω να έχουν ετοιμαστεί για κάτι τέτοιο 

8 ώρες πριν, pluss είπε

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ex-apostaseos-exuperetese-politon/exuperetese-me-telediaskepse-apo-ton-eniaio-phorea-koinonikes-asphalises-eephka

Δεν είναι εφικτή η τηλεδιάσκεψη για κάποιο λόγο. Θα λάβω εμαιλ που θα προωθήσω την ΑΔΤ και θα σας ενημερώσω.

Πάω να ενημερώσω και Νερό

Φυσικό αέριο ΔΕΗ έστειλα εμαιλ πάντως και μου είπαν οκ.

Για σταθερό τηλέφωνο και κινητό θα προσπαθήσω αλλά έχω επιφύλαξη λόγω αυτοματοποιημένου συστήματος απαντήσεων και  σε βλέπω να έχουν ετοιμαστεί για κάτι τέτοιο 

ΥΓ επιπλέον στη σελίδα της τηλεδιάσκεψης με ΕΦΚΑ για την αλλαγή βασικών στοιχείων μητρώου ασφαλείας όπως αυτό της ΑΔΤ ανάφερει ότι θα χρειαστεί επιπλέον...

ένα κάρο έγγραφα που θες 10 μέρες να συλλέξεις

Screenshot_2023-10-04-09-29-46-594_cn.wps.moffice_eng-edit.jpg

• Like 1

1 hour ago, PedroG said:

ένα κάρο έγγραφα που θες 10 μέρες να συλλέξεις

Όπως αναφέρει, είναι κατά περίπτωση, εσύ θέλεις να αλλάξεις ταυτότητα, μόνο ταυτότητα θα πας,  δεν χρειάζεται να πας τα άλλα

• Like 3

Στις 2/10/2023 στις 9:23 ΜΜ, PedroG είπε

Περιπιπτωντος δηλώθηκα δύο εκατοστά πιο κοντός στη νέα ταυτότητα μιας και το ψηφίο -9 δεν ήταν ορατό τόσο καθαρά στην παλιά ταυτότητα και όταν με ρώτησε η αστυνομικος είπα για το ύψος -7...Δεν πρόκειται ούτε καν να ασχοληθώ με το θέμα ...

Α δεν μετράνε ύψος στο τμήμα; Όσο θες λες και γράφουν; Εμένα η παλιά δεν γράφει. 

4 hours ago, 1comment said:

Α δεν μετράνε ύψος στο τμήμα; Όσο θες λες και γράφουν; Εμένα η παλιά δεν γράφει. 

Ε φαντάζομαι πως αν είσαι 1,60 και πεις 1,90 δεν πρόκειται να γράψουν όσο είπες.

Στην παλιά πάντως αν θυμάμαι καλά εγώ τους είπα πόσο να γράψουν.

4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ε φαντάζομαι πως αν είσαι 1,60 και πεις 1,90 δεν πρόκειται να γράψουν όσο είπες.

Στην παλιά πάντως αν θυμάμαι καλά εγώ τους είπα πόσο να γράψουν.

Φαντάζομαι πόσοι θα λένε παραπάνω 5-6 εκατοστά στο χαλαρό...

Just now, 1comment said:

Φαντάζομαι πόσοι θα λένε παραπάνω 5-6 εκατοστά στο χαλαρό...

Κατά τη γνώμη μου αν πεις 5-6 εκατοστά παραπάνω ο άλλος μάλλον θα το καταλάβει.

Φαντάζομαι πως δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό, αλλιώς θα μας μετρούσαν υποχρεωτικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Κατά τη γνώμη μου αν πεις 5-6 εκατοστά παραπάνω ο άλλος μάλλον θα το καταλάβει.

Φαντάζομαι πως δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό, αλλιώς θα μας μετρούσαν υποχρεωτικά.

Εμένα μου κάνει εντύπωση που δεν μετράνε όλους υποχρεωτικά. Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν θα υπάρξουν γυναίκες που θα πουν παραπάνω ή και άντρες κοντοί; Και καλά σε όσους γράφει η παλιά, καταλαβαίνω να λάβουν υπόψη τη μέτρηση. Για όσους δεν γράφει, πιστεύω ότι θα έπρεπε να μετράνε.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, atpanos είπε

η ειδοποίηση για παραλαβή έρχεται το ίδιο πρωί η' τη μέρα πριν;

Σε μένα ήρθε σήμερα στις 5 το απόγευμα το σχετικό e-mail και πήγα και την παρέλαβα κανονικά.

14 ώρες πριν, 1comment είπε

Εμένα με μέτρησαν, άλλους τους ρωτάνε, είναι που θα πέσεις.

Επεξ/σία από pluss

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τω μεταξύ, έστειλα σε στοιχηματική εταιρία την καινούρια ταυτότητα και ως αριθμό ταυτότητας έβαλαν τον αριθμό που βρίσκεται στο κάτω μπλε πλαίσιο και όχι αυτόν που είναι στο πάνω πλαίσιο, και τους έστειλα μήνυμα να το διορθώσουν.
Με αφορμή πάντως το "μπέρδεμα" αυτό, θεωρώ πως είναι κάπως κουλό που ο αριθμός ταυτότητας είναι με μικρότερη γραμματοσειρά στην πάνω γωνία και ένας "άσχετος" αριθμός (ξέρει κανείς τι είναι;) να βρίσκεται σε εμφανέστερο σημείο.

nees-tautotites-rantevou.jpg

Επεξ/σία από pluss
  • Like 2

2 ώρες πριν, pluss είπε

Εν τω μεταξύ, έστειλα σε στοιχηματική εταιρία την καινούρια ταυτότητα και ως αριθμό ταυτότητας έβαλαν τον αριθμό που βρίσκεται στο κάτω μπλε πλαίσιο και όχι αυτόν που είναι στο πάνω πλαίσιο και τους έστειλα μήνυμα.
Με αφορμή πάντως το "μπέρδεμα" αυτό, θεωρώ πως είναι κάπως κουλό που ο αριθμός ταυτότητας είναι με μικρότερη γραμματοσειρά στην πάνω γωνία και ένας "άσχετος" αριθμός (ξέρει κανείς τι είναι;), βρίσκεται σε εμφανέστερο σημείο.

nees-tautotites-rantevou.jpg

Έχει να πέσει πολύ γέλιο σε διαδικασίες ταυτοποίησης σε fintech, και εταιρείες του εξωτερικού. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...