Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, alfeios είπε

Εκεινος ο αριθμός πολίτη που θα εβγαζαν σε λιγες μερες τι απεγινε;

Οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι κρίσιμες..

• Like 2
  • Haha 14
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι κρίσιμες..

Εσυ αν αποφασισεις να ασχοληθεις με την πολιτική θα εχεις σιγουρα επιτυχια 🤣🤣🤣

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, alfeios είπε

αριθμο πολιτη μπορεις να πεις το νουμερο της ταυτοτητας, αλλα το τσιπακι που λεγανε τι εγινε? δεν το βρισκω στη νεα μου ταυτοτητα, μηπως ξεχασαν να μου το βαλουν?

• Confused 2
  • Haha 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

αριθμο πολιτη μπορεις να πεις το νουμερο της ταυτοτητας, αλλα το τσιπακι που λεγανε τι εγινε? δεν το βρισκω στη νεα μου ταυτοτητα, μηπως ξεχασαν να μου το βαλουν?

Κοιτα. Θελω να σου πω κατι, αλλα φοβαμαι οτι δεν θα κοιμηθεις το βραδυ. 

Δεν το ξεχασαν. Σε παρακολουθούνε απο οταν την εβγαλες! 

(δεν το εμαθες απο εμενα)

• Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gorge18 είπε

Κοιτα. Θελω να σου πω κατι, αλλα φοβαμαι οτι δεν θα κοιμηθεις το βραδυ. 

Δεν το ξεχασαν. Σε παρακολουθούνε απο οταν την εβγαλες! 

(δεν το εμαθες απο εμενα)

απο το εικονιδιο/αντιδραση που εβαλες στο προηγουμενο post μου μαλλον συμπεραινω οτι το πηρες στα σοβαρα🤔 😁

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Haha 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, alfeios είπε

τα εχουμε ξαναπει,διαλεξτε εναν αριθμο που σας αρεσει,και ονομαστε τον αριθμο του πολιτη.Τελος.

• Haha 1
Δημοσ.

λες και δεν ξερετε σε ποια χωρα ζειτε....

εδω να σκαψουμε μια αποσταση 10 χλμ πηρε 20 χρονια στο μετρο Θεσσαλονικης, ε πιστευω καποια στιγμη στην επομενη 5ετια θα ερθει κι ο αριθμος. Που σημειωτεον δεν ξερουμε ακομη που και πως θα τον χρησιμοποιουμε😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, tutuyo said:

εδω να σκαψουμε μια αποσταση 10 χλμ πηρε 20 χρονια στο μετρο Θεσσαλονικης, ε πιστευω καποια στιγμη στην επομενη 5ετια θα ερθει κι ο αριθμος. Που σημειωτεον δεν ξερουμε ακομη που και πως θα τον χρησιμοποιουμε😀

Μου θυμησες τον αειμνηστο π.Γεωργιο Μεταλληνο...καποτε ειχε πει, 'στις δυσκολες εποχες, θα μας σωσουν (σημειωση:προφανως με τη βοηθεια του Θεου) τα εθνικα μας ελαττωματα'!!!!

Επεξ/σία από mindreader
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, mindreader είπε

Μου θυμησες τον αειμνηστο π.Γεωργιο Μεταλληνο...καποτε ειχε πει, 'στις δυσκολες εποχες, θα μας σωσουν (σημειωση:προφανως με τη βοηθεια του Θεου) τα εθνικα μας ελαττωματα'!!!!

αυτον τον ειχα ακουσει να λεει οτι πιστευει στο "πας μη ελλην βαρβαρος"

Δημοσ.
Στις 9/12/2024 στις 10:20 ΠΜ, tutuyo είπε

Και όταν έρθει, χρόνια ίσως αργότερα από το "τον επόμενο βήμα η έκδοση του αριθμού πολίτη" θα πιστέψουμε ως Λούλης Κουκλεντές ότι τώρα πάει, ένα νούμερο και κάνω παντού τη δουλειά μου, και στην πρώτη ευκαιρία:

δώστε μου ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και φωτοτυπία ΑΔΤ παρακαλώ

• Haha 2
Δημοσ.

Αριθμός πολίτη υφίσταται;

Εννοώ θα βγει κάποια στιγμή;

Επίσης κάθε έξι μήνες προσλαμβάνουνε αστυνομικούς τι διάολο γίνεται και δεν έχει ραντεβού.

Δημοσ.
5 minutes ago, tzotzo said:

Αριθμός πολίτη υφίσταται; οχι ακομα

Εννοώ θα βγει κάποια στιγμή; ναι μαλλον, πότε κανεις δεν ξερει

Δημοσ.
Στις 8/12/2024 στις 9:41 ΜΜ, fitsoulas2024 είπε

Από wiki: 

Αναφορά σε κείμενο

Τα δελτία ταυτότητας νέου τύπου ενσωματώνουν σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας για την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη της παραχάραξης, όπως διαφανή συσκευή περιθλακτικής οπτικής μεταβλητής εικόνας (DOVID), μελάνι μετατόπισης χρώματος (OVI), αλλαγή εικόνας λέιζερ (CLI), ανάγλυφο αφής, μικροκείμενο και υπεριώδες αποτύπωμα. Περιλαμβάνουν επίσης μια Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης (MRZ) και χρησιμοποιούν ένα ανεπαφικό ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης.

Ουσιαστικά το RFID chip είναι ανάμεσα στα στρώματα του πλαστικού. Φαντάζομαι δεν είναι ορατό όπως στις χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες γιατί θα έπιανε άσκοπο χώρο και θα υπήρχε κίνδυνος να σκουριάσει στα 10 χρόνια διάρκειας της ταυτότητας. Δεν μπορώ να βρω πληροφορίες αν είναι αδιάβροχη, αλλά σίγουρα έχει κάποια στοιχειώδη αντίσταση.

Στις 12/12/2024 στις 2:23 ΜΜ, sdikr είπε

Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να γίνει προαιρετική για όσους γεννήθηκαν πριν το 1950 (1,2 εκατομμύρια πολίτες), μπας και τελειώσουμε ποτέ.

Όταν πήγα να βγάλω ταυτότητα ήταν και ένας κύριος 80 χρονών ο οποίος παίζει να μη ζει το 2027. :P 

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, michael92 είπε

Από wiki: 

"Τα δελτία ταυτότητας νέου τύπου ενσωματώνουν σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας για την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη της παραχάραξης, όπως διαφανή συσκευή περιθλακτικής οπτικής μεταβλητής εικόνας (DOVID), μελάνι μετατόπισης χρώματος (OVI), αλλαγή εικόνας λέιζερ (CLI), ανάγλυφο αφής, μικροκείμενο και υπεριώδες αποτύπωμα. Περιλαμβάνουν επίσης μια Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης (MRZ) και χρησιμοποιούν ένα ανεπαφικό ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης."

Nαι ετσι λεει η wiki, αλλα αυτο δεν ειναι το τσιπακι που λενε οι συνωμοσιολαγνοι. Δεν φαινονται στη ταυτοτητα τα δαχτυλικα αποτυπωματα που δωσαμε, αρα καπου ειναι αποθηκευμενα. Και συμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. "Το τσιπάκι γενικότερα στο οποίο εμπεριέχεται και το δακτυλικό αποτύπωμα αποτελεί μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας για τη νέα ταυτότητα. Ακόμα και αν ένας παραχαράκτης καταφέρει να παραχαράξει μία από τις νέες ταυτότητες δεν θα μπορεί να περάσει δεδομένα μέσα στο τσιπάκι, δηλαδή τα δεδομένα που θα εμφανίζονται στην κάρτα αυτή θα είναι τα πραγματικά».

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...