Προς το περιεχόμενο

Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, runner69 είπε

Γιατι η ταυτοτητα ειναι το εγγραφο ταυτοποιησης και καθε εγγραφο πρεπει να παιρνει εναν μοναδικο αυξοντα αριθμο , σαν αριθμο πρωτοκολλου. Η τραπεζικη καρτα δεν εχει μονο τον 16 ψηφιο αλλα και τον 3ψηφιο και αρα και εδω δεν ειναι ιδιος ο συνδυασμος τους. Δεν πρεπει να μπαινει σε νεο εγγραφο ο ιδιος αριθμος με προηγουμενο εγγραφο. Ειναι αγραφος νομος στην πληροφορική.

Ο αριθμός εγγράφου θα μπορούσε όμως να είναι διαφορετικός από τον αριθμό ταυτότητας που δίνεις σε όλες τις υπηρεσίες και θέλει ανανέωση παντού από την αρχή. Θα μπορούσε σε κάποιο σημείο να έχει αριθμό πρωτοκόλλου πχ χωρίς να αλλάζει ο αριθμός ταυτότητας. 

Πάλι καλά λένε πως πλέον γίνεται αυτόματα το update σε taxis, τράπεζες κτλ αλλά αυτό θα περιμένω να το δω.

Επεξ/σία από RipCity
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, RipCity είπε

Ο αριθμός εγγράφου θα μπορούσε όμως να είναι διαφορετικός από τον αριθμό ταυτότητας που δίνεις σε όλες τις υπηρεσίες και θέλει ανανέωση παντού από την αρχή. Θα μπορούσε σε κάποιο σημείο να έχει αριθμό πρωτοκόλλου πχ χωρίς να αλλάζει ο αριθμός ταυτότητας. 

Πάλι καλά λένε πως πλέον γίνεται αυτόματα το update σε taxis, τράπεζες κτλ αλλά αυτό θα περιμένω να το δω.

Θα εχει αριθμο αίτησης που ειναι ο αριθμος εγγραφου ή πες το αριθμο πρωτοκόλλου αλλα αυτα ειναι για εσωτερικη καταναλωση στο αρμοδιο τμημα. Δεν ειναι αριθμος που επικοινωνειται σε αλλα συστηματα. Ακομα και να επικοινωνουσαν θα σημαινε οτι ΟΛΑ τα αλλα συστηματα εχουν μαθει οτι η ταυτοτητα θα αποτελειται απο 2 αριθμους, οπως και η τραπεζικη καρτα ;). Γιατι να το κανεις πιο πολυπλοκο στην μηχανογραφηση οταν προσφερεις στην τελικη procedure για update σε καποια απο τα αλλα συστηματα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, runner69 είπε

Γιατι η ταυτοτητα ειναι το εγγραφο ταυτοποιησης και καθε εγγραφο πρεπει να παιρνει εναν μοναδικο αυξοντα αριθμο , σαν αριθμο πρωτοκολλου. Η τραπεζικη καρτα δεν εχει μονο τον 16 ψηφιο αλλα και τον 3ψηφιο και αρα και εδω δεν ειναι ιδιος ο συνδυασμος τους. Δεν πρεπει να μπαινει σε νεο εγγραφο ο ιδιος αριθμος με προηγουμενο εγγραφο. Ειναι αγραφος νομος στην πληροφορική.

Δε είναι ότι θέλησα να απαντήσω ούτε στο δικό σου ούτε σε προηγούμενα μηνύματα
αλλά για την ιστορία, παρομοίως με τις τραπεζικές κάρτες
και οι νέες ταυτότητες μια χαρά έχουν πρόσθετες αριθμοσειρές ταυτοποίησης πλην του αριθμού ταυτότητας.

id-3.jpg

Τέσπα ας πιστεύει ο καθένας ο,τι θέλει.

Επεξ/σία από Neda7325

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, smpt είπε

H φωτογραφία που βγάζουν στο τμήμα ανεβαίνει στο gov;

Θέλω να την χρησιμοποιήσω και  για δίπλωμα 

Οχι δεν ανεβαίνει.

3 ώρες πριν, tutuyo είπε

ναι

μενει στο Myphoto για κανα χρονο νομιζω

Με αυτην βγαζεις διπλωμα - ετσι εκανα κι εγω

Η φωτογραφία της αστυνομίας όχι, μόνο αν την ανεβάσει ο φωτογράφος.

Προφανώς έβγαλες και την ανέβασε φωτογράφος.

2 ώρες πριν, RipCity είπε

Σε τράπεζες αυτόματα όχι , πρέπει να μπείς στο e banking της κάθε τράπεζας και να ζητήσεις εσυ να αντλήσουν στοιχειά για επικαιροποίηση... μόνο taxis και ΕΦΚΑ  γίνεται αυτόματα

Επεξ/σία από teot
  • Like 3

1 ώρα πριν, Neda7325 είπε

και οι νέες ταυτότητες μια χαρά έχουν πρόσθετες αριθμοσειρές ταυτοποίησης πλην του αριθμού ταυτότητας.

id-3.jpg

Τον MRZ λες, για να διαβάζετε αυτόματα από τα μηχανήματα είναι. Μέσα σε αυτόν είναι ο αριθμός ταυτότητας. 

Επίσης τον άλλο αριθμό μπροστά είναι ένας νέος κωδικός ο οποίος είναι το 2ο κλειδί για το τσιπάκι. 

2 ώρες πριν, RipCity είπε

Ε... αριθμός αυτός θα είναι ο ΠΑ και δεν θα αλλάζει ποτέ. 

• Like 2

3 ώρες πριν, RipCity είπε

έκανα αλλαγή ταυτοτητας γιατί χρειάστηκε για να βγάλω νέο διαβατήριο αρχές 2023

δεν έκανα καμία άλλη ενέργεια

μετά από κάποιο καιρό έβαλα τη ταυτότητα στο gov.gr wallet και είχε περαστεί η νέα, το ίδιο και στις φορολογικές μου δηλλώσεις νομίζω 

25 minutes ago, DrLo said:

έκανα αλλαγή ταυτοτητας γιατί χρειάστηκε για να βγάλω νέο διαβατήριο αρχές 2023

δεν έκανα καμία άλλη ενέργεια

μετά από κάποιο καιρό έβαλα τη ταυτότητα στο gov.gr wallet και είχε περαστεί η νέα, το ίδιο και στις φορολογικές μου δηλλώσεις νομίζω 

Αλλο πράγμα αυτό, άλλο οι ταυτότητα που θέλουν για δίπλωμα και διαβατήριο

12 λεπτά πριν, sdikr είπε

Αλλο πράγμα αυτό, άλλο οι ταυτότητα που θέλουν για δίπλωμα και διαβατήριο

Δε καταλαβαίνω, τι εννοείς "άλλο η ταυτότητα" αυτή

μία είναι η ταυτότητα

άλλαξα ταυτότητα, και η νέα μου εμφανίστηκε στο wallet που τα παίρνει τα στοιχεία από taxinset

στη φορολογική δήλωση νομίζω ότι δε γράφει πλέον αριθμό ταυτότητας, αλλά σε κάποες εφαρμογές που έχω χρησιμοποιήσει από τότε - δε θυμάμαι ποιες - φαίνεται προσηπληρωμένη η νέα μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Neda7325 είπε

id-3.jpg

Αν και σου απαντησαν τι ειναι οι αλλοι αριθμοι, να ξαναγραψω αυτο που ανεφερα παραπανω γιατι ή δεν το διαβασες ή δεν το κατανοησες. Ολα τα μηχανογραφικα συστηματα γνωριζουν-περιμενουν οτι οι καρτες εχουν 2 πεδια αριθμων(16ψηφιο+3ψηφιο). Ειναι κανονας αυτο. Για τις ταυτοτητες ξερουν οτι εχουν 1 πεδιο. Ειναι εγγραφο που αλλαζει και δεν πρεπει να παιρνει το ιδιο νουμερο. Το ΑΦΜ δεν αλλαζει. Ο ΠΑ δεν θα αλλαζει.

Επεξ/σία από runner69

1 ώρα πριν, runner69 είπε

Αν και σου απαντησαν τι ειναι οι αλλοι αριθμοι, να ξαναγραψω αυτο που ανεφερα παραπανω γιατι ή δεν το διαβασες ή δεν το κατανοησες. Ολα τα μηχανογραφικα συστηματα γνωριζουν-περιμενουν οτι οι καρτες εχουν 2 πεδια αριθμων(16ψηφιο+3ψηφιο). Ειναι κανονας αυτο. Για τις ταυτοτητες ξερουν οτι εχουν 1 πεδιο. Ειναι εγγραφο που αλλαζει και δεν πρεπει να παιρνει το ιδιο νουμερο. Το ΑΦΜ δεν αλλαζει. Ο ΠΑ δεν θα αλλαζει.

Για αρχή, άσε τα δεν κατανόησα και δεν διάβασα.
Δεν προσβάλλω κανέναν και ειδικά όταν δεν είμαι εγώ αυτός που δεν κατανόησε
ή δε διάβασε αυτό που ειπώθηκε.
Ας συμφωνήσεις λοιπόν όσο θες εσύ που λες ότι η ταυτότητα έχει 1 πεδίο
με εκείνους που λένε ότι ο MRZ περιλαμβάνει αλληλουχία από διαφορετικές αριθμοσειρές.
Κι όσοι άλλοι κάνουν το ίδιο λάθος, ας το πάνε από την αρχή.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα, εκτός από τη λογική δημοσίου.
Αν θέλει να δώσει αριθμό πρωτοκόλλου το κράτος σε μια αστυνομική ταυτότητα και να την αριθμοδοτεί με έναν σταθερό αριθμό,
αυτό θα το κάνει είτε χρησιμοποιώντας έναν καινούριο αριθμό (όπως όταν παίρνει πχ τον ΑΦΜ, προσθέτει και 3 ψηφία και τον λέει προσωπικό αριθμό)
είτε χρησιμοποιώντας έναν υφιστάμενο αριθμό.
Όλα τα άλλα, είναι λόγια να αγαπιόμαστε.

Ο σταθερός αριθμός - είτε τον πεις ΠΑ είτε τον παλιό ΑΔΤ - θα είναι παρών σε κάθε ανανέωση της αστυνομικής ταυτότητας.
Ο σταθερός αριθμός θα περιέχεται στον αριθμό μηχανογράφησης κάθε μελλοντικής αστυνομικής ταυτότητας.
Για ορισμένους, αυτό είναι ασύλληπτο αν ως σταθερός αριθμός χριστεί ο παλιός ΑΔΤ,
αλλά δεν είναι ασύλληπτο αν οριστεί ο ΑΦΜ+3ψηφία!

Ε δε μπορώ να βοηθήσω... :-D

1 hour ago, DrLo said:

Δε καταλαβαίνω, τι εννοείς "άλλο η ταυτότητα" αυτή

μία είναι η ταυτότητα

άλλαξα ταυτότητα, και η νέα μου εμφανίστηκε στο wallet που τα παίρνει τα στοιχεία από taxinset

στη φορολογική δήλωση νομίζω ότι δε γράφει πλέον αριθμό ταυτότητας, αλλά σε κάποες εφαρμογές που έχω χρησιμοποιήσει από τότε - δε θυμάμαι ποιες - φαίνεται προσηπληρωμένη η νέα μου

Θέλω να πω, πως άλλο πράγμα η φώτο στην ταυτότητα και η φώτο που τραβάει το gov wallet,  άλλο η φώτο που θέλουν  στο δίπλωμα. 

Αν θα δεις στο δίπλωμα όταν το βάζεις  στο wallet τραβάει  την φώτο που έχεις για την ταυτότητα, καθώς δεν υπάρχει σύνδεση ακόμα με την βάση του υπουργείου μεταφορών

44 λεπτά πριν, Neda7325 είπε

Για αρχή, άσε τα δεν κατανόησα και δεν διάβασα.
Δεν προσβάλλω κανέναν και ειδικά όταν δεν είμαι εγώ αυτός που δεν κατανόησε
ή δε διάβασε αυτό που ειπώθηκε.
Ας συμφωνήσεις λοιπόν όσο θες εσύ που λες ότι η ταυτότητα έχει 1 πεδίο
με εκείνους που λένε ότι ο MRZ περιλαμβάνει αλληλουχία από διαφορετικές αριθμοσειρές.
Κι όσοι άλλοι κάνουν το ίδιο λάθος, ας το πάνε από την αρχή.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα, εκτός από τη λογική δημοσίου.
Αν θέλει να δώσει αριθμό πρωτοκόλλου το κράτος σε μια αστυνομική ταυτότητα και να την αριθμοδοτεί με έναν σταθερό αριθμό,
αυτό θα το κάνει είτε χρησιμοποιώντας έναν καινούριο αριθμό (όπως όταν παίρνει πχ τον ΑΦΜ, προσθέτει και 3 ψηφία και τον λέει προσωπικό αριθμό)
είτε χρησιμοποιώντας έναν υφιστάμενο αριθμό.
Όλα τα άλλα, είναι λόγια να αγαπιόμαστε.

Ο σταθερός αριθμός - είτε τον πεις ΠΑ είτε τον παλιό ΑΔΤ - θα είναι παρών σε κάθε ανανέωση της αστυνομικής ταυτότητας.
Ο σταθερός αριθμός θα περιέχεται στον αριθμό μηχανογράφησης κάθε μελλοντικής αστυνομικής ταυτότητας.
Για ορισμένους, αυτό είναι ασύλληπτο αν ως σταθερός αριθμός χριστεί ο παλιός ΑΔΤ,
αλλά δεν είναι ασύλληπτο αν οριστεί ο ΑΦΜ+3ψηφία!

Ε δε μπορώ να βοηθήσω... :-D

Η απλοτητα με την οποια δινεις τις λυσεις δειχνει και την αγνοια σου. Θα σε αφησω με αυτην και end of topic απο εμενα.

Πες και εσυ την τελευταια κουβεντα για να κερδισεις και να παμε παρακατω.

• Like 1

Παράταση ισχύος του παλαιού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

«3. Για χρονικό διάστημα μέχρι και τεσσάρων (4) ετών από την ημερομηνία έναρξης κυκλοφορίας αντίστοιχων εγγράφων ταυτοποίησης νέου τύπου με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ήτοι έως την 25-9-2027, γίνονται δεκτά ως κατάλληλα έγγραφα ταυτοποίησης, κατά την κρίση του ΠΥΕ και ύστερα από τη διενέργεια ανάλυσης κινδύνου, το ισχύον αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, στο οποίο το ονοματεπώνυμο αναγράφεται και με λατινικούς χαρακτήρες, τα δελτία ταυτότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και οι άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών που έχουν εκδοθεί δυνάμει του ν. 4251/2014 (Α’ 80) και του π.δ. 106/2007 (Α’ 135) και είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο της εξ αποστάσεως ταυτοποίησης».

https://www.odigostoupoliti.eu/paratasi-ischyos-tou-palaiou-deltiou-astynomikis-taftotitas/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1nr5uw-UzrNstdtjKf0RAg1gZ_sFBudxTsGTYZQ1FRcwdqCXqGup3pRjk_aem_DVHQlA5SDt7bHYEbJPCzpg

23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Παράταση ισχύος του παλαιού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

«3. Για χρονικό διάστημα μέχρι και τεσσάρων (4) ετών από την ημερομηνία έναρξης κυκλοφορίας αντίστοιχων εγγράφων ταυτοποίησης νέου τύπου με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ήτοι έως την 25-9-2027, γίνονται δεκτά ως κατάλληλα έγγραφα ταυτοποίησης, κατά την κρίση του ΠΥΕ και ύστερα από τη διενέργεια ανάλυσης κινδύνου, το ισχύον αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, στο οποίο το ονοματεπώνυμο αναγράφεται και με λατινικούς χαρακτήρες, τα δελτία ταυτότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και οι άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών που έχουν εκδοθεί δυνάμει του ν. 4251/2014 (Α’ 80) και του π.δ. 106/2007 (Α’ 135) και είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο της εξ αποστάσεως ταυτοποίησης».

https://www.odigostoupoliti.eu/paratasi-ischyos-tou-palaiou-deltiou-astynomikis-taftotitas/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1nr5uw-UzrNstdtjKf0RAg1gZ_sFBudxTsGTYZQ1FRcwdqCXqGup3pRjk_aem_DVHQlA5SDt7bHYEbJPCzpg

Ναι το πιστέψαμε μεχρι τότε θα εχουν βγαίνει άλλες καμία 10αρια παρατάσεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη.

Πριν να πάτε πάντως επικοινωνήστε με το τμήμα ασφαλείας γιατί εμένα τελικά ήθελε μάρτυρα , ευτυχώς είχα προνοήσει και είχα σε ετοιμότητα δύο γνωστούς.

Επεξ/σία από dionisis1925

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...