Προς το περιεχόμενο

Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, kakofonixx είπε

αριθμός ταυτότητας = προσωπικός αριθμός

problem solved 🥳

Λάθος,αυτός αλλάζει κάθε φορά που βγάζεις ταυτότητα.Ο ΠΑ ακολουθεί το άτομο,οπως το ΑΦΜ ,το ΑΜΚΑ κλπ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Λάθος,αυτός αλλάζει κάθε φορά που βγάζεις ταυτότητα.Ο ΠΑ ακολουθεί το άτομο,οπως το ΑΦΜ ,το ΑΜΚΑ κλπ.

Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί αλλάζει κάθε φορά που βγάζεις ταυτότητα. Λες και ο προηγούμενος δεν μπορεί να περασει στην καινούρια.

Στη Μάλτα μια χαρά είχα ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, αφμ και ικα τον ίδιο αριθμό που δεν άλλαζε σε κάθε ανανέωση ταυτότητας. Ο ΠΑ θα καταργήσει τον ΑΦΜ κτλ ή απλά θα σέρνουμε ένα παραπάνω στοιχείο?

Επεξ/σία από RipCity
  • Like 1

29 λεπτά πριν, RipCity είπε

Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί αλλάζει κάθε φορά που βγάζεις ταυτότητα. Λες και ο προηγούμενος δεν μπορεί να περασει στην καινούρια.

Ακριβώς αυτό.
Με τον ίδιο τρόπο που αλλάζεις τραπεζική κάρτα όταν λήγει η παλιά,
και στην καινούρια περνάει ο αριθμός της παλιάς (αλλάζει μόνο η ημερομηνία λήξης και το 3ψήφιο στην πίσω πλευρά),
άνετα θα μπορούσε να συμβαίνει και με τις ταυτότητες.

Οι τράπεζες ξέρουν να το κάνουν χρόνια αυτό,
μόνο το κράτος δεν ήξερε από αυτά.

20 minutes ago, Neda7325 said:

Ακριβώς αυτό.
και στην καινούρια περνάει ο αριθμός της παλιάς (αλλάζει μόνο η ημερομηνία λήξης και το 3ψήφιο στην πίσω πλευρά),

Τα διαβατήρια για παράδειγμα   αλλάζει ο αριθμός,  ο λόγος απο πίσω είναι για ασφάλεια και να μην μπορεί κάποιος να το αντιγράψει εύκολα

21 λεπτά πριν, Neda7325 είπε

Ακριβώς αυτό.

Σε όλες τις χώρες αλλάζει ο αριθμός του εγγράφου. Το κάθε έγγραφο είναι μοναδικό. 

55 λεπτά πριν, RipCity είπε

Επειδή ο αριθμός εγγράφου είναι μοναδικός. Αν πχ χαθεί αυτός ο αριθμός χτυπάει κόκκινο στη βάση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Stoliver είπε

Σε όλες τις χώρες αλλάζει ο αριθμός του εγγράφου. Το κάθε έγγραφο είναι μοναδικό. 

Επειδή ο αριθμός εγγράφου είναι μοναδικός. Αν πχ χαθεί αυτός ο αριθμός χτυπάει κόκκινο στη βάση. 

Θες να πεις ότι τώρα που ο αριθμός του εγγράφου θα λέγεται «Προσωπικός αριθμός» και αυτός δε θα αλλάζει,
το κάθε έγγραφο δε θα είναι μοναδικό;

Ή μήπως οι τραπεζικές κάρτες δεν είναι μοναδικές
ή τουλάχιστον δεν υπάρχει και το 3ψήφιο κι η ημερομηνία για να τις ταυτοποιεί;

Ποτέιτο-Ποτάτο ή επί το ελληνικότερον, άλλαξε ο Μανωλιός.
Δε θα τον λέμε αριθμό ταυτότητας που αλλάζει κάθε φορά
και θα τον λέμε προσωπικό αριθμό που δε θα αλλάζει ποτέ.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Επεξ/σία από Neda7325

1 ώρα πριν, Neda7325 είπε

Θες να πεις ότι τώρα που ο αριθμός του εγγράφου θα λέγεται «Προσωπικός αριθμός» και αυτός δε θα αλλάζει,
το κάθε έγγραφο δε θα είναι μοναδικό;

Ή μήπως οι τραπεζικές κάρτες δεν είναι μοναδικές
ή τουλάχιστον δεν υπάρχει και το 3ψήφιο κι η ημερομηνία για να τις ταυτοποιεί;

Ποτέιτο-Ποτάτο ή επί το ελληνικότερον, άλλαξε ο Μανωλιός.
Δε θα τον λέμε αριθμό ταυτότητας που αλλάζει κάθε φορά
και θα τον λέμε προσωπικό αριθμό που δε θα αλλάζει ποτέ.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

αλλο ο αριθμός του εγγράφου και άλλο ο ΠΑ.Ο πρώτος θα αλλάζει όπως και είναι λογικό σε κάθε έκδοση αλλά ο ΑΦΜ ΑΜΚΑ ΠΑ  όπως θες πες το θα είναι ίδιος.Και σε άλλες χώρες ο αριθμός του εγγράφου αλλάζει σε κάθε έκδοση,πχ σε βουλγαρική ταυτότητα αλλάζει ο αριθμός του εγγράφου αλλά μένει ο ίδιος EΓΝ (αριθμός του πολίτη).

Επειδή μερικές τράπεζες το κάνουν αυτό,δεν ξέρω τον λόγο (ίσως για να μην πληρώνουν επιπλέον νούμερα στην βίζα κλπ; ) νομίζεις ότι το κάνουν όλες;Οσες έχω αλλάξει απο revolut,monese,virgin,monzo,wise είχαν άλλα νούμερα οι νέες κάρτες.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τω μεταξύ πήγα χθες για να τη βγάλω και μου λέει το όργανο είσαι παντρεμένος; Ναι λέω, έκανα σύμφωνο. Αν σου βγάλει ερώτηση (βγάζει 3 τυχαιες ερωτησεισ) αν είσαι παντρεμένος γράψε όχι γιατί δεν είσαι. Τι εννοείς ρε φίλε του λέω; Δε μετράει το σύμφωνο λέει και αν γράψεις ναι θα πας για ψεύδη δήλωση…..έλα Χριστέ και Παναγια

Επεξ/σία από RipCity

1 ώρα πριν, RipCity είπε

Εν τω μεταξύ πήγα χθες για να τη βγάλω και μου λέει το όργανο είσαι παντρεμένος; Ναι λέω, έκανα σύμφωνο. Αν σου βγάλει ερώτηση (βγάζει 3 τυχαιες ερωτησεισ) αν είσαι παντρεμένος γράψε όχι γιατί δεν είσαι. Τι εννοείς ρε φίλε του λέω; Δε μετράει το σύμφωνο λέει και αν γράψεις ναι θα πας για ψεύδη δήλωση…..έλα Χριστέ και Παναγια

Απλά θα σε πάει σε επόμενη ερώτηση. 

5 ώρες πριν, RipCity είπε

δεν είσαι παντρεμένος,είσαι συμφωνημένος,έχει δίκιο το όργανο.λολ 

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/10/2024 στις 9:31 ΜΜ, RipCity είπε

Στη Μάλτα μια χαρά είχα ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, αφμ και ικα τον ίδιο αριθμό που δεν άλλαζε σε κάθε ανανέωση ταυτότητας. Ο ΠΑ θα καταργήσει τον ΑΦΜ κτλ ή απλά θα σέρνουμε ένα παραπάνω στοιχείο?

Στις 1/10/2024 στις 10:03 ΜΜ, Neda7325 είπε

Ακριβώς αυτό.

Γιατι η ταυτοτητα ειναι το εγγραφο ταυτοποιησης και καθε εγγραφο πρεπει να παιρνει εναν μοναδικο αυξοντα αριθμο , σαν αριθμο πρωτοκολλου. Η τραπεζικη καρτα δεν εχει μονο τον 16 ψηφιο αλλα και τον 3ψηφιο και αρα και εδω δεν ειναι ιδιος ο συνδυασμος τους. Δεν πρεπει να μπαινει σε νεο εγγραφο ο ιδιος αριθμος με προηγουμενο εγγραφο. Ειναι αγραφος νομος στην πληροφορική.

Επεξ/σία από runner69

5 hours ago, smpt said:

H φωτογραφία που βγάζουν στο τμήμα ανεβαίνει στο gov;

Θέλω να την χρησιμοποιήσω και  για δίπλωμα 

ναι

μενει στο Myphoto για κανα χρονο νομιζω

Με αυτην βγαζεις διπλωμα - ετσι εκανα κι εγω

13 ώρες πριν, RipCity είπε

8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

δεν είσαι παντρεμένος,είσαι συμφωνημένος,έχει δίκιο το όργανο.λολ 

Αν του έλεγες ότι έχεις συμφωνήσει να παντρευτείς θα βραχυκύκλωνε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...