Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί το αναφέρει ως παράβολο "Αντικατάσταση λόγω φθοράς/απώλειας" και για καλού κακού το έβγαλα.

Τελικά δε χρειάστηκε, θα το ζητήσω πίσω.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ribo7 είπε

Για ραντεβού που λέτε, εγώ μπήκα προχθές και έκλεισα για αύριο (και γενικά έχει επιλογές και την επόμενη βδομάδα), αλλά βρίσκομαι επαρχία, κωμόπολη.

Ερώτηση: όσοι βγάλατε τη νέου τύπου ενώ είχατε κανονικά σε ισχύ την προηγούμενη, εκτός το παράβολο των 10€ ([1894]), σας ζήτησαν και το [1889]-"Αντικατάσταση λόγω φθοράς/απώλειας" που κάνει 9€?

Στο site της Αστυνομίας δεν αναφέρει κάτι https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/dikaiologitika/ekdosi-deltiou-taftotitas/ (βέβαια το link λέει μόνο για έκδοση, λες και αναφέρεται σε κάποιον που βγάζει πρώτη φορά), αλλά στο επιβεβαιωτικό e-mail του ραντεβού μου το αναφέρει. Καλού κακού το έβγαλα και αν δε το ζητήσουν, ζητάω τα λεφτά πίσω.

Επίσης, με την παραλαβή της νέας ταυτότητας, τι ενημερώνεται αυτόματα? Ή τρέχετε να ενημερώσετε υπηρεσίες για αλλαγή αριθμού? π.χ. έχω λογαριασμό σε Τράπεζα Πειραιώς, θα γίνει ενημέρωση αυτόματα μέσω το KYC ή θα πρέπει να ενημερώσω την τράπεζα μόνος μου?

https://www.google.com/amp/s/www.tanea.gr/2024/07/16/greece/erxetai-eos-to-telos-tou-mina-lfo-prosopikos-arithmos-online/amp/

Ότι και να πούμε είναι λίγο.....

Η τελευταία χώρα στον κόσμο που έχει πολίτες με ταχύτητες που ληξανε. ..

Και μου λένε κάποιοι εδώ μέσα ...χαλαραααα.

Μάλλον δεν έχουν βγει από το σπίτι τους η δεν ξέρουν τι σημαίνει να έχουν όλες οι χώρες ακόμη και η Αλβανία πλαστική ταυτότητα και μόνο το Αφγανιστάν και Ελλάδα δύο ταυτότητες για τους Έλληνες παλιού τύπου γιατί δεν υπάρχει ραντεβού και νέου τύπου για όσους πέρασαν από ΑΤ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ribo7 είπε

Γιατί το αναφέρει ως παράβολο "Αντικατάσταση λόγω φθοράς/απώλειας" και για καλού κακού το έβγαλα.

Τελικά δε χρειάστηκε, θα το ζητήσω πίσω.

Έβαλες IBAN όταν πλήρωσες το παράβολο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, ribo7 said:

Επίσης, με την παραλαβή της νέας ταυτότητας, τι ενημερώνεται αυτόματα? Ή τρέχετε να ενημερώσετε υπηρεσίες για αλλαγή αριθμού? π.χ. έχω λογαριασμό σε Τράπεζα Πειραιώς, θα γίνει ενημέρωση αυτόματα μέσω το KYC ή θα πρέπει να ενημερώσω την τράπεζα μόνος μου?

Είναι ο λόγος που δεν έχω ανανεώσει ακόμα και έχω την παλιά. 

Δεν έχω καταφέρει (οκ, δεν καιγόμουν και ιδιαίτερα να μάθω) αν θα πρέπει να πάω μετά σε κάθε τυχάρπαστη υπηρεσία, από Τράπεζες μέχρι Cosmote να αλλάζω ταυτότητα. 

Αν κάποιος έχει απάντηση ας μας κάνει ένα quote να το μάθουμε, ευχαριστώ!!

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, polaki είπε

Είναι ο λόγος που δεν έχω ανανεώσει ακόμα και έχω την παλιά. 

Δεν έχω καταφέρει (οκ, δεν καιγόμουν και ιδιαίτερα να μάθω) αν θα πρέπει να πάω μετά σε κάθε τυχάρπαστη υπηρεσία, από Τράπεζες μέχρι Cosmote να αλλάζω ταυτότητα. 

Αν κάποιος έχει απάντηση ας μας κάνει ένα quote να το μάθουμε, ευχαριστώ!!

Εφόσον αλλάξει η ταυτότητα θα σου έρθει μετά από κάποιες μέρες το μύνημα μεταβολής προσωπικών στοιχείων από την ΑΑΔΕ. Μετά από αυτό στις τράπεζες, θα κάνεις μια επικαιροποίηση στοιχείων από το e-banking μέσω gov-KYC και θα ανανεωθεί η ταυτότητα χωρις να πας εσύ από εκεί. Για τράπεζες τύπου Revolut, Payzy, έχουν μέσα στην εφαρμογή επιλογή να κανεις update τα προσωπικά σου στοιχεία και με δυο φωτογραφίες μπρος πίσω ξεμπερδεύεις. Επίσης για ΔΕΗ που είμαι εγώ έχει αντίστοιχη πλατφόρμα που ανεβάζεις τις δυο όψεις και είσαι κομπλέ.  Για Cosmote Vodafone, κλπ,  μάλλον θα πρέπει να πας από ένα κατάστημα, αλλά δεν είναι ότι θα γίνει κάτι και να μη πας κατευθείαν με το που βγεί η ταυτότητα. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, PedroG said:

https://www.google.com/amp/s/www.tanea.gr/2024/07/16/greece/erxetai-eos-to-telos-tou-mina-lfo-prosopikos-arithmos-online/amp/

Ότι και να πούμε είναι λίγο.....

Η τελευταία χώρα στον κόσμο που έχει πολίτες με ταχύτητες που ληξανε. ..

Και μου λένε κάποιοι εδώ μέσα ...χαλαραααα.

Μάλλον δεν έχουν βγει από το σπίτι τους η δεν ξέρουν τι σημαίνει να έχουν όλες οι χώρες ακόμη και η Αλβανία πλαστική ταυτότητα και μόνο το Αφγανιστάν και Ελλάδα δύο ταυτότητες για τους Έλληνες παλιού τύπου γιατί δεν υπάρχει ραντεβού και νέου τύπου για όσους πέρασαν από ΑΤ

Ελεος!Εχει κολλησει η βελονα, αφου δεν βολευεσαι ΕΣΥ, ολα ειναι χαλια. 

Ειλικρινα το τελευταιο που θελω να υπερασπιστω ειναι το Ελληνικο Δημοσιο (ολοι μας εχουμε καει κατα καιρους), αλλα θελεις να ακουσεις τα αυτονοητα. 

Ο αριθμος των ραντεβου που μπορει να εξυπηρετησει ενα ΑΤ ειναι συγκεκριμενος. Οποτε για αντιμετωπισεις την εκδοση 10 εκ ταυτοτητων η θα ριξεις χρημα (προσληψεις) η θα ριξεις χρονο ( απλωνοντας τα ραντεβου). 

επισης, μαλλον εσυ δεν εχεις βγει απο το σπιτι σου. Και φαινεται

Η Ιταλια εχει ξεκινησει να αλλαζει τις ταυτοτητες απο το '16 και ακομη δεν εχουν τελειωσει. Εκει να δεις τι γινεται απο χαρτουρα και διαφορετικες ταυτοτητες καθως εχουν και ιδιαιτερες υποπεριπτωσεις ανα νομο.

Πορτογαλοι ξεκινησαν τωρα. Βουλγαροι το ιδιο. 

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Η Ιταλια εχει ξεκινησει να αλλαζει τις ταυτοτητες απο το '16 και ακομη δεν εχουν τελειωσει. Εκει να δεις τι γινεται απο χαρτουρα και διαφορετικες ταυτοτητες καθως εχουν και ιδιαιτερες υποπεριπτωσεις ανα νομο.

Πρωτοπορα η Ελλαδα και στην αντικατασταση των νεων Ταυτοτητων ! Ενα  μεγαλο ευγε σε Αστυνομικα οργανα και ολους τους Δημοσιους Λειτουργους που προχωρουν με γοργοτατους ρυθμους και το δυσκολο αυτο κομματι της γραφειοκρατειας και αλλαζει επιτελους σελιδα η χωρα μας!

Οσον αφορα τους Ιταλους και Βουλγαρους εχω να πω οτι τους εχουμε φαει λαχανο οχι μονο στο θεμα των ταυτοτητων αλλα και σε οτιδηποτε αλλο απτεπται της δημοσια διοικησης και λειτουργιας . Βουλγαρια μπαινω 5 φορες τον μηνα λογω αγορων Υποψιν και Ιταλια εχω συγγενεις εκει που ηδη απο το 2016 εχουν νεες ταυτοτητες!

Το σύστημα αντικατάστασης δεν είναι χρηστικό για τον πολίτη λέμε, αν πρέπει να μπαίνει κάθε μέρα μήπως τυχόν ακυρώσει κάποιος και είναι τυχερός. 

Δεν γίνεται...στην τύχη να τα έχουμε όλα!

Επεξ/σία από PedroG
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, PedroG είπε

Πρωτοπορα η Ελλαδα και στην αντικατασταση των νεων Ταυτοτητων ! Ενα  μεγαλο ευγε σε Αστυνομικα οργανα και ολους τους Δημοσιους Λειτουργους που προχωρουν με γοργοτατους ρυθμους και το δυσκολο αυτο κομματι της γραφειοκρατειας και αλλαζει επιτελους σελιδα η χωρα μας!

Οσον αφορα τους Ιταλους και Βουλγαρους εχω να πω οτι τους εχουμε φαει λαχανο οχι μονο στο θεμα των ταυτοτητων αλλα και σε οτιδηποτε αλλο απτεπται της δημοσια διοικησης και λειτουργιας . Βουλγαρια μπαινω 5 φορες τον μηνα λογω αγορων Υποψιν και Ιταλια εχω συγγενεις εκει που ηδη απο το 2016 εχουν νεες ταυτοτητες!

27 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Ελεος!Εχει κολλησει η βελονα, αφου δεν βολευεσαι ΕΣΥ, ολα ειναι χαλια. 

Ειλικρινα το τελευταιο που θελω να υπερασπιστω ειναι το Ελληνικο Δημοσιο (ολοι μας εχουμε καει κατα καιρους), αλλα θελεις να ακουσεις τα αυτονοητα. 

Ο αριθμος των ραντεβου που μπορει να εξυπηρετησει ενα ΑΤ ειναι συγκεκριμενος. Οποτε για αντιμετωπισεις την εκδοση 10 εκ ταυτοτητων η θα ριξεις χρημα (προσληψεις) η θα ριξεις χρονο ( απλωνοντας τα ραντεβου). 

Βούλγαροι έχουν ήδη αρκετά καλές ταυτότητες και οι Πορτογάλοι επίσης. 

Οι Ρουμάνοι σχετικά πρόσφατα ξεκίνησαν να εκδίδουν νέες ταυτότητες, δεν έχω εικόνα πόσο γρήγορα τις εκδίδουν εκεί. 

Η Ελλάδα άργησε πολύ και ούτε είχε "καλές" ταυτότητες όπως είχαν οι Βούλγαροι, οπότε δεν βγαίνει ο χρόνος. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Stoliver είπε

Βούλγαροι έχουν ήδη αρκετά καλές ταυτότητες και οι Πορτογάλοι επίσης. 

Οι Ρουμάνοι σχετικά πρόσφατα ξεκίνησαν να εκδίδουν νέες ταυτότητες, δεν έχω εικόνα πόσο γρήγορα τις εκδίδουν εκεί. 

Η Ελλάδα άργησε πολύ και ούτε είχε "καλές" ταυτότητες όπως είχαν οι Βούλγαροι, οπότε δεν βγαίνει ο χρόνος. 

Bουλγαρία που ξέρω πολύ καλά απο την σύζυγο, έχει ταυτότητα σε μορφή κάρτας πολλά χρόνια.Και φυσικά έχουν και αριθμό πολίτη (EΓΝ ) σαν το δικό μας ΑΜΚΑ. 

• Haha 1
Δημοσ.
25 minutes ago, PedroG said:

Το σύστημα αντικατάστασης δεν είναι χρηστικό για τον πολίτη λέμε, αν πρέπει να μπαίνει κάθε μέρα μήπως τυχόν ακυρώσει κάποιος και είναι τυχερός. 

Δεν γίνεται...στην τύχη να τα έχουμε όλα!

Eνταξει το καταλαβαμε, πηγαινε σε αλλο thread με τα σχολια αυτά εισαι σε λαθος !

Επισης η Ελλαδα δεν πηρε μονο δυο ολυμπιαδες πηρε πανω απο 4 για να το κανει καθως ισως να εισαι μικρός και να μην θυμασαι τις πορειες, την ΑΠΠΔ και οτι δεν θελαν να εχει chip και το 666 και ολοι με τον σταυρο κλειναν το συνταγμα για να φτασουμε στο παρα ενα καθως δεν γινοταν αλλιως οποτε και τωρα ναι τρεχουμε.

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, great είπε

Eνταξει το καταλαβαμε, πηγαινε σε αλλο thread με τα σχολια αυτά εισαι σε λαθος !

Επισης η Ελλαδα δεν πηρε μονο δυο ολυμπιαδες πηρε πανω απο 4 για να το κανει καθως ισως να εισαι μικρός και να μην θυμασαι τις πορειες, την ΑΠΠΔ και οτι δεν θελαν να εχει chip και το 666 και ολοι με τον σταυρο κλειναν το συνταγμα για να φτασουμε στο παρα ενα καθως δεν γινοταν αλλιως οποτε και τωρα ναι τρεχουμε.

Ξέρετε πως και με ποιο τρόπο μπορώ να δηλώσω συμμετοχή σε ραντεβού για τους δύο ηλικιωμένους γονείς μου για αλλαγή ταυτότητας; Θεωρώ ότι από τον Ιούνιο που προσπαθώ δεκάδες φορές και ωρών που έχω σπαταλήσει πιο εύκολο να πληρώσω σε κάποιον μεσάζον παρά να βαζω τους 80 χρόνους ηλικιωμένους να μπαίνουν κάθε μήνα στη διαδικασία να ψάχνουν για διαθεσιμότητα ραντεβού στο; 00:01 !

υπόδειξη τι θα ρωτήσω και τι όχι δέχομαι μόνο από την   διαχείριση. Επίσης δεν δεχόμαι που να πάω και τι να κάμω το παραπάνω σχόλιο το θεωρώ περισσότερο σαν bullying παρά σαν απάντηση στο ερώτημα που έχω υποβάλει.

• Confused 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, PedroG είπε

Ξέρετε πως και με ποιο τρόπο μπορώ να δηλώσω συμμετοχή σε ραντεβού για τους δύο ηλικιωμένους γονείς μου για αλλαγή ταυτότητας; Θεωρώ ότι από τον Ιούνιο που προσπαθώ δεκάδες φορές και ωρών που έχω σπαταλήσει πιο εύκολο να πληρώσω σε κάποιον μεσάζον παρά να βαζω τους 80 χρόνους ηλικιωμένους να μπαίνουν κάθε μήνα στη διαδικασία να ψάχνουν για διαθεσιμότητα ραντεβού στο; 00:01 !

υπόδειξη τι θα ρωτήσω και τι όχι δέχομαι μόνο από την   διαχείριση. Επίσης δεν δεχόμαι που να πάω και τι να κάμω το παραπάνω σχόλιο το θεωρώ περισσότερο σαν bullying παρά σαν απάντηση στο ερώτημα που έχω υποβάλει.

Εχω την εντύπωση ότι απο κάποια ηλικία και άνω δεν είναι υποχρεωτική η αλλαγή ταυτότητας αλλα δεν μπορώ να βρω λινκ για επιβεβαίωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Εχω την εντύπωση ότι απο κάποια ηλικία και άνω δεν είναι υποχρεωτική η αλλαγή ταυτότητας αλλα δεν μπορώ να βρω λινκ για επιβεβαίωση.

Στην Ελλάδα δεν ισχύει αλλά σε άλλες χώρες της Ε.Ε. ισχύει αυτό που λες. Δεν έχουν ημερομηνία λήξης. 

3 ώρες πριν, PedroG είπε

Άμα μπαίνετε κάθε μέρα ίσως βρείτε κάτι. Δεν χρειάζεται να μπαίνουν αυτοί, με τους δικούς σας κωδικούς μπορείτε να δείτε τα ραντεβού και να κλείσετε με τα δικά τους ονόματα κτλ.

Επεξ/σία από Stoliver
  • Like 2
Δημοσ.

΄Μου έστειλαν mail σχετικά με το ότι η ταυτότητά μου είναι έτοιμη για παραλαβή και αναφέρουν και τον αριθμό ταυτότητας, ο οποίος αποτελείται από ένα γράμμα ακολουθούμενο από 8 ψηφία. Είναι και σε εσάς που έχετε πάρει νέα ταυτότητα έτσι; Μου κάνει εντύπωση, γιατί τα παλιά δελτία ταυτότητας (τουλάχιστον από κάποια στιγμή και μετά) αποτελούνταν από δύο γράμματα ακολουθούμενα από 6 αριθμούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...