Προς το περιεχόμενο

Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Έχω αλλάξει 3-4 ραντεβού εξαιτίας της κοροϊδίας με τον προσωπικό αριθμό.
Απόδειξη του πόσο άχρηστοι και ψεύτες είναι.

Δες την θετική πλευρά, κράτησες ραντεβού για άλλους... 

• Like 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 hours ago, Gatoskylo8 said:

Έχω αλλάξει 3-4 ραντεβού εξαιτίας της κοροϊδίας με τον προσωπικό αριθμό.
Απόδειξη του πόσο άχρηστοι και ψεύτες είναι.

κακώς, αποδεδειγμένα δεν υπάρχει λόγος.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε σεις, δεν ειναι υποχρεωτικο να αναγραφεται ο ΠΑ, ελεος ενας αριθμος θα ειναι σαν το ΑΦΜ σας

θα υπαρχει στην ηλεκτρονικη εκδοση της ταυτοτητας σας,  Στην χειροτερηαν δεν μπορειτε να τον απομνημονευσετε, βαλτε τον σαν επαφη στο κινητο σας

αφου βλεπετε οτι ειναι φουλ ανακολουθοι

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 2

ΑΤ Ομόνοιας, ραντεβού πριν 13 μέρες. Ακόμη άφαντη η ταυτότητα.

Για κάποιο λόγο νομίζω ότι η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ σωστά, καθότι ήταν η μέρα των φωτιών με αρκετές μικροδιακοπες ρεύματος 🤡

Υπόψιν, δεν είχαν ούτε ενα ραντεβού στην αναμονή όταν πήγα. Απορίας άξιο γιατί δεν ανοίγουν επιπλέον.

3 ώρες πριν, christakos07 είπε

Υπόψιν, δεν είχαν ούτε ενα ραντεβού στην αναμονή όταν πήγα. Απορίας άξιο γιατί δεν ανοίγουν επιπλέον.

Γιατί τότε θα χρειαστεί να δουλέψουν.

• Like 7

5 ώρες πριν, christakos07 είπε

ΑΤ Ομόνοιας, ραντεβού πριν 13 μέρες. Ακόμη άφαντη η ταυτότητα.

Για κάποιο λόγο νομίζω ότι η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ σωστά, καθότι ήταν η μέρα των φωτιών με αρκετές μικροδιακοπες ρεύματος 🤡

Παρε τηλ, στο ΑΤ που υπαγομαι δεν στελνει e mail πχ. Μπορει να χει έρθει και να μην σε ενημερωσανε

• Like 1

Εγώ άλλαξα ταυτότητα, την παρέλαβα 12 Αυγούστου 2024 και ακόμα δεν έχει ενημερωθεί η εφορία. Ούτε αίτηση αλλαγής στοιχείων μητρώου μπορώ να κάνω. Να σημειωθεί ότι στην εφορία υπάρχει ακόμα η πρώτη πρώτη μου ταυτότητα που έβγαλα το 1990 και όχι αυτή που είχα από το 1997 έως τώρα. Ίσως γι αυτό υπάρχει πρόβλημα. 

3 ώρες πριν, Nate είπε

Κάθε πότε ανοίγουν νέα ραντεβού; Στο τέλος του μήνα;

Αν έχω ταυτότητα παλαιού τύπου σε ισχύ, δεν χρειάζεται μάρτυρας, σωστά;

Εγώ είχα την πρώτη που είχα βγάλει ως μαθητής λυκείου το 1995 με μόνο ελληνικούς χαρακτήρες και μου είχε πέσει και σε νερό το 2016 και την έσωσα τελευταία στιγμή και είχαν μείνει κάποια σημάδια στο κομμάτι της φώτο μου και τα γράμματα είχαν ξεφτίσει και με το ζόρι αναγνωριζόμουν ότι είμαι εγώ. Παρόλα αυτά μια χαρά την δέχθηκαν και χωρίς μάρτυρα

• Like 1
  • Thanks 1

21 λεπτά πριν, bbbb είπε

Εγώ είχα την πρώτη που είχα βγάλει ως μαθητής λυκείου το 1995 με μόνο ελληνικούς χαρακτήρες και μου είχε πέσει και σε νερό το 2016 και την έσωσα τελευταία στιγμή και είχαν μείνει κάποια σημάδια στο κομμάτι της φώτο μου και τα γράμματα είχαν ξεφτίσει και με το ζόρι αναγνωριζόμουν ότι είμαι εγώ. Παρόλα αυτά μια χαρά την δέχθηκαν και χωρίς μάρτυρα

Πρέπει να βλέπουν την φωτογραφία και τα στοιχεία σου στο σύστημα τους, επίσης πρέπει να σου έκαναν 3 ερωτήσεις ασφαλείας. 

4 ώρες πριν, Nate είπε

Καλά είσαι, απλά ίσως σου κάνουν ερωτήσεις, αν και νομίζω τις κάνουν όταν έχουν περάσει πολλά χρόνια.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Stoliver είπε

Πρέπει να βλέπουν την φωτογραφία και τα στοιχεία σου στο σύστημα τους, επίσης πρέπει να σου έκαναν 3 ερωτήσεις ασφαλείας. 

Καλά είσαι, απλά ίσως σου κάνουν ερωτήσεις, αν και νομίζω τις κάνουν όταν έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Ηταν μια κυρία εκεί, δε μου έκανε κάποιες ερωτήσεις.Φωτογραφία ναι ήταν περασμένη στο σύστημα πάντως και ήταν αυτή της ταυτότητας που είχε κατέβει και στην εφαρμογή gov στο κινητό. Και μάλιστα ήταν και σε άλλη πόλη η παλιά ταυτότητα. Με αυτή την άθλια ταυτότητα την δέχθηκαν και σε τραπεζικό ίδρυμα για άνοιγμα λογαριασμού,υπογραφή κτλ. Ναι θεωρητικά θα έπρεπε να σκεφθούν "wtf" αλλά πρακτικά και λογικά όχι μόνο σε εμένα,ας προχωρήσουμε την φάση και όλα καλά. Α και με το που έβγαλα την νέα ταυτότητα,μετά απο μια εβδομάδα περίπου,ξανακατέβασα στην εφαρμογή και το δίπλωμα οδήγησης και πήρε την καινούρια φώτο της ταυτότητας,απο την παλιά που είχε.

Επεξ/σία από bbbb

6 ώρες πριν, Nate είπε

Αν είναι στο τμήμα που είχες βγάλει την παλιά, όχι. Όταν την είχα αλλάξει, πήρε την παλιά ταυτότητα και είδε οτι την είχα βγάλει εκεί, πήρε από το αρχείο μια κίτρινη καρτέλα με τα στοιχεία μου (υποθέτω είχε συμπληρωθεί όταν είχα βγάλει την προηγούμενη ταυτότητα) μου ετοίμασε την καινούρια κι όλα καλά.

• Thanks 1

Πήγα στην αστυνομία για να βγάλω ταυτότητα, όλα εντάξει, απλά η υπάλληλος που μου έβγαλε ταυτότητα μου είπε ότι οι παλαιού τύπου έχουν δεκαετή ισχύ (δηλαδή και μετά το 2026) και ότι θα υπάρχει πρόβλημα όταν βγει ο προσωπικός αριθμός, αλλά απ' όσο έχω δει εδώ κι αλλού, αυτά δεν ισχύουν. Τώρα γιατί τα ξέρουν έτσι, δεν ξέρω. Δεν μου είπαν κάτι για το πως θα ενημερωθώ για παραλαβή, θα περιμένω mail.

10 ώρες πριν, Nate είπε

Πήγα στην αστυνομία για να βγάλω ταυτότητα, όλα εντάξει, απλά η υπάλληλος που μου έβγαλε ταυτότητα μου είπε ότι οι παλαιού τύπου έχουν δεκαετή ισχύ (δηλαδή και μετά το 2026) και ότι θα υπάρχει πρόβλημα όταν βγει ο προσωπικός αριθμός, αλλά απ' όσο έχω δει εδώ κι αλλού, αυτά δεν ισχύουν. Τώρα γιατί τα ξέρουν έτσι, δεν ξέρω. Δεν μου είπαν κάτι για το πως θα ενημερωθώ για παραλαβή, θα περιμένω mail.

Ο αστυνομικός υπάλληλος απλά έχει δική του γνώμη. Δεν έχει κάποιο νομικό κύρος. 

Μπορεί να μην σου έρθει email, υπολόγιζε στις 7 ημέρες και μετά. Άμα πάρεις τηλέφωνο μπορούν να σου πουν αν ήρθε. 

• Like 1
  • Thanks 1

12 ώρες πριν, Nate είπε

Οι παλαιού τύπου ταυτότητες παύουν να ισχύουν την 3η Αυγούστου 2026, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1157, αφού δε διαθέτουν μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη (MRZ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...