Bourdoulas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Παλιά μπορούσες να πεις εσυ ο ίδιος την ομάδα αίματος και να την γράψουν; Χωρίς κάποια βεβαίωση γιατρού;
Soulis_Maritsas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 2 minutes ago, Bourdoulas said: Παλιά μπορούσες να πεις εσυ ο ίδιος την ομάδα αίματος και να την γράψουν; Χωρίς κάποια βεβαίωση γιατρού; Οχι παλι επρεπε να εχεις βεβαιωση. Αλλιως δε το συμπληρωναν.
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε Παλιά μπορούσες να πεις εσυ ο ίδιος την ομάδα αίματος και να την γράψουν; Χωρίς κάποια βεβαίωση γιατρού; Οχι. Το 2002 που έβγαλα ταυτότητα ζήτησα να μου γράψουν την ομάδα και μου λένε δεν μπορούν αν δεν έχουν βεβαίωση. Τους πήγα τότε ένα χαρτί από εξετάσεις από μια επέμβαση που έκανα πριν λίγα χρόνια και το δέχτηκαν. Τώρα πάντως αν δεν θέλουν να αντιγράψουν το στοιχείο από την παλιά ταυτότητα στην καινουργια, δεν θα κάνω ξανά εξέταση.
runner69 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sdikr είπε Πρόβλεψη υπάρχει, https://www.e-nomothesia.gr/kat-deltia-tautotetos/koine-upourgike-apophase-82000-297647-2018.html Θα πρέπει να πάς χαρτί όμως Σε αυτο που ρωταω , για την περιπτωση μου, δεν υπαρχει προβλεψη. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από runner69
sdikr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, runner69 said: Σε αυτο που ρωταω , για την περιπτωση μου, δεν υπαρχει προβλεψη. Μα υπάρχει , πας νέο χαρτί Είναι ξεκάθαρο το ΦΕΚ. Αν τώρα αύριο ή σε 10 ημέρες βγάλουν νέα οδηγία, εγκύκλιο κλπ είναι άλλο θέμα Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από sdikr
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 6 minutes ago, runner69 said: Σε αυτο που ρωταω , για την περιπτωση μου, δεν υπαρχει προβλεψη. Αν θες να γράφει η νέα ταυτότητα ομάδα αίματος πας χαρτί, αν δεν θες δεν πας τίποτα. Το εάν η παλιά το έγραφε ή όχι, αδιάφορο.
runner69 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, sdikr είπε Μα υπάρχει , πας νέο χαρτί Είναι ξεκάθαρο το ΦΕΚ. Αν τώρα αύριο ή σε 10 ημέρες βγάλουν νέα οδηγία, εγκύκλιο κλπ είναι άλλο θέμα Αυτο δεν ειναι προβλεψη, ειναι δεν σκεφτηκαμε αυτο το σεναριο. Δηλ αν εγω πριν 3 μηνες ειχα χασει την ταυτοτητα μου και ειχα φτιαξει νεα και εγραφε την ομαδα, αφου το εχει το κρατος, γιατι το ξαναζηταει; Δηλ για το ονοματεπωνυμο ζηταει ληξιαρχικη πραξη γεννησεως ή του αρκει που τους πας την παλια ταυτοτητα;
DjTony Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, Haldol είπε Προσωπικά, γιατί θέλω ν' αλλάξω πορτοφόλι! Ε όχι να πάρω πάλι «γαΐδούρι» λόγω της χάρτινης ταυτότητας. Σ' άλλη περίπτωση ίσως να περίμενα κάνα μήνα ή δύο μήπως βγει κάνα «στραβό» στην όλη διαδικασία. Για τον «Προσωπικό Αριθμό» δε μ' απασχολεί διότι θεωρώ δεδομένο ότι δε θα δούμε κάτι τέτοιο άμεσα. Κάνανε πόσα χρόνια να δώσουν κανονικές ταυτότητες, ήμασταν 10+ χρόνια στο «θα, θα, θα», και ξαφνικά σε 2-3 ακόμα μήνες θα καταφέρουν τη διασύνδεση όόόλων των αριθμών σε έναν, το οποίο είναι τρομερά πιο απαιτητικό σε υποδομές; Ούτε καν. Εν τω μεταξύ εγώ μέχρι πριν λίγο, έλεγα ότι ούτε τις ταυτότητες θα δούμε φέτος (όπως άλλωστε γινόταν κάθε χρόνο), αλλά ευτυχώς πήγα κουβά. Έχω το ίδιο πρόβλημα φίλε και θα πάω από τους πρώτους να αλλάξω ταυτότητα. Έχω ένα μεγάλο πορτοφόλι εδώ και 10 χρόνια γιατί δε χωράει η ταυτότητα μου. Επιτέλους μικρή ταυτότητα να χωράει παντού να αλλάξω πορτοφόλι
runner69 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν θες να γράφει η νέα ταυτότητα ομάδα αίματος πας χαρτί, αν δεν θες δεν πας τίποτα. Το εάν η παλιά το έγραφε ή όχι, αδιάφορο. Με ποιο λογικο σκέπτικο καποια στοιχεια της παλιας ταυτοτητας τα αποδεχομαστε και για καποια αλλα ζηταμε εκ νεου αποδεικτικα ενώ τα έχουν ή οφειλουν να τα εχουν ; Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από runner69 1
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, runner69 said: Με ποιο λογικο σκέπτικο καποια στοιχεια της παλιας ταυτοτητας τα αποδεχομαστε και για καποια αλλα ζηταμε εκ νεου αποδεικτικα; Ίσως αυτά που ζητάνε εκ νέου να μην υπάρχουν καταχωρημένα στο σύστημα, την ληξιαρχική πράξη πχ που ανέφερες το σύστημα την έχει ήδη. Έγκυρη απάντηση μόνο ο νομοθέτης μπορεί να σου δώσει. 7 minutes ago, runner69 said: ή οφειλουν να τα εχουν ; Το τι οφείλουν να έχουν δεν το γνωρίζω, αν το γνωρίζεις εσύ πάσο.
runner69 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Ίσως αυτά που ζητάνε εκ νέου να μην υπάρχουν καταχωρημένα στο σύστημα, την ληξιαρχική πράξη πχ που ανέφερες το σύστημα την έχει ήδη. Έγκυρη απάντηση μόνο ο νομοθέτης μπορεί να σου δώσει. Το τι οφείλουν να έχουν δεν το γνωρίζω, αν το γνωρίζεις εσύ πάσο. Απο τη στιγμη που τα εχουν περασει σε μια ταυτοτητα που εκτυπωνεται και δεν ειναι στο χερι, σημαινει οτι εχουν σχετικο πεδιο οπου το πληκτρολογουν, αρα υπαρχει αναλογο πεδιο στη βαση δεδομενων τους και το εχουν. Τωρα γιατι δεν το αξιοποιουν ειναι το ερωτημα και δεν ειδα κανενα δημοσιογραφο να το ρωταει.
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Just now, runner69 said: Απο τη στιγμη που τα εχουν περασει σε μια ταυτοτητα που εκτυπωνεται και δεν ειναι στο χερι, σημαινει οτι εχουν σχετικο πεδιο οπου το πληκτρολογουν, αρα υπαρχει αναλογο πεδιο στη βαση δεδομενων τους και το εχουν. Τωρα γιατι δεν το αξιοποιουν ειναι το ερωτημα και δεν ειδα κανενα δημοσιογραφο να το ρωταει. Το ότι υπάρχει σχετικό πεδίο όπου πληκτρολογούν την πληροφορία δεν σημαίνει ότι αποθηκεύεται κιόλας, αλλά και να αποθηκεύεται κάπου δεν σημαίνει ότι κάθε παράρτημα έχει πρόσβαση στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων, όλο το σκεπτικό σου βασίζεται σε υποθέσεις. Άσε που μπορεί να θέλουν να έχει το σύστημα τους έγγραφα για κάθε πληροφορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω τις υποθέσεις σου.
esertas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αν θες να γράφει η νέα ταυτότητα ομάδα αίματος πας χαρτί, αν δεν θες δεν πας τίποτα. Το εάν η παλιά το έγραφε ή όχι, αδιάφορο. Μήπως ξέρουμε αν δεχτούν την κάρτα εθελοντή αιμοδότη που γράφει πάνω την ομάδα να μην τρέχουμε για χαρτιά;
prototypegr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Λες στο μεταξύ να έχει αλλάξει η ομάδα αίματος? Η γραφειοκρατία καλά κρατεί. Υπάρχει περίπτωση, σπάνια μεν, σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Επίσης, ο λόγος που ζητάνε το χαρτί είναι γιατί κατά το παρελθόν έχουν γίνει λάθη, ακόμα και σε βιβλιάρια υγείας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και τραγικές συνέπειες λόγω λάθους αναγραφής ομάδας αίματος. 2 ώρες πριν, runner69 είπε Με ποιο λογικο σκέπτικο καποια στοιχεια της παλιας ταυτοτητας τα αποδεχομαστε και για καποια αλλα ζηταμε εκ νεου αποδεικτικα ενώ τα έχουν ή οφειλουν να τα εχουν ; Κανένα στοιχείο δεν αποδέχονται. Υπάρχει απλώς διασύνδεση με το ληξιαρχείο και τραβάει τα στοιχεία από εκεί. Για αυτό όταν πας να βγάλεις ταυτότητα, ακόμα και με τον παλιό τρόπο, σε έκανε τρεις ερωτήσεις, τις οποίες έπρεπε να απαντήσεις για να προχωρήσει η αίτηση. Οι ερωτήσεις βγαίνουν αυτόματα από το σύστημα και κάθε φορά αλλάζουν. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από prototypegr Προσθήκη στην ομάδα αίματος. 1
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 13 minutes ago, esertas said: Μήπως ξέρουμε αν δεχτούν την κάρτα εθελοντή αιμοδότη που γράφει πάνω την ομάδα να μην τρέχουμε για χαρτιά; Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ όχι δεν κάνει, η ΥΑ μιλάει για βεβαίωση από νοσοκομείο ή από αιματολογικό εργαστήριο, αλλά σίγουρα δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει τι κάνει και τι δεν κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα