GiOrGoSk21 Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω... Έχω βγάλει καινούρια ταυτότητα και την έχω παραλάβει από τις 25/5/2024, θυμάμαι καλά. Μέχρι και τώρα που μιλάμε παιδιά, δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία της νέας μου ταυτότητας στην ΑΑΔΕ, γράφει ακόμα τον παλιό αριθμό δελτίου ταυτότητας. Επίσης και στο gov, δεν έχει εμφανιστεί ο νέος αριθμός ταυτότητας. Για την ακρίβεια, όταν μπαίνω στο e-banking των τραπεζών μου για να κάνω επικαιροποίηση στοιχείων, συνδέεται στο eGov- KYC, όπου εκεί έχουν μεν αφαιρεθεί τα παλιά στοιχεία της παλιάς ταυτότητας (αυτό ήταν και η μοναδική εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα), αλλά δεν εμφανίζεται τίποτα από τα νέα στοιχεία. Δε γράφει τίποτα, ούτε ονοματεπώνυμο ούτε αριθμό ταυτότητας, παντού παύλες. Στο δε gov Wallet, υπάρχει ακόμα η παλιά ταυτότητα. Πέρασα πριν λίγο και από το τμήμα ταυτοτήτων της αστυνομίας από όπου είχα βγάλει τη νέα ταυτότητα, όπου η κοπέλα μου είπε ότι το δελτίο ταυτότητάς μου φαίνεται κανονικά, ενεργό. Και μου πρότεινε να ρωτήσω στην εφορία. Και μέσα σε αυτά, πρέπει να κάνω και τη φορολογική μου δήλωση τις επόμενες μέρες... Και σκέφτομαι μην αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα, που στη δήλωση θα γράφεται ο παλιός αριθμός ταυτότητας (αφού στην ΑΑΔΕ, όπως είπα, εμφανίζονται ως τώρα τα παλιά στοιχεία). Στην ΑΑΔΕ, δε βλέπω να υπάρχει κάποιο τηλέφωνο εξυπηρέτησης, για να ρωτήσω. Τι κάνουμε; Έχετε να προτείνετε κάτι; edit: Βασικά, μόλις είδα εδώ. Θα κάνω σίγουρα από Δευτέρα ένα τηλέφωνο. Επεξ/σία 12 Ιουλίου από GiOrGoSk21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
funbreaker Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου Παιδιά την ταυτότητα την παίρνω επί τόπου ή μετά από μέρες; Γιατί έκλεισα ραντεβού αλλά 3 μέρες μετά φεύγω εξωτερικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, funbreaker είπε Παιδιά την ταυτότητα την παίρνω επί τόπου ή μετά από μέρες; Γιατί έκλεισα ραντεβού αλλά 3 μέρες μετά φεύγω εξωτερικό. Εμένα μου είχαν πει ότι σε καμιά εβδομάδα θα μου έρθει mail να παραλάβω. Και μου ήρθε σε 3 μέρες ακριβώς. Είμαι επαρχία, δε ξέρω αν παίζει ρόλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, GiOrGoSk21 είπε Στην ΑΑΔΕ, δε βλέπω να υπάρχει κάποιο τηλέφωνο εξυπηρέτησης, για να ρωτήσω. Τι κάνουμε; Έχετε να προτείνετε κάτι; ομοιοπαθής ένα μηνα τώρα παιδεύομαι Εχω κανει 2 αιτήματα μέσω ΑΑΔΕ και 2 μέσω του λογαριασμού Τηλ 213 162 1000 ακολουθίες το οδηγο επιλογές Αν βγάλεις ακρη πεσμου με πμ Για Αττική όπου έχουν συγχωνευτεί ΔΟΥ πχ 1-4 -1-3-2 Θεματικές Ενότητες στο μενού επιλογών του τηλεφωνικού αριθμού του ΚΕΦ | ΑΑΔΕ (aade.gr) Επεξ/σία 12 Ιουλίου από hp8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, funbreaker είπε Παιδιά την ταυτότητα την παίρνω επί τόπου ή μετά από μέρες; Γιατί έκλεισα ραντεβού αλλά 3 μέρες μετά φεύγω εξωτερικό. Πιθανον δεν θα προλαβεις. Μετα απο μερες. Επεξ/σία 12 Ιουλίου από runner69 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, hp8 είπε ομοιοπαθής ένα μηνα τώρα παιδεύομαι Εχω κανει 2 αιτήματα μέσω ΑΑΔΕ και 2 μέσω του λογαριασμού Τηλ 213 162 1000 ακολουθίες το οδηγο επιλογές Αν βγάλεις ακρη πεσμου με πμ Για Αττική όπου έχουν συγχωνευτεί ΔΟΥ πχ 1-4 -1-3-2 Θεματικές Ενότητες στο μενού επιλογών του τηλεφωνικού αριθμού του ΚΕΦ | ΑΑΔΕ (aade.gr) Ναι, ακριβώς. Αυτό είδα κι εγώ αμέσως μετά όταν έγραψα το post. Τώρα πριν λίγο μίλησα και με το λογιστή μου. Μου είπε ότι σε πολλούς που ξέρει αλλά και στον ίδιο, τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ ενημερώθηκαν αυτόματα, μια χαρά. Του φάνηκε περίεργο, δηλαδή, που του είπα ότι εγώ αντιμετωπίζω θέμα. Anyway μου είπε να του στείλω σκαναρισμένη τη νέα ταυτότητα και θα τη στείλει στη ΔΟΥ μου για να το αλλάξουν αυτοί. Και μετά, στην ΑΑΔΕ, θα εμφανίζονται τα νέα στοιχεία. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι να γίνει, αυτό που δεν κατάλαβα είναι το εξής: Το eGov-KYC από που αντλεί τα στοιχεία ταυτότητας; Τραβάει τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ;;; Αν συμβαίνει αυτό, τότε η λύση του λογιστή μου θα λύσει το πρόβλημα και στα 2 (και στο eGov-KYC και στην ΑΑΔΕ). Αν όμως το eGov-KYC δεν τραβάει τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ (αλλά, π.χ. από τίποτα βάσεις δεδομένων της ΕΛΑΣ, σε "εσωτερική" επικοινωνία μεταξύ τους), τότε παίζει πρόβλημα, γιατί δε μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι για να δοθεί λύση στο eGov-KYC. Και απλά παρακαλάμε να μη ζητήσουν ξανά επικαιροποίηση οι τράπεζες, γιατί τότε θα τραβήξουν απλά παύλες από το eGov-KYC και θα μπορούν να κόψουν τη δυνατότητα κινήσεων του λογαριασμού, μέχρι να λυθεί με κάποιο τρόπο το πρόβλημα. Επεξ/σία 12 Ιουλίου από GiOrGoSk21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, GiOrGoSk21 είπε Αν όμως το eGov-KYC δεν τραβάει τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ (αλλά, π.χ. από τίποτα βάσεις δεδομένων της ΕΛΑΣ, σε "εσωτερική" επικοινωνία μεταξύ τους), τότε παίζει πρόβλημα, γιατί δε μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι για να δοθεί λύση στο eGov-KYC. Στο ΑΤ που ρώτησα μου είπαν είναι δουλειά της εφορίας να αντλούν τα στοιχεία Αλλα το ξύνουν 8 λεπτά πριν, GiOrGoSk21 είπε Anyway μου είπε να του στείλω σκαναρισμένη τη νέα ταυτότητα και θα τη στείλει στη ΔΟΥ Δεν ξερω αν η φωτοτυπία θα γίνει αποδεκτή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vdanasto Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, hp8 είπε Στο ΑΤ που ρώτησα μου είπαν είναι δουλειά της εφορίας να αντλούν τα στοιχεία Αλλα το ξύνουν Λάθος σου είπαν, η Αστυνομία στέλνει τα δεδομένα στην ΑΑΔΕ και η ΑΑΔΕ ενημερώνει το μητρώο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 20 λεπτά πριν, vdanasto είπε Λάθος σου είπαν, η Αστυνομία στέλνει τα δεδομένα στην ΑΑΔΕ και η ΑΑΔΕ ενημερώνει το μητρώο. η αστυνομία με το που παραδώσεις την παλιά ανανεώνει τα στοιχεία και ειδοποιείται αυτόματα η εφορία μου είπαν Αλλα κάποιος πρέπει από την εφορία να κάνει την αλλαγή Αυτό μου είπαν Άλλωστε δεν έκαναν μόνο την δική μου Έχουν κάνει πολλές εκατοντάδες χωρίς πρόβλημα Λες να έχουν κάτι μαζί μου ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ardi21 Δημοσ. 12 Ιουλίου Share Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, hp8 said: η αστυνομία με το που παραδώσεις την παλιά ανανεώνει τα στοιχεία και ειδοποιείται αυτόματα η εφορία μου είπαν Αλλα κάποιος πρέπει από την εφορία να κάνει την αλλαγή Αυτό μου είπαν Άλλωστε δεν έκαναν μόνο την δική μου Έχουν κάνει πολλές εκατοντάδες χωρίς πρόβλημα Λες να έχουν κάτι μαζί μου ? Tι σημαινει "καποιος απο την εφορια πρεπει να κανει την αλλαγη"? Αυτοματα υποτιθεται δεν γινεται ο συγχρονισμος και η αλλαγη των στοιχειων? Αν πρεπει να κανει ανθρωπος παλι την αλλαγη, ποιο το νοημα? Επεξ/σία 12 Ιουλίου από ardi21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stoliver Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 15 ώρες πριν, wolfmandim είπε Μόνο εγώ έχω πρόβλημα ή υπάρχουν κι άλλοι; Όσες φορές έχω προσπαθήσει να κλείσω ραντεβού για έκδοση της νέας ταυτότητας δεν υπάρχει διαθεσιμότητα!! Έχω δοκιμάσει σε Γλυφάδα, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Άλιμο, Ηλιούπολη... πουθενά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως πρέπει να "απωλέσω" την τωρινή ταυτότητά μου και να το δηλώσω; Πρέπει να μπαίνετε συχνά και τότε θα βρείτε από ακυρωμένα. 14 ώρες πριν, funbreaker είπε Παιδιά την ταυτότητα την παίρνω επί τόπου ή μετά από μέρες; Γιατί έκλεισα ραντεβού αλλά 3 μέρες μετά φεύγω εξωτερικό. Θέλει ~7 ημέρες. Τους είπες ότι φεύγεις μήπως υπάρχει και τρόπος για γρήγορη έκδοση; Μπορεί να παραλάβει κάποιος τρίτος για λογαριασμό μου το δελτίο ταυτότητας μου; Όχι. Το δελτίο ταυτότητας είναι αυστηρά προσωπικό έγγραφο και παραδίδεται από την αρμόδια Αρχή μόνο στον ίδιο τον κάτοχό του. https://www.minocp.gov.gr/sychnes-erotiseis-gia-tin-ekdosi-neou-typou-deltiou-taftotitas-ellinon-politon-morfotypou-id/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 20 hours ago, GiOrGoSk21 said: Να ρωτήσω... Έχω βγάλει καινούρια ταυτότητα και την έχω παραλάβει από τις 25/5/2024, θυμάμαι καλά. Μέχρι και τώρα που μιλάμε παιδιά, δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία της νέας μου ταυτότητας στην ΑΑΔΕ, γράφει ακόμα τον παλιό αριθμό δελτίου ταυτότητας. Επίσης και στο gov, δεν έχει εμφανιστεί ο νέος αριθμός ταυτότητας. Για την ακρίβεια, όταν μπαίνω στο e-banking των τραπεζών μου για να κάνω επικαιροποίηση στοιχείων, συνδέεται στο eGov- KYC, όπου εκεί έχουν μεν αφαιρεθεί τα παλιά στοιχεία της παλιάς ταυτότητας (αυτό ήταν και η μοναδική εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα), αλλά δεν εμφανίζεται τίποτα από τα νέα στοιχεία. Δε γράφει τίποτα, ούτε ονοματεπώνυμο ούτε αριθμό ταυτότητας, παντού παύλες. Στο δε gov Wallet, υπάρχει ακόμα η παλιά ταυτότητα. Πέρασα πριν λίγο και από το τμήμα ταυτοτήτων της αστυνομίας από όπου είχα βγάλει τη νέα ταυτότητα, όπου η κοπέλα μου είπε ότι το δελτίο ταυτότητάς μου φαίνεται κανονικά, ενεργό. Και μου πρότεινε να ρωτήσω στην εφορία. Και μέσα σε αυτά, πρέπει να κάνω και τη φορολογική μου δήλωση τις επόμενες μέρες... Και σκέφτομαι μην αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα, που στη δήλωση θα γράφεται ο παλιός αριθμός ταυτότητας (αφού στην ΑΑΔΕ, όπως είπα, εμφανίζονται ως τώρα τα παλιά στοιχεία). Στην ΑΑΔΕ, δε βλέπω να υπάρχει κάποιο τηλέφωνο εξυπηρέτησης, για να ρωτήσω. Τι κάνουμε; Έχετε να προτείνετε κάτι; edit: Βασικά, μόλις είδα εδώ. Θα κάνω σίγουρα από Δευτέρα ένα τηλέφωνο. Τα κάνεις όλα ηλεκτρονικά https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-09/D210.pdf 18 hours ago, ardi21 said: Tι σημαινει "καποιος απο την εφορια πρεπει να κανει την αλλαγη"? Αυτοματα υποτιθεται δεν γινεται ο συγχρονισμος και η αλλαγη των στοιχειων? Αν πρεπει να κανει ανθρωπος παλι την αλλαγη, ποιο το νοημα? Στις περισσότερες περιπτώσεις όλα γίνονται αυτόματα, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν γίνεται, για αυτό υπάρχουν και οι Online επιλογές για να το κάνεις χωρίς επίσκεψη σε κάποια ΔΟΥ ή άλλη υπηρεσία. Και σε εμένα δεν είχε περαστεί στην ΔΟΥ, στην Μητέρα μου είχε περαστεί κανονικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsiritiris Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου Με την κάρτα εθελοντή αιμοδότη, σου περνάνε ομάδα αίματος κ ρέζους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tutuyo Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου Ρε παιδιά πόσα σας ζήτησε ο φωτογράφος για τις φωτό; Εμένα ένας σήμερα μου ζήτησε 15€! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, tutuyo είπε Ρε παιδιά πόσα σας ζήτησε ο φωτογράφος για τις φωτό; Εμένα ένας σήμερα μου ζήτησε 15€! Βγάλε φωτό στην αστυνομία. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα