Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Amaretos said:

Τι κομμάτι είναι?

Χοιρινός λαιμός 2.2kg. Δεν έχω και πολλες επιλογές στο χωριό 😂

Επεξ/σία από vins
  • Like 2
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vins είπε

Τρελό κόλλημα πάνω από ώρα, το έβαλα στο ταψάκι, έβαλα λαδόκολλα από πάνω και μετά αλουμινόχαρτο μπας και φάμε μέχρι τις 15.00 😂 Ανέβασα στους 145 Κελσίου αφου το τύλιξα.

Δεν ξερω για το pork butt, αλλα στο brisket μολις περασει το stall και εφοσον εχει παρει το χρωμα που θες, μπορεις να το τυλιξεις και να ανεβασεις λιγο θερμοκρασια για να το επιταχυνεις. Στο αλουμινοχαρτο γινεται πιο γρηγορα απ οτι στο butcher paper.

Περιμενουμε φωτογραφιες και βιντεο.

  • Like 2
Δημοσ.
12 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Δεν ξερω για το pork butt, αλλα στο brisket μολις περασει το stall και εφοσον εχει παρει το χρωμα που θες, μπορεις να το τυλιξεις και να ανεβασεις λιγο θερμοκρασια για να το επιταχυνεις. Στο αλουμινοχαρτο γινεται πιο γρηγορα απ οτι στο butcher paper.

Περιμενουμε φωτογραφιες και βιντεο.

Δυστυχώς επειδή ήταν προχειροδουλειά τώρα η όλη φάση, παίρνω συνεχώς ημίμετρα. Αρχικά άργησα να ξυπνήσω και δεν το αφησα να καπνίσει ουσιαστικά. Το stall δεν πέρναγε και τύλιξα όπως είπα. Μπαχαρικά σωστά δεν είχα γκρανουλε κι έβαλα ψιλά. Τώρα είμαι στους 83 και ελπίζω απλώς να είναι αρκετά μαλακό ώστε να τραβιέται, ούτε bark ούτε smoke ring κλπ. Δε βοηθάει ότι πεινάνε εδώ σαν τρελοί όλοι  και αναγκάζομαι να το τρέξω. Δεν πειράζει, την άλλη φορά πιο οργανωμένος και με περισσότερο χρόνο 😃

  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vins είπε

Δε βοηθάει ότι πεινάνε εδώ σαν τρελοί όλοι  και αναγκάζομαι να το τρέξω.

Aυτο ειναι το πιο δυσκολο κομματι να ξερεις, οτι θα σε πιεζουν ολοι να φανε.

Πρεπει να εχεις κανει ενα πλανο. Εστω οτι θες να φας στις 15:00, πρεπει να εχεις υπολογισει να εισαι ετοιμος και με την ξεκουραση στις 14:00. Για να ειναι ετοιμη η ξεκουραση στις 14:00, πρεπει να υπολογισεις να εχεις βγαλει το κρεας καποιες ωρες πριν. κλπ κλπ

  • Like 4
Δημοσ.
4 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Aυτο ειναι το πιο δυσκολο κομματι να ξερεις, οτι θα σε πιεζουν ολοι να φανε.

Πρεπει να εχεις κανει ενα πλανο. Εστω οτι θες να φας στις 15:00, πρεπει να εχεις υπολογισει να εισαι ετοιμος και με την ξεκουραση στις 14:00. Για να ειναι ετοιμη η ξεκουραση στις 14:00, πρεπει να υπολογισεις να εχεις βγαλει το κρεας καποιες ωρες πριν. κλπ κλπ

Το ήξερα κι από πριν, αλλά μου βγήκε τρελή κούραση και όταν χτύπησε το ξυπνητήρι 6.30 το έκλεισα και είπα δε μαμιέται 😂

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, vins είπε

Το ήξερα κι από πριν, αλλά μου βγήκε τρελή κούραση και όταν χτύπησε το ξυπνητήρι 6.30 το έκλεισα και είπα δε μαμιέται 😂

Εγώ 06:30 ξύπνησα την περασμένη Κυριακή και έφαγα 21:00! Πρέπει να γουστάρεις για να το κάνεις και να είσαι έτοιμος ψυχολογικά 😋

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Εγώ 06:30 ξύπνησα την περασμένη Κυριακή και έφαγα 21:00! Πρέπει να γουστάρεις για να το κάνεις και να είσαι έτοιμος ψυχολογικά 😋

Εγώ είμαι, οι άλλοι δεν ειναι 😂

Λοιπον, το κομμάτι ήταν αρκετά άπαχο εσωτερικά, σε γενικές γραμμές δεν ήταν και πολύ καλό από πλευράς λίπους και κατανομής.
Σιγουρα ήθελε και παραπάνω, αλλά όπως είπα δεν ήταν εφικτό. Είχαμε δαχτυλίδι, ήταν εξαιρετικά ζουμερό και μαλακό, αλλά δε διαλύθηκε ως pulled pork φυσικά.

edit: Να προσθέσω πως ξεκουράστηκε 15’ με το ζόρι γιατί θα έτρωγαν εμένα οι κανίβαλοι 😂

Πολυ ωραία γεύση, φοβερό με bbq sauce. Για αυτούς που δεν τους αρέσουν και τόσο τα καπνιστά, είναι λίγο βαρύ λόγω hickory (θα φέρω την άλλη φορά τα Traeger cherry). Η Landon παρόλη τη βιασύνη και προχειρότητα «άκουγε» άμεσα τα ανεβοκατεβάσματα και έδωσε και δαχτυλίδι -οκ οπτικό το θέμα αλλά δεν το περίμενα έτσι όπως έγινε η όλη φάση. 

Την άλλη φορά οργανωμένα και καλύτερα 😃

 

IMG_3005.jpeg

IMG_3006.jpeg

Επεξ/σία από vins
  • Like 7
Δημοσ.

Επανέρχομαι, αναρωτιεμαι αν θα καταφέρω να αναπαράγω όλη αυτήν την προχειρότητα με την οποία καπνισα χθες… Είχε μείνει λίγο από χθες και μπήκε ψυγείο. Μπορεί να μην έγινε pulled, αλλά το κόψαμε λεπτές φέτες σήμερα και μπήκε σε σάντουιτς. ΕΠΟΣ! Μέχρι και η μάνα μου που δεν της αρέσουν τα καπνιστά καθόλου, δοκίμασε και είπε «πρώτη φορά τρώω τόσο νόστιμο αλλαντικό, τι είναι;» 😂😂😂

  • Like 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, vins είπε

Επανέρχομαι, αναρωτιεμαι αν θα καταφέρω να αναπαράγω όλη αυτήν την προχειρότητα με την οποία καπνισα χθες… Είχε μείνει λίγο από χθες και μπήκε ψυγείο. Μπορεί να μην έγινε pulled, αλλά το κόψαμε λεπτές φέτες σήμερα και μπήκε σε σάντουιτς. ΕΠΟΣ! Μέχρι και η μάνα μου που δεν της αρέσουν τα καπνιστά καθόλου, δοκίμασε και είπε «πρώτη φορά τρώω τόσο νόστιμο αλλαντικό, τι είναι;» 😂😂😂

Nαι ρε ετσι ειναι! αφου ηθελα να στο γραψω χτες, οτι ισως καλυτερα που δεν βγηκε σαν pulled. Και γω το μπρισκετ ετσι το ετρωγα ολη τη βδομαδα, μεσα σε σαντουιτσακια.

  • Like 3
Δημοσ.
47 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Nαι ρε ετσι ειναι! αφου ηθελα να στο γραψω χτες, οτι ισως καλυτερα που δεν βγηκε σαν pulled. Και γω το μπρισκετ ετσι το ετρωγα ολη τη βδομαδα, μεσα σε σαντουιτσακια.

Σαν pulled θα έβγαινε αν με άφηναν να το κάνω όντως low and slow… Εμένα μου έπρηξαν fast τα low 😂

Ναι μια χαρά είναι, όπως είπες και για καμία γαλοπούλα, παίρνεις τα βάζεις μια φορά και έχεις μετά να τρως χωρίς νιτρικά κλπ συντηρητικά και βλαβερά των έτοιμων.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vins είπε

Ναι μια χαρά είναι, όπως είπες και για καμία γαλοπούλα, παίρνεις τα βάζεις μια φορά και έχεις μετά να τρως χωρίς νιτρικά κλπ συντηρητικά και βλαβερά των έτοιμων.

Eσυ που εισαι μαεστρος στα rubs, για φτιαξε κανενα καλο για γαλοπουλα και πες μας. Δοκιμασα το Guga rub, αλλα δεν μου αρεσε. Προτιμω το κλασικο SPG.

Δημοσ.
11 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Eσυ που εισαι μαεστρος στα rubs, για φτιαξε κανενα καλο για γαλοπουλα και πες μας. Δοκιμασα το Guga rub, αλλα δεν μου αρεσε. Προτιμω το κλασικο SPG.

Σιγά που είμαι μαέστρος, 2-3 κανω και όλο αυτά βάζω με μικρές προσθήκες. Του Guga έχει κουρκουμα, αν δε σου αρέσει σαν γεύση γι αυτό δεν σου ταίριαξε (εμενα δε μ αρέσει). Βάλε στο SPG και σουμακ και σκόνη κρεμμύδι  θα είναι κομπλέ για γαλοπούλα πιστεύω. Τώρα άλλοι βάζουν και θυμαρια, φασκόμηλα κλπ αλλά εγώ δεν τα χρησιμοποιω. Ίσως δεντρολίβανο αν έβαζα λίγο εξτρα και αποξηραμένη τριμμένη φλούδα από πορτοκαλι σε μικρή ποσότητα. 

  • Like 3
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δούλεψε υπερωρίες χθες το εργαλείο 😁

Ζυγούρι παιδάκι πάνω, πατατούλες με προβατίνα κάτω και στο πλάι λίγες φτερούγες. 

Πιο πριν μπήκαν μελιτζάνες και πιπεριές φλωρινης για το μεζέ. 

 

IMG_3182.jpeg

Επεξ/σία από vins
  • Like 6
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 14/8/2023 στις 1:02 ΜΜ, vins είπε

Δούλεψε υπερωρίες χθες το εργαλείο 😁

Ζυγούρι παιδάκι πάνω, πατατούλες με προβατίνα κάτω και στο πλάι λίγες φτερούγες. 

Πιο πριν μπήκαν μελιτζάνες και πιπεριές φλωρινης για το μεζέ. 

 

IMG_3182.jpeg

Καλημεραααα, επειδή ξανά “χαλβαδιαζω” την Landon ήθελα να ακούσω την άποψη σου @vins μετά από αυτούς τους μήνες χρήσης. Αξίζει για αγορά; 

Δημοσ.
56 minutes ago, gpasxa said:

Καλημεραααα, επειδή ξανά “χαλβαδιαζω” την Landon ήθελα να ακούσω την άποψη σου @vins μετά από αυτούς τους μήνες χρήσης. Αξίζει για αγορά; 

Καλημέρα φίλε! Δεν την έχω δουλέψει και πολύ γιατί είμαι από δω κι από κει. Όσο την δούλεψα είμαι απολύτως ευχαριστημένος. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για μακροζωία κλπ. Φαίνεται να μοιράζεται κάποια parts με pit boss, όποτε με έκανε να αισθάνομαι και λίγο πιο ασφαλής (κυρίως στο θέμα του controller που μπορεί στο μέλλον να failάρει). Εγώ την είχα πάρει έμμεσα κάτω από 300€ όποτε θεωρώ ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμης δεν μπορείς να πάρεις κάτι «καλύτερο». Ζυγίζεις και αποφασίζεις. Απλά να ξέρεις για τι ψησιματα/καπνισματα την παίρνεις. 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...