vins Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αφού έψαξα και δε βρήκα θέμα που να είναι αφιερωμένο στις ψησταριές πελετ που αρχίζουν να αποκτούν κοινό και στην Ελλάδα, καθώς και για να μη βγαίνουμε οφ τοπικ σε άλλα θέματα, ανοίγω το παρόν θέμα για να συζητάμε και να μοιραζόμαστε εμπειριες, καπνίσματα, ψησιματα και προβληματισμούς (πάντα σεβόμενοι τους κανόνες του insomnia που μας φιλοξενεί). - Βίντεο με συχνά λάθη που πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε - thanks @SagoniasSlutRos - Χρήσιμα αξεσουάρ - thanks @ilpapacha - Διαφορα pellet και με τι ταιριάζουν Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από vins 4
vins Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Ξεκινάω με ένα μίνι review της Jamestown Landon που είναι σε προσφορά αυτή τη στιγμή και βγαίνει 271€ έμμεσα με την €πιστροφή μεσω Eurobank! Έπαθα πλάκα με το πόσο καλά συσκευασμένη ήταν εσωτερικά αρχικά. Σου έδινε κατά το unboxing την εντύπωση ότι πήρες κάτι premium. Όλα τακτοποιημένα και με σαφείς οδηγίες. Οι βίδες και οι ροδέλες σε ξεχωριστό πλαστικό κουτάκι με ενδείξεις (βλ. Φωτο). Η συσκευασία ζυγίζει γύρω στα 48 κιλά. Δεδομένου ότι έδωσα 271€, η ποιότητα κατασκευής μου φαίνεται εξαιρετικά καλή. Σίγουρα δεν είναι επιπέδου Traeger οι λαμαρίνες, αλλά δεν κάνει και 1000€+. Ο controller είναι οπτικά πανομοιότυπος με αυτόν της Pit Boss (προφανώς από τον ίδιο κατασκευαστή). Δε γνωρίζω αν υπάρχουν διάφορες ως προς τον προγραμματισμό κλπ, μιλάω για το οπτικό κομμάτι. Ειμαστε στο πρώτο κάψιμο και ευελπιστώ να ακολουθήσουν ενδιαφέροντα πράγματα από μέρους μου. 9
Rabbit30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 ρε κατι φωτιες που αναβεις!!!... Καλα ψησιματα🔥 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 @vins βγαλε και καμια φωτο απο μεσα ρε. Εχει ανοιχτη φλογα οπως η pit boss για να κανεις searing? Πελετ τι πηρες; 2
vins Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, SagoniasSlutRos said: @vins βγαλε και καμια φωτο απο μεσα ρε. Εχει ανοιχτη φλογα οπως η pit boss για να κανεις searing? Πελετ τι πηρες; Θα βάλω πιο μετά! (Άντε αφου είσαι ανυπόμονος έβαλα 2 στα γρήγορα, μη γελάς με το probe στη μελιτζάνα, θέλω να δω αποκλίσεις με το thermopro) Έχει ναι, αλλά χωρίς το μαντζαφλαρι που το τραβάς και ανοίγει. Πρέπει να βγάλεις το μεταλλικό κάλυμμα (οκ εύκολα βγαίνει). Τωρα εδώ στο χωριό έχω μισό τσουβάλι Pit Boss Hickory. Ελλείψει κρεάτων, κάνω το πρώτο conditioning με κάτι μελιτζάνες 😂😂😂 Σχάρες διαστάσεις 50x36 και 50x32 γράφει στη συσκευασία, θα επαλήθευσω μετά. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από vins 3
ilpapacha Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 36 λεπτά πριν, vins είπε Ξεκινάω με ένα μίνι review της Jamestown Landon που είναι σε προσφορά αυτή τη στιγμή και βγαίνει 271€ έμμεσα με την €πιστροφή μεσω Eurobank! Έπαθα πλάκα με το πόσο καλά συσκευασμένη ήταν εσωτερικά αρχικά. Σου έδινε κατά το unboxing την εντύπωση ότι πήρες κάτι premium. Όλα τακτοποιημένα και με σαφείς οδηγίες. Οι βίδες και οι ροδέλες σε ξεχωριστό πλαστικό κουτάκι με ενδείξεις (βλ. Φωτο). Η συσκευασία ζυγίζει γύρω στα 48 κιλά. Δεδομένου ότι έδωσα 271€, η ποιότητα κατασκευής μου φαίνεται εξαιρετικά καλή. Σίγουρα δεν είναι επιπέδου Traeger οι λαμαρίνες, αλλά δεν κάνει και 1000€+. Ο controller είναι οπτικά πανομοιότυπος με αυτόν της Pit Boss (προφανώς από τον ίδιο κατασκευαστή). Δε γνωρίζω αν υπάρχουν διάφορες ως προς τον προγραμματισμό κλπ, μιλάω για το οπτικό κομμάτι. Ειμαστε στο πρώτο κάψιμο και ευελπιστώ να ακολουθήσουν ενδιαφέροντα πράγματα από μέρους μου. Μια χαρά φαίνεται! Καλορίζικη και καλά καπνίσματα! 1 1
vins Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 3 minutes ago, ilpapacha said: Μια χαρά φαίνεται! Καλορίζικη και καλά καπνίσματα! Ευχαριστώ πολύ! Περίμενα πολύ λιγότερα σε αυτά τα χρήματα είναι η αλήθεια και ήταν ευχάριστη έκπληξη. Θα δείξει και στην πορεία! 1
ilpapacha Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, vins είπε Ευχαριστώ πολύ! Περίμενα πολύ λιγότερα σε αυτά τα χρήματα είναι η αλήθεια και ήταν ευχάριστη έκπληξη. Θα δείξει και στην πορεία! Ανοίγει από κάτω και μπορείς να κάνεις και searing;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Φαινεται τιμια πολυ! Καπνο βγαζει πολυ; μπαινει σε μπαλκονι δλδ; Επισης, χανει καπνο απο το καπακι;
vins Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 1 minute ago, ilpapacha said: Ανοίγει από κάτω και μπορείς να κάνεις και searing; Δεν έχει μηχανισμό όπως η Pit Boss, αλλά αφαιρείς το κάτω ταψι και έχει κλωβό για searing, ναι 1 minute ago, SagoniasSlutRos said: Φαινεται τιμια πολυ! Καπνο βγαζει πολυ; μπαινει σε μπαλκονι δλδ; Επισης, χανει καπνο απο το καπακι; Κλασικά όταν ανάβει για 3-4 λεπτά βγάζουμε Πάπα και μόλις ανεβάσει σχεδόν τίποτα. Στο smoke βγάζει καπνό και χάνει ελάχιστα (έχει στο καπάκι περιμετρικά πυράντοχη υαλοταινια, νομίζω έτσι λέγεται). Στο μπαλκόνι την έχω και πήρε έγκριση από τη γυναίκα που φοβόταν να μη μαυρίσουν τα ντουβάρια 😂 3
Rabbit30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Φαινεται τιμια πολυ! Καπνο βγαζει πολυ; μπαινει σε μπαλκονι δλδ; Επισης, χανει καπνο απο το καπακι; Καπνο μονο στο ξεκινημα 5-10 λεπτα μετα τπτ. Τα παιδια στο Jamestown group δεν εχουν ανεφερει απωλειες... Ασε Φανη με τρωει το χερι μου!!😂 Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από Rabbit30
ilpapacha Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε Καπνο μονο στο ξεκινημα 5-10 λεπτα μετα τπτ. Τα παιδια στο Jamestown group δεν εχουν ανεφερει απωλειες... Ασε Φανη με τρωει το χερι μου!!😂 Το θέμα είναι μην σε «τρώει» το κεφάλι σου μετά 😁 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε Ασε Φανη με τρωει το χερι μου!!😂 ε κανε κατι γι αυτο! και μενα με ψηνει αλλα πραγματικα δεν εχω χωρο. Πιο πολυ τη θελω για να καπνιζω καμια γαλοπουλα για σαντουιτσακια. Για τα σοβαρα κομματια εχω την kettle. 2
Rabbit30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, ilpapacha είπε Το θέμα είναι μην σε «τρώει» το κεφάλι σου μετά 😁 Ε μα εκει κολλαω!!..και δεν με βολευει ο καναπες με τπτ🤣🤣
ilpapacha Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε ε κανε κατι γι αυτο! και μενα με ψηνει αλλα πραγματικα δεν εχω χωρο. Πιο πολυ τη θελω για να καπνιζω καμια γαλοπουλα για σαντουιτσακια. Για τα σοβαρα κομματια εχω την kettle. Θα στις στέλνει ο @vins από Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα