lneam Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, infin1tyGR είπε VDSL/FTTH δεν έχει μόνο η Αθήνα. Ίσα-ίσα πολλές κεντρικές περιοχές της Αθήνας είναι εγκλωβισμένες σε ADSL ακόμα. καλησπερα ο χρηστης poulinos εγραψε "γενικως πολυς κοσμος εχει μεταφερθει σε vdsl/ftth" > Που ? στην ελλαδα ? ή σε μερικες συνοικιες της αττικης ? δεν νομιζω η χωρα (ολη η χωρα - παντου) να εχει μεσο ορο ιντερνετ πανω απο 6-8 Mbit
infin1tyGR Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, lneam said: δεν νομιζω η χωρα (ολη η χωρα - παντου) να εχει μεσο ορο ιντερνετ πανω απο 6-8 Mbit 44 έχει στη σταθερή. https://www.speedtest.net/global-index/greece Προσωπικά δεν ξέρω κανένα άτομο του κύκλου μου πλέον που να έχει ακόμα ADSL. Είτε σε Θεσσαλονίκη/Αθήνα είτε σε επαρχία. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από infin1tyGR
lneam Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε 44 έχει στη σταθερή. https://www.speedtest.net/global-index/greece Προσωπικά δεν ξέρω κανένα άτομο του κύκλου μου πλέον που να έχει ακόμα ADSL. Είτε σε Θεσσαλονίκη/Αθήνα είτε σε επαρχία. αυτα τα νουμερα ειναι απο τους enthusiat που μπαινουν να δουν σαν καγκουρες νουμερα τα νουμερα.
geoavlonitis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, lneam είπε καλησπερα ο χρηστης poulinos εγραψε "γενικως πολυς κοσμος εχει μεταφερθει σε vdsl/ftth" > Που ? στην ελλαδα ? ή σε μερικες συνοικιες της αττικης ? δεν νομιζω η χωρα (ολη η χωρα - παντου) να εχει μεσο ορο ιντερνετ πανω απο 6-8 Mbit Εχεις μεινει αρκετα πισω. Πάρα πολλες περιοχες της Ελλαδας εχουν διαθεσιμοτητα εστω και για 50αρα. Στην πλειοψηφια μονο απο Cosmote βεβαια (μιλώντας για περιοχες εκτος πολεων). Εγω βεβαια εχω πεσει σε τρυπα στην Κερκυρα που βρισκομαι τωρα. Και το ωραιο ειναι οτι, ενω στο broadband assist του gov φαινεται πως όλη η περιοχη του Α/Κ της Κερκυρας που βρισκομαι θα παρει και FTTH, το κτιριο μου ειναι παλι στην απεξω. Αυτα. Το ΄βγαλα απο μεσα μου! Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από geoavlonitis
lneam Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, geoavlonitis είπε Εχεις μεινει αρκετα πισω. εγω δεν ειμαι η χωρα, ουτε οι φιλοι σου ειναι.
infin1tyGR Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 34 minutes ago, lneam said: αυτα τα νουμερα ειναι απο τους enthusiat που μπαινουν να δουν σαν καγκουρες νουμερα τα νουμερα. Περιμένουμε καλύτερη πηγή για τα δεδομένα σου πέραν του "trust me, bro".
lneam Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, geoavlonitis είπε Θελω λιγο να ηρεμησεις για οτι προβλημα πιστευεις πως υπαρχει, θα σου ελεγα να το μεταφερεις στους διαχειριστες 38 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Περιμένουμε καλύτερη πηγή για τα δεδομένα σου πέραν του "trust me, bro". εσυ ανεφερες τους φιλους σου ως πηγη δεδομενων ..... εγω ειπα πως εμεις εδω δεν ειμαστε η ελλαδα, δηλαση ο μεσος ορος. Μην παραποιεις τα λογια μου, δεν ειναι σωστα πραγματα αυτα που κανεις
geoavlonitis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Ναι αλλα και η OOKLA δεν ειναι οι "εμεις εδω". Τοσος κοσμος το χρησιμοποιει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Λογικά πάντως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε αξιοπρεπή πληθυσμιακή κάλυψη FTTH. FTTH GOV
lneam Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, Thresh είπε Λογικά πάντως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε αξιοπρεπή πληθυσμιακή κάλυψη FTTH. FTTH GOV προφανως στα μεγαλα αστικα κεντρα. Και θα περασουν μερικα χρονια εως να εχουν >70% κανει χρηση απο νεους πελατες να κανω μια σημαντικη διευκρινηση. Εχουμε λαβει υποψην πως αυτα τα στατιστικα αφορουν μονο τους οικακους καταναλωτες και οχι να προσθετουμε τους επαγγελματιες. η αντιθετη μου αποψη ξεκινησε με αφορμη το σχολιο του poulinou για τον εξοπλισμο adsl που δινουν οι παροχοι στους καταναλωτες που εχει lan ports μονο 100Mbits. Στην κουβεντα ελαβαν μερος και αλλοι χρηστες και ...... αυτα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 7 minutes ago, lneam said: προφανως στα μεγαλα αστικα κεντρα. Προφανώς, οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Εκεί που θα κάνουν πιο γρήγορα την απόσβεση και θα βγάλουν κέρδος θα πάνε πρώτα. Οι αγροτικές και γενικότερα μη "εμπορικές" περιοχές θα καλυφθούν με το ΣΔΙΤ του UFBB. Κατα τα άλλα ο μέσος όρος σίγουρα δεν είναι κάτω από 10Mbps, για την ακρίβεια είναι πιο πάνω από τα 44Mbps που γράφτηκαν πιο πάνω. Τα 44Mbps που λέει πλέον η ookla είναι median, με το οποίο βγάζουμε πιο σωστά (και συντηρητικά) συμπεράσματα για τις ταχύτητες μιας χώρας.
lneam Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, Thresh είπε Προφανώς, οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Εκεί που θα κάνουν πιο γρήγορα την απόσβεση και θα βγάλουν κέρδος θα πάνε. Οι αγροτικές και γενικότερα μη "εμπορικές" περιοχές θα καλυφθούν με το ΣΔΙΤ του UFBB. εγω πιστευω πως θα χρειαστουν 10-20 χρονια ωστε οι πολυκατοικιες στην αττικη να εχουν >51% FTTH. την ιδια στιγμη σε ενεργη δραση ειναι το 5G και συντομα θα δουμε και το 6G. Και τα 2 με ταχυτητες εφαμιλλες της ινας. Προσωπικα εκει θα πονταρω σαν ενοικιαστης. Με φορητο προσωπικο εξοπλισμο 30 λεπτά πριν, Thresh είπε Κατα τα άλλα ο μέσος όρος σίγουρα δεν είναι κάτω από 10Mbps, για την ακρίβεια είναι πιο πάνω από τα 44Mbps που γράφτηκαν πιο πάνω. Τα 44Mbps που λέει πλέον η ookla είναι median, με το οποίο βγάζουμε πιο σωστά (και συντηρητικά) συμπεράσματα για τις ταχύτητες μιας χώρας. αυτες οι μετρησεις αφορουν αυτους μονο που μπηκαν να μετρησουν την γραμμη τους και οχι πραγματικα ολη την χωρα ωστε να βγει ο μεσος ορος. Δεν ειναι αληθινα τα στατιστικα. μηπως υπαρχουν απο ελληνικο κρατικο φορεα που να εχει λαβει μετρησεις απο ολη την ελλαδα και στους 54 νομους που εχουμε. Τοτε να το συζητησουμε
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 7 hours ago, lneam said: εγω πιστευω πως θα χρειαστουν 10-20 χρονια ωστε οι πολυκατοικιες στην αττικη να εχουν >51% FTTH. Για να είναι εμπορικά διαθέσιμο ή να το υιοθετήσουν οι συνδρομητές? 7 hours ago, lneam said: αυτες οι μετρησεις αφορουν αυτους μονο που μπηκαν να μετρησουν την γραμμη τους και οχι πραγματικα ολη την χωρα ωστε να βγει ο μεσος ορος. Δεν ειναι αληθινα τα στατιστικα. Προφανώς από όσους συμμετείχαν, αλλά αυτό ισχύει παγκοσμίως με όλες τις μετρήσεις των συνδέσεων. Με την λογική σου αν από τα 44Mbps που δείχνει, έχουμε πραγματικά 6-8...οι χώρες που είναι πιο κάτω από μας πόσο έχουν, 1-2Mbps? Όπως καταλαβαίνεις είτε θα ισχύει για όλους είτε για κανένα... 7 hours ago, lneam said: μηπως υπαρχουν απο ελληνικο κρατικο φορεα που να εχει λαβει μετρησεις απο ολη την ελλαδα και στους 54 νομους που εχουμε. Τοτε να το συζητησουμε Γιατί εκεί δεν θα χρειάζεται οικειοθελής συμμετοχή από τους συνδρομητές? Πως νομίζεις ότι θα πάρει μετρήσεις ένας τέτοιος φορέας? 7 hours ago, lneam said: την ιδια στιγμη σε ενεργη δραση ειναι το 5G και συντομα θα δουμε και το 6G. Και τα 2 με ταχυτητες εφαμιλλες της ινας. Προσωπικα εκει θα πονταρω σαν ενοικιαστης. Με φορητο προσωπικο εξοπλισμο Καλή τύχη όταν θα πήξουν οι κεραίες κι οι συχνότητες λόγω της αύξησης συσκευών. Ειδικά με την καθυστέρηση του SA 5G, ακόμα χειρότερα. Επιπλέον με την κατάσταση των κεραιών στην Ελλάδα, που η κάθε γειτονιά μπορεί να μαζεύει υπογραφές για να τις κατεβάσει ώστε να μην έχει "ραδιενέργεια", δεν στηρίζομαι ούτε για πλάκα στο 5G.
yonah Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Βασικά, ξεφύγαμε οπότε θα το εκτροχιάσω περισσότερο και εγω, αλλα πλέον οτι χτίζεται και υφίσταται παροχή οπτικής ίνας στην περιοχή δεν μπαίνει καν χαλκός πλέον, για σύνδεση στον κορμό. Οπότε απο ένα σημείο και ύστερα θα βλέπουμε οτι ο χαλκός θα παίρνει πόδι. Δεν θα γίνει αύριο, ούτε σε 10 έτη, αλλα είναι μια ένδειξη για το τι θα παιχτεί στο μέλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα