Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και λέγοντας προβληματικοί, εννοώ σφιχτοί. ΠΟΛΥ σφιχτοί. «Αν τους πιέσω ως το τέρμα, θα μου μείνει στο χέρι η κάρτα» σφιχτοί! 😱
Η πλάκα είναι πως το καλώδιο αυτό συνοδεύει ένα ποιοτικό τροφοδοτικό (όταν είχε κυκλοφορήσει είχε αποσπάσει αρκετά βραβεία και βρισκόταν για καιρό στην Tier 1 list), το EVGA SuperNOVA 650 G2.

Πήρα που λέτε μια USB 3.2 Gen 2x2 20 Gbit κάρτα της Icy Box (Raidsonic) μπας και αυξήσω το transfer rate με τα NVMe enclosures που έχω (3 τον αριθμό) και τα οποία με τη μοναδική 10άρα USB Type-C port του motherboard τερματίζουν γύρω στα 650~660 MB/sec (δηλ. αρκετά κάτω από το θεωρητικό όριο).
Στα requirements της κάρτας αναφέρεται ρητά "Power supply with one free SATA 15 pin power plug".

IcyBoxIB-PCI1901-C32requirements.png.b7adb69ed7695f48e46f56e6b7001076.png

Δεν γνωρίζω γιατί είναι απαραίτητο. Υπάρχουν άλλες κάρτες με το ίδιο chipset (ASMedia ASM3242) χωρίς τροφοδοσία από PSU, π.χ. αυτή της Startech.
Ούτε έχω σκοπό να τη χρησιμοποιήσω για φόρτιση συσκευών, κάτι που θα απαιτούσε περισσότερα Watt. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει στο PCB και ο κατασκευαστής το ζητάει, δεν μπορώ να αγνοήσω τις οδηγίες...

Τι κάνω;
1. Αγοράζω 2-3 καλώδια (π.χ. LanbergNedis) ευελπιστώντας πως ένα τουλάχιστον απ’ αυτά θα αποδειχθεί αρκετά χαλαρό ώστε να κουμπώσει χωρίς να το ζορίσω
ή
2. Παρακάμπτω τελείως την τροφοδοσία με το PSU, μια χαρά θα δουλέψει και με το ρεύμα της μητρικής.
Αυτό που με απασχολεί στο 2ο σενάριο είναι το ρίσκο. Αν οι πιθανότητες να προκληθεί ζημιά στο motherboard ή στην κάρτα (κυρίως το πρώτο) είναι αμελητέες, δεν χάνω τίποτα να το δοκιμάσω. Είναι όντως έτσι;

Δημοσ.

Δεν ξέρεις αν την επιπλέον τροφοδοσία την θελει για τα USB nvme πιθανών μαλλον η κάρτα της startech διαχειρίζεται την τροφοδοσία με διαφορετικό τρόπο από το pcie

Θα πρότεινα  με την κάρτα έξω από το κουτί να βάλεις το βύσμα με όσο γίνεται κάθετα στην εγκοπή και μην το φοβάσαι, αν θες να δώσεις έχτρα λεφτά τα καλώδια θα βοηθήσουν γιατί θα μπουν με την κατρα έξω και πιο διαχειρισημη 

• Thanks 1
Δημοσ.

Οι NVMe έχουν ελάχιστη κατανάλωση, μικρότερη ακόμα και από αυτή των SATA SSD, άρα το ενδεχόμενο αυτό αποκλείεται.
Μένει λοιπόν μόνο το USB port/Controller. Η κάρτα αυτή μάλιστα έχει διπλό chip.
Το δεύτερο, ASM1541 για το οποίο δεν μπορώ να βρω πληροφορίες ούτε στο επίσημο site της ASMedia, αναλαμβάνει (αν θεωρήσουμε ακριβείς τις περιγραφές στο Alibaba όπου πωλείται) το power management.
Ιδού και μια φωτογραφία του PCB - είναι το μικρό στα αριστερά:

IcyBoxIB-PCI1901-C32-PCB(ASM3242ASM1541).jpg.9d0937469033335f608580f0c91fe34e.jpg

Δοκίμασα από περιέργεια βύσματα από δύο Ugreen USB to SATA adapters που έχω (π.χ. αυτόν) και έμπαιναν με χαρακτηριστική άνεση στην κάρτα. Ίσως μάλιστα να παραήταν χαλαρή η επαφή.
Δεν θα το ρισκάρω. Αν δεν βρω άλλο καλώδιο στο πατάρι, θα δώσω 1, 2 Ευρώ και θα πάρω extra.
Ελπίζω μόνο να μην υπάρχουν τίποτα ασυμβατότητες γιατί έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου το σχόλιο ενός κατόχου στο Newegg (μου είχε τέτοια εντύπωση ώστε το αποθήκευσα)

Don't use any cables other than the ones that come with this unit. They have capacitors in them which essentially makes them proprietary in that, if this unit is used with standard cables, it will fry your motherboard.

Υπάρχει τέτοια πιθανότητα; Θα τρελαθούμε τελείως μου φαίνεται! 🤯

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...