Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα του insomnia

Είμαι απόφοιτος της Γ'λυκειου (18 ετών) και δυστυχώς λόγω εβε δεν μπορώ να δηλώσω κανένα πανεπιστήμιο. Σκέφτομαι να πάω σε δημόσιο ΙΕΚ (τεχνικός κηποτεχνίας κλπ) και μετά να πάω στο kes college που έχει ένα πτυχίο σχετικά με την κηποτεχνία, δενδροκομία κλπ.Εγω θέλω να το κάνω αυτό γιατί θέλω να ακολουθήσω τον δρόμο της Γεωπονίας και θέλω ένα πτυχίο που να είναι ισοδύναμο με τα πτυχία των δημοσίων πανεπιστημίων.Εχω κάποιες ερωτήσεις:

1) Γνωρίζετε αν ο συνδυασμός ΙΕΚ κηποτεχνίας και κολλεγίου της Κύπρου (kes college)που προσφέρει και αυτό ανώτερο δίπλωμα σχετικά με την κηποτεχνία μου προσφέρει ίδιας δυναμικότητας πτυχίο με αυτό ενός πανεπιστημίου?

2)Να πάω στο δημόσιο ΙΕΚ να δώσω εξετάσεις πιστοποίησης και να δώσω κατατακτήριες για να μπω στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ή κάποιο άλλο πανεπιστήμιο γεωπονίας?

3)Να πάω σε δημόσιο ΙΕΚ και ταυτόχρονα να διαβάζω για να ξαναδώσω πανελλαδικές?

4)Να πάω σε κάποιο ιδιωτικό κολλεγιο στην Ελλάδα (δεν ξέρω βέβαια αν το πτυχίο του κολλεγίου είναι ίδιας δυναμικότητας με ενος πανεπιστημίου, σκέφτομαι για το Mediterranean college.)?

5)Να πάω σε κάποιο ιδιωτικό ή δημόσιο πανεπιστήμιο της Κύπρου (ειδικά δημόσιο γιατί από ότι έχω δει έχει τμήμα Φυτικής παραγωγής αλλά δεν ξέρω τι ισχύει με τις βάσεις για τους Ελλαδίτες.)?

Δεν έχουμε οικονομική επιφάνεια ως οικογένεια οπότε κατά προτίμηση λύσεις που είναι βιώσιμες για μια μέση Ελληνική 

οικογένεια.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Screenshot_2023-07-10-16-59-34-902_com.instagram.android.jpg

Επεξ/σία από Giannifgoal
Δημοσ.

Να δώσεις ξανά πανελλήνιες το γεωπονικό δεν είναι υψηλή σχολή οπότε δεν είναι στόχος αδύνατος. 

Τα κολλέγια ναι οκ μπορεί να τα διαφημίζουν ως ισότιμα αλλά η αναγνώριση τους είναι περίεργη. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να εμπιστευτείς. 

Το να δώσεις κατατακτήριες από ΙΕΚ σημαίνει 2 χρόνια ΙΕΚ + ένα χρόνο νμζ πρακτική + προετοιμασία για τις κατατακτήριες. Επίσης το κάθε τμήμα διαλέγει το ποσοστό και μπορεί να διαλέξει 0% για τους αποφοίτους από ΙΕΚ. 

Κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορείς να περάσεις σε δημόσιο της Κύπρου εφόσον δεν πιάνεις την εβε εδώ. 

Τα ιδιωτικά και η ζωή στην Κύπρο είναι πάρα πολύ ακριβή

Ίσως καλή επιλογή να ήταν να πας σε ένα ΕΠΑΛ ιδανικά σε εσπερινο ΕΠΑΛ και να δώσεις από εκεί πανελλήνιες για γεωπονικό. 

Στο τέλος θα πάρεις και μία πιστοποίηση η οποία άμα κάνεις τη μαθητεία είναι ισότιμη του ΙΕΚ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια ερώτηση για ΕΠΑΛ δεν χρειάζεται να ξαναπάω και τα τρία χρόνια ή μόνο την Γ'λυκειου ;

Επεξ/σία από Giannifgoal
Δημοσ.

Πας β λυκειου! Και κανείς μόνο μαθήματα ειδικότητας, μαθήματα γενικής παιδείας όπως μαθηματικά ή νέα ελληνικά δεν χρειάζεται να πηγαίνεις 

Δημοσ.

Κοιτάξτε θεωρώ πως δεν αξίζει καθώς εγώ είμαι απόφοιτος της Γ'λυκειου από ΓΕΛ και θα χάσω δύο χρόνια ενώ άμα πάω σε δημόσιο ΙΕΚ μπορώ να διαβάζω και ταυτόχρονα να δώσω πανελλαδικές ή μόλις τελειώσω την ειδικότητα να δώσω κατατακτήριες (αν ήταν Γ'λυκειου που θα αρχιζα θεωρώ πως θα άξιζε )

Δημοσ.

Δημόσιο ΙΕΚ δεν θα χάσεις δύο χρόνια; Και στο ΕΠΑΛ δεν θα διαβάζεις για πανελλήνιες; 

Ίσως καλύτερα ΙΕΚ από τον δρόμο των κατατακτηρίων αλλά να ξέρεις γενικά οι κατατακτηριες είναι πιο δύσκολες των πανελληνίων, θα δώσεις 3 συγγράματα ύλη Πανεπιστημίου. 

Δημοσ.

Η Κύπρος δεν αποτελεί λύση, το κόστος ζωής και διαβίωσης καθώς και τα δίδακτρα θα σε τινάξουν στον αέρα. Προτείνω να ξαναδώσεις εξετάσεις.

Οσο αφορα την αναγνωριση τα πλειστα ιδιωτικα κολλεγια στη κυπρο συνεργαζονται με αγγλικα πανεπιστημια και ετσι δινουν bsc που ειναι αναγνωρισμενα τουλαχιστο απο κυπρο ως πανεπιστημιακοι αποφοιτοι. Απο την στιγμη που δίνονται ects η αντιστοίχηση θεωρητικα θα πρεπει να ειναι ευκολη και για αναγνωριση σε ελλαδα.Ωστοσο εμμενω οτι δεν αξιζει να παρεις αυτον τον δρομο.

Δημοσ.

Γεια σας θα ξαναδώσω πανελλαδικές εν μέσω η Κύπρος θα είναι η τελευταία μου λύση από ότι φαίνεται

Ευχαριστώ πολύ 👍👍

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...