Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Στην εταιρεία που εργάζομαι χρησιμοποιούμε τον hp laserjet pro203dw ο οποίος σήμερα μάλλον μας εγκατέλειψε μιας και δίνουμε εκτυπώσεις αλλά δεν μπορεί να τραβήξει το χαρτί .

Ψάχνουμε να βρούμε αντικαταστάτη αν και ιδανικά επιθυμούμε τον ίδιο αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά άμεσα διαθέσιμος.

Υπάρχει κάποιος αντίστοιχος που να δουλεύει με οικονομικά αναλώσιμα τρίτου κατασκευαστή όπως ο συγκεκριμένος? Για παράδειγμα τώρα δίναμε περί τα 20€ για το μελάνι του και είχε πολύ μεγάλη διάρκεια.

Ο λόγος που ρωτάω κυρίως είναι γιατί πρόσφατα αγοράσαμε έναν hp office jet pro 9012e για άλλη χρήση στο γραφείο ο οποίος όμως λειτουργεί μόνο με τα αυθεντικά  αναλώσιμα της hp γιατί πλέον η εταιρεία μπλοκάρει αυτά τρίτων κατασκευαστών ή τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει.

Θέλουμε επομένως να είναι hp και να δέχεται οικονομικά  μελάνια τρίτου κατασκευαστή χωρίς να τον μπλοκάρει η hp 

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύ σημαντική.

Eυχαριστω πολύ !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ φίλε, καλησπέρα. Το ότι δεν μπορεί να τραβήξει το χαρτί, μου ακούγεται επισκευάσιμο. Μη βιαστείτε να το θάψετε ζωντανό το μηχάνημα. Ωστόσο, για κάθε ενδεχόμενο προτείνω τα εξής, αντιγράφοντας σχεδόν αυτούσιο από πριν δύο μήνες post:

Ο γενικός κανόνας είναι ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ HP. Οι λόγοι είναι δύο: α) αρκετά πιο ακριβά τόνερ, είτε original είτε συμβατά και β) το σπουδαιότερο. στραγγαλισμός της χρήσης συμβατών τόνερ. Εδώ και καιρό η HP (και όχι μόνο, αλλά ειδικά αυτοί το έχουν παραξηλώσει) προσπαθεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να επιβάλει σε οποιοδήποτε μοντέλο της, είτε laser είτε inkjet, original μελάνια ή τόνερ. Το αποτέλεσμα είναι η εν ψυχρώ ληστεία του καταναλωτή.

Είναι λίγες πια οι σοβαρές και αξιόπιστες εταιρείες που δεν έχουν ιδιαίτερο θέμα με τη χρήση συμβατών τόνερ. Ανάμεσά τους είναι και η Brother. Σου προτείνω λοιπόν:

α) τον Brother HL-L3230CDW. Κόστος: 280€.  Έχει wifi, αυτόματη διπλή όψη, η μνήμη των 256MB είναι ικανοποιητική και η ταχύτητα είναι 18 σελίδες το λεπτό.  Η τετράδα των ποιοτικών συμβατών κοστίζει 70€ και αποδίδουν: 3.000 σελίδες το μαύρο και από 2.300 σελίδες το κάθε χρώμα.

β) τον Brother HL-L8260CDW. Κόστος: 380€. Είναι σχεδόν ο ίδιος με τον προηγούμενο, ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ethernet και η ταχύτητα είναι 33 σελίδες το λεπτό. Τα τόνερ είναι ακριβώς τα ίδια με τον προηγούμενο.

γ) αν, τέλος, ΔΕΝ σε ενδιαφέρει η αυτόματη διπλή όψη ούτε η ταχύτητα ούτε η ποιότητα κατασκευής, αλλά το βάρος το δίνεις αποκλειστικά στην οικονομία από τα μελάνια, τότε οι ink tank είναι για σένα. Εδώ πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τυπώνεις κάθε 3-4 ημέρες μια σελίδα με όλα τα χρώματα, όπως επίσης και να τους στύψεις εντός της 3ετούς εγγύησης, αλλιώς... βγαίνεις χαμένος. Πρόχειρα παραθέτω τον Canon Pixma G5040 και τον Epson EcoTank L3260.

Αυτά με δυο λόγια. Αν χρειαστείς οτιδήποτε άλλο, στη διάθεσή σου.

Επεξ/σία από georgeole
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς στο γραφείο είναι φανατικοί της hp και όταν προ τριμήνου πρότεινα epson ecotank αντί του hp 9012 δεν βρήκα ανταπόκριση , βέβαια μετά την πίκρα που φάγαμε πρώτα με τα imitation μελάνια που δεν δούλεψαν και έπειτα με τα χρήματα που χρειάζονται για τα ορίτζιναλ νομίζω πως πλέον μπορώ να επιμείνω σε κάτι άλλο πέρα από hp.

Αρχικά θα με βοηθούσε αν μπορείς να μου προτείνεις κάποιο σέρβις για τον hp,εντός Αττικής,μιας και δεν θα πάει χαμένος αν επισκευαστεί ακόμα και αν έχουμε αγοράσει αντικαταστάτη. 

Τώρα όσον αφορά το νέο μηχάνημα με ενδιαφέρει να έχει τις λειτουργίες/απόδοση-ταχύτητα αυτού που έχουμε ήδη.

Χρήση αποκλειστικά ασπρόμαυρη μιας οψης μιας και εκεί κάνουμε μόνο εκτύπωση των τιμολογίων  και τίποτα άλλο προς αποφυγή λαθών . Το χαρτί που χρησιμοποιούμε είναι διαμορφωμένο από πριν και έτσι ο εκτυπωτής βγάζει μόνο κείμενο και αριθμούς, επομένως δεν μας ενδιαφέρει η ανάλυση. Νομίζω είναι απαραίτητο να έχει συρτάρι για τα χαρτιά .

Υγ. Μας ενδιαφέρει και η άμεση διαθεσιμότητα -αγορά μιας και για να αγοράσουμε το ίδιο μοντέλο hp ζητάνε 4-10 εργάσιμες 

Επεξ/σία από a16
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, a16 είπε

Δυστυχώς στο γραφείο είναι φανατικοί της hp και όταν προ τριμήνου πρότεινα epson ecotank αντί του hp 9012 δεν βρήκα ανταπόκριση , βέβαια μετά την πίκρα που φάγαμε πρώτα με τα imitation μελάνια που δεν δούλεψαν και έπειτα με τα χρήματα που χρειάζονται για τα ορίτζιναλ νομίζω πως πλέον μπορώ να επιμείνω σε κάτι άλλο πέρα από hp.

Αρχικά θα με βοηθούσε αν μπορείς να μου προτείνεις κάποιο σέρβις για τον hp,εντός Αττικής,μιας και δεν θα πάει χαμένος αν επισκευαστεί ακόμα και αν έχουμε αγοράσει αντικαταστάτη. 

Τώρα όσον αφορά το νέο μηχάνημα με ενδιαφέρει να έχει τις λειτουργίες/απόδοση-ταχύτητα αυτού που έχουμε ήδη.

Χρήση αποκλειστικά ασπρόμαυρη μιας οψης μιας και εκεί κάνουμε μόνο εκτύπωση των τιμολογίων  και τίποτα άλλο προς αποφυγή λαθών . Το χαρτί που χρησιμοποιούμε είναι διαμορφωμένο από πριν και έτσι ο εκτυπωτής βγάζει μόνο κείμενο και αριθμούς, επομένως δεν μας ενδιαφέρει η ανάλυση. Νομίζω είναι απαραίτητο να έχει συρτάρι για τα χαρτιά .

Υγ. Μας ενδιαφέρει και η άμεση διαθεσιμότητα -αγορά μιας και για να αγοράσουμε το ίδιο μοντέλο hp ζητάνε 4-10 εργάσιμες 

Καταστροφή! Τώρα μόλις κατάλαβα ότι θες μονόχρωμο!😁 Μην ανησυχείς όμως, για όλα έχουμε προτάσεις:

α) Ο Lexmark MS415dn. Κόστος 100€. Refurbished laser, δυνατό μηχάνημα, ισχυρός επεξεργαστής, γρήγορο, αξιόπιστο, ethernet, διπλή όψη, με καινούριο τόνερ για 5.000 σελίδες και καινούριο drum που απαιτεί αλλαγή σε 60.000 σελίδες. Να σημειωθεί εδώ πώς, όταν με το καλό χρειαστείς καινούριο τόνερ, αγοράζεις αυτό που αποδίδει 10.000 σελίδες και κοστίζει μόλις 35€. Επίσης λόγω παλαιότητας δεν έχεις να ανησυχείς για τα firmware updates. Το μειονέκτημα είναι η παλαιότητα και η εύρεση drivers, τουλάχιστον από τα Windows 11 και νεότερα. Για τα Windows 10, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχεις θέμα με τους drivers.

β) Ο Canon i-Sensys LBP226DW. Κόστος 255€. Έχει ΟΛΑ όσα μπορείς να ζητήσεις: Ποιοτικός, ταχύτατος, διπλός επεξεργαστής (2x800Mhz), 1GB RAM, διπλή όψη, ethernet, wifi, παραμετροποιήσιμος, είπαμε: Τα έχει όλα και συμφέρει. Τα ποιοτικά συμβατά του κοστίζουν 30-45€ για 10.000 σελίδες. Εδώ ΔΕΝ χρειάζεσαι drum, γιατί είναι ενσωματωμένο στο τόνερ. Το μόνο "μειονέκτημα" που βρίσκω είναι ότι στα συμβατά ΜΕ chipάκι (κυκλοφορούν ευρέως και ΧΩΡΙΣ chipάκι - μην κάνεις αυτό το λάθος) είναι πολύ πιθανό να μην αφήνει ο εκτυπωτής να βλέπουμε το υπόλοιπο του τόνερ. Αυτό εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο, γιατί, όταν το τόνερ φτάσει προς το τέρμα των 10.000 σελίδων "δίνει σήμα" βγάζοντας πιο αχνές τις εκτυπώσεις. Παραγγέλνω άλλο και σε 1-2 μέρες το πολύ το έχω στα χέρια.

ΥΓ Όσο για τεχνικό, δεν είναι ανάγκη να τρέχεις σε αντιπροσωπείες. Βρες ένα αξιόπιστο τεχνικό κοντά σου και θα κάνεις τη δουλειά σου.

Επεξ/σία από georgeole
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δυστυχώς τον lexmark δεν τον βλέπω διαθέσιμο αν και δεν θα το ρισκάρα λόγω των drivers. Ο canon φαίνεται καλή λύση και μάλλον θα είναι άμεσα διαθέσιμος αύριο στα 275€, νομίζω μάλιστα πως είναι αρκετά καλύτερος από τον hp οπότε ελπίζω να τον προτιμήσουμε .

Δεν νομίζω να έχουμε θέμα με μπλοκάρισμα  στα μελάνια τρίτων κατασκευαστών όπως συμβαίνει με την hp ή θα πρέπει να προσέξουμε κάτι ( update εκτυπωτή, εφαρμογες canon...)??

Αν θες να μου προτείνεις τεχνικούς μέσω πμ θα το εκτιμούσα μιας και βλέπω να πηγαίνουμε στην hp.

Eυχαριστω πολύ !

Δημοσ.
5 ώρες πριν, a16 είπε

αλλά δεν μπορεί να τραβήξει το χαρτί .

με ένα πανάκι όπως αυτό που καθαρίζουμε τα γυαλία, ή γενικά με πανάκι που δεν αφήνει πίσω κατάλοιπα (δηλ όχι χαρτί κουζίνας κλπ), 

το βρέχεις ΛΙΓΟ κ καθαρίζεις το roller

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

με ένα πανάκι όπως αυτό που καθαρίζουμε τα γυαλία, ή γενικά με πανάκι που δεν αφήνει πίσω κατάλοιπα (δηλ όχι χαρτί κουζίνας κλπ), 

το βρέχεις ΛΙΓΟ κ καθαρίζεις το roller

Ευχαριστώ πολύ,θα το κοιτάξω. Άραγε θα έχω πρόσβαση εκεί από το πάνω μέρος αν βγάλω το μελάνι και το drum ή θα βρίσκεται στο βάθος μέσα στο συρτάρι που μπαίνουν τα χαρτιά; 

Δημοσ.

image.jpeg.3ad0b4d3846a5aa2176e102c21dfba59.jpeg

είναι κάτω από το τόνερ. είναι D shapped, οπότε μπορείς κ να το βγάλεις, να το καθαρίσεις αλλά κ με λεπτό κατσαβίδι να γυρίσεις το λάστιχο πάνω στο πλαστικό ώστε το μέρος που δε φαγώθηκε, να έρθει μπροστά πάνω στην καμπύλη κ να είναι σαν νέο. μετά το ξανακουμπώνεις

image.png.da3fa71c42f86d709501b69ff4096786.pngδηλαδή το κόκκινο να έρθει μπροστά στο πορτοκαλί , όχι το μέσα έξω....

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, gatos74 είπε

Με μιά μεταφορική.....

Όταν ο Θεός θέλει να μας πετάξει κάτι στο κεφάλι, έχει άπειρους τρόπους να το κάνει!!! 😉  Το καλύτερο σχόλιο (μέχρι το επόμενο) που έχεις κάνει!

ΥΓ Αφού βρίσκεις οτιδήποτε πιο εύκολα και πιο γρήγορα κι απ' τη Google, βρες μου κι εμένα σπιτικά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, κιμά κι αυγολέμονο!😂 Δεν είναι εντελώς αστείο, αλήθεια τα λιγουρεύομαι!

Δημοσ.

Κατα 95% παντως φτιαχνεται το μηχανημα, στους περισσοτερους (ειδικα μονοχρωμους) laser το να μην τραβανε το χαρτι ειναι minor προβλημα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...