The_Judas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 θα σου πω αλλα είμαι Θεσσαλονίκη ανα περιοχή υπάρχουν διάφορες εταιρείες: μεβγαλ, κορφη (για φρεσκο γάλα) κάνουν. νεογαλ σεργαλ όχι... από υψηλής παστερίωσης τα περισσότερα κάνουν καλή δουλειά αλλά τελευταία δεν παίρνω τέτοια. το barista gold σίγουρα, αυτό χρησιμοποιουν οι καφετέριες. 1
@pnea1973 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Και εγώ αυτό προσπαθνα βρω.. Εγω. Το χτυπάμε μιξερακι και κάνει καλό αφρογαλα, αλλά θα ήθελα να κρατάει πιο πολύ. Βάζω το 1.5 το πράσινο της δέλτα.
thodoris5321 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Όσο πιο κρύο το γάλα τόσο το καλύτερο, επίσης κάποια γάλατα θέλουν και πάγο αλλά αν λιώσει λίγο ο πάγος τότε δεν κάνει με τίποτα αφρόγαλο. Το πιο εύκολο γάλα είναι το πράσινο easy από Δέλτα που χρησιμοποιούνε πολλές γνωστές αλυσίδες καφέ, ούτε πάγο χρειάζεται ούτε τίποτα. 1
slaughter Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 8 hours ago, panosena said: Φτιάχνω αφρόγαλα με ένα μιξεράκι πρίζας των 7 € από Jumbo . Βγαίνει καλό, βάζω τον καφέ μέσα στο ποτήρι που είναι το αφρόγαλα, όλα οκ μέχρι εδώ, αλλά... μετά από λίγα λεπτά εξαφανίζεται! Είναι νορμάλ αυτό; Αφρογαλάτες τις συμβουλές σας παρακαλώ. Τι να κάνω για να κρατάει το αφρόγαλα; (γάλα UHT 0,5% λιπαρά από lidl) Το μυστικό φίλε είναι τα χαμηλά λιπαρά και να είναι κρύο. Επίσης παίζει ρόλο κ το μίξερ αλλά κ η ποσότητα που βάζεις. Το καλύτερο γάλα για καλό αποτέλεσμα είναι το νουνου family 0% 1
thanasis00 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δε ξέρω αν χρησιμοποιείς ανοξείδωτο δοχείο, αλλά αν δε χρησιμοποιείς να το κάνεις. Να το βάλεις και στη κατάψυξη λίγη ώρα πριν, για να είναι παγωμένο. Το γάλα δε ξέρω πόσο ρόλο παίζει να είναι χαμηλά λιπαρά ή όχι, αλλά θέλει και αυτό να είναι πολύ κρύο. Επίσης το πιο δυνατό μίξερ, προσφέρει και πιο σύντομο χρόνο στο χτύπημα, οπότε δε θα προλάβει να ζεσταθεί το γάλα πολύ. Αν ρίχνεις και παγάκι μέσα, σίγουρα θέλει δυνατό μίξερ, για να γίνει γρήγορα πριν λιώσει το παγάκι. 1
vorlon68 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, panosena είπε Φτιάχνω αφρόγαλα με ένα μιξεράκι πρίζας των 7 € από Jumbo . Βγαίνει καλό, βάζω τον καφέ μέσα στο ποτήρι που είναι το αφρόγαλα, όλα οκ μέχρι εδώ, αλλά... μετά από λίγα λεπτά εξαφανίζεται! Είναι νορμάλ αυτό; Αφρογαλάτες τις συμβουλές σας παρακαλώ. Τι να κάνω για να κρατάει το αφρόγαλα; (γάλα UHT 0,5% λιπαρά από lidl) Αυτα τα πέρνω απο Bazaar. Οτι καλύτερο κατ' εμε. 2,40€ το 1,5 lt. Το 0% αν το κτυπήσω πολυ με το μιξερακι δεν βγαινει απο το ποτηρι. Γυρίζεις το ποτηρι αναποδα και δεν πεφτει απο μεσα. https://www.nounou.gr/products/epaggelmatika-proionta/nounou-baristas-gold-psugeiou Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2023 από vorlon68
StamTheMan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε Το γάλα δε ξέρω πόσο ρόλο παίζει να είναι χαμηλά λιπαρά Τεραστιο. Και το ζεστο cap θελει πληρες γαλα. 1
makis269 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 πάρε μια συσκευή για αφρόγαλα που εκτός από τέλειο ζεστό φτιάχνει και κρύο γάλα για φρέντο-καπουτσίνο και θα ξενοιάσεις . 2
stef157 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Στα ίδια λεφτά με ένα καλό μιξερ παίρνεις μια συσκευή για αφρόγαλα. Για δες το παρακάτω: https://www.kooqie.com/p/paris-rhone-pe-mf009-milk-frother-syskefi-gia-afrogala-zesto-i-kryo-300ml-inox?gclid=EAIaIQobChMInu2YkfuFgAMVC9lRCh2K5Qt_EAQYASABEgLACPD_BwE 1 1
dialteo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 -Υψηλής παστερίωσης οπωσδήποτε, δηλαδή αυτά με διάρκεια ~1 μήνα εντός ψυγείου (όχι 7 ημερών φρέσκο, όχι UHT που διατηρείται εκτός ψυγείου, όχι εβαπορέ σε μεταλλικό κουτί) -Τα χαμηλότερα δυνατά λιπαρά. 0% δύσκολα θα βρεις στη λιανική, είναι μόνο επαγγελματικές συσκευασίες. Άρα πας αναγκαστικά στο 1.5%, όχι στο 3.5%. -Να είναι παγωμένο. Βάλε ένα παγάκι μέσα στο ποτήρι για 1 λεπτό, πριν το χτυπήσεις (χτύπα το και με το παγάκι, απλά θα σου σπάσει λίγο τα αυτιά) -Δυνατό μιξεράκι, ακόμα και χειρός. 1
ksessalonikios Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 34 λεπτά πριν, dialteo είπε -Τα χαμηλότερα δυνατά λιπαρά. 0% δύσκολα θα βρεις στη λιανική, είναι μόνο επαγγελματικές συσκευασίες. Άρα πας αναγκαστικά στο 1.5%, όχι στο 3.5%. εγώ που χρησιμοποιώ το Νουνού family, με 1.5% δεν μπορω να κανω αφρογαλο, αντιθετα με το 3,5% που βγαινει μια χαρά. Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω.
gsisr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) το σημαντικοτερο ειναι να ειναι κρυο κοντα στους 0 βαθμους, να έχεις δυνατο μιξερ, για μενα με μονο φτερο. απο κει και περα με τα φουλ λιπαρα, αν και πιο δυσκολο, θα παρεις μια λεια κρεμα, που θα κρατησει περισσοτερο και εχει καλυτερη, πιο γλυκια γευση. οσο κατεβαινουν τα λιπαρα, τοσο πιο ευκολα κανεις αφρογαλο, αλλα χανεις σε γευση και εικονα. επισης ασχετο με την ερωτηση, αλλα οταν κανουμε φρεντο καπουτσινο, κανουμε το αφρογαλα το ριχνουμε πρωτο στο ποτηρι, βαζουμε παγο και μετα τον χτυπημενο εσπρεσσο. μ αυτον τον τροπο γινεται η σωστη αναμειξη με το γαλα Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2023 από gsisr
The_Judas Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, stef157 είπε Στα ίδια λεφτά με ένα καλό μιξερ παίρνεις μια συσκευή για αφρόγαλα. Για δες το παρακάτω: https://www.kooqie.com/p/paris-rhone-pe-mf009-milk-frother-syskefi-gia-afrogala-zesto-i-kryo-300ml-inox?gclid=EAIaIQobChMInu2YkfuFgAMVC9lRCh2K5Qt_EAQYASABEgLACPD_BwE Αυτές οι μηχανές κάνουν καλό αφρόγαλα με οποιοδήποτε γάλα; ΄ ή χρειάζεται πάλι σωστή επιλογή γάλακτος; Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2023 από The_Judas
stef157 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 17 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αυτές οι μηχανές κάνουν καλό αφρόγαλα με οποιοδήποτε γάλα; ΄ ή χρειάζεται πάλι σωστή επιλογή γάλακτος; Εγώ με το Aeroccino της Nespresso που είχα δοκιμάσει με φρέσκο γάλα (δεν είχα άλλο εκείνη την στιγμή) ήταν απλά οκ. Δεν ήταν αυτό που θα περίμενες. Αλλά από την άλλη επειδή δεν πίνω cappuccino δεν ξέρω να συγκρίνω και τόσο καλά. Πιο πολύ έβλεπα αν έγινε κρεμώδες και πυχτό.
Silverage Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Το aeroccino της nespresso θέλει να το γεμίσεις τέρμα μέχρι την γραμμή που λέει για να κάνει δουλειά. Εγώ έβαζα λιγότερο γιατί είχα μικρό ποτήρι και δεν κράταγε ο αφρός. Επίσης πρέπει να το ρίξεις κατευθείαν στο ποτήρι γιατί αλλιώς αν το αφήσεις ακόμα και για μισό λεπτό διαχωρίζεται ο αφρός με το γάλα και δεν πέφτει μετά. Εγώ με light γάλατα δεν μπορώ να κάνω αφρόγαλο, πότε δεν πετυχαίνει. Μόνο με 3,5% λιπαρά κάνει δουλειά. Φυσικά το καλύτερο αφρόγαλο το κάνει η μηχανή αλλά μόνο για ζεστό καφέ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις