Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, anax111 είπε

Σιγά μην στοιχημάτιζα κι όλας! Συζήτηση κάνω. Δεν δίνω μία για καμία τους. Εάν το προιόν τους μου κάνει και θεωρώ τίμια την τιμή θα το αγοράσω άσχετα ποια εταιρία το βγάζει. 

Αυτά που λες ισχύουν αλλά με την προϋπόθεση που γράφω παραπάνω, ότι δηλαδή θα δώσουνε στην Apple οι προμηθευτές όλα τα εξαρτήματα που χρειάζεται. Προσωπικά αμφιβάλω. Αυτή η ιστορία με την "δραστική περικοπή στην παραγωγή" του vision pro λόγο πολυπλοκότητας που ανακοινώθηκε σε συνάρτηση με την ανωτέρω είδηση προσωπικά πιστεύω πως έχει να κάνει με την άρνηση των προμηθευτών να "χαρίσουν" στην Apple μια ολοκαίνουρια αγορά με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον την στιγμή που μπορούν και οι ίδιοι να παράγουν αντίστοιχο προϊόν. Η Samsung δεν είναι καμιά άγνωστη Κορεάτικη εταιρία στις ΗΠΑ όπως πριν 15 χρόνια. Όπως έγραψα και στο πρώτο post η αγορά έχει αλλάξει πολύ από τότε και εταιρίες όπως Samsung και LG αλλά και άλλες θα το προσπαθήσουν. Άγνωστο βέβαια εάν το επιτύχουν. 

Το δύσκολο δεν είναι να βρεις προμηθευτές αλλά πελάτες.
Επί χρόνια η Apple δεσμεύει όσο capacity χρειάζεται από τις TMSC-Foxconn. Και αν ανέβει η ζήτηση θα χτιστεί άλλο ένα εργοστάσιο.
Επίσης η ίδια η Samsung πούλαγε τις οθόνες του iphone στην Apple.

Όποτε μου μοιάζει κάπως ουτοπικό η Apple να μην βρίσκει προμηθευτές. Μάλιστα για να έχει ανακοινώσει το προϊόν ήδη έχει κλείσει τα συμβόλαια με τους προμηθευτές.

Το ίδιο ισχύει  και για την Samsung. Σιγά μην δεν της πουλήσει η Qualcom τον Snapdragon. To αντίθετο συμβαίνει ή πήγε να συμβεί. Η Samsung ήθελε να έχει τους Exynos αλλά δεν της έχει βγει (τουλάχιστον ακόμα). Επίσης νομίζω στις τηλεοράσεις αγοράζει και κάποια OLED Panel από LG.

Και μιλάμε για πράφιτ :P 

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...