Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 11 minutes ago, a_f_a said: Στη πολυκατοικία που νοικαζα πληρώναμε στο λογαριασμό της διαχείρισης. Στο ιδιόκτητο τώρα, γυρίσαμε στην εποχή των σπηλαίων με τον αιωνιο 70+χρονο διαχειριστή που του τα δίνουμε κας στο χέρι... Μη νομίζεις, ακόμα και στις πολυκατοικίες που τα κοινόχρηστα έχει συμφωνηθεί να τα εισπράττει εταιρεία διαχείρισης οι περισσότεροι επιμένουν τα δίνουν κας στο χέρι, σε όσες πολυκατοικίες ξέρω ο/η 20χρονος/η υπάλληλος της διαχείρισης περνάει κάποια στιγμή και αφήνει τα ειδοποιητήρια, και μετά ξανάρχεται άλλες δύο φορές για τις εισπράξεις. Είναι εντελώς απίθανο όλοι οι ένοικοι να συμφωνήσουν να πληρώσουν με τραπεζική κατάθεση. 1
basilis_k6 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, greengr21 είπε Επειδή ξέρω και εγώ μια παρόμοια περίπτωση,αυτό πάλι με τους κατοίκους εξωτερικού που αφήνουν κλειστά τα διαμερίσματα και δε δίνουν φράγκο νέα μόδα είναι;Τι νομίζουν επειδή είναι κλειστό και εκτός χώρας σταματάνε αυτόματα οι υποχρεώσεις στην πολυκατοικία;Να τους χαίρονται στις χώρες που έχουν πάει και να δω αν και εκεί κάνουν τέτοια κόλπα. ανοιξε το και καντο airbnb
mynian123 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Fotis_Greece είπε Τα διαμερίσματα που χρωστανε ειναι σε καλη κατάσταση? Η πολυκατοικία σε ποια περιοχή και ποιου ετους ειναι? Εχω παράδειγμα πολυκατοικίας του 70 με κλειστά κατεστραμμένα διαμερίσματα με χιλιαδες ευρω σε χρεη, που ναι μεν κερδισε η διαχείριση την δικη και βγηκαν σε πλειστηριασμό αλλα δεν υπήρξε ενδιαφέρον αγορας και μπηκανε μεσα και αλλο με τα δικαστικά εξοδα. Πρεπει να ψαχτουν τωρα για νεα δικη για πλειστηριασμο σε ελεύθερη τιμη αλλα ....αντε και αλλα εξοδα. Εαν ειναι σε καλη κατασταση και καλη περιοχη αλλαζει το θέμα. Παντα δικαστικά. (ειμαι διαχειριστής, εχω βγάλει καί ΑΦΜ στην πολυκατοικία και τραπεζικο λογαριασμό) Είναι σε καλή περιοχή καλαμάκι νότια προάστια Αθήνα του 90. Ο κληρονόμος - κάτοικος εξωτερικού το ανακαίνισε κιόλας. Ο άλλος το έχει ψιλοσαπιο το νοικιάζει στα καπάκια από τον ένα στον άλλο ούτε βάψιμο δεν εχει κάνει τα τελευταία 10 χρόνια κ τα σίδερα από το μπετό στο μπαλκόνι του έχουν βγει έξω κ πέφτουν κομμάτια. Το δικό μας το έχουμε φτιάξει όσο μπορούσαμε (σίδερα βάψιμο)κ της μιας κυρίας είναι σε καλή κατάσταση Η πολυκατοικία σαν κτίριο έχει τα προβλήματα της όπως τα σίδερα στα μπαλκόνια έχουν βγει έξω ( ο κατασκευαστής τα είχε βάλει επιφανειακά) κ δεν έχει βαφτεί ποτέ τα κουφώματα είναι παλιά..... 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε (ειμαι διαχειριστής, εχω βγάλει καί ΑΦΜ στην πολυκατοικία και τραπεζικο λογαριασμό) Πως μπορεί να ξέρει κάποιος αν το διαμέρισμα που θα αγοράσει η θα ενοικιάσει δεν έχει οφειλές κοινοχρήστων : Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2023 από Dark_Nightfall
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 3 minutes ago, Dark_Nightfall said: Πως μπορεί να ξέρει κάποιος αν το διαμέρισμα που θα αγοράσει η θα ενοικιάσει δεν έχει οφειλές κοινοχρήστων : Μπορεί να ρωτήσει τον διαχειριστή ή την εταιρεία διαχείρισης ή τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. 1
moody_ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Πως μπορεί να ξέρει κάποιος αν το διαμέρισμα που θα αγοράσει η θα ενοικιάσει δεν έχει οφειλές κοινοχρήστων : Ο δικηγόρος σου που μεσολαβεί για να κάνει έλεγχο τίτλων μπορεί να ζητήσει εγγράφως απο τον διαχειριστή αν υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές απο κοινόχρηστα η άλλες δαπάνες της πολυκατοικίας. 1 1
kalmik Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Oi oφειλές κοινοχρήστων πάντα ανάγονται στον ιδιοκτήτη. Αν δεν πληρώνει ο ενοικιαστής υποχρεούται ο ιδιοκτήτης. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει στο συμβόλαιο πάντα αναγράφεται ότι το ακίνητο μεταβιβάζεται ελεύθερο υποθηκών, βαρών, οφειλών κλπ.
dimitrins Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ποιόν όροφο έχεις ? Το πρόβλημα το έχει κύρια ο πιό ψηλά, μόλις κοπεί το ρεύμα θα ανεβοκατεβαίνει με τα πόδια. Και φρόντισε να φωνάξεις πολεοδομία για να βγούν επικίνδυνα τα μπαλκόνια. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δικηγόρο Επάνω τους, έμπλεξες .. ΥΓ Και κάποια στγμή βοηθείστε την κυρία με τα 290 €. ΥΓ2 Ετσι είναι οι ιδιοκτησίες. Εχεις κάτι ? Πρέπει να ασχοληθείς. ΥΓ3 ΜΗΝ αναλάβεις διαχείρηση, ο επιμελητής δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο το δικαστήριο. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2023 από dimitrins
mynian123 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, dimitrins είπε Ποιόν όροφο έχεις ? Το πρόβλημα το έχει κύρια ο πιό ψηλά, μόλις κοπεί το ρεύμα θα ανεβοκατεβαίνει με τα πόδια. Και φρόντισε να φωνάξεις πολεοδομία για να βγούν επικίνδυνα τα μπαλκόνια. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δικηγόρο Επάνω τους, έμπλεξες .. ΥΓ Και κάποια στγμή βοηθείστε την κυρία με τα 290 €. Εγώ έχω 2 η κυρία με τα 290 μένει 4 κ δεν μπορεί να ανέβει χωρίς ασανσέρ. Είπαμε να πληρώσουμε πρώτα το ρεύμα κ συντήρηση ασανσέρ. Απεντομωση καθαρισμό κήπου θα κάνω εγώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο κ προφανώς δε μπορεί να συμμετέχει οικονομικά στο δικηγόρο μόνο θα μας δίνει την πλειοψηφία στη ΓΣ Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2023 από mynian123 Ορθογραφία
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, mynian123 είπε Είναι σε καλή περιοχή καλαμάκι νότια προάστια Αθήνα του 90. Ο κληρονόμος - κάτοικος εξωτερικού το ανακαίνισε κιόλας. Ο άλλος το έχει ψιλοσαπιο το νοικιάζει στα καπάκια από τον ένα στον άλλο ούτε βάψιμο δεν εχει κάνει τα τελευταία 10 χρόνια κ τα σίδερα από το μπετό στο μπαλκόνι του έχουν βγει έξω κ πέφτουν κομμάτια. Το δικό μας το έχουμε φτιάξει όσο μπορούσαμε (σίδερα βάψιμο)κ της μιας κυρίας είναι σε καλή κατάσταση Η πολυκατοικία σαν κτίριο έχει τα προβλήματα της όπως τα σίδερα στα μπαλκόνια έχουν βγει έξω ( ο κατασκευαστής τα είχε βάλει επιφανειακά) κ δεν έχει βαφτεί ποτέ τα κουφώματα είναι παλιά..... Γνωστές καταστάσεις και σε κτίρια του 90 πλέον. Και εμείς έτσι ήμασταν τα φτιάξαμε πέρσι. Θέλουν πολύ δουλειά και λεφτά τα κτίρια για να είναι σε καλή κατάσταση, θα τα βρίσκουμε συνεχεια μπροστά μας αυτά καθώς όλη η Αθήνα είναι μέσα στο μπετον.
andreaspA Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, mynian123 είπε Εγώ έχω 2 η κυρία με τα 290 μένει 4 κ δεν μπορεί να ανέβει χωρίς ασανσέρ. Είπαμε να πληρώσουμε πρώτα το ρεύμα κ συντήρηση ασανσέρ. Απεντομωση καθαρισμό κήπου θα κάνω εγώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο κ προφανώς δε μπορεί να συμμετέχει οικονομικά στο δικηγόρο μόνο θα μας δίνει την πλειοψηφία στη ΓΣ η ΑΝΟΧΗ γινεται ΔΙΚΑΙΩΜΑ! Εγω στο ειπα για να εχω την συνείδηση μου καθαρη. Αύριο δεν θα μπορει σε κατι αλλο, και μεθαυριο σε ακομα κατι αλλο. Αν δεν μπορει να συντηρήσει το διαμερισμα που εχει, το πουλαει και παει αλλου που θα μπορεί, αλλιως στο τελος θα της το συντηρείς εσύ. 3
sphinxgr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δεν έχω διαβάσει τι έχουν γράψει οι υπόλοιποι, όμως θα πω συνοπτικά: Τα κοινόχρηστα εφόσον είναι βεβαιωμένα με αποδείξεις και αποδεικνύονται. αν δεν πληρωθουν, μπορεί να προχωρέσει και σε κατάσχεση το σπίτι Ξεκινήστε με μια γενική συνέλευση να υπάρξει ενημέρωση και να προταθεί ένα πλάνο αποπληρωμής απ όσους χρωστάνε Αν δουλέψει κ αυτό προχωράτε σε εξώδικο Μετά προχωράτε δικαστικά. Προφανώς όλα αυτά θέλουν χρόνο, γερά νεύρα και λεφτά. Στο τέλος, θα τα πάρετε πίσω όμως!!! 2
Narayan Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 18 ώρες πριν, valkon είπε Μιας και θίξαμε το θέμα κοινόχρηστα, τι θα γίνει ρε παιδιά θα πρέπει να βρίσκω 16.36€ κάθε μήνα; Γιατί δεν δίνει η εταιρεία ένα IBAN στον διαχειριστή να τα βάζουν οι ένοικοι κατευθειαν. Τι μανία είναι αυτή με τα ψιλά και τα κέρματα; Δώσε €17 και πες του "κράτα τα ρέστα για καφέ" 😁
vamvakoolas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, kalmik said: 1. Oι τρεις που είστε συνεννοήσιμοι και καλής πίστης δηλ. δύο συν η κυρία που δυσκολεύεται μεν αλλά με μικρή οφειλή που προφανώς οφείλεται σε οικονομική στενότητα συνεννοείστε αφού πλειοψηφικά κάνετε γενική συνέλευση και βγάζετε τις αναγκαίες αποφάσεις. 2. Διευκρινίστε αν το εξώδικο που ήλθε είναι η πρόταση της εταιρίας διαχείρισης ή αποτελεί δικαστική απόφαση. Μάλλον το πρώτο μοιάζει να ισχύει... 3. Από την εταιρία διαχείρισης ζητάτε από κοινού (χωρίς να έχει οριστεί ακόμη διαχειριστής) εσείς οι τρεις αναλυτικό λογαριασμό ως τώρα, με τα παραστατικά κλπ. ποιό μέρος από το χρέος είναι δαπάνες, ποιό μέρος αμοιβές της εταιρίας διαχείρισης κλπ. για να ξέρετε πού χρωστάτε. 4. Αναλαμβάνετε με πρακτικό ΓΣ την διαχείριση από κοινού γίνεται και αυτό αρκεί να υπάρχει έγκυρη απόφαση. 5. ,Βρίσκετε δικηγόρο, κάνετε λογιστική εκκαθάριση σε γραφείο λογιστικό (μαζί με όλα τα δικαστικά και δικηγορικά έξοδα) και μετά διαταγές πληρωμής που αποτελούν εκτελεστό τίτλο κατά όλων των οφειλετών. 6. Αν η πολυκατοικία είναι βιώσιμη και όχι εντελώς εγκατελειμένη σε καμία εντελώς υποβαθμισμένη περιοχή θα δείτε άμεση ανταπόκριση Σημ. αυτό σημαίνει ότι πρέπει (προσωρινά) να βάλετε εσεις οι τρεις το χέρι στην τσέπη (προσωρινά) μέχρι να πληρωθούν τα οφειλόμενα και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία. συμφωνω. Απλως αν η πολυκατοικια ηταν ικανοποιημενη απο τις υπηρεσιες της εταιριας διαχειρησης (μεχρι να αρχισουν τα προβληματα), πληρωνετε την αμοιβη τους αρχικα και μετα τα υπολοιπα χρεη. Θα δειτε οτι ισως σας βοηθησει καθοδηγησει και σταθει διπλα Το 5ο βημα ειναι σχεδον υποχρεωτικο ενω εξ εμπειριας για να ειναι βιωσιμη μια πολυκατοικια θα πρεπει αφου λυθει το ζητημα ολων τψν χρεων, μηνιαια να μπαινει αποθεματικο. Σημαντικο σε ολη τη διαδικασια ειναι επικοινωνια: σε καθε αποφαση/βημα που θα περνετε ενημερωστε τους λοιπους ιδιοκτητες (αν δεν εχετε στοιχεια απλως τοιχοκολληστε εισοδο) καιπροσπαθησετε να συζητησετε μαζι τους αν γινεται Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2023 από vamvakoolas
mynian123 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε Απλως αν η πολυκατοικια ηταν ικανοποιημενη απο τις υπηρεσιες της εταιριας διαχειρησης (μεχρι να αρχισουν τα προβληματα), πληρωνετε την αμοιβη τους αρχικα και μετα τα υπολοιπα χρεη. Θα δειτε οτι ισως σας βοηθησει καθοδηγησει και σταθει διπλα Δε θέλουμε να συνεχίσουμε με την εταιρεία γιατί έφτασε το πράγμα στο απροχώρητο με 2 διαμερίσματα να μη πληρώνουν κ δεν ενημέρωσε εμάς τουλάχιστον που δεν είμαστε εκεί. Μας ενημέρωσε η ενοικιαστρια μας, ούτε συνέλευση τπτ. Το ίδιο ισχυρίζεται κ ο άλλος που χρωστάει κ ότι δεν έκανε καμία κίνηση το γραφείο για διεκδίκηση των χρημάτων κ ήταν όλα στον αυτόματο κ τα χρέη έτρεχαν. Από ότι κατάλαβα εκεί είναι φαντασμενοι ότι κ καλά είναι σε καλή περιοχή κ δεν κάνουν αυτά που πρέπει, κ οι κάτοικοι κ το γραφείο Εγώ είχα πει πριν χρόνια να αλλάξουν διαχείριση κ με γραφανε ( το 17-18 τα κοινόχρηστα ήταν 150-200 ανά διαμέρισμα). Μετά ήρθαν οι κρίσεις άρχισαν να πεθαίνουν οι ηλικιωμένοι που ζούσαν εκεί κ τώρα στριμωχτηκαν όλοι Να δω πως θα ξεμπλέξουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα