PLACEBO_89 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, mynian123 είπε Οποία συμβουλή - βοήθεια δεκτή Αναγκαστικα νομικα θα το πας.Το προβλημα ειναι να μαθεις ποσο θα κοστισει και αναλογα το ποσό που χρωστανε το κοιτας αν αξιζει να το προχωρησεις..
valkon Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μιας και θίξαμε το θέμα κοινόχρηστα, τι θα γίνει ρε παιδιά θα πρέπει να βρίσκω 16.36€ κάθε μήνα; Γιατί δεν δίνει η εταιρεία ένα IBAN στον διαχειριστή να τα βάζουν οι ένοικοι κατευθειαν. Τι μανία είναι αυτή με τα ψιλά και τα κέρματα; 3
greekfragma Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 2 minutes ago, valkon said: Μιας και θίξαμε το θέμα κοινόχρηστα, τι θα γίνει ρε παιδιά θα πρέπει να βρίσκω 16.36€ κάθε μήνα; Γιατί δεν δίνει η εταιρεία ένα IBAN στον διαχειριστή να τα βάζουν οι ένοικοι κατευθειαν. Τι μανία είναι αυτή με τα ψιλά και τα κέρματα; στη δικιά μου εταιρία ξεκίνησαν πληρωμή με εντολή. μόλις τους είπα οτι τη προμήθεια δε τη πληρώνω, ξαφνικά βρήκαν μαγικά και POS στη πόρτα μου. μαγικό; μαγικό! 1
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 55 λεπτά πριν, valkon είπε Μιας και θίξαμε το θέμα κοινόχρηστα, τι θα γίνει ρε παιδιά θα πρέπει να βρίσκω 16.36€ κάθε μήνα; Γιατί δεν δίνει η εταιρεία ένα IBAN στον διαχειριστή να τα βάζουν οι ένοικοι κατευθειαν. Τι μανία είναι αυτή με τα ψιλά και τα κέρματα; Εγω τα στέλνω στο IBAN της διαχείρισης. Η εταιρεία δεν δίνει τίποτα, κάποια πολύ μικρή είναι.
valkon Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 39 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Εγω τα στέλνω στο IBAN της διαχείρισης. Η εταιρεία δεν δίνει τίποτα, κάποια πολύ μικρή είναι. Δεν θέλω να βγάλω το τοπικ εκτός θέματος, αλλά θα προσπαθήσω να πιέσω. Όταν είπα στον διαχειριστή για IBAN και online πληρωμή με κοίταγε σαν εξωγήινος.
andreaspA Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Χωρίς να είμαι σίγουρος 100%, έχω μια αμυδρή υποψία ότι ίσως είσαι παθών. Καθε οικοδομη με εξ αδιαιρετου ιδιοκτησιες ειναι στα ιδια πανω κατω χαλια. Παντα υπαρχει ο κακοπληρωτης, ο μαλάκας, ο προβληματικός, ο αδιάφορος κλπ,κλπ. εε αν εχεις περασει και απο διαχειριση εμπορικου κέντρου με αδιαφορους ιδιοκτήτες , με εξοδα πανω απο 10κ τον μηνα, αρχιζεις και την βλέπεις διαφορετικά την φάση.
gx2 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 24 λεπτά πριν, valkon είπε Δεν θέλω να βγάλω το τοπικ εκτός θέματος, αλλά θα προσπαθήσω να πιέσω. Όταν είπα στον διαχειριστή για IBAN και online πληρωμή με κοίταγε σαν εξωγήινος. Για να ανοιχτεί λογαριασμός κοινόχρηστων σε πολυκατοικίες χρειάζεται έκδοση ΑΦΜ για την πολυκατοικία. Δεν υπάρχει υποχρέωση παρά μόνο αν θέλει η πολυκατοικία να μπει σε κάποιο πρόγραμμα τύπου "εξοικονομώ". 1
valkon Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 16 λεπτά πριν, gx2 είπε Για να ανοιχτεί λογαριασμός κοινόχρηστων σε πολυκατοικίες χρειάζεται έκδοση ΑΦΜ για την πολυκατοικία. Δεν υπάρχει υποχρέωση παρά μόνο αν θέλει η πολυκατοικία να μπει σε κάποιο πρόγραμμα τύπου "εξοικονομώ". Δεν είχα ιδέα, σε ευχαριστώ. Άρα συνεχίζουμε το κυνήγι του διαχειριστή για να τον βρούμε σπίτι του και το μάζεμα κερμάτων.
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 2 hours ago, valkon said: Μιας και θίξαμε το θέμα κοινόχρηστα, τι θα γίνει ρε παιδιά θα πρέπει να βρίσκω 16.36€ κάθε μήνα; Γιατί δεν δίνει η εταιρεία ένα IBAN στον διαχειριστή να τα βάζουν οι ένοικοι κατευθειαν. Τι μανία είναι αυτή με τα ψιλά και τα κέρματα; Δεν νομίζω να γίνεται αυτό, δλδ η εταιρεία διαχείρισης να παρέχει δικό της λογαριασμό τον οποίο θα τον ελέγχει και θα τον χρησιμοποιεί ο διαχειριστής σας. Προφανώς την εταιρεία διαχείρησης την πληρώνετε μόνο για να βγάζει τα κοινόχρηστα και όχι για να κάνει και εισπράξεις και ότι άλλο περιλαμβάνει το πακέτο (να πληρώνει λογαριασμούς, συνεργεία κτλ), είστε διατεθημένοι να πληρώνετε περισσότερα; Αλλιώς ανοίγετε τραπεζικό λογαριασμό πολυκατοικίας, υπόψιν όμως όσοι το έχουν κάνει το έχουν περιγράψει ως "μακρύ γραφειοκρατικό αγώνα".
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 53 λεπτά πριν, valkon είπε Δεν είχα ιδέα, σε ευχαριστώ. Άρα συνεχίζουμε το κυνήγι του διαχειριστή για να τον βρούμε σπίτι του και το μάζεμα κερμάτων. Σιγά μην κυνηγάς τον διαχειριστή για να τον βρεις σπίτι. Κράτα τα λεφτά στο σπίτι. Άσε να σε πάρει αυτός τηλέφωνο όταν θα δει ότι αργείς να πληρώσεις και πήγαινε τότε να τον πληρώσεις. 1
mynian123 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν θα λύσετε ποτέ τα προβλήματα εφόσον δεν κατοικούν εκεί τα άτομα, δεν τους ενδιαφέρει να πληρώνουν, θα βρείτε μια προσωρινή λύση με την κατάσχεση αλλά θα μείνουν πάλι οφειλές. Επίσης μιας και λες ότι χρωστάτε σε εταιρεία, λογικά θα έχουν κρατήσει αποδείξεις. Σε εμάς έγινε πέρσι ανακαίνιση και αφού έγινε του κουτρουλη ο γάμος από λάθη και αύξηση του κόστους κάποιοι δεν πλήρωσαν, τα λεφτά δεν ήταν όλα με αποδείξεις αλλά ήταν μαύρα. Η εταιρεία λέει ότι παραιτείται από το χρέος, αν δε το δω γραπτό δε το πιστεύω. Ο ένας που χρωστάει το νοικιάζει όπως κ εγώ , θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνει πως αν υπάρχει αυτή η κατάσταση θα φύγουν οι ενοικιαστές (οι οποίοι πληρώνουν κανονικά το χρέος είναι από παλαιότερο ενοικιαστή)ή θα του ζητήσουν μείωση Επίσης αρνούνται να μας δώσουν οποιοδήποτε έγγραφο σχετικά με την πολυκατοικία ούτε λογαριασμούς αν δε το πάρει κάποιος από τον επιμελητή
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, mynian123 είπε Η εταιρεία λέει ότι παραιτείται από το χρέος, αν δε το δω γραπτό δε το πιστεύω. Ο ένας που χρωστάει το νοικιάζει όπως κ εγώ , θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνει πως αν υπάρχει αυτή η κατάσταση θα φύγουν οι ενοικιαστές (οι οποίοι πληρώνουν κανονικά το χρέος είναι από παλαιότερο ενοικιαστή)ή θα του ζητήσουν μείωση Επίσης αρνούνται να μας δώσουν οποιοδήποτε έγγραφο σχετικά με την πολυκατοικία ούτε λογαριασμούς αν δε το πάρει κάποιος από τον επιμελητή Χμμμ. Μήπως δεν κατάλαβες τι σου είπε η εταιρεία; Θα σου είπε ότι παραιτείται από την συμφωνία που είχατε συμφωνήσει για την έκδοση κοινοχρήστων και από αυτή την υποχρέωση να σας εκδίδει τα κοινόχρηστα. Από το χρέος αποκλείεται να έχει παραιτηθεί, ίσα ίσα θα το κυνηγήσει και νομικά. Πες τους να σας το δώσουν εγγράφως αυτό. Τώρα για τα υπόλοιπα τι να πεις. Μπάχαλο. Οι ενοικιαστές εννοείται θα φύγουν αν πχ δεν ανάψετε θέρμανση η κοπεί το κοινόχρηστο ρεύμα.
Fotis_Greece Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Τα διαμερίσματα που χρωστανε ειναι σε καλη κατάσταση? Η πολυκατοικία σε ποια περιοχή και ποιου ετους ειναι? Εχω παράδειγμα πολυκατοικίας του 70 με κλειστά κατεστραμμένα διαμερίσματα με χιλιαδες ευρω σε χρεη, που ναι μεν κερδισε η διαχείριση την δικη και βγηκαν σε πλειστηριασμό αλλα δεν υπήρξε ενδιαφέρον αγορας και μπηκανε μεσα και αλλο με τα δικαστικά εξοδα. Πρεπει να ψαχτουν τωρα για νεα δικη για πλειστηριασμο σε ελεύθερη τιμη αλλα ....αντε και αλλα εξοδα. Εαν ειναι σε καλη κατασταση και καλη περιοχη αλλαζει το θέμα. Παντα δικαστικά. (ειμαι διαχειριστής, εχω βγάλει καί ΑΦΜ στην πολυκατοικία και τραπεζικο λογαριασμό) 4
a_f_a Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 2 hours ago, Joshua21 said: Δεν νομίζω να γίνεται αυτό, δλδ η εταιρεία διαχείρισης να παρέχει δικό της λογαριασμό τον οποίο θα τον ελέγχει και θα τον χρησιμοποιεί ο διαχειριστής σας. Προφανώς την εταιρεία διαχείρησης την πληρώνετε μόνο για να βγάζει τα κοινόχρηστα και όχι για να κάνει και εισπράξεις και ότι άλλο περιλαμβάνει το πακέτο (να πληρώνει λογαριασμούς, συνεργεία κτλ), είστε διατεθημένοι να πληρώνετε περισσότερα; Αλλιώς ανοίγετε τραπεζικό λογαριασμό πολυκατοικίας, υπόψιν όμως όσοι το έχουν κάνει το έχουν περιγράψει ως "μακρύ γραφειοκρατικό αγώνα". Στη πολυκατοικία που νοικαζα πληρώναμε στο λογαριασμό της διαχείρισης. Στο ιδιόκτητο τώρα, γυρίσαμε στην εποχή των σπηλαίων με τον αιωνιο 70+χρονο διαχειριστή που του τα δίνουμε κας στο χέρι... Για τον ΟΡ, κατ'ευθείαν σε δικηγόρο.
kalmik Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 1. Oι τρεις που είστε συνεννοήσιμοι και καλής πίστης δηλ. δύο συν η κυρία που δυσκολεύεται μεν αλλά με μικρή οφειλή που προφανώς οφείλεται σε οικονομική στενότητα συνεννοείστε αφού πλειοψηφικά κάνετε γενική συνέλευση και βγάζετε τις αναγκαίες αποφάσεις. 2. Διευκρινίστε αν το εξώδικο που ήλθε είναι η πρόταση της εταιρίας διαχείρισης ή αποτελεί δικαστική απόφαση. Μάλλον το πρώτο μοιάζει να ισχύει... 3. Από την εταιρία διαχείρισης ζητάτε από κοινού (χωρίς να έχει οριστεί ακόμη διαχειριστής) εσείς οι τρεις αναλυτικό λογαριασμό ως τώρα, με τα παραστατικά κλπ. ποιό μέρος από το χρέος είναι δαπάνες, ποιό μέρος αμοιβές της εταιρίας διαχείρισης κλπ. για να ξέρετε πού χρωστάτε. 4. Αναλαμβάνετε με πρακτικό ΓΣ την διαχείριση από κοινού γίνεται και αυτό αρκεί να υπάρχει έγκυρη απόφαση. 5. ,Βρίσκετε δικηγόρο, κάνετε λογιστική εκκαθάριση σε γραφείο λογιστικό (μαζί με όλα τα δικαστικά και δικηγορικά έξοδα) και μετά διαταγές πληρωμής που αποτελούν εκτελεστό τίτλο κατά όλων των οφειλετών. 6. Αν η πολυκατοικία είναι βιώσιμη και όχι εντελώς εγκατελειμένη σε καμία εντελώς υποβαθμισμένη περιοχή θα δείτε άμεση ανταπόκριση Σημ. αυτό σημαίνει ότι πρέπει (προσωρινά) να βάλετε εσεις οι τρεις το χέρι στην τσέπη (προσωρινά) μέχρι να πληρωθούν τα οφειλόμενα και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία. 4 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα