mynian123 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Σε 5οροφη πολυκατοικία με 5 οροφοδιαμερίσματα δηλ 5 ιδιοκτήτες, ήρθε χαρτί από δικαστικό επιμελητή ότι χρωστάνε ρεύμα κηπουρό καθαρίστρια... 0 αποθεματικό κ ότι το γραφείο που έκανε τη διαχείριση παραιτήθηκε κ από το χρέος του. Από τα 5 μόνο 2 διαμερίσματα είναι καθαρά δεν χρωστάνε. Ο επιμελητής είπε ότι θα δώσει τα βιβλία κ την διαχείριση σε έναν από τους 2. Εγώ είμαι ο ένας που δεν χρωστάει. Δεν εγώ ιδέα από διαχείριση κ πόσο μάλλον με τέτοια προβλήματα. Πήρα γραφεία της περιοχής αλλά κανένα δεν μας αναλαμβάνει με χρέη κ χωρίς αποθεματικό. Λογικά θα πρέπει να κινηθεί κ νομική διαδικασία για τα χρέη στους 2 που δεν πληρώνουν. Οποία συμβουλή - βοήθεια δεκτή
andreaspA Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δικηγόρος, εισπραξη κοινοχρήστων (γρηγορη διαδικασια πια), εισπρατεις ακομα και με κατασχεση, και προχωρας. Στο ενδιαμεσο, οπου πετυχεις τα λαμογια, μπουνια στην μούρη. Ο ιδιος δικηγορος θα σε συνοδέψει και στο ποινικο για την μπουνιά. Και οταν σου δωθει η ευκαιρια, πουλα το στο επομενο κοροΐδο που θα βρεις, και φυγε στην επαρχια σε μονοκατοικια με τα ιδια λεφτα. Να γλυτωσει η ψυχικη σου υγεια απο τον καθε αρχιδομαλακα γυφτουλα που δεν εχει λεφτα για κοινοχρηστα, αλλα τα delivery πανε και ερχονται ολη μερα! Η ΑΝΟΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ! Μην έχεις ανοχη σε τιποτα και σε κανεναν! 23 3
blitzNikos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ο επιμελητής μπορεί να είπε και το γραφείο μπορεί να παραιτήθηκε αλλά εσύ και οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης δεν υποχρεούστε να παραλάβετε και δε θα το κάνεις αν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να στο επιβάλλει ρητά. Υπάρχει άλλη διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις, που έχει σχετική ταλαιπωρία και έξοδα, οπότε ψάχνουν κάποιον που "εθελοντικά" θα παραλάβει. Το γραφείο θέλει να ξεφορτωθεί το πρόβλημα και να βρει κάποιον να του το φορτώσει. Πριν κάνεις οποιοδήποτε λάθος και "πάρεις τον μουτζούρη", ρώτα δικηγόρο ΑΜΕΣΑ. Εννοείται ότι αποφεύγεις κάθε ένταση/διαπληκτισμό με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες/ένοικους για να μη μετατρέψεις μια ήδη δυσάρεστη κατάσταση σε κόλαση... Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2023 από blitzNikos 6
zio10 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 25 λεπτά πριν, andreaspA είπε Δικηγόρος, εισπραξη κοινοχρήστων (γρηγορη διαδικασια πια), εισπρατεις ακομα και με κατασχεση, και προχωρας. Στο ενδιαμεσο, οπου πετυχεις τα λαμογια, μπουνια στην μούρη. Ο ιδιος δικηγορος θα σε συνοδέψει και στο ποινικο για την μπουνιά. Και οταν σου δωθει η ευκαιρια, πουλα το στο επομενο κοροΐδο που θα βρεις, και φυγε στην επαρχια σε μονοκατοικια με τα ιδια λεφτα. Να γλυτωσει η ψυχικη σου υγεια απο τον καθε αρχιδομαλακα γυφτουλα που δεν εχει λεφτα για κοινοχρηστα, αλλα τα delivery πανε και ερχονται ολη μερα! Η ΑΝΟΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ! Μην έχεις ανοχη σε τιποτα και σε κανεναν! Αν μπορείς από θέμα δουλειάς μια χαρά. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, mynian123 είπε Σε 5οροφη πολυκατοικία με 5 οροφοδιαμερίσματα δηλ 5 ιδιοκτήτες, ήρθε χαρτί από δικαστικό επιμελητή ότι χρωστάνε ρεύμα κηπουρό καθαρίστρια... 0 αποθεματικό κ ότι το γραφείο που έκανε τη διαχείριση παραιτήθηκε κ από το χρέος του. Από τα 5 μόνο 2 διαμερίσματα είναι καθαρά δεν χρωστάνε. Ο επιμελητής είπε ότι θα δώσει τα βιβλία κ την διαχείριση σε έναν από τους 2. Εγώ είμαι ο ένας που δεν χρωστάει. Δεν εγώ ιδέα από διαχείριση κ πόσο μάλλον με τέτοια προβλήματα. Πήρα γραφεία της περιοχής αλλά κανένα δεν μας αναλαμβάνει με χρέη κ χωρίς αποθεματικό. Λογικά θα πρέπει να κινηθεί κ νομική διαδικασία για τα χρέη στους 2 που δεν πληρώνουν. Οποία συμβουλή - βοήθεια δεκτή Προφανως ηθελες να πεις στους 3 που δεν πληρωνουν. Αφου υπηρχε τετοιο προβλημα θα επρεπε να μην πληρωνετε ουτε εσεις να κοπουν ολα αμεσα για να ταρακουνηθουν αυτοι που δεν πληρωνουν! 1
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 1 hour ago, mynian123 said: Σε 5οροφη πολυκατοικία με 5 οροφοδιαμερίσματα δηλ 5 ιδιοκτήτες, ήρθε χαρτί από δικαστικό επιμελητή ότι χρωστάνε ρεύμα κηπουρό καθαρίστρια... 0 αποθεματικό κ ότι το γραφείο που έκανε τη διαχείριση παραιτήθηκε κ από το χρέος του. Από τα 5 μόνο 2 διαμερίσματα είναι καθαρά δεν χρωστάνε. Ο επιμελητής είπε ότι θα δώσει τα βιβλία κ την διαχείριση σε έναν από τους 2. Εγώ είμαι ο ένας που δεν χρωστάει. Δεν εγώ ιδέα από διαχείριση κ πόσο μάλλον με τέτοια προβλήματα. Πήρα γραφεία της περιοχής αλλά κανένα δεν μας αναλαμβάνει με χρέη κ χωρίς αποθεματικό. Λογικά θα πρέπει να κινηθεί κ νομική διαδικασία για τα χρέη στους 2 που δεν πληρώνουν. Οποία συμβουλή - βοήθεια δεκτή Λίγο μπερδεμένα τα γράφεις, το χαρτί δεν ήρθε από δικαστικό επιμελητή (αυτός απλά έκανε την επίδοση), το χαρτί αυτό το έστειλε το γραφείο διαχείρησης δηλώνοντας πως παραιτείται? Επίσης τη μια λες πως μόνο 2 από τα 5 διαμερίσματα δεν χρωστάνε, και την άλλη πως είναι 2 αυτοί που δεν πληρώνουν, τι ισχύει τελικά? Πάντως μόνο η ΓΣ (δλδ η πλειοψηφία της) μπορεί να κυνηγήσει αυτούς που δεν πληρώνουν, και αν όντως είστε μόνο 2 αυτοί που πληρώνετε δεν μπορείτε να κυνηγήσετε τους άλλους 3. Πήγαινε σε δικηγόρο με ότι χαρτιά έχεις και αυτός θα σου πει αν μπορεί να γίνει κάτι και τι.
mynian123 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Βασικά το 3 πληρώνει αλλά δυσκολεύεται είναι μια ηλικιωμένη κ χρωστάει 290€ σε σχέση με τους άλλους 2 που χρωστάνε από 2000 περίπου ο καθένας. Κανείς δεν γνώριζε το μέγεθος του προβλήματος. Μόνο 2 κυρίες μένουν εκεί. Εμείς κ ο ένας που χρωστάει τα νοικιάζουμε, ο άλλος δηλώνει κάτοικος Ελβετίας κ δεν εμφανίζεται. Κ όλα αυτά μαθευτηκαν γιατί έχουν 2 μήνες να κάνουν συντήρηση ασανσέρ ,να καθαρίσουν -κάνουν απολύμανση ,ήρθε το εξώδικο κ τους κόβουν το ρεύμα 1 ώρα πριν, blitzNikos είπε Ο επιμελητής μπορεί να είπε και το γραφείο μπορεί να παραιτήθηκε αλλά εσύ και οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης δεν υποχρεούστε να παραλάβετε και δε θα το κάνεις αν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να στο επιβάλλει ρητά. Υπάρχει άλλη διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις, που έχει σχετική ταλαιπωρία και έξοδα, οπότε ψάχνουν κάποιον που "εθελοντικά" θα παραλάβει. Το γραφείο θέλει να ξεφορτωθεί το πρόβλημα και να βρει κάποιον να του το φορτώσει. Πριν κάνεις οποιοδήποτε λάθος και "πάρεις το μουτζούρη", ρώτα δικηγόρο ΑΜΕΣΑ. Εννοείται ότι αποφεύγεις κάθε ένταση/διαπληκτισμό με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες/ένοικους για να μη μετατρέψεις μια ήδη δυσάρεστη κατάσταση σε κόλαση... Αν αρνηθούμε είπαν από το γραφείο ότι θα το δώσουν σε δικηγόρο (δε ξέρω τι σημαίνει αυτό) Ψάχνωντας βρήκα ότι είναι υποχρεωτικό να έχει διαχειριστή η πολυκατοικία κ αν κανείς δε δέχεται ορίζεται από δικαστήριο ο ιδιοκτήτης με το μεγαλύτερο ποσοστό Κ ποιός θα πληρώσει τα δικαστικά έξοδα κ μέχρι τότε η πολυκατοικία θα μείνει χωρίς ρεύμα κ διαχείριση? 15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Λίγο μπερδεμένα τα γράφεις, το χαρτί δεν ήρθε από δικαστικό επιμελητή (αυτός απλά έκανε την επίδοση), το χαρτί αυτό το έστειλε το γραφείο διαχείρησης δηλώνοντας πως παραιτείται? Επίσης τη μια λες πως μόνο 2 από τα 5 διαμερίσματα δεν χρωστάνε, και την άλλη πως είναι 2 αυτοί που δεν πληρώνουν, τι ισχύει τελικά? Πάντως μόνο η ΓΣ (δλδ η πλειοψηφία της) μπορεί να κυνηγήσει αυτούς που δεν πληρώνουν, και αν όντως είστε μόνο 2 αυτοί που πληρώνετε δεν μπορείτε να κυνηγήσετε τους άλλους 3. Πήγαινε σε δικηγόρο με ότι χαρτιά έχεις και αυτός θα σου πει αν μπορεί να γίνει κάτι και τι. Ναι το γραφείο το έστειλε Το τρίτο διαμέρισμα χρωστάει 290 είναι μια ηλικιωμένη που δυσκολεύεται κ είναι με μας τους 2 άρα είμαστε 3 που συμφωνούν προς το παρόν Κάναμε ΓΣ αλλά κανείς δεν θέλει να αναλάβει ευθύνη ούτε άλλο γραφείο κ δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τη ΔΕΗ, ποιος θα πληρώσει το δικηγόρο?
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 10 minutes ago, mynian123 said: Ναι το γραφείο το έστειλε Το τρίτο διαμέρισμα χρωστάει 290 είναι μια ηλικιωμένη που δυσκολεύεται κ είναι με μας τους 2 άρα είμαστε 3 που συμφωνούν προς το παρόν Κάναμε ΓΣ αλλά κανείς δεν θέλει να αναλάβει ευθύνη ούτε άλλο γραφείο κ δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τη ΔΕΗ, ποιος θα πληρώσει το δικηγόρο? Χωρίς διάθεση και χωρίς χρήματα δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα, αν αφήσετε τα πράγματα στην τύχη τους απλά η πολυκατοικία σας θα ρημάξει. Επίσης έχε υπόψιν ότι τα χρέη από κοινόχρηστα παραγράφονται στην πενταετία αν δεν υπάρξει δικαστική αξίωση. 1
mynian123 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Χωρίς διάθεση και χωρίς χρήματα δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα, αν αφήσετε τα πράγματα στην τύχη τους απλά η πολυκατοικία σας θα ρημάξει. Επίσης έχε υπόψιν ότι τα χρέη από κοινόχρηστα παραγράφονται στην πενταετία αν δεν υπάρξει δικαστική αξίωση. Ναι το γνωρίζω αυτό για την πενταετία κ είμαστε οριακά 😤 Γι αυτό έλεγα να το πάρω πάνω μου, αλλά δεν ξέρω δεν βλέπω συνεργασία. Δε ξέρω τι κάνανε όλα αυτά τα χρόνια κοιμόντουσαν?
blitzNikos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 52 λεπτά πριν, mynian123 είπε Αν αρνηθούμε είπαν από το γραφείο ότι θα το δώσουν σε δικηγόρο (δε ξέρω τι σημαίνει αυτό) Ακριβώς αυτό! Δεν μπορούν να σας υποχρεώσουν... Θα πρέπει να ακολουθήσουν μια διαδικασία. 54 λεπτά πριν, mynian123 είπε Κάναμε ΓΣ αλλά κανείς δεν θέλει να αναλάβει ευθύνη ούτε άλλο γραφείο κ δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τη ΔΕΗ, ποιος θα πληρώσει το δικηγόρο? Από τη στιγμή που έχετε τέτοια προβλήματα, δεν πρόκειται να αποφύγετε το δικηγόρο. Βρείτε κάποιο γνωστό σας και αναθέστε του όλοι μαζί την υπόθεση να βάλει κάποια τάξη και την αμοιβή του θα την πληρώσετε με βάση τα ποσοστά σας στις γενικές δαπάνες της πολυκατοικίας... Όσο αργείτε, τόσο θα χειροτερεύουν τα πράγματα...
Nabuko Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, andreaspA είπε Στο ενδιαμεσο, οπου πετυχεις τα λαμογια, μπουνια στην μούρη. Να γλυτωσει η ψυχικη σου υγεια απο τον καθε αρχιδομαλακα γυφτουλα Η ΑΝΟΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ! Μην έχεις ανοχη σε τιποτα και σε κανεναν! Χωρίς να είμαι σίγουρος 100%, έχω μια αμυδρή υποψία ότι ίσως είσαι παθών. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν θα λύσετε ποτέ τα προβλήματα εφόσον δεν κατοικούν εκεί τα άτομα, δεν τους ενδιαφέρει να πληρώνουν, θα βρείτε μια προσωρινή λύση με την κατάσχεση αλλά θα μείνουν πάλι οφειλές. Επίσης μιας και λες ότι χρωστάτε σε εταιρεία, λογικά θα έχουν κρατήσει αποδείξεις. Σε εμάς έγινε πέρσι ανακαίνιση και αφού έγινε του κουτρουλη ο γάμος από λάθη και αύξηση του κόστους κάποιοι δεν πλήρωσαν, τα λεφτά δεν ήταν όλα με αποδείξεις αλλά ήταν μαύρα. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2023 από Basilhs23___
greengr21 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, mynian123 είπε ο άλλος δηλώνει κάτοικος Ελβετίας κ δεν εμφανίζεται. Επειδή ξέρω και εγώ μια παρόμοια περίπτωση,αυτό πάλι με τους κατοίκους εξωτερικού που αφήνουν κλειστά τα διαμερίσματα και δε δίνουν φράγκο νέα μόδα είναι;Τι νομίζουν επειδή είναι κλειστό και εκτός χώρας σταματάνε αυτόματα οι υποχρεώσεις στην πολυκατοικία;Να τους χαίρονται στις χώρες που έχουν πάει και να δω αν και εκεί κάνουν τέτοια κόλπα. 4
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 7 minutes ago, greengr21 said: Επειδή ξέρω και εγώ μια παρόμοια περίπτωση,αυτό πάλι με τους κατοίκους εξωτερικού που αφήνουν κλειστά τα διαμερίσματα και δε δίνουν φράγκο νέα μόδα είναι;Τι νομίζουν επειδή είναι κλειστό και εκτός χώρας σταματάνε αυτόματα οι υποχρεώσεις στην πολυκατοικία;Να τους χαίρονται στις χώρες που έχουν πάει και να δω αν και εκεί κάνουν τέτοια κόλπα. Όπου τους παίρνει τα κάνουν, και δεν φταίνε τόσο οι ίδιοι, οι υπόλοιποι που το επιτρέπουν φταίνε κυρίως.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 14 λεπτά πριν, greengr21 είπε Επειδή ξέρω και εγώ μια παρόμοια περίπτωση,αυτό πάλι με τους κατοίκους εξωτερικού που αφήνουν κλειστά τα διαμερίσματα και δε δίνουν φράγκο νέα μόδα είναι;Τι νομίζουν επειδή είναι κλειστό και εκτός χώρας σταματάνε αυτόματα οι υποχρεώσεις στην πολυκατοικία;Να τους χαίρονται στις χώρες που έχουν πάει και να δω αν και εκεί κάνουν τέτοια κόλπα. Γενικό φαινόμενο εδώ και δεκαετίες με όσους δεν μένουν στην πολυκατοικία και έχουν αφήσει κλειστό το διαμέρισμα. Γενικά επειδή στα κοινόχρηστα ούτε τόκος υπάρχει ούτε άμεση συνέπεια, είναι τα τελευταία που κοιτάνε να πληρώνουν οι περισσότεροι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα