manos04 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Γεια σας.Σκέφτομαι να αγοράσω μια οθόνη 24''. Χρήση: Σερφάρισμα, Youtube, ταινίες, α ξέχασα και πληρωμές στο ''ebanking" , games όχι. Θα θελα να είναι ξεκούραστη στα μάτια όσο γίνεται. Παραθέτω τρεις: https://www.kotsovolos.gr/computing/monitors/237566-monitor-dell-se2422h https://www.kotsovolos.gr/computing/monitors/217796-dell-s2421hn-24-ips-75hz https://www.kotsovolos.gr/computing/monitors/226871-xiaomi-mi-1c-238-desktop Τώρα VA η IPS; Διάβασα στο pcsteps αυτό. Ισχύει; <<Όπως είπαμε, TN πάνελ για πολύ καλή απόκριση, IPS για πολύ καλά χρώματα. Τι γίνεται αν θέλουμε και τα δύο; Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει το VA πάνελ, που είναι κάτι ενδιάμεσο. Φτάνει δηλαδή τους υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης που θα βρούμε σε ένα TN πάνελ, και σχεδόν όσο καλά χρώματα θα βρούμε στα IPS πάνελ. Για αυτούς που θέλουν κάτι ενδιάμεσο, είναι μάλλον η καλύτερη λύση. Επίσης, τα VA πάνελ έχουν την καλύτερη αντίθεση που θα βρούμε σε οθόνες με τεχνολογία LCD. Το μαύρο χρώμα είναι πραγματικά μαύρο. Μόνο αν δείτε δίπλα-δίπλα μία οθόνη VA με μία IPS θα καταλάβετε τι σημαίνει πραγματικό μαύρο>>. Σας ευχαριστώ.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, manos04 είπε Διάβασα στο pcsteps αυτό. Ισχύει; Όχι. Η απόκριση των VA, είναι χειρότερη από των IPS. 2 ώρες πριν, manos04 είπε Θα θελα να είναι ξεκούραστη στα μάτια όσο γίνεται. IPS 144Hz θες για τη χρήση σου. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2023 από PC_Science_Lefkada
jgeorgiou Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Πλέον όλες οι τεχνολογίες (VA , TN , IPS) έχουν βελτιωθεί και έχουν ελαττώσε τις αδυναμίες τους. Εγώ θα διάλεγα ανάμεσα σε VA , IPS και δεν θα έδινα λεφτά για 144+ HZ που είναι για games. Μια χαρά βλέπεις YT σε 60HZ
manos04 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δηλαδή η δευτερη και η τρίτη με καλύπτουν. Η Dell είναι 75ΗΖ η Xiaomi 60 αλλά πάει και 75HZ απ' οτι διάβασα.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Πλέον όλες οι τεχνολογίες (VA , TN , IPS) έχουν βελτιωθεί και έχουν ελαττώσε τις αδυναμίες τους. Άρα κακώς ασχολούμαστε ακόμα με το είδος του panel. 6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Εγώ θα διάλεγα ανάμεσα σε VA , IPS και δεν θα έδινα λεφτά για 144+ HZ που είναι για games. Δεν είναι για games τα 144Ηz. Είναι απαραίτητα για ομαλό browsing στο και διάβασμα στο internet, pdf κλπ... 9 λεπτά πριν, manos04 είπε Δηλαδή η δευτερη και η τρίτη με καλύπτουν. Η Dell είναι 75ΗΖ η Xiaomi 60 αλλά πάει και 75HZ απ' οτι διάβασα. Απαρχαιωμένες είναι και οι τρεις τους. Βρίσκεις αντίστοιχες αλλά καλύτερες με 40 ευρώ στα μεταχειρισμένα. Του κουτιού, γιατί τις αλλάζουν αμέσως.
manos04 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 13 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Βρίσκεις αντίστοιχες αλλά καλύτερες με 40 ευρώ στα μεταχειρισμένα. Του κουτιού, γιατί τις αλλάζουν αμέσως. Όπως;
Λύση tasvar Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Λύση Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Για τη χρήση που θέλεις, δες και αυτή. Και με τα ρέστα, βγάλε την κοπέλα για φαγητό..😁 https://www.e-shop.gr/othoni-samsung-ls24c314eauxen-24-full-hd-75hz-black-p-PER.171627
jgeorgiou Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, PC_Science_Lefkada είπε 144Ηz. Είναι απαραίτητα για ομαλό browsing στο και διάβασμα στο internet, pdf ??? Υπάρχουν ποιοτικές 60HZ που είναι ΠΟΛΥ καλύτερες για "διάβασμα-browsing" από πολλές 144ΗΖ. 1 ώρα πριν, PC_Science_Lefkada είπε Άρα κακώς ασχολούμαστε ακόμα με το είδος του panel. Είναι μια ένδειξη που συνυπολογίζουμε απλά πλέον πολλά καινούρια μοντέλα VA για παράδειγμα είναι ποιοτικότερα από παλιά-μέτρια μοντέλα IPS σε όλα τα επίπεδα. Οπότε πλέον κρίνουμε πρωτευόντως το μοντέλο και την απόδοση του πανελ και δευτερευόντως την τεχνολογία που χρησιμοποιεί.
manos04 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Με 60 ευρω βλέπω αυτήν, μπορεί να είναι ωραία οθόνη, είναι TN, αλλά συγκρίνεται με αυτές που έχω βάλει; 9 λεπτά πριν, tasvar είπε Και με τα ρέστα, βγάλε την κοπέλα για φαγητό..😁 Καλό.... Θα το κοιτάξω. Σ' ευχαριστώ.
tasvar Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 6 λεπτά πριν, manos04 είπε Με 60 ευρω βλέπω αυτήν, μπορεί να είναι ωραία οθόνη, είναι TN, αλλά συγκρίνεται με αυτές που έχω βάλει; Αυτή, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι μοντέλο 15 ετών. Γνώμη μου πάντα, πάρε καινούρια.
nasia1996nasia Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μόνο που την δίνω εγώ αξίζει και παραπάνω 😅 2
Tol1as Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/39551421/LG-UltraGear-24GN60R-B-IPS-HDR-Gaming-Monitor-24-FHD-1920x1080-144Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-1ms-GTG.html Αγοράστηκε πριν 1 μήνα, πολύ ευχαριστημένος. Πολύ ωραία χρώματα, φωτεινότητα, μαύρα, απόκριση, αντιθέσεις, ευκρίνεια, γωνείες θέασης. Σε σχέση με μια σάπια lg 60hz που είχα πάρει 100€ το 2019 είναι μέρα με τη νύχτα. To gaming που κάνω είναι ελάχιστο (...και indy) αλλά μου φαίνεται πάρα πολύ ξεκούραστη στα μάτια σε χρήση browsing/εφαρμογές γραφείου/ταινίες. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2023 από Tol1as 2
emperor4her Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 9/7/2023 στις 10:12 ΠΜ, PC_Science_Lefkada είπε Όχι. Η απόκριση των VA, είναι χειρότερη από των IPS. IPS 144Hz θες για τη χρήση σου. Δεν ξερω αν παιζει ρολο το ματι του καθε ανθρωπου.. αλλα εγω το ips, οσα εχω δοκιμασει δεν μπορω να τα συνηθισω.. va παντα για μενα.. αναφερομαι σε καθημερινες εργασιες office, pdf, web κλπ.. οχι σε Gaming και ταινιες.. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2023 από emperor4her
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα