Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας Καναδός δικαστής αποφάσισε ότι το δημοφιλές emoji "thumbs-up" όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμφωνία σύμβασης, αλλά είναι εξίσου έγκυρο με μια πραγματική υπογραφή.

Ο δικαστής με έδρα το Σασκατσουάν έλαβε την απόφαση με το σκεπτικό ότι τα δικαστήρια πρέπει να προσαρμοστούν στη "νέα πραγματικότητα" του τρόπου με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι, όπως ανέφερε αρχικά ο Guardian.

Η υπόθεση αφορούσε έναν αγοραστή σιτηρών που έστειλε ένα μαζικό μήνυμα για να προσελκύσει πελάτες και έναν αγρότη που συμφώνησε να πουλήσει 86 τόνους λινάρι για περίπου 13 δολάρια ανά μπούσελ. Ο αγοραστής έστειλε με μήνυμα στον αγρότη μια συμφωνία για το συμβόλαιο και ζήτησε από τον αγρότη να "επιβεβαιώσει" τη λήψη του συμβολαίου. Εκείνος απάντησε με ένα emoji με τον αντίχειρα ως ένδειξη παραλαβής του εγγράφου, αλλά υπαναχώρησε από τη συμφωνία μετά την αύξηση των τιμών του λιναριού.

Ο αγοραστής μήνυσε τον αγρότη, υποστηρίζοντας ότι το "thumb's up" αντιπροσώπευε κάτι περισσότερο από την απλή παραλαβή της σύμβασης. Αντιπροσώπευε μια συμφωνία με τους όρους της σύμβασης, και ένας δικαστής συμφώνησε, διατάσσοντας τον αγρότη να πληρώσει σχεδόν 62.000 δολάρια.

Ο αγρότης, Chris Achter, δήλωσε σε ένορκη βεβαίωση ότι "δεν είχε χρόνο να εξετάσει" τη σύμβαση και ότι το σημάδι του αντίχειρα ήταν απλώς η επιβεβαίωση της παραλαβής. Ο δικαστής Timothy Keene βασίστηκε στον ορισμό του emoji από το Dictionary.com, το οποίο σημειώνει ότι η εικόνα χρησιμοποιείται για να "εκφράσει τη συγκατάθεση, την έγκριση ή την ενθάρρυνση σε ψηφιακές επικοινωνίες, ιδίως στις δυτικές κουλτούρες", παίρνοντας τελικά το μέρος του αγοραστή σιτηρών.

"Αυτό το δικαστήριο αναγνωρίζει πολύ εύκολα ότι ένα 👍 emoji είναι ένας μη παραδοσιακός τρόπος "υπογραφής" ενός εγγράφου, αλλά παρ' όλα αυτά υπό αυτές τις συνθήκες αυτός ήταν ένας έγκυρος τρόπος για να μεταφερθούν οι δύο σκοποί της "υπογραφής"", έγραψε ο δικαστής Keene.

Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι η παροχή αυτού του είδους της εξουσίας σε ένα emoji θα άνοιγε τις "πύλες" για ενισχυμένες ερμηνείες άλλων emojis. Αν και ο δικαστής απέρριψε αυτό το σκεπτικό, όποιος στέλνει τακτικά το emoji LOL χωρίς να γελάει πραγματικά δυνατά, ίσως το σκεφθεί δεύτερη φορά.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

την υπογρφή σου, το πουλί σου και το emoji σου να προσέχεις που το βάζεις...

Ημαρτον ρε... που θα λεγε κι ο Γεωργίου.

  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, herbalife3 είπε

Υπάρχει και δεδικασμένο πλέον... Ενδιαφέρον πολύ ενδιαφέρον,!!

Αν είσαι κάτοικος Καναδά τότε ναι, ίσως είναι ενδιαφέρον. Αλλιώς δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

  • Like 11
Δημοσ.

και μονο που ο αλλος τον πηγε στο δικαστηριο πιστευοντας οτι υπαρχει εστω και μια μικρη πιθανοτητα να κερδισει λεει πολλα για το ποσο αμερόληπτος ηταν ο δικαστης. 

  • Like 22
Δημοσ.

Δεν έχει λογική η απόφαση. Η ερωτηση ηταν" πηρες το συμβολαιο;" και ο αλλος απανταει με Thumbs up που αντιστοιχει σε ναι. Πως γινεται να σημαινει κατι παραπανω απο αυτο που ρωτηθηκε;

  • Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν εχω να προσφερω κατι στο θεμα αλλα θελω να βγαλω απο μεσα μου ποσο γελοια μου φαινεται η απόφαση. συμφωνω να εκσυγχρονιστούν τα δικαστηρια και οποιοι τομεις γενικα μπορουν αλλα το να ανατρεξεις σε "λεξικο" για emoji δε μου δειχνει οτι επιτεύχθηκε ο στοχος.

  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εαν του εβαζε emoji εναν λουτσο😄, για το τι θα τον πηγαινε δικαστηριο, για βιασμο.Νομιζα οτι στην Αμερικη περνονταν οι πιο τρελες αποφασεις δικαστηριων, αλλα και οι Καναδοι δεν πανε πισω απο οτι βλεπω.

  • Like 9
Δημοσ.

Out of context φαίνεται αστείο αλλά κάθε φορά που πατάς κλικ στο I agree στα cookies για ένα site, σε εγκαταση προγράμματος κτλ νομικά αποδέχεσαι. Αν αυτό το δέσεις με authentication ή MFA τότε το σύμβολο ή emoji που θα απαντήσεις στο αν αποδέχεσαι ή όχι κατι έχει πολύ περισσότερο non repudiation από οποιαδήποτε υπογραφή που αντιγράφεται για πλάκα πλέον. Οπότε έχει δίκαιο υπό συνθήκες. Οκ στο Ελλαδισταν που εχει μείνει με χάρτινες ταυτότητες και χαρτουρα και δεν υπάρχει καν η λέξη non repudiation στα ελληνικά θα ήταν παράξενο να μεταβούν στην ηλεκτρονική εποχη

  • Like 1
  • Sad 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...