Προς το περιεχόμενο

γιατί δε χωράνε τόσο λίγα data?

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ψάξει παρά πολλές ημέρες, δεν τα καταφέρνω να βρω τη λύση.

Με το Acronis έχω φτιάξει το image ενός δίσκου 1TB που όμως, αν και 1TB, ο χρησιμοποιούμενος χώρος ήταν περίπου 40GB μόνο. Αυτός είναι καί ο λόγος που το image που φτιάχτηκε είναι 45,3GB.

Το πρόβλημα: θέλω να κάνω restore με το Acronis αυτό το image file σε έναν δίσκο 120GB, αλλά βγάζει error: "insufficient space" , και σταματάει το recover. Πάει, δηλαδή, και δεν διαβάζει το Acronis τα πραγματικά data (45,3GB) που χωράνε στον 120GB δίσκο, αλλά διαβάζει από που έχει γίνει το backup (1TB δίσκος), και δεν αφήνει να γίνει restore.

Εάν μπορείτε, παρακαλώ μια βοήθεια, διότι είναι φλέγον να κάνω το recovery.

Σας ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, johnyb98 είπε

Έχω ψάξει παρά πολλές ημέρες, δεν τα καταφέρνω να βρω τη λύση.

Με το Acronis έχω φτιάξει το image ενός δίσκου 1TB που όμως, αν και 1TB, ο χρησιμοποιούμενος χώρος ήταν περίπου 40GB μόνο. Αυτός είναι καί ο λόγος που το image που φτιάχτηκε είναι 45,3GB.

Το πρόβλημα: θέλω να κάνω restore με το Acronis αυτό το image file σε έναν δίσκο 120GB, αλλά βγάζει error: "insufficient space" , και σταματάει το recover. Πάει, δηλαδή, και δεν διαβάζει το Acronis τα πραγματικά data (45,3GB) που χωράνε στον 120GB δίσκο, αλλά διαβάζει από που έχει γίνει το backup (1TB δίσκος), και δεν αφήνει να γίνει restore.

Εάν μπορείτε, παρακαλώ μια βοήθεια, διότι είναι φλέγον να κάνω το recovery.

Σας ευχαριστώ

βρες δίσκο 1ΤΒ

καλα το ζηταει το ακρονις αφου ειναι image.

Με ποια έκδοση του acronis το κάνεις; Μπουτάρεις από το iso toy ή προσπαθείς μέσα από windows;

Εγώ έχω το 2018 σε iso και μπουτάρω από αυτό (από στικάκι φτιαγμένο με το ventoy). Όταν πας για recovery έχει automatic και manual. Αν θυμάμαι καλά, στο manual έχει επιλογή για αυτόματη προσαρμογή των partitions.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Acronis 2013. Αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης: δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να φτιάξω το στικάκι, και προσπαθώ μέσα από την ίδια την εφαρμογή.

Σωστά τα λες για τα partitions. Όντως, η εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις μεγεθη partitions, αλλά, δυστυχως, δεν τα καταφέρνω. Έχω ψάξει παρά πολύ αυτές τις ημέρες, καί σε YouTube, αλλά, απ' ό,τι έχω καταλάβει, για αυτή τη ρύθμιση των partitions, χρειάζονται κάποιες προχωρημένες γνώσεις που δεν έχω.

Επεξ/σία από johnyb98

οταν κάνεις κατι .img ο κενός χώρος απλα δεσμεύεται να είναι απο τα 45gb μέχρι το 1tb κενός αλλά δεσμεύεται που σημαίνει ότι όταν το κάνεις restore τότε πρέπει να βρει αυτα τα 955gb και να τα μαρκάρει ως κενά

αν κατεβασεις το https://www.hirensbootcd.org/download/ και φτιαξεις ενα boot dvd ή usb, τοτε θα εχεις την εκδοση 2021 acronis. Εκει ολα γινονται ...

σελιδα 94   https://dl.acronis.com/u/pdf/ATI2021_userguide_en-US.pdf

• Like 1

9 ώρες πριν, Aris_ είπε

οταν κάνεις κατι .img ο κενός χώρος απλα δεσμεύεται να είναι απο τα 45gb μέχρι το 1tb κενός αλλά δεσμεύεται που σημαίνει ότι όταν το κάνεις restore τότε πρέπει να βρει αυτα τα 955gb και να τα μαρκάρει ως κενά

Αυτό είναι σωστό, απλά τα προγράμματα imaging έχουν την δυνατότητα να προσαρμόσουν το image σε διαφορετικού μεγέθους δίσκους, αρκεί βέβαια να χωράνε τα δεδομένα. Ακόμα όμως και να είναι περισσότερα τα δεδομένα σε ρωτάνε αν θέλεις να αφαιρέσεις κάτι. Τουλάχιστον το acronis 2018 το κάνει.

Το ιδανικότερο που έκανα αυτή τη στιγμή, διότι χρειάζομαι το recover πάση θυσία τη στιγμή αυτή: recoverστον παλιό 1TB.

Βέβαια, θα προτιμούσα να κάνω το recover στον 120GB, αλλά δεν τραβούσε άλλο. Με έχει πάει πολλές ημέρες πίσω αυτό που δεν μπορώ να κάνω το recover στον 120GB. Απ' ότι κοίταξα, η διαφορά τού backup (ημερομηνία) με την ημερομηνία που ψιλοσταματησα να δουλεύω κανονικά επάνω στον 1TB, είναι μικρή (περίπου 30 ημέρες). Σχετικά με αρχεία & εφαρμογές, δεν έχω πολλά (ίσως να μη χάσω και τίποτα). Το μόνο που ίσως χαθεί, κι αυτό παίζει, είναι λίγα tabs.

Όσο για το άλλο που ξεκίνησε και το θέμα, δε θα το αφήσω. Το image και ο 120GB, θα τα έχω, για να κάνω δοκιμές στο μέλλον, μήπως και τελικά τα καταφέρω να κάνω το recover, για να δω που έφταιγα (εάν τελικά γίνει).

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...