Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

vasioula1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, Black Demis said:

εδώ κάνεις λάθος με το model 3 που μια φορά έτυχε να πάμε αθηνα με 130 (οσο ειναι και το όριο δλδ) κλειδωμένο συτοματο φτάσαμε κανονικά χωρίς θέμα και χωρίς φόρτιση ενδιάμεσα

Κάτσε, πήγατε Αθήνα από που ακριβώς? Δεν νομίζω ούτε η απόσταση που κάνατε να ήταν πάνω από 500 χλμ (μάλλον δεν θα ήταν πάνω από 250), ούτε όλη η διαδρομή να είχε όριο 130 από την αρχή έως το τέλος.

Εγώ πάντως - έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης - με ντιζελάκι φουλάρω Πάτρα, πάω αεροδρόμιο Βενιζέλος με 140km/h όπου με παίρνει, γυρίζω Πάτρα με τον ίδιο ρυθμό, ξαναπηγαίνω αεροδρόμιο, και τότε μόνο χρειάζομαι ανεφοδιασμό. Το m3 στις ίδιες συνθήκες μάλλον μόνο τη μια φορά πήγαινε θα έβγαζε χωρίς ενδιάμεση φόρτιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

21 minutes ago, Joshua21 said:

Δεν ξέρω που ακριβώς είσαι (υποθέτω πάνω από 500km απόσταση), αλλά αν είχες ηλεκτρικό μάλλον δύσκολο θα ήταν το ταξίδι πήγαινε έλα Αθήνα να σου έβγαινε πιο φτηνά. Σε διόδια (που κατά κανόνα είναι κάτι λιγότερο από τα μισά έξοδα) θα πλήρωνες ακριβώς τα ίδια, και επίσης σε ρεύμα μάλλον τα ίδια θα πλήρωνες μια και στους δημόσιους φορτιστές κοστίζει πολύ περισσότερο από ότι η φόρτιση στο σπίτι με νυχτερινό. Και όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα ταξιδεύεις με ταχύτητες ΚΤΕΛ, αν προσπαθούσες να ταξιδέψεις ανθρώπινα τότε όσο χρόνο θα κέρδιζες από την ταχύτητα θα τον έτρωγες στις έξτρα φορτίσεις, χώρια το έξτρα κόστος για ρεύμα.

Για ένα δυο ταξίδια το χρόνο ok, αλλά για ένα μεγάλο ταξίδι την βδομάδα ούτε για αστείο ηλεκτρικό, και δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό τα επόμενα 3 χρόνια.

Αρτα βρίσκομαι 350 km απόσταση από Αθηνα. Καίω περίπου 60 με 65 λιτρα να πάω και να έρθω ( με ταχύτητα σταθερά 140 ) και εκεί στα 75 ευρώ διόδια. 
Το να το κάνω αυτό μια φορά τη βδομάδα η αντε δυο φορές το μήνα τα έξοδα είναι τεράστια. Με ηλεκτρικό η φόρτιση από το σπίτι είναι πατά πολύ φθηνή. Τώρα δεν ξερω τι χρεώνουν σε ταχύφορτιστή πχ σε κάποιο super market

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Joshua21 said:

Κάτσε, πήγατε Αθήνα από που ακριβώς? Δεν νομίζω ούτε η απόσταση που κάνατε να ήταν πάνω από 500 χλμ (μάλλον δεν θα ήταν πάνω από 250), ούτε όλη η διαδρομή να είχε όριο 130 από την αρχή έως το τέλος.

Εγώ πάντως - έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης - με ντιζελάκι φουλάρω Πάτρα, πάω αεροδρόμιο Βενιζέλος με 140km/h όπου με παίρνει, γυρίζω Πάτρα με τον ίδιο ρυθμό, ξαναπηγαίνω αεροδρόμιο, και τότε μόνο χρειάζομαι ανεφοδιασμό. Το m3 στις ίδιες συνθήκες μάλλον μόνο τη μια φορά πήγαινε θα έβγαζε χωρίς ενδιάμεση φόρτιση.

sorry θεσσαλονικη αθηνα πηγαμε εγνατια οδο,

ντιζελ μακρια και μακριά ... με αυτο που του κανουν εδω στην πόλη (αφαίρεση dpf ,agr και πολλες φορες και ελευερας) δεν τομας να ανοίξεις το παρθυρο μην περάσει κανας καγουρομαλακας με το ντουμανι του.......... αν ειναι μεκ βενζινη (μαμα παντα) και παλι βενζινη

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 2

2 minutes ago, efo355 said:

Αρτα βρίσκομαι 350 km απόσταση από Αθηνα. Καίω περίπου 60 με 65 λιτρα να πάω και να έρθω ( με ταχύτητα σταθερά 140 ) και εκεί στα 75 ευρώ διόδια. 
Το να το κάνω αυτό μια φορά τη βδομάδα η αντε δυο φορές το μήνα τα έξοδα είναι τεράστια. Με ηλεκτρικό η φόρτιση από το σπίτι είναι πατά πολύ φθηνή. Τώρα δεν ξερω τι χρεώνουν σε ταχύφορτιστή πχ σε κάποιο super market

Δηλαδή 9 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, κάπως πολύ μου φαίνεται.

Πάντως με τέτοιες ταχύτητες ξεχνάς το Άρτα Αθήνα χωρίς ενδιάμεση φόρτιση, ακόμα και με tesla model 3 LR που = λένε πως - είναι το πιο αποδοτικό. Εντελώς μπακαλίστικα οι AC φορτιστές χρεώνουν 0,45€/KWh, ενώ οι ταχυφορτιστές DC 0,60€/KWh.

2 minutes ago, Black Demis said:

sorry θεσσαλονικη αθηνα πηγαμε εγνατια οδο

Με m3 500+ χιλιόμετρα αυτονομία με ταχύτητα 130km/h δεν παίζει ούτε για αστείο, ούτε με 110km/h στις καλύτερες συνθήκες (23 βαθμούς και χωρίς χρήση A/C) δεν βγάζει τόσα.

Για το LR μιλάω υπόψιν.

7 minutes ago, Black Demis said:

ντιζελ μακρια και μακριά ... με αυτο που του κανουν εδω στην πόλη (αφαίρεση dpf ,agr και πολλες φορες και ελευερας) δεν τομας να ανοίξεις το παρθυρο μην περάσει κανας καγουρομαλακας με το ντουμανι του.......... αν ειναι μεκ βενζινη (μαμα παντα) και παλι βενζινη

Δηλαδή τι, αν δεν πάρεις ντίζελ θα σταματήσουν οι άλλοι να αφαιρούν φίλτρα κτλ? Sorry αλλά δεν βλέπω καμία λογική σε αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, gbras said:

Καλο ειναι να αποφευγουμε κινεζικα προιοντα για ευνοητους λογους, ...

Δε κατάλαβα τι κακό σου έκαναν οι Κινέζοι, πέρα οτι σου κράτησαν το πληθωρισμό και το βιοτικό επίπεδο για 30+ χρόνια σε καλά επίπεδα με τις τιμές χώμα που προσέφεραν στα καταναλωτικά αγαθά.
Οι μεσαίες/μεγάλες τους εταιρείες ειναι οι πιο δυναμικές, οργανωμένες και γρήγορες που έχω συνεργασθεί σε σχέση με άλλες από ΗΠΑ/Ευρώπη/Ασία.
Οπως σε όλα, έτσι και στα Κινέζικα, ότι πληρώνεις παίρνεις. Το Βακάκη (Τζαμπο)  και κάθε ένα μεταπράτη, η Κίνα τους έκανε μάγκες.

Επεξ/σία από a_f_a
  • Confused 1

3 hours ago, zio10 said:

Παίρνεις εργοστασιακό αέριο, πχ clio και πληρώνεις 70 λεπτά. Ακόμα και όταν ανέβηκαν πολύ τα καύσιμα γύρω στο 1€ έφτασε το υγραέριο. 

Παρακολουθείς και την αγορά και ίσως το επόμενο να είναι ηλεκτρικό. 

Εγώ αυτό θα έκανα τώρα.

Αυτό με τα γκαζάδικα με ξεπερνά !!!!! Εάν ήταν έτσι όπως τα λέτε μόνο γκαζαδικα θα κυκλοφορούσαν ….. αλλά δεν !!!!

13 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Αυτό με τα γκαζάδικα με ξεπερνά !!!!! Εάν ήταν έτσι όπως τα λέτε μόνο γκαζαδικα θα κυκλοφορούσαν ….. αλλά δεν !!!!

Κυκλοφορούν αρκετά. Το λέω επειδή είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και το υγραέριο είναι σίγουρα οικονομική λύση μετακίνησης. Τα άλλα είναι λίγο στον αέρα συν τις δεσμεύσεις που έχουν ( τα ηλεκτρικά).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Joshua21 said:

Με m3 500+ χιλιόμετρα αυτονομία με ταχύτητα 130km/h δεν παίζει ούτε για αστείο, ούτε με 110km/h στις καλύτερες συνθήκες (23 βαθμούς και χωρίς χρήση A/C) δεν βγάζει τόσα.

Για το LR μιλάω υπόψιν.

Δηλαδή τι, αν δεν πάρεις ντίζελ θα σταματήσουν οι άλλοι να αφαιρούν φίλτρα κτλ? Sorry αλλά δεν βλέπω καμία λογική σε αυτό.

μια χαρουλες βγάζει το long range 2022 το απλό ίσος οχι θα θελει ενα boost κάπου στην μέση το long μια χαρά την εβγαλε

όχι άλλα αν απαγορευτούν εντελώς μέσα στην πόλη θα σταματήσουμε να τα τρόμε στην μάπα με τον κάθε ανεγεκεφφαλο ζώο που βγάζει τα φίλτρα

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 1

μια χαρουλες βγάζει το long range το απλό ίσος οχι θα θελει ενα boost κάπου στην μέση το long μια χαρά την εβγαλε

Σύμφωνα με το ev-database - που θεωρείται από όλους το πιο έγκυρο site για αυτονομίες ηλεκτρικών - ούτε για αστείο το LR δεν βγάζει 500+, 440 βγάζει σε τέλειες συνθήκες με ταχύτητα 110km/h.

https://ev-database.org/car/1321/Tesla-Model-3-Long-Range-Dual-Motor

6 minutes ago, Black Demis said:

όχι άλλα αν απαγορευτούν εντελώς μέσα στην πόλη θα σταματήσουμε να τα τρόμε στην μάπα με τον κάθε ανεγεκεφφαλο ζώο που βγάζει τα φίλτρα

Και τι, το να μην πάρεις εσύ ντίζελ θα βοηθήσει στο να απαγορευτούν στην πόλη?

• Thanks 1

1 minute ago, Joshua21 said:

Σύμφωνα με το ev-database - που θεωρείται από όλους το πιο έγκυρο site για αυτονομίες ηλεκτρικών - ούτε για αστείο το LR δεν βγάζει 500+, 440 βγάζει σε τέλειες συνθήκες με ταχύτητα 110km/h.

https://ev-database.org/car/1321/Tesla-Model-3-Long-Range-Dual-Motor

Και τι, το να μην πάρεις εσύ ντίζελ θα βοηθήσει στο να απαγορευτούν στην πόλη?

οταν θα ξανά παω στο παιδί αυτό θα βγάλω μια φώτο από της διαδρομές (δειχνει στον χαρτι αν φόρτισες η οχι το αμάξι)

δεν θα βοηθήσει, αλλά και της καταγγελίες  που κάνω ειδικά όσοι ειναι στην γειτονιά με πειραγμενα diesel απέδωσαν πλήρως

δεν λέω diesel ειναι κακό λεω disel δεν ειναι για τους ελληναραδες που τα κανουν ότι κανουν

οταν θα ξανά παω στο παιδί αυτό θα βγάλω μια φώτο από της διαδρομές (δειχνει στον χαρτι αν φόρτισες η οχι το αμάξι)

Δεν μου λέει κάτι αυτό, ότι φωτό και να μου δείξεις δεν θα με πείσει ότι κατάφερε κάτι αδύνατο. Όπως ακριβώς δεν θα πείσω και εγώ κανέναν αν ισχυριστώ ότι το ντιζελάκι μου με 43 λίτρα τεπόζιτο έβγαλε 2000+ χιλιόμετρα με ένα γέμισμα ενώ ταξίδευα με 140.

4 minutes ago, Black Demis said:

δεν θα βοηθήσει

Exactly my point.

1 minute ago, Joshua21 said:

Δεν μου λέει κάτι αυτό, ότι φωτό και να μου δείξεις δεν θα με πείσει ότι κατάφερε κάτι αδύνατο. Όπως ακριβώς δεν θα πείσω και εγώ κανέναν αν ισχυριστώ ότι το ντιζελάκι μου με 43 λίτρα τεπόζιτο έβγαλε 2000+ χιλιόμετρα με ένα γέμισμα ενώ ταξίδευα με 140.

προφανώς και καταλαβαίνεις οτι απλά............αδιάφορο

προφανώς και καταλαβαίνεις οτι απλά............αδιάφορο

Το ότι μπαίνεις στον κόπο να απαντάς με κάνει να καταλαβαίνω το ακριβώς αντίθετο :)

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν παύει να είναι εξωφρενικός ο ισχυρισμός ότι το m3 βγάζει πάνω από 500 χλμ ενώ κινείσαι με 130km/h.

Στις 8/7/2023 στις 11:54 ΠΜ, vasioula1 είπε

Πιστεύετε ότι όσο πλησιάζουμε προς την υποχρεωτική κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων οι τιμές θα πέσουν;

Δεν πλησιάζουμε σε καμία υποχρέωση για κυκλοφορία ηλεκτρικού αυτοκίνητου, δεν έχει ακουστεί ουτε για πλάκα κάτι τέτοιο , μην μπερδεύεσαι  . Αυτο που έχει γίνει είναι η ψήφιση της κάθε κυβέρνησης/κράτους ώστε απο την τάδε ημερομηνία / χρονολογία να μην ταξινομηθούν προς πώληση νεα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης . Το θέμα όμως είναι πολύ λεπτό και μπορεί να παρθούν εκ νεου νέες αποφάσεις  .

Σε γενικές γραμμές το αγόρι σου εχει δίκιο , εγω θα σου πρότεινα να τον ακούσεις. Χρήματα δεν χάνεις απο τα καυσιμα όπως λες , ενα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πολύ πιο ακριβό για να το αγοράσεις  , επίσης δεν κινείται τσάμπα , θέλει φόρτιση/ρευμα το οποίο το πληρώνεις. Οι μέρες που ζούμε αυτη την εποχή είναι πολύ περίεργες και λόγο πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας οπου το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας εχει εκτοξευτεί και δεν έχει κλείσει το θέμα . 

Ενα ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει έναν πολύ μικρό κύκλο ζωής σε σχέση με ενα που κινείται με κάποιο καύσιμο, μικρή αυτονομία , μεγάλους χρόνους φόρτισης και το πιο επικίνδυνο για έμενα είναι οτι είσαι πλήρως εξαρτημένος απο ένα και μόνο δίκτυο  . Για φαντάσου στον πόλεμο που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό στην Ουκρανία οι πολίτες να είχαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο , πως θα έφευγαν απο την χώρα τους ( μιλάμε για πάνω απο 5 εκατομμύρια κόσμου )

Αν θέλετε να αλλάξετε αυτοκίνητο κοιτάτε σε υβριδικό , για εμένα είναι οτι καλύτερο και σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς με το αυτοκίνητο να επιτύχεις κατανάλωση μικρού σκουτερ  .

• Like 1

20 ώρες πριν, efo355 είπε

Έχω αυτοκίνητο 5 χρόνων ( Honda civic 2018 ) σχεδιάζω στην επόμενη τριετία να παρω ηλεκτρικό . Πιστεύω ότι θα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα μέχρι τότε. Το γεγονός ότι είμαι επαρχία είναι στα συν γιατί έχω χώρο για φόρτιση στο σπίτι . Λόγω υποχρεώσεων αν γινόταν θα ήθελα να είμαι και μια φορά τη βδομάδα Αθηνα αλλά τώρα με βενζίνη και διόδια το κόστος ειναι απαγορευτικό . Μιλάμε διόδια + βενζίνη πάνω από 200 ευρώ για να πάω και να έρθω Αθηνα

απλά κάντο υγραέριο

βάλε κάτω το κόστος μετατροπής vs κόστος αγοράς ηλεκτρικού (που να σε βγάζει άνετα τη διαδρομή) μείον πώληση του civic

μετά κάνεις υπολογισμό απόσβεσης με το κόστος μετακίνησης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...