Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, είμαι συνοφειλετης σε μια αίτηση στεγαστικού δανείου στο πρόγραμμα της κυβέρνησης "Σπίτι μου" γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να αποχωρήσω οικειοθελώς από την αίτηση ή αν μπορώ να ακυρώσω την αίτηση σαν συνδικαιούχος; Ευχαριστώ

Επεξ/σία από paokfever
Δημοσ.

Συνδικαιούχος; Δικαιούχος υπάρχει μόνο σε λογαριασμούς. Μήπως είσαι απλά εγγυητής; Ή συνδανειολήπτης; (Δηλαδή είτε εγγυάσαι για να πάρει κάποιος δάνειο, είτε θα το πάρεις μαζί με άλλον το δάνειο και το σπίτι).

Πάντως ότι και να ισχύει, εφόσον είσαι μόνο στην αίτηση, δεν υπάρχει κάτι δεσμευτικό. Απλώς δεν υπογράφεις τη σύμβαση που εκεί γίνεται δεσμευτική η όποια υποχρέωσή σου.

Την αίτηση λογικά μπορεί να την ακυρώσει πάντως όποιος την έκανε. Αν είσαι απλά εγγυητής δε νομίζω να ακυρώνεται από εσένα. Αν είσαι συνδανειολήπτης (άρα την έκανες την αίτηση μαζί με κάποιον άλλο) λογικά μπορείς. Πάντως η ακύρωση αίτησης δεν ξέρω αν έχει νόημα, απλώς δεν την προχωράς παρακάτω.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, paokfever είπε

Καλημέρα, είμαι συνδικαιούχος σε μια αίτηση στεγαστικού δανείου στο πρόγραμμα της κυβέρνησης "Σπίτι μου" γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να αποχωρήσω οικειοθελώς από την αίτηση ή αν μπορώ να ακυρώσω την αίτηση σαν συνδικαιούχος; Ευχαριστώ

Έχει εγκριθεί το δάνειο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αιτηση δε σημαινει απολυτως τιποτα. Συνοφειλετης θα γινεις μονο αν υπογραψεις τη συμβαση, οποτε αυτη τη στιγμη δε δεσμευεσαι απο κατι. Καλο ειναι να ενημερωσεις τον κυριο οφειλετη αλλα και την τραπεζα πως αποσυρεσαι απο το αιτημα, γιατι οι ανθρωποι προφανως εξεταζουν το αιτημα λαμβανοντας σε υποψη

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.

Συγνώμη, εννοούσα συνοφειλετης ναι. Εντάξει καταλαβαίνω ότι μέχρι την στιγμή της τελικής υπογραφής τίποτα δεν είναι δεσμευτικό απλά χάνω αυτά που έδωσα για τα διαδικαστικά, ελέγχους άνοιγμα καρτελων μηχανικοί κλπ

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...