pogchamp Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω τα ηχεία s350db και μητρική am5 με την σάπια κάρτα ήχου alc897 (ή τουλάχιστον την θεωρούν σάπια στα περισσότερα ποστ). Η οποία επίσης δεν έχει optical out για να πεις οτι θα εκμεταλλευτείς το dac του s350db. Τι θα άξιζε να πάρω για αυτά τα ηχεία ώστε να έχω το φουλ potential τους? πχ μια creative g6 θα ηταν η καλύτερη λύση? Κάποιο DAC? Γενικά διάβασα άπειρα ποστς και έχω μπερδευτεί με το τι είναι η καλύτερη επιλογή. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2023 από pogchamp
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, pogchamp είπε Έχω τα ηχεία s350db και μητρική am5 με την σάπια κάρτα ήχου alc897 Δεν είναι καθόλου σάπια τα τσιπ των ενσωματωμένων καρτών ήχου της Realtek. Δεν ήταν σάπια τα παλιότερα, δεν είναι σάπια τα καινούρια. Κατά την υλοποίηση τώρα, ναι, υπάρχουν περιθώρια για τον κατασκευαστή της μητρικής να κάνει διάφορες γυφτιές για να ρίξει το κόστος χαλώντας την ποιότητα, δεν φταίει όμως για αυτό το το alc897 ή το alcXYXZ. Ποιο ακριβώς παράπονο έχεις από τον ήχο της alc 897 δεν γράφεις και θα ήταν καλό να το αναφέρεις, όπως και ποια είναι η μητρική σου και τροφοδοτικό σου. 6 ώρες πριν, pogchamp είπε Τι θα άξιζε να πάρω για αυτά τα ηχεία ώστε να έχω το φουλ potential τους? Πολύ συχνά κακός ήχος από καινούριες ενσωματωμένες της Realtek, είναι λόγω κακών ρυθμίσεων. Μπες στο control panel της Realtek που σου βάζει μαζί με τον driver και απενεργοποίησε όλα τα enhancements, τα boosts και τα effects. Βάλε το όλα off/disabled, ακόμα και αν το default τους είναι enabled. Αφού το κάνεις αυτό, αν σου βγάζει κάποιο μήνυμα όταν τα συνδέεις δοκίμασε τις επιλογές που σου δίνει, άσχετα από το τι σου φαίνεται λογικό. Δες και αυτό το νήμα. Αφού την έχεις ρυθμίσει σωστά, πιθανές διαφορές με ένα φτηνό DAC αποκλείεται να είσαι σε θέση να τις ακούσεις.
pogchamp Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 9 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Δεν είναι καθόλου σάπια τα τσιπ των ενσωματωμένων καρτών ήχου της Realtek. Δεν ήταν σάπια τα παλιότερα, δεν είναι σάπια τα καινούρια. Κατά την υλοποίηση τώρα, ναι, υπάρχουν περιθώρια για τον κατασκευαστή της μητρικής να κάνει διάφορες γυφτιές για να ρίξει το κόστος χαλώντας την ποιότητα, δεν φταίει όμως για αυτό το το alc897 ή το alcXYXZ. Ποιο ακριβώς παράπονο έχεις από τον ήχο της alc 897 δεν γράφεις και θα ήταν καλό να το αναφέρεις, όπως και ποια είναι η μητρική σου και τροφοδοτικό σου. Πολύ συχνά κακός ήχος από καινούριες ενσωματωμένες της Realtek, είναι λόγω κακών ρυθμίσεων. Μπες στο control panel της Realtek που σου βάζει μαζί με τον driver και απενεργοποίησε όλα τα enhancements, τα boosts και τα effects. Βάλε το όλα off/disabled, ακόμα και αν το default τους είναι enabled. Αφού το κάνεις αυτό, αν σου βγάζει κάποιο μήνυμα όταν τα συνδέεις δοκίμασε τις επιλογές που σου δίνει, άσχετα από το τι σου φαίνεται λογικό. Δες και αυτό το νήμα. Αφού την έχεις ρυθμίσει σωστά, πιθανές διαφορές με ένα φτηνό DAC αποκλείεται να είσαι σε θέση να τις ακούσεις. b650 Aorus Elite AX, PSU RM650X corsair. Δεν μπορω να κανω καποιο παραπονο εφοσον δεν εχω δοκιμασει τα ιδια ηχεια σε καποιο ανωτερο realtek chipset ή εξωτερικό USB DAC. Οπότε η ερώτηση γενικά είναι αν αξίζει κάποια εξωτερική λύση όπως η creative G6.
greekfragma Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) δε ξέρω πόση διαφορά θα ακούσεις σε αυτά τα ηχεία. δεν είναι κακά ηχεία και σίγουρα θα βελτιωθούν με ξεχωριστή κάρτα ήχου, έστω και σε μικρό βαθμό, απλά δε ξέρω αν αξίζει το κόστος συγκριτικά με το να αντικαταστήσεις με μια μητρική με optical δίνοντας την AorusElite ΑX π.χ. https://www.skroutz.gr/s/38675869/MSI-Mag-B650-Tomahawk-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html σίγουρα θα πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα κατά ένα ποσοστό με μικρότερη οικονομική διαφορά Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2023 από greekfragma
pogchamp Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, greekfragma είπε δε ξέρω πόση διαφορά θα ακούσεις σε αυτά τα ηχεία. δεν είναι κακά ηχεία και σίγουρα θα βελτιωθούν με ξεχωριστή κάρτα ήχου, έστω και σε μικρό βαθμό, απλά δε ξέρω αν αξίζει το κόστος συγκριτικά με το να αντικαταστήσεις με μια μητρική με optical δίνοντας την AorusElite ΑX π.χ. https://www.skroutz.gr/s/38675869/MSI-Mag-B650-Tomahawk-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html σίγουρα θα πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα κατά ένα ποσοστό με μικρότερη οικονομική διαφορά Πηγα στην gigabyte σκοπιμα εξαρχης γιατι εχουν το πιο γρηγορο boot time απο όλες τις am5 και γενικα δεν ειχαν θεματα με τα bios. Εγω σκεφτομουν για future proofing η creative G6 θα ηταν η καλύτερη λύση. Σου μένει για όλα τα επομενα pc builds σου. Εκτος φυσικά αν υπάρχει κανένα καλύτερο DAC το οποίο έχει και toslink out. Εχω κουραστει με τις μισες μητρικές να έχουν alc1200/4080 και όλες τις άλλες να εχουν alc897 και να μην εχουν optical out. Οπότε λέω να πάω σε μια λύση που θα με απαλάξει και απο το να ψάχνω μητρική κάθε φορα με καλή κάρτα ήχου και optical out. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2023 από pogchamp
Λύση greekfragma Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Λύση Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Τα 10 δεύτερα boot με τα 25-30 είναι ξεκάθαρα ψυχολογικός παράγοντας που για μένα δε παίζει κανένα ρόλο στην επιλογή κομματιών και αποτελέσματος στη χρήση. Δε λέω οτι δε σκέφτεσαι σωστά και το κομμάτι να κρατήσεις το εξωτερικό dac και σε επόμενη μητρική. Απλά θεωρώ οτι για τα συγκεκριμένα ηχεία η βελτίωση είναι και θέμα αν αξίζει τα χρήματα. Αν θες πραγματικά καλύτερο ήχο δώσε τα 350db και πάρε ένα ζευγάρι επωνυμα hi-fi (Elac, Wharfedale) π.χ. https://www.skroutz.gr/s/27373994/Wharfedale-Diamond-320-Ζεύγος-Ηχείων-Hi-Fi-Βιβλιοθήκης-100W-2-Δρόμων-Π18xΒ25xΥ31εκ-Λευκά.html https://www.skroutz.gr/s/16459677/Elac-Debut-B5-2-Ζεύγος-Ηχείων-Hi-Fi-Βιβλιοθήκης-120W-2-Δρόμων-Π34-1xΒ23-4xΥ18εκ-Μαύρα.html και έναν τέτοιο https://www.audiophonics.fr/en/integrated-amplifier/smsl-sa300-class-d-amplifier-usb-bluetooth-50-aptx-subwoofer-ma12070-2x80w-4-ohm-32bit-384khz-p-14233.html και θα έχεις πλέον πάρει πολλά περισσότερα για τα αντίστοιχα χρήματα.
pogchamp Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, greekfragma είπε Τα 10 δεύτερα boot με τα 25-30 είναι ξεκάθαρα ψυχολογικός παράγοντας που για μένα δε παίζει κανένα ρόλο στην επιλογή κομματιών και αποτελέσματος στη χρήση. FYI: (δεν ξερω ποσο εχει αλλαξει αυτο σήμερα - αλλά 53s για boot θυμίζει εποχές HDD) To the matter at hand... θεωρείς ενα σύστημα 2.0 καλύτερο από 2.1? Τα s350db τα χρησιμοποιώ και για games/spotify/movies.
greekfragma Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 ο ήχος είναι υποκειμενικό θέμα με κάποιες βασικές αρχές και επίπεδα. αν θες punchy bass και μπαμ μπουμ είναι κυρίως θέμα και χώρου και στησίματος των ηχείων. μπορεί μικρότερο ηχείο να αποδώσει καλύτερα από ότι ένα μεγαλύτερο με λάθος στήσιμο κατά τη γνώμη μου είναι να ακούσεις ποιοτικά 2.0 στη χρήση που θες να κάνεις για να δεις αν σου αρέσει. προσωπικά προτιμώ πιο flat και πιστό ήχο από ότι τονισμένα μπάσα ή ψηλές που διαπερνάνε τα αυτιά. δυστυχώς αν δεν ακούσεις κάτι διαφορετικό δε ξέρω αν θα σου ταιριάξει καλύτερα. σε spotify ειδικά σε premium πακέτα με αυτά που σου έβαλα θα ακούσεις πράγματα που δεν υπήρχαν καν στα edifier
pogchamp Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Κατάλαβα χμμ... Θα το σκεφτώ... Για αυτά έχεις άποψη? JBL 305P MkII Αυτοενισχυόμενο Ηχείο Studio Monitor 2 Δρόμων 41W (Τεμάχιο) Μαύρο | Skroutz.gr Παίζουν σε πολλά ποστ. Αυτά που μου έστειλες ειναι καλύτερα από τα JBL?
greekfragma Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 1 minute ago, pogchamp said: Κατάλαβα χμμ... Θα το σκεφτώ... Για αυτά έχεις άποψη? JBL 305P MkII Αυτοενισχυόμενο Ηχείο Studio Monitor 2 Δρόμων 41W (Τεμάχιο) Μαύρο | Skroutz.gr Παίζουν σε πολλά ποστ. Αυτά που μου έστειλες ειναι καλύτερα από τα JBL? ότι πληρώνεις παίρνεις
pogchamp Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Αυτά μου άρεσαν και γιατί είναι self-amplified οπότε δεν θες ενισχυτή, καθαρίζεις με ένα ποιοτικό DAC.
greekfragma Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 2 minutes ago, pogchamp said: Αυτά μου άρεσαν και γιατί είναι self-amplified οπότε δεν θες ενισχυτή, καθαρίζεις με ένα ποιοτικό DAC. προφανώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές λύσεις υλοποιήσεις για αναβάθμιση ήχου. στο μυαλό σου όμως να έχεις οτι ο ήχος είναι υποκειμενικός και επηρεάζεται από τη διαμόρφωση χώρου και τις απαιτήσεις αλλά και τη χρήση που θες να κάνεις. μπορεί στα παιχνίδια να προτιμούσες το μπαμ από ξεχωριστό subwoofer και να σου φανούν άδεια τα βιβλιοθήκης. απλά προσπάθησα να σου περάσω λίγο τη φιλοσοφία πριν την υλοποίηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα