Προς το περιεχόμενο

Υπολογισμός καθαρής αξίας κάρτας ανανέωσης καρτοκινητού

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πώς υπολογίζω το ποσό που θα έχουμε όταν βάζουμε κάρτα στο κινητό μας; Εγώ προσωπικά, όταν βάζω μια κάρτα αξίας 12€, έχω 12€ επειδή είμαι κάτω των 29 ετών. Ωστόσο, εδώ υπάρχει το παράξενο: η μητέρα μου, μέχρι τώρα, όταν ανανέωνε με 12€ κάρτα, έλεγε ότι έχετε 10.8€ και μετά, όταν δει το υπόλοιπο, ξαναλέει ότι έχετε 8.8€. Κάνω μια ανάλυση για να δω τι μπορεί να συμβαίνει. Χάθηκαν 2€ από τα 12€ λόγω 10% τελών κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή 10.8€. Είδα στη σελίδα της εταιρείας που είχε η μητέρα μου ότι τραβούσε αυτόματα 1.70€ για μια μούφα προσφορά. Τώρα τα 0.30€ είναι ΦΠΑ, αλλά πώς γίνεται αυτό;

Με άλλα λόγια, ποιον τύπο χρησιμοποιώ για να βρω την αξία της κάρτας ανανέωσης αφαιρώντας τα τέλη κινητής τηλεφωνίας που είναι 10% και το ΦΠΑ; Για παράδειγμα, θέλω να υπολογίσω την αξία της ανανέωσης των 8€ (8-10%-???).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα τελη κινητη τηλεφωνιας ειναι 10% επι το ποσου της ανανεωσης ΠΡΙΝ εφαρμοστει σε αυτο το ΦΠΑ. Αρα κανονικα οι πραξεις πρεπει να πανε ως εξης :

1. 12 ευρω - ΦΠΑ (24%) = ~9.67 ευρω.
2. 9.67 ευρω - 10% τελη κιν. τηλεφ. = ~8.80 ευρω.
Το ποσο που βλεπεις τελικα.

Αν ομως οπως λες , πρωτα βλεπεις 10.80 και μετα 8.80 , το συστημα αφαιρει πρωτα τα τελη ( 12 - 10% = ~ 10.90) και μετα αφαιρει το ΦΠΑ , δηλ 10.90 - 24% = ~ 8.80 ευρω. Ισως ειναι θεμα τεχνικο γιατι το κανει ετσι. Δεν σε ενδιαφερει ιδιαιτερα , οπως και να γινουν οι πραξεις , στο ιδιο αποτελεσμα καταληγουμε.

@erikiorai 3 πακέτα συνήθως

• 8€    μετά από φόρους -> 7.20€
  • 12€  μετά από φόρους -> 10.90€
  • 15€  μετά από φόρους -> 13.50€

θέλει προσοχή από τη στιγμή που θα βάλει χρήματα στο ψηφιακό πορτοφόλι πρέπει να ενεργοποιήσεις απευθείας το πακέτο γιατί αν κάνεις στο μεταξύ κλήσεις, sms κτλ χρεώνεσαι βάση τιμοκαταλόγου, επίσης δες αν έχει ενεργοποιήσει κάποια συνδρομή (;) και κάνει αυτή τη χρέωση, αν και νομίζω ότι είναι το 1ο

Στις 7/7/2023 στις 11:49 ΜΜ, erikiorai είπε

Με άλλα λόγια, ποιον τύπο χρησιμοποιώ για να βρω την αξία της κάρτας ανανέωσης αφαιρώντας τα τέλη κινητής τηλεφωνίας που είναι 10% και το ΦΠΑ; Για παράδειγμα, θέλω να υπολογίσω την αξία της ανανέωσης των 8€ (8-10%-???).

Κάνοντας ανανέωση αξίας Χ ποσού, αφαιρείται το τέλος κινητής 10% και το υπόλοιπο υπάρχει ως διαθέσιμο για αγορά πακέτου υπηρεσιών. Ο τύπος είναι Χ/1,10, δηλαδή στο παράδειγμα που θέτεις το καθαρό ποσό είναι 7,27€ (8/1,10).

Αντίθετα αν θέλεις να βρεις το ποσό της ανανέωσης για συγκεκριμένο πακέτο που αγοράζει μητέρα σου, τότε πολλαπλασιάζεις το ποσό με το 1,10. Για παράδειγμα ένα πακέτο δεδομένων, ομιλίας και μηνυμάτων κοστίζει 10,90€. Οπότε η αξία της ανανέωσης θα είναι 11,99€ (10,90*1,10).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...