kfran Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Παω να ανοιξω τον υπολογιστή μου και σταματάει εκεί που λέει "verifying DMI pool data" ή καπως έτσι. Μετά από μερικά ανοιγοκλεισίματα σταματάει εκεί που βρίσκει τους σκληρούς και τα cd rom. Κάνω restore defaults από το BIOS, τίποτα. Κάνω clear CMOS από το motherboard, τίποτα. Βγάζω όλα τα drives και αφήνω μόνο το σκληρό, τίποτα. Αναγνωρίζει κανονικά τα πάντα αλλά σταματάει αμέσως μετά. Ούτε μπιπ ουτε τπτ. Βάζω έναν παλιό δίσκο μόνο του και voila, όλα δουλεύουν. Οπότε το πρόβλημα μάλλον εντοπίζεται στον αρχικό δίσκο. Είναι ένας Maxtor diamondmax plus 8 40gb, ο οποίος επαναλαμβάνω αναγνωρίζεται κανονικά απο το BIOS. Μετά απο τρελεσ δοκιμές συνέβει το εξής απίστευτο... Εκανα Αuto detection τον σκληρό σαν Primary master χωρίς καμία άλλη συσκεή τον αποθήκευσε το BIOS αλλά δεν δούλεψε. Βάζω τον δίσκο Secondary master πάλι χωρίς καμία συσκευή και 1. Δεν ψάχνει για Primary Master όπως είναι λογικό γιατί υπάρχει αποθηκεuμένος απο το Auto detect, 2. Βρίσκει τον δίσκο σαν Secondary master 3. Χτυπάει error "Primary Master disk failed" 4. Πατάω F1 και κάνει κανονικά boot. Οπότε υποθέτω ότι δεν φταίει ο δίσκος τελικά αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει...
kfran Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δοκιμασε να "παιξεις" με τα jumperakia... Τα jumperakia είναι όπως ήταν τον τελευταίο ένα χρόνο που το σύστημα δολεύει κανονικά. Εξάλλου αυτά ρυθμίζουν μόνο αν το drive θα είναι master ή slave, τίποτε άλλο. Στην περίπτωσή μου είναι και τις 2 φορές master. Επίσης αν το βάλω Secondary master χωρίς να το έχω κάνει auto detect σαν Primary master, πάλι κολλάει. Σε άλλο PC δούλεψε κανονικά σαν Secondary master μαζί με άλλο δίσκο ο οποίος πρεπει να ήταν SATA (ήταν συνδεμένος με την mobo με ένα λεπτό σχετικά κόκκινο καλώδιο).
RaNd Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Υπαρχουν και θεσεις για το αν θα ειναι Μaster με αλλο δισκο για Slave και αν θα ειναι Μaster μονος του.. Δοκιμασες Cable Select ???
kfran Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 O δίσκος είναι σε κάθε περίπτωση μονος του. Ο συγκεκριμένος δίσκος δεν έχει ρύθμιση με jumper για το αν υπάρχει slave ή όχι. Εχει μονο master slave cable select. Το θέμα είναι ότι δούλευε κανονικά 1 χρόνο και τώρα χωρίς να πειράξω τπτ έβγαλε αυτό. Cable select δε δοκίμασα γιατί δε νομίζω να έχει νόημα.
Gabriel Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Κάνε ένα Bios update,αν δεν υπάρχει πιό καινούριο bios,ξαναπέρασε το δικό του...
tzinos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 loipon eixa pathei akribos to idio otan eixa parei ena kainourio maxtor 120gb diamond apo eshop. Eixa mpei kanonika eixa kanei detect ton skliro ola entaksei, kai ksafnika meta apo restart den empaine pouthena kolouse sto verify dmi data pou les. To ti theseis tou allaksa, ti jumperakia, ti kalodia, tipota. Ospou dia mageias meta apo 2 meres pire mpros xoris na ksero pos!
kfran Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Κάνε ένα Bios update,αν δεν υπάρχει πιό καινούριο bios,ξαναπέρασε το δικό του... Υπάρχει καινούριο BIOS, αλλά όχι update. Πρέπει να αλλάξω όλο το τσιπάκι κ αυτό κάνει όσο ένα καινούριο Motherboard. Επίσης όταν δοκίμασα να βάλς στο motherboard το καλώδιο για να συνδέσω τη δισκέτα, έβγαλε NTLDR is missing press any key to restart. εντελώς κουφό μου φαίνεται. Οταν έβγαλα τη δισκέτα, δούλεψε όπωσ στην προηγούμεν περίπτωση. Σαν secondary master δηλαδή. Δοκίμασα και το cable select αλλά τπτ. ΔΕΝ έχει να κάνει με jumperakia...
Gabriel Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Μα το bios update δε χρειάζεται αλλαγή στο τσίπ του bios! Αυτό που έχει είναι μια Flash EPROM που επαναπρογραματίζεται... Βάλε το νέο Bios σε μιά δισκέττα (θα έχει κατάληξη *.awd ή *.bin) και κατά τη boot up screen θα δείς κάτω μια επιλογή για press Alt+F2 for AWDFLASH (όλα αυτά εφόσον έχεις Award bios),εκεί θα σώσεις το υπάρχον σε μιά δισκέττα και θα δώσεις το filename για να προγραμματίσει το .bin αρχείο.Πιστεύω ότι αυτό φταίει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.