el_fadakis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Γεια σας, Ειμαι μισθωτος αυτη τη στιγμη σε μια εταιρεια με την οποια εχω υπογραψει οτι δεν μπορω να απασχολουμαι αλλου παραλληλα. Ειναι καθαρα για ανταγωνιστικους λογους. Εγω θελω να ανοιξω μπλοκακι ως ελευθερος επαγγελματιας για να πατω καποια freelancing εργα, τα οποια δεν εχουν καμια σχεση με την αλλη εταιρεια. Αυτο μπορει καπως να το δει? Καταλαβαινω οτι με δεσμευει το συμβολαιο, παρ' ολα αυτα δεν βρισκω ουσιαστικο λογο γιατι να μην βγαλω κατι εξτρα στον ελευθερο χρονο μου τα Σ/Κ. Ευχαριστω
george1807 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 24 λεπτά πριν, el_fadakis είπε Γεια σας, Ειμαι μισθωτος αυτη τη στιγμη σε μια εταιρεια με την οποια εχω υπογραψει οτι δεν μπορω να απασχολουμαι αλλου παραλληλα. Ειναι καθαρα για ανταγωνιστικους λογους. Εγω θελω να ανοιξω μπλοκακι ως ελευθερος επαγγελματιας για να πατω καποια freelancing εργα, τα οποια δεν εχουν καμια σχεση με την αλλη εταιρεια. Αυτο μπορει καπως να το δει? Καταλαβαινω οτι με δεσμευει το συμβολαιο, παρ' ολα αυτα δεν βρισκω ουσιαστικο λογο γιατι να μην βγαλω κατι εξτρα στον ελευθερο χρονο μου τα Σ/Κ. Ευχαριστω Νομίζω γίνεται απλά τσεκάροντας το ΑΦΜ σου, αλλά έτσι και αλλιώς μη μασάς. Είναι καταχρηστικός όρος και θα πρέπει να αποδείξει ότι ζημειώνεται κάπως με αυτή σου την ενασχόληση (πχ παίρνεις πελάτες τους ή δουλεύεις τόσο πολύ που δεν αποδίδεις στην εργασία σου), αλλά και πάλι δεν είναι κάτι σίγουρο και εύκολα αποδείξιμο. 1
el_fadakis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, george1807 είπε Νομίζω γίνεται απλά τσεκάροντας το ΑΦΜ σου, αλλά έτσι και αλλιώς μη μασάς. Είναι καταχρηστικός όρος και θα πρέπει να αποδείξει ότι ζημειώνεται κάπως με αυτή σου την ενασχόληση (πχ παίρνεις πελάτες τους ή δουλεύεις τόσο πολύ που δεν αποδίδεις στην εργασία σου), αλλά και πάλι δεν είναι κάτι σίγουρο και εύκολα αποδείξιμο. Το να μπορει να δει εαν ειμαι ελευθερο επαγγελματις βαση του ΑΦΜ μου το καταλαβαινω. Θα μπορει ομως να τσεκαρει αν υπαρχει ενεργη επαγγελματικη δραστηριοτητα? Θελω να πω, οτι πληρωνομαι για καποια εργα ή οτι υπαρχει επαγγελματική σχεση με καποιο αλλο ΑΦΜ.
CyberCr33p Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Μπορείς να εργάζεσαι σε παραπάνω από έναν εργοδότη ως μισθωτός αρκεί να μην ξεπερνάς συνολικά σε όλους τους εργοδότες τις 9 ώρες εργασίας την ημέρα ή 45 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Εάν γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας τότε δεν υπάρχει περιορισμός στις ώρες. Με ένα έλεγχο με το ΑΦΜ σου στο https://publicity.businessportal.gr θα φαίνεται εάν έχεις κάνει έναρξη ως ελεύθερος επαγγελματίας και επίσης θα φαίνονται και τα αντικείμενα εργασίας σου. Κατά τα άλλα δεν μπορούν να δουν ποιοι είναι οι πελάτες σου, τα έσοδα σου, κλπ.
el_fadakis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε Μπορείς να εργάζεσαι σε παραπάνω από έναν εργοδότη ως μισθωτός αρκεί να μην ξεπερνάς συνολικά σε όλους τους εργοδότες τις 9 ώρες εργασίας την ημέρα ή 45 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Εάν γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας τότε δεν υπάρχει περιορισμός στις ώρες. Με ένα έλεγχο με το ΑΦΜ σου στο https://publicity.businessportal.gr θα φαίνεται εάν έχεις κάνει έναρξη ως ελεύθερος επαγγελματίας και επίσης θα φαίνονται και τα αντικείμενα εργασίας σου. Κατά τα άλλα δεν μπορούν να δουν ποιοι είναι οι πελάτες σου, τα έσοδα σου, κλπ. Σε ευχαριστω πολυ! Με αλλα λογια, αν συναψω σχεση μισθωτου με τον 2ο εργοδοτη, ο 1ος δεν εχει τροπο να το δει, σωστα?
CyberCr33p Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 5 hours ago, el_fadakis said: Σε ευχαριστω πολυ! Με αλλα λογια, αν συναψω σχεση μισθωτου με τον 2ο εργοδοτη, ο 1ος δεν εχει τροπο να το δει, σωστα? Δεν το γνωρίζω αυτό. Καλύτερα να ρωτήσεις λογιστή. 1
Perant113 Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 "Οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που παράλληλα απασχολούνται ως μισθωτοί και έχουν επιλέξει για την Κύρια Ασφάλιση την ειδική ασφαλιστική κατηγορία, καταβάλλουν τις εισφορές της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας. Για αυτό το διάστημα, κατά το οποίο ο ασφαλισμένος απασχολείται παράλληλα και ως μισθωτός, οι εισφορές που καταβάλλονται από την μισθωτή απασχόληση αφαιρούνται από τις εισφορές της πρώτης (1ης) ασφαλιστικής κατηγορίας." Έχω κάνει αίτηση δήλωσης παράλληλης απασχόλησης για την παραπάνω περίπτωση. Αυτό σημαίνει ότι αν οι εισφορές από την μισθωτή εργασία είναι υψηλότερες από τις εισφορές της 1ης κατηγορίας για αυτοαπασχολουμενους, δεν πληρώνω τίποτα για τις δεύτερες; Ενώ αν οι εισφορές από μισθωτήριο απασχόληση υπολείπονται π.χ. κατά 30€, πληρώνω αυτή τη διαφορά
StamTheMan Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Στις 7/7/2023 στις 3:07 ΜΜ, george1807 είπε Είναι καταχρηστικός όρος Θυμαμαι το inspot στην Καλαματα εβαζε τους υπαλληλους να υπογραψουν οτι δε θα πανε σε ανταγωνιστη για τα επομενα Χ χρονια ( Χ ισως ηταν ενας χρονος δε θυμαμαι ) . Αν το εκαναν,ειχαν προστιμο. Καταχρηστικο και αυτο;
george1807 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Θυμαμαι το inspot στην Καλαματα εβαζε τους υπαλληλους να υπογραψουν οτι δε θα πανε σε ανταγωνιστη για τα επομενα Χ χρονια ( Χ ισως ηταν ενας χρονος δε θυμαμαι ) . Αν το εκαναν,ειχαν προστιμο. Καταχρηστικο και αυτο; Εδώ ίσως υπάρχει κάποιο πάτημα (χωρίς να είμαι εργατολόγος), αλλά και πάλι στην πράξη δεν νομίζω να είναι εύκολο για την εταιρεία να διεκδικήσει κάτι. Τώρα αν είσαι απλά υπάλληλος, τι ζημιά μπορείς να προκαλέσεις αν πας σε ανταγωνιστή; Δεν είναι ότι έχεις κάποια πολύ συγκεκριμένη εξειδίκευση ή συμμετοχή σε κλειστά projects. 1
Skrobo Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, george1807 said: Εδώ ίσως υπάρχει κάποιο πάτημα (χωρίς να είμαι εργατολόγος), αλλά και πάλι στην πράξη δεν νομίζω να είναι εύκολο για την εταιρεία να διεκδικήσει κάτι. Τώρα αν είσαι απλά υπάλληλος, τι ζημιά μπορείς να προκαλέσεις αν πας σε ανταγωνιστή; Δεν είναι ότι έχεις κάποια πολύ συγκεκριμένη εξειδίκευση ή συμμετοχή σε κλειστά projects. Οχι μόνο πρέπει να δείξεις την ζημιά που υπέστης απο την νέα εργασία του υπαλλήλου, θα πρέπει οι παλιές αποδοχές του να ηταν και ακρως ανταγωνιστηκές ώστε να μπορούν να καλύψουν την "ζημιά" που θα είχε ο εργαζόμενος την περίοδο της ρήτρας. Αν του έδινες μισθό παρόμοιο με τον μέσο όρο της αγοράς ειναι εξ ορισμού καταχρηστικός ο όρος της ρήτρας καθως τον δεσμεύεις σε ενα συνταγματικό του δικαίωμα χωρίς να προσφέρεις τίποτα για αντάλαγμα. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2024 από Skrobo 1
StamTheMan Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, george1807 είπε Εδώ ίσως υπάρχει κάποιο πάτημα (χωρίς να είμαι εργατολόγος), αλλά και πάλι στην πράξη δεν νομίζω να είναι εύκολο για την εταιρεία να διεκδικήσει κάτι. Τώρα αν είσαι απλά υπάλληλος, τι ζημιά μπορείς να προκαλέσεις αν πας σε ανταγωνιστή; Δεν είναι ότι έχεις κάποια πολύ συγκεκριμένη εξειδίκευση ή συμμετοχή σε κλειστά projects. 5 ώρες πριν, Skrobo είπε Οχι μόνο πρέπει να δείξεις την ζημιά που υπέστης απο την νέα εργασία του υπαλλήλου, θα πρέπει οι παλιές αποδοχές του να ηταν και ακρως ανταγωνιστηκές ώστε να μπορούν να καλύψουν την "ζημιά" που θα είχε ο εργαζόμενος την περίοδο της ρήτρας. Αν του έδινες μισθό παρόμοιο με τον μέσο όρο της αγοράς ειναι εξ ορισμού καταχρηστικός ο όρος την ρήτρας καθως τον δεσμεύεις σε ενα συνταγματικό του δικαίωμα χωρίς να προσφέρεις τίποτα για αντάλαγμα. Απλα ο συγκεκριμενος απασχολει κατα κυριο λογο παιδια ( 17-23 ) που δεν ξερουν που τους πανε τα τεσσερα. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2024 από StamTheMan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα