Cubicolor Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Τι εννοεις? Εδω εισαι 6400cl32 48gb με πολυ καλες επιδοσεις για καθε build. https://www.skroutz.gr/s/47269603/G-Skill-Trident-Z5-Neo-RGB-48GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x24GB-kai-Tachytita-6400-gia-Desktop-F5-6400J3239F24GX2-TZ5NR.html to cl32 με το cl30 εχει μεγαλη διαφορα? επειδη λενε οι πιο πολλοι οτι το sweet spot ειναι το cl30 Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου από Cubicolor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, Cubicolor είπε to cl32 με το cl30 εχει μεγαλη διαφορα? Στα 6400 μια χαρα ειναι το cl32 σε 6000 να ψαχνεις cl30. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2 minutes ago, Cubicolor said: to cl32 με το cl30 εχει μεγαλη διαφορα? επειδη λενε οι πιο πολλοι οτι το sweet spot ειναι το cl30 Όπως έγραψε ο Arkin 6400 CL32 = 6000 CL30. Θα το γράψω όμως άλλη μία φορά, το όλο θέμα είναι η GPU σου, αν τα σκάσεις για να πάρεις 9800X3D και τα καλύτερα 48GB Mdie και εγώ έρθω δίπλα με ένα 7700Χ, 32GB RAM αλλά καλύτερη GPU πιστεύω ότι θα έχω καλύτερη εμπειρία. Να μας το επιβεβαιώσουν εδώ τα μέλη που ασχολούνται με το gaming. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cubicolor Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, elpenor είπε Όπως έγραψε ο Arkin 6400 CL32 = 6000 CL30. Θα το γράψω όμως άλλη μία φορά, το όλο θέμα είναι η GPU σου, αν τα σκάσεις για να πάρεις 9800X3D και τα καλύτερα 48GB Mdie και εγώ έρθω δίπλα με ένα 7700Χ, 32GB RAM αλλά καλύτερη GPU πιστεύω ότι θα έχω καλύτερη εμπειρία. Να μας το επιβεβαιώσουν εδώ τα μέλη που ασχολούνται με το gaming. καταλαβαινω τι εννοεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, elpenor είπε Όπως έγραψε ο Arkin 6400 CL32 = 6000 CL30. Θα το γράψω όμως άλλη μία φορά, το όλο θέμα είναι η GPU σου, αν τα σκάσεις για να πάρεις 9800X3D και τα καλύτερα 48GB Mdie και εγώ έρθω δίπλα με ένα 7700Χ, 32GB RAM αλλά καλύτερη GPU πιστεύω ότι θα έχω καλύτερη εμπειρία. Να μας το επιβεβαιώσουν εδώ τα μέλη που ασχολούνται με το gaming. Ειναι αναλογα τι παιχνιδια παιζει αλλα ναι αν παει απο μια 4070 των 500 σε μια 4070ti super των 800 και γλιτωσει απο cpu+ram κανα 300αρι θα εχει καλυτερες επιδοσεις σε gaming συνολικα. Καπου θα εχει cpu BN αλλα παλι το 40% μεταξυ των 2 καρτων δυσκολα να πεσει κατω απο 30% και ας ειναι λιγοτερη η ram και κατωτερος ο cpu. Απλα cpu/ram δεν αλλαζεις πολυ συχνα για αυτο αν θελει future proof να τον κρατησει χρονια με ιδια πλατφορμα ειναι πιο συνετο τουμπανο cpu+16gb περισσοτερα και αργοτερα κουμπωνει πανω καλυτερη gpu με τις 5000. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2 minutes ago, Arkin said: Απλα cpu/ram δεν αλλαζεις πολυ συχνα για αυτο αν θελει future proof να τον κρατησει χρονια με ιδια πλατφορμα ειναι πιο συνετο τουμπανο cpu+16gb περισσοτερα και αργοτερα κουμπωνει πανω καλυτερη gpu με τις 5000. Θα μου πεις έτσι κάνει ο λογικός κόσμος, μόνο εδώ στο forum όλοι αλλάζουν CPU σαν τα πουκάμισα 🤣 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 19 hours ago, elpenor said: Θα μου πεις έτσι κάνει ο λογικός κόσμος, μόνο εδώ στο forum όλοι αλλάζουν CPU σαν τα πουκάμισα 🤣 Ελαχιστοι απο το φορουμ, μονο εσεις οσοι συχναζετε στα σχετικα νηματα με τα καινουργια ακριβα cpu και τις αντιστοιχες καρτες γραφικων.Ασχετως αν τις εχετε πραγματικα αναγκη,ειναι πολυ δυσκολο ψυχολογικα να διαβαζεις,να ανταλλασεις γνωσεις και να ασχολεισαι γενικα πολυ σε τετοια θεματα ωρες,σαν τεχνολαγνος και μετα να ασκησεις αυτοελεγχο και να πεις, ''ξερεις,καλα ολα αυτα,αλλα το υλικο μου με καλυπτει.Σε 2,3 γενιες και βλεπουμε. Αλλα ειστε λιγοι,οι ιδιοι καθε φορα που γραφετε σε αυτα τα νηματα. Και μετα μου παιζετε μερικοι games του βωλου οπως το Hogwarts που δεν ειναι για ενηλικες,αλλα για εφηβους,το πολυ μεχρι 15 ετων. Ειναι ενα ειδος ελαφριας ψυχασθενειας, το εχω ονομασει, μανιωδης τεχνολογιολαγνεια. (Φιλικα και με χιουμορ παντα.) Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από benign 3 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
idonthave Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου @Cubicolor για 48gb 6000-6400 kit πάνω από 200€ δεν θα έδινα, μπαίνεις μετά στο "γήπεδο" των 64gb AX5U6000C3024G-DTLABRBK CL30 F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Saloufas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-7-9800x3d-has-been-listed-by-first-retailers-in-europe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 16 minutes ago, idonthave said: @Cubicolor για 48gb 6000-6400 kit πάνω από 200€ δεν θα έδινα, μπαίνεις μετά στο "γήπεδο" των 64gb AX5U6000C3024G-DTLABRBK CL30 F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR Ναι αλλά για gaming ρωτάει όχι για media creation και τα 64GB είναι πιο αργά. Εκτός αν υπάρχουν παιχνίδια που μπορούν να εκμεταλευτούν τόση RAM και δεν το έχω αντιληφθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 1 hour ago, Cubicolor said: to cl32 με το cl30 εχει μεγαλη διαφορα? επειδη λενε οι πιο πολλοι οτι το sweet spot ειναι το cl30 Πιο μεγάλη σημασία παίζει το tweaking των secondary timings και το αν θα έχεις FCLK 2000 ή 2100 παρά η διαφορά που αναφέρεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cubicolor Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, elpenor είπε Ναι αλλά για gaming ρωτάει όχι για media creation και τα 64GB είναι πιο αργά. Εκτός αν υπάρχουν παιχνίδια που μπορούν να εκμεταλευτούν τόση RAM και δεν το έχω αντιληφθεί. δηλαδη τα 48 giga ειναι πιο γρηγορα απο τα 64 στο gaming? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2 minutes ago, Cubicolor said: δηλαδη τα 48 giga ειναι πιο γρηγορα απο τα 64 στο gaming? Η απάντηση είναι ναι αλλά το πόσο πιο γρήγορα είναι σχετικό. Αν απλά τα βάλεις στα 6000MT/s σε ένα X3D (που λόγω 3D cache επηρεάζεται λιγότερο από τη RAM) και βάλεις ένα workload που δεν είναι τόσο memory sensitive (όπως φαντάζομαι ότι είναι το gaming σε 4Κ ή το gaming με bottleneck από GPU) η διαφορά θα είναι πολύ μικρή. Αν σου τύχει ένας καλός IMC και τον εκμεταλευτείς με βοήθεια από τα video του Buildzoid θα έχεις διψήφια διαφορά όταν και αν τρέξεις memory sensitive workloads. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cubicolor Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, elpenor είπε Η απάντηση είναι ναι αλλά το πόσο πιο γρήγορα είναι σχετικό. Αν απλά τα βάλεις στα 6000MT/s σε ένα X3D (που λόγω 3D cache επηρεάζεται λιγότερο από τη RAM) και βάλεις ένα workload που δεν είναι τόσο memory sensitive (όπως φαντάζομαι ότι είναι το gaming σε 4Κ ή το gaming με bottleneck από GPU) η διαφορά θα είναι πολύ μικρή. Αν σου τύχει ένας καλός IMC και τον εκμεταλευτείς με βοήθεια από τα video του Buildzoid θα έχεις διψήφια διαφορά όταν και αν τρέξεις memory sensitive workloads. οποτε να μεταβω σε αυτο το κιτ? https://www.skroutz.gr/s/47269603/G-Skill-Trident-Z5-Neo-RGB-48GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x24GB-kai-Tachytita-6400-gia-Desktop-F5-6400J3239F24GX2-TZ5NR.html? η να παω σε 64? για τον 9800χ 3D? το μονο που με ενδιαφερει ειναι μονο το gaming. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου από Cubicolor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
idonthave Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, elpenor είπε Ναι αλλά για gaming ρωτάει όχι για media creation και τα 64GB είναι πιο αργά. Εκτός αν υπάρχουν παιχνίδια που μπορούν να εκμεταλευτούν τόση RAM και δεν το έχω αντιληφθεί. ποιο media creation? το αντίστοιχο 6000 2x16gb τις g.skill είναι cl30 38 38 96 και το κιτ με τα 64gb cl30 40 40 96, για τα timings γράφω, δεν πρόκειται να δει καμιά ουσιαστική διαφορά αν είναι να δώσει 220-225€ για 48gb μπορεί να δώσει τα ίδια χρήματα για για τα 64gb 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα