Xoroxronis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, akoinonitos είπε γτ οταν βλεπεις τον 9800x3d να βγαζει μεγαλυτερο σκορ απο τον 9700x με θεωρητικα χαμηλοτερα ρολογια λογικα, καταλαβαινεις οτι ειναι τερμα πουσαρισμενος. Ιδια αρχιτεκτονικη ειναι ,η 3dcache αν θυμαμαι καλα δεν δινει κατι στο cb Μας λείπει info. Πρέπει να έχουν βρει κάποιον τρόπο να μειώσουν το gap σε ρολόγια/voltage σε σχέση με τα απλά. Ίσως η cache είναι σε άλλη θέση τώρα. Αν έχει παίξει κάτι τέτοιο δεν θα ξαναδούμε τις ultra low καταναλώσεις. Αλλά σε gaming δε θα είναι +5% από zen4x3d, θα είναι +10 +15. θα δείξει σε λίγο καιρό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanosAIAS Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Αν έχει καταφέρει με αυτό το redesign να κάνει double stack στη 3D v-cache λογικά θα μπορεί να τρέχει στις ίδιες ταχύτητες με το non x-3D part έτσι δεν είναι; Δε θα καλύπτει την περιοχή του ccd η πρόσθετη cache. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 34 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε Αν έχει καταφέρει με αυτό το redesign να κάνει double stack στη 3D v-cache λογικά θα μπορεί να τρέχει στις ίδιες ταχύτητες με το non x-3D part έτσι δεν είναι; Δε θα καλύπτει την περιοχή του ccd η πρόσθετη cache. Ναι τo redesign είναι σίγουρο. Τo double stack είναι υπόθεση δική του, θα δείξει. Αν όμως ισχύουν τα single r23 της προηγούμενης σελίδας, είναι 5.4 ο 98003d και 5.6 ο 9950x3d, οπότε 100mhz κάτω απ τους αντίστοιχους απλούς. Και ίσως επειδή είναι μόνο 100mhz η διάφορα καταργήθηκε και το frequency στους dual, αν ισχύει τελικά κάτι τέτοιο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Τελικά το έλυσε το θέμα με τα χαμηλότερα FPS η 24Η2; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Στις 1/10/2024 στις 6:36 ΜΜ, jimpsar είπε Kαλοριζικο! Αντε γιατι προσπαθώ και εγώ να τον στρώσω σε full stable. Bγήκε νέο bios στις Gigabyte με τον τελευταίο agesa. btw με το προηγουμενο και μονο CO ανα CCD -25 / -18 και 6200 ram Αν και καθυστερημένα! Μεγιες Μητσε! Πύραυλος το εργαλείο .... αναμονή για τους 3δ τώρα 😉 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimpsar Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, azazil1190 είπε Αν και καθυστερημένα! Μεγιες Μητσε! Πύραυλος το εργαλείο .... αναμονή για τους 3δ τώρα 😉 Ευχαριστώ Νίκο !! Μετά απο μπόλικο PS5 gaming , back to PC Πάει εξαιρετικά είναι η αληθεια , αν και ο 7800x3D σε gaming ήταν super, έμενε πίσω σε άλλες εργασίες . Οι επόμενοι δείχνουν αρκετά δυνατοί όντως . Οψόμεθα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, jimpsar είπε Ευχαριστώ Νίκο !! Μετά απο μπόλικο PS5 gaming , back to PC Πάει εξαιρετικά είναι η αληθεια , αν και ο 7800x3D σε gaming ήταν super, έμενε πίσω σε άλλες εργασίες . Οι επόμενοι δείχνουν αρκετά δυνατοί όντως . Οψόμεθα Εμ ,αφού τα ξέρεις τα έχεις δει και στο παρελθόν.Καλο χρυσό το ps5 αλλά δεν.... Είναι για ώρα ανάγκης μόνο. Οποιος πάει σε 7800χ3δ-9800χ3δ πάει καθαρά μόνο για gaming.Τωρα εάν θες το κάτι παραπάνω και να είσαι σε όλα τοπ ,εκεί πας στους μεγάλους.(7950χ3δ,7950,9950) Πιστεύω εάν ο 9950χ3δ είναι και με τα δύο ccd 3δ θα μιλάμε για το απόλυτο σε όλα. Εν αναμονή λοιπόν να δούμε πού πάμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Χτες μόλις πρόλαβα να το βάλω μπρος και ίσα που πρόλαβα να τελειώσω την εγκατάσταση. Μου έκανε τρελή εντύπωση η υψηλή idle θερμοκρασία του 9950x, παίζει συνέχεια στους 45+. Είναι φυσιολογικό; Δεν έχω ψαχτεί καθόλου ακόμα. Υπάρχει κάποιος μπούσουλας για optimal settings στο bios; Με κάθε νέα γενιά Zen που βγαίνει πρέπει να αλλάζω σημειώσεις (καλά να πάθω, ας μην άλλαζα συνέχεια 😅) 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimpsar Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Χτες μόλις πρόλαβα να το βάλω μπρος και ίσα που πρόλαβα να τελειώσω την εγκατάσταση. Μου έκανε τρελή εντύπωση η υψηλή idle θερμοκρασία του 9950x, παίζει συνέχεια στους 45+. Είναι φυσιολογικό; Δεν έχω ψαχτεί καθόλου ακόμα. Υπάρχει κάποιος μπούσουλας για optimal settings στο bios; Με κάθε νέα γενιά Zen που βγαίνει πρέπει να αλλάζω σημειώσεις (καλά να πάθω, ας μην άλλαζα συνέχεια 😅) Με ARtic III 360 στα ίδια είμαστε σε temps. Εμένα μέχρι 2100 εχω δεί Fclk να πηγαίνει , δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το ανεβάσεις γιατί διαβάζω για 2167-2200-2233 σε κάποιους. Κατά τα άλλα, CO per CCD -20 / -15 CShaper -5 στα Med High's Boost +50 Mhz Ram tuned 6200Mhz / Flck 2067 Nitro 1/2/1 ( με 0 δεννννν ) Με αυτά είμαι εδώ https://browser.geekbench.com/v6/cpu/8177004 https://valid.x86.fr/hu5c9j Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από jimpsar 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 10 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Χτες μόλις πρόλαβα να το βάλω μπρος και ίσα που πρόλαβα να τελειώσω την εγκατάσταση. Μου έκανε τρελή εντύπωση η υψηλή idle θερμοκρασία του 9950x, παίζει συνέχεια στους 45+. Είναι φυσιολογικό; Δεν έχω ψαχτεί καθόλου ακόμα. Υπάρχει κάποιος μπούσουλας για optimal settings στο bios; Με κάθε νέα γενιά Zen που βγαίνει πρέπει να αλλάζω σημειώσεις (καλά να πάθω, ας μην άλλαζα συνέχεια 😅) Ξεκινά με uv all core η per core (το ανάθεμα δλδ 😆 αλλά κάνει δουλειά μόλις το σταθεροποιήσεις)μετά δοκίμασε τιμές στο pbo εφόσον παίζεις με ανοικτό. Αυτά για αρχή . Καλή τύχη και υπομονή! Θα σου χρειαστούν 2 λεπτά πριν, jimpsar είπε Με ARtic III 360 στα ίδια είμαστε σε temps. Εμένα μέχρι 2100 εχω δεί Fclk να πηγαίνει , δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το ανεβάσεις γιατί διαβάζω για 2167-2200-2233 σε κάποιους. Κατά τα άλλα, CO per CCD -20 / -15 CShaper -5 στα Med High's Boost +50 Mhz Ram tuned 6200Mhz / Flck 2067 Nitro 1/2/1 ( με 0 δεννννν ) Με αυτά είμαι εδώ https://browser.geekbench.com/v6/cpu/8177004 https://valid.x86.fr/hu5c9j Έχει και άλλο πράμα για πείραγμα βλέπω ο 9αρης .. Δεν είμαστε για τέτοια πλέον. Ένα uv + pbo ,expo on και τελος.Μονο με την ιδέα του σκάλιζε πάλι bios κουράζομαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimpsar Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 14 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Ξεκινά με uv all core η per core (το ανάθεμα δλδ 😆 αλλά κάνει δουλειά μόλις το σταθεροποιήσεις)μετά δοκίμασε τιμές στο pbo εφόσον παίζεις με ανοικτό. Αυτά για αρχή . Καλή τύχη και υπομονή! Θα σου χρειαστούν Έχει και άλλο πράμα για πείραγμα βλέπω ο 9αρης .. Δεν είμαστε για τέτοια πλέον. Ένα uv + pbo ,expo on και τελος.Μονο με την ιδέα του σκάλιζε πάλι bios κουράζομαι Έχει ναι , μπορείς να το πας όπως θες τον CPU. Έγω πάλι έχω έρθει με αρκετή διάθεση για ψάξιμο. Και το ωραίο είναι πως έχει όντως διαφορές όσο σκαλίζεις. Καλά σε 4κ όχι και τόσο είναι η αλήθεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου @azazil1190 & @jimpsar σας ευχαριστώ, απαντήσατε πριν προλάβω να σκεφτώ κάτι άλλο να ρωτήσω 😅 Αν κρίνω από το πόσο χρόνο έχασα μέχρι να βρω πως γίνεται να αποθηκεύσω κάτι στην ΑΙΟ μέσω του icue software και μετά να το σβήσω, σίγουρα δεν θα πολυπάει καλά το θέμα της τύχης και της υπομονής. Περισσότερο σκεφτόμουν να του βάλω κανένα ECO Mode και να τρέχει δροσερός και άνετος αφού θα κάνει δουλειά στο 70% και 30% παιχνίδια (πόσο μάλλον όταν είναι σε 4k). Αν δεν κάνω λάθος με το αρχικό AGESA 1.1.7.0 δεν έπαιζε σωστά το ECO. Χρειάζεται 1.2.0.x. Το παρατήρησα και γω @jimpsar στο validation του cpu-z.. με μικρό σκούντηγμα σου έδωσε σημαντικό άλμα στο σκορ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aetos1988 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, godslayerxp είπε @azazil1190 & @jimpsar σας ευχαριστώ, απαντήσατε πριν προλάβω να σκεφτώ κάτι άλλο να ρωτήσω 😅 Αν κρίνω από το πόσο χρόνο έχασα μέχρι να βρω πως γίνεται να αποθηκεύσω κάτι στην ΑΙΟ μέσω του icue software και μετά να το σβήσω, σίγουρα δεν θα πολυπάει καλά το θέμα της τύχης και της υπομονής. Περισσότερο σκεφτόμουν να του βάλω κανένα ECO Mode και να τρέχει δροσερός και άνετος αφού θα κάνει δουλειά στο 70% και 30% παιχνίδια (πόσο μάλλον όταν είναι σε 4k). Αν δεν κάνω λάθος με το αρχικό AGESA 1.1.7.0 δεν έπαιζε σωστά το ECO. Χρειάζεται 1.2.0.x. Το παρατήρησα και γω @jimpsar στο validation του cpu-z.. με μικρό σκούντηγμα σου έδωσε σημαντικό άλμα στο σκορ. Το icue software να ξέρεις είναι κάπως βαρύ σαν πρόγραμμα αρκετά έτσι ώστε να σε ρίξει τα νούμερα στα bench. Τώρα δεν ξέρω σε pc θηρία όπως το δικό σου αν δεις διαφορές 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Το icue software να ξέρεις είναι κάπως βαρύ σαν πρόγραμμα αρκετά έτσι ώστε να σε ρίξει τα νούμερα στα bench. Τώρα δεν ξέρω σε pc θηρία όπως το δικό σου αν δεις διαφορές 😁 μόλις έκανα αυτό που ήθελα το απεγκατέστησα... οι ψυχαναγκασμοί μου δεν θα με άφηναν να κοιμηθώ 3 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα