akisk Δημοσ. 5 Ιουλίου Share Δημοσ. 5 Ιουλίου A, αυτό που κάνει εδώ και καιρό η nvidia στις κάρτες γραφικών δηλαδή. Αντί να έχουμε να πειράζουμε μια μεταβλητή, τώρα θα έχουμε ολόκληρη καμπύλη. nice 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 6 Ιουλίου Share Δημοσ. 6 Ιουλίου https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-9000x3d-series-to-maintain-3d-v-cache-sizes-from-7000x3d-lineup-three-skus-expected 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Στις 6/6/2024 στις 6:41 ΜΜ, Aten-Ra είπε Πάντα υπάρχει λόγος για αναβάθμιση, άπλα ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους την κάθε στιγμή. Στο παράδειγμα του 14700Κ , κάποιος θα μπορούσε να θέλει αναβάθμιση για καλύτερες επιδόσεις και πολύ χαμηλότερες καταναλώσεις. Για παράδειγμα ο Ryzen 9700Χ θα έχει καλύτερες επιδόσεις σε Gaming, καλυτερο upgrade path αλλά και κάτω από τα μισά κατανάλωση σε σχέση με τον 14700Κ. (Ένα μήνα αργότερα, τώρα το είδα) ??? Οριακή αναβάθμιση σε gaming και σίγουρη υποβάθμιση σε MT workloads; Όσο για κατανάλωση ... μόνο αν μείνει στοκ. Δηλαδή να είναι noobάς. Αν ξέρει 5 πράγματα χαμηλώνει πολύ την κατανάλωση στους Intel. Upgrade path??? Μιλάς για upgrade path όταν προτείνεις ανόητη/ανούσια μετάβαση 14700Κ --> 9700Χ? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Single Thread King!! Επεξ/σία 8 Ιουλίου από _Theo_ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
this.is.elia Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου Εγώ με εντελώς (αλλά εντελώς) stock 7900x βγάζω 2996 st και 18587 mt. Oπότε το παραπάνω μου φαίνεται αξιοπρεπές για st (13% πάνω, για 15% πάνω είπε η AMD) αλλά λίγο κουλό στο mt (+5%). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, this.is.elia είπε Εγώ με εντελώς (αλλά εντελώς) stock 7900x βγάζω 2996 st και 18587 mt. Oπότε το παραπάνω μου φαίνεται αξιοπρεπές για st (13% πάνω, για 15% πάνω είπε η AMD) αλλά λίγο κουλό στο mt (+5%). Έχει ίδιο default ppt o 7900X με τον 9900Χ? Αν μιλάμε για geekbench, τί μνήμες έχεις εσύ και τί το σύστημα του score? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, Πέτρος said: Έχει ίδιο default ppt o 7900X με τον 9900Χ? Άγνωστό ακόμα το PPT των Zen5 όμως μπορείς να πάρεις μία ιδέα από: AMD Ryzen™ 9 7900X -> Default TDP 170W AMD Ryzen™ 9 9900X -> Default TDP 120W AMD Ryzen™ 9 9950X -> Default TDP 170W AMD Ryzen™ 9 5950X -> Default TDP 105W Επεξ/σία 10 Ιουλίου από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
this.is.elia Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Πέτρος said: Έχει ίδιο default ppt o 7900X με τον 9900Χ? Αν μιλάμε για geekbench, τί μνήμες έχεις εσύ και τί το σύστημα του score? Το σύστημα που έτρεξε ο 9900x υπάρχει στη βάση του geekbench (όπου τα νούμερα είναι ακόμα χαμηλότερα από το screenshot του Arkin - τουλάχιστον στο st φαίνεται να χτύπησε 5,7GHz. Το δικό μου PC έχει ελαφρώς σφιγμένες μνήμες (6000, 32, 36, 36, 68), τίποτα αξιοσημείωτο κατά τα άλλα. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από this.is.elia 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 25 λεπτά πριν, this.is.elia είπε Το σύστημα που έτρεξε ο 9900x υπάρχει στη βάση του geekbench (όπου τα νούμερα είναι ακόμα χαμηλότερα από το screenshot του Arkin - τουλάχιστον στο st φαίνεται να χτύπησε 5,7GHz. Το δικό μου PC έχει ελαφρώς σφιγμένες μνήμες (6000, 32, 36, 36, 68), τίποτα αξιοσημείωτο κατά τα άλλα. Οπότε τρέχει με το 1.1.7.0 agesa που είναι σχετικά generic για τους 9000 και όχι με το 1.2.χ.χ που ακόμα το έχει πάρει μόνο η Taichi (πάντα για asrock μιλάμε), μς άγνωστο config σε μνήμες κι όλα τα υπόλοιπα. Ε, μην δίνουμε και τόση σημασία στα νούμερα (όχι ότι περιμένουμε κάτι σοκαριστικο), ακόμα σε εντελώς beta/leak φάση είναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
this.is.elia Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 8 minutes ago, Πέτρος said: Οπότε τρέχει με το 1.1.7.0 agesa που είναι σχετικά generic για τους 9000 και όχι με το 1.2.χ.χ που ακόμα το έχει πάρει μόνο η Taichi (πάντα για asrock μιλάμε), μς άγνωστο config σε μνήμες κι όλα τα υπόλοιπα. Ε, μην δίνουμε και τόση σημασία στα νούμερα (όχι ότι περιμένουμε κάτι σοκαριστικο), ακόμα σε εντελώς beta/leak φάση είναι. Ναι, βασικά εάν το 15% υλοποιηθεί κάπως globally, σε όλες τις εφαρμογές, θα είναι καλό άλμα. Όχι ιδανικό αλλά καλό. Εάν είναι πιο κάτω, ειδικά σε MT, ο 9900x θα παίζει περίπου στα επίπεδα του 14700k, πράγμα απογοητευτικό για νέα γενιά επεξεργαστών. Και εγώ ελπίζω ότι όταν βγουν με τα επίσημα firmware θα δούμε καλό uplift, σε κάνα 10ήμερα θα ξέρουμε λογικά... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Μην πατε να βγαλετε συμπερασμα απο το geekbench ,σε multi κιολας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, this.is.elia said: Ναι, βασικά εάν το 15% υλοποιηθεί κάπως globally, σε όλες τις εφαρμογές, θα είναι καλό άλμα. Όχι ιδανικό αλλά καλό. Εάν είναι πιο κάτω, ειδικά σε MT, ο 9900x θα παίζει περίπου στα επίπεδα του 14700k, πράγμα απογοητευτικό για νέα γενιά επεξεργαστών. Καταλαβαίνω ότι για τους περισσότερους χρήστες οι Zen5 προσφέρουν ελάχιστα περισσότερα από τους Raptor Lake-R και είναι απογοητευτικό. Όμως ρεαλιστικά πόσοι έχουν 360hz monitor και 4090 και θα εκτιμήσουν τη μικρή διαφορά στο gaming από το CPU; Για πόσους έχει πραγματικά σημασία αν το CPU MT workload που θα τρέξουν δύο φορές το χρόνο θα κάνει 3 λεπτά παραπάνω; Πιστεύω ότι ήδη οι 14700Κ/7800Χ3D καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των περισσότερων, τουλάχιστον μέχρι να βγουν οι επόμενες GPU. Και όσοι θα δώσουν τα 2Κ για τις 5090 και άλλα 2Κ για τα 360hz qd-oled ας αλλάξουν τότε και CPU. Εγώ προσωπικά είναι ενθουσιασμένος γιατί: 1. Αποφάσισα πριν από αρκετά χρόνια ότι δεν θα έχω στο γραφείο μου CPU με μεγάλα TDP. Απαιτητικά MT workloads τα τρέχω distributed. Τα 65 watt του 9700Χ είναι εγγύηση ότι δεν θα με ενοχλήσει ποτέ ο θόρυβος στο PC και με λίγη τύχη μπορεί το ίδιο να ισχύει και με τους 9900Χ (ανάλογα με το πόσο δύσκολα θα ψύχεται). 2. Δεν μπορώ να έχω E-cores στο PC μου γιατί κάνει το development πιο χρονοβόρο και δύσκολο. Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν βρει εύκολες λύσεις για να χρησιμοποιούν τα προγράμματα τους μόνο P-cores αλλά εγώ που το έψαξα λίγο ζορίστηκα να βρω πως γίνεται στα windows (προγραμματιστικά όχι με lasso) και δεν κατάφερα καν να βρω πως θα το κάνω στο linux. Στο linux με mainstream software που χρησιμοποιώ για τους web servers κάθε λίγα updates του kernel το changelog γράφει ότι πλέον ο scheduler έχει λύσει όλα τα προβλήματα με τα hybrid CPU αλλά μετά από λίγο καιρό λένε πάλι το ίδιο, άρα μάλλον δεν τα έχουν λύσει όλα. 3. Φοβάμαι να βάλω CPU που η σιλικόνη έχει φτάσει στα όρια (όπως είναι στους Intel και στον 7950Χ) γιατί κατά καιρούς τους πίνω το αίμα. Ότι και να γράφουν οι εταιρείες δεν πιστεύω ότι ένα CPU που τρέχει μέρες κοντά στο thermal throttle θα αργήσει να γίνει degrade (ξέρω ότι πολλοί διαφωνούν με αυτό και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να το τεκμηριώσω). Δεν με ενδιαφέρει αν θα χάσω ελάχιστες επιδόσεις αλλά ένα instability σε λάθος στιγμή μπορεί να κάνει κακό στην υγεία μου. Για αυτό και μου φαίνεται "λάθος" το σχόλιο του @kkatzos ότι όποιος δεν ξέρει να ρίξει την κατανάλωση στους Intel είναι noob, σίγουρα το σύνολο των sysadmin που τρέχει stock δεν είναι noobάδες, tweak και stability δεν πάνε συχνά μαζί. 4. Χρειάζομαι την καλύτερη υποστήριξη σε AVX την οποία έχει πλέον η AMD αφού όχι μόνο πρόσθεσε όλα τα instructions που έχουν οι Intel αλλά και βελτίωσε αισθητά το AVX512 (που οι Intel δεν υποστηρίζουν πλέον) και σε performance και σε instructions. Τέλος το καλύτερο ST που σε κάνει να νοιώθεις πιο snappy το PC είναι πραγματικά το κερασάκι στην τούρτα. Τις περισσότερες ώρες δουλεύω σε web dev που μόνο το ST έχει σημασία και δεν ξέρω αν είναι στο μυαλό μου αλλά όσο πιο snappy είναι το PC τόσο λιγότερο νοιώθω ότι με κουράζει η δουλειά. Sorry για το σεντόνι αλλά είχα καιρό να νοιώσω το please take my money και θέλω να το μοιραστώ 😁😁 Επεξ/σία 11 Ιουλίου από elpenor 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 8 ώρες πριν, elpenor είπε Για αυτό και μου φαίνεται "λάθος" το σχόλιο του @kkatzos ότι όποιος δεν ξέρει να ρίξει την κατανάλωση στους Intel είναι noob, σίγουρα το σύνολο των sysadmin που τρέχει stock δεν είναι noobάδες, tweak και stability δεν πάνε συχνά μαζί. Για αυτούς υπάρχει και το Power Limit στο bios. Δεν είναι tweak αυτό. 8 ώρες πριν, elpenor είπε Καταλαβαίνω ότι για τους περισσότερους χρήστες οι Zen5 προσφέρουν ελάχιστα περισσότερα από τους Raptor Lake-R και είναι απογοητευτικό. Εδώ είσαι λάθος. Θα συγκρίνεις με τους Arrow Lake (Q4 24) που θα βγουν λίγους μήνες αργότερα και όχι με τους 13th gen που βγήκαν πριν 1,5 χρόνο (14th δεν υπήρξαν πραγματικά). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 8 hours ago, kkatzos said: Θα συγκρίνεις με τους Arrow Lake (Q4 24) που θα βγουν λίγους μήνες αργότερα και όχι με τους 13th gen που βγήκαν πριν 1,5 χρόνο (14th δεν υπήρξαν πραγματικά). Intel + TSMC είναι ότι πιο υποσχόμενο όμως υπάρχουν θολά σημεία. Πως θα προλάβει στο Q4 αφού δεν πάει ούτε μήνας που ξεκίνησε το N3B να τυπώνει για την Intel; Κόστος; H λέξη που διαβάζαμε συνέχεια όταν η Apple τύπωνε τους M3 στο N3B, ακριβότερο (λόγω yields) ακόμα και από το (καλύτερο) N3E. Υποτίθεται ότι η TSMC θα το καταργήσει και θα πάει όλη η παραγωγή Ν3 στο N3E. Kαταργεί το multithread όπως έλεγαν πέρσι τα leaks αλλά διατηρεί το hybrid design και δεν υλοποιεί τα rentable units (royal cores) όπως είχαν πει. Προσθέτει ένα εντελώς άχρηστο NPU. Δεν αυξάνει τα P-cores. Από τη δική μου οπτική υπάρχουν φοβερές προοπτικές αλλά ταυτόχρονα και πολύ μεγάλα ρίσκα που κανείς δεν ξέρει σε τι βαθμό θα της βγουν. Τα πρώτα leaks είναι ήδη "περίεργα" (+20% ST αλλά μικρότερο MT, ενώ μας έλεγαν πέρσι για +40% MT) σε βαθμό που όλοι πιστεύουν ότι έχει γίνει λάθος. Η AMD έκανε adapt το κλασσικό της design στο νέο node (που δεν διαφέρει και πολύ από το προηγούμενο), λιγότερο innovation αλλά και λιγότερες εκπλήξεις. Αν τώρα η Intel που θεωρητικά αλλάζει τα πάντα, καταφέρει όλους τους στόχους της και μας δώσει κάποιο καλό SKU σε λογική τιμή και watt εγώ θα είμαι από τους πρώτους που θα πασάρω τον 9XXX για να το πάρω. Δεν μπορώ όμως να κάνω καμία σύγκριση από τώρα και έχω μία υποψία ότι για άλλη μία φορά μόνο τα top SKU θα έχουν καλά bins (και μεγάλο κόστος/κατανάλωση) ενώ τα άπειρα μικρότερα μοντέλα που θα βγάλει θα είναι meh. Επεξ/σία 11 Ιουλίου από elpenor 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα