Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mandragoraSCR είπε

Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ. Αλλά προσωπικά ξέρω να χειρίζομαι τις "kinder εκπλήξεις" οπότε δεν με χαλάνε. Πιο πολύ με χαλάει να βάζει χέρι ο κάθε αμπαλος στο h/w μου. 

Δεν ειναι θεμα διαχειρισης της καταστασης.
Γιατι να μπλεξεις και να μπαινεις στη οποια διαδικασια οταν για να παραλαβεις μπορει να περασουν 10 μερες και με οποια στραβη να περιμενεις αλλες 10.
Η σου στελνουν σωστο και λειτουργικο προιον ή αναλαμβανεις την ευθυνη σε οτι προκυψει.
Τι χερι να βαλει στο hardware, που θα σηκωσει ενα μοχλο με ελατηριο και θα το κλεισει;
Δεν θα σου κανει και δισκο πλατο σασμαν :P

• Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Γιατι να μπλεξεις

Αν γινει στραβη εκεινη μπλεκουν οχι εγω ;) (if you know what i mean)

3 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Η σου στελνουν σωστο και λειτουργικο προιον ή αναλαμβανεις την ευθυνη σε οτι προκυψει.

Μισο γιατι εδω περα το χανουμε λιγο. Να αναλαβω ποια ευθυνη ακριβως? Για κατι καινουριο που παραλαμβανω και μπορει να ειναι DOA? Τι φαση? Η λογικη του παραλογου?

5 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Τι χερι να βαλει στο hardware, που θα σηκωσει ενα μοχλο με ελατηριο και θα το κλεισει;

Εχεις παραλαβει ετοιμο στημενο pc με στραβωμενα Pins? Μαλλον οχι. Εγω εχω παραλαβει, και ξερεις ποια ηταν η απαντηση? "Αποκλειεται να εφυγε ετσι απο εμας, μαλλον βαλατε χερι εσεις"

Οπως ειπα πριν και μιλαω για μενα, δεν μπλεκω εγω.....εκεινοι μπλεκουν μαζι μου. Και ναι δεν το παιζω νταης αλλα οταν προκειται να βρω το δικιο μου με αυτο το μενταλιτι το αντιμετωπίζω. Ο καθενας βεβαια το αντιμετοπιζει διαφορετικα και το χειριζεται διαφορετικα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

Μισο γιατι εδω περα το χανουμε λιγο. Να αναλαβω ποια ευθυνη ακριβως? Για κατι καινουριο που παραλαμβανω και μπορει να ειναι DOA? Τι φαση? Η λογικη του παραλογου?

Εχεις παραλαβει ετοιμο στημενο pc με στραβωμενα Pins? Μαλλον οχι. Εγω εχω παραλαβει, και ξερεις ποια ηταν η απαντηση? "Αποκλειεται να εφυγε ετσι απο εμας, μαλλον βαλατε χερι εσεις"

Οπως ειπα πριν και μιλαω για μενα, δεν μπλεκω εγω.....εκεινοι μπλεκουν μαζι μου. Και ναι δεν το παιζω νταης αλλα οταν προκειται να βρω το δικιο μου με αυτο το μενταλιτι το αντιμετωπίζω. Ο καθενας βεβαια το αντιμετοπιζει διαφορετικα και το χειριζεται διαφορετικα.

Mα 2 σελιδες γι αυτο συζηταμε....
Για το να παραλαβεις κατι ελλατωματικο και να μην αναλαμβανουν να στο αλλαξουν ριχνοντας την ευθυνη σε εσενα.
Αν δεχονταν να το αλλαξουν δεν θα το συζηταγαμε τωρα.
Αν μπλεξεις με καποιον που δεν θελει να στο αλλαξει δεν θα στο αλλαξει για κανενα λογο.
Μετα μπλεκεις με την Asus που και αυτη με τη σειρα της αν θελει στο αλλαζει αν δεν θελει στο στελνει πισω και εχεις πληρωσει και τα πηγαινε/ελα.

Για να μην τα περασεις ολα αυτα λοιπον, ζητας να στο τοποθετησουν αυτοι.
Αν δεν μπορουν πας σε αλλον.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Αν μπλεξεις με καποιον που δεν θελει να στο αλλαξει δεν θα στο αλλαξει για κανενα λογο.

δεν ειναι στο χερι του. υπαρχουν νομοι που θα τον αναγκασουν να στο αντικαταστισει

θεωρω πως δεν υπαρχει λογος να το συνεχισουμε, ειμαστε και οφφ τοπικ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

δεν ειναι στο χερι του. υπαρχουν νομοι που θα τον αναγκασουν να στο αντικαταστισει

θεωρω πως δεν υπαρχει λογος να το συνεχισουμε, ειμαστε και οφφ τοπικ

Ευχομαι να μη σου τυχει γιατι θα διαπιστωσεις οτι αυτοι οι νομοι μπαζουν απο παντου υπερ του καταστηματος.
Ολοι οσοι εζησαν αυτη τη κατασταση το παλεψαν με ολους τους τροπους, κανενας δεν ειπε δεν πειραζει μωρε θα δωσω παλι 300€ και θα παρω μητρικη και την αλλη θα τη κανω κορνιζα στο τοιχο.
Εγω το εχω ζησει αρκετες φορες σαν πελατης και σαν καταστημα.
Μονο offtopic δεν ειναι,μακαρι να τα διαβασει ο κοσμος και να ειναι πιο προσεκτικος στην επομενη αγορα.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Ευχομαι να μη σου τυχει γιατι θα διαπιστωσεις οτι αυτοι οι νομοι μπαζουν απο παντου υπερ του καταστηματος.
Ολοι οσοι εζησαν αυτη τη κατασταση το παλεψαν με ολους τους τροπους, κανενας δεν ειπε δεν πειραζει μωρε θα δωσω παλι 300€ και θα παρω μητρικη και την αλλη θα τη κανω κορνιζα στο τοιχο.

μου εχει τυχει. μαλλον δεν διαβαζεις τα ποστ μου η τα διαβαζεις και δεν τα καταλαβαινεις
οπως και να εχει δεν εχω να πω κατι αλλο τα εχω πει ολα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

μου εχει τυχει. μαλλον δεν διαβαζεις τα ποστ μου η τα διαβαζεις και δεν τα καταλαβαινεις
οπως και να εχει δεν εχω να πω κατι αλλο τα εχω πει ολα 

Ok βοηθα το φιλο @teohokage με το πως να του αλλαξουν τη μητρικη αφου ξερεις τα κολπα.
Καλη συνεχεια...

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@teohokage

Θεωρώ πως δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη με την ASUS. Ειδικά με την ASUS. Δες τα βίντεο του Στιβ.

Επειδή το ms ειναι παλιά καραβάνα και επειδή όντως το να σου έρθει μητρική με στραβωμένα πινς απο το εργοστάσιο ειναι σχεδόν απίθανο, γνώμη μου ειναι να "εκτιμήσεις το μάθημα που διδάχθηκες" για στραπατσαρισμένες συσκευασίες με ενδεχόμενο ζημιάς, και να αφήσεις το σερβις του καταστήματος να σε βοηθήσει αντί να τους πάς τέρμα κόντρα.

Με λίγη καλή πίστη, μια βελόνα και τα χέρια του Dr.Strange, μπορείς να κάνεις "θαύματα".

btw, ίσως οι μνήμες να παίζουν σωστά τα άλλα δύο slot. Δοκίμασες;

myj2Cents

PXL-20250402-164248587.jpg

Επεξ/σία από NoDsl
Δημοσ.

Ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Αγορασε κατι καινουριο το οποιο ειναι ελλατωματικο. 2 ειναι τα τινα, αλλαγη με καινουριο η επιστροφη χρηματων.

7 λεπτά πριν, NoDsl είπε

αντί να τους πάς τέρμα κόντρα.

Μην μπερδευεσαι. Το μαγαζι παει κοντα στους νομους και οχι ο πελατης στο μαγαζι
Η συμορφονονται η μιλανε με συνηγορο του καταναλωτή και τον δικηγορο του. τοσο απλα

@BlurayMoviesGreece Δεν υπαρχει καποιο κολπο η μυστικη συνταγη. Απλα ΑΠΑΙΤΕΙΣ (χωρις σεις και σας) το δικαίωμα σου με τροπο συγκεκριμένο. Αν δεν......καταφευγεις σε αλλα μεσα. Μεχρι τωρα ο δικος μου "τροπος" εχει αποφερει καρπους και δεν εχει χρειαστει να στραφω σε αλλα μεσα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

Η συμορφονονται η μιλανε με συνηγορο του καταναλωτή και τον δικηγορο του. τοσο απλα

Να συμμορφωθούν με τι; Με ελάττωμα που ο πελάτης ΔΕΝ μπορεί  να αποδείξει οτι ειναι υπαιτιότητα κατασκευαστή απο τη στιγμή που έχει εμπλοκή στην ακεραιότητα του προιόντος μιας και στήνει μόνος του τον υπολογιστή;

Δηλαδή πάω στο σουπεμαρκετ, παίρνω ψωμί του τοστ που οταν το ανοίγω βλέπω οτι έχει μούχλα, αλλά φτιάχνω ένα τοστάκι και παθαίνω τσότσο.
Μετά ψάχνω με τον καραμ0λέγκο για RMA και κάνω καταγγελία στο σουπερμαρκετ γιατί δεν μου καλύπτουν έξοδα νοσηλείας;

Υ.Γ: Επίσης αναλογίσου οτι ειναι ένα πρόβλημα που η ASUS θα τους καλύψει σε καμία περίπτωση αντικατάσταση ή επισκευή σε λογικό κόστος, ώστε να μπορούν να πούν, οκ τιμής ένεκεν φέρτη πίσω πάρε άλλη γιατί θα μπορέσουμε κάπως να το καλύψουμε και ας τη βάλουμε ως new other χωρίς περιφερειακά. 
Επίσης και το κόστος επισκευής ειναι απαγορευτικό για refurbished. Ειδικά το socket. Να ηταν κανα Mosfet ή κάτι doable, δε νομιζω να το έκανα θέμα.

Και για να μην παρεξηγηθώ, στέκομαι αποκλειστικά στο γεγονός οτι το κατάστημα ειναι με πολυετή παρουσία. Τίποτα παραπέρα.

Επεξ/σία από NoDsl
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, NoDsl είπε

Να συμμορφωθούν με τι; Με ελάττωμα που ο πελάτης ΔΕΝ μπορεί  να αποδείξει οτι ειναι υπαιτιότητα κατασκευαστή 

Ουτε μπορει να αποδειχτει οτι ειναι βλαβη που εχει προξενησει οπελατης

43 λεπτά πριν, NoDsl είπε

απο τη στιγμή που έχει εμπλοκή στην ακεραιότητα του προιόντος μιας και στήνει μόνος του τον υπολογιστή;

Για να καταλαβω, θα πρεπει να σταματησουμε να στηνουμε μονοι μας υπολογιστες γιατι θα φοβομαστε να μας καλυψουν οποιοδηποτε h/w σε εγγυηση επειδη το στησαμε μονοι μας? θα τρελαθουμε τελειως

44 λεπτά πριν, NoDsl είπε

Δηλαδή πάω στο σουπεμαρκετ, παίρνω ψωμί του τοστ που οταν το ανοίγω βλέπω οτι έχει μούχλα, αλλά φτιάχνω ένα τοστάκι και παθαίνω τσότσο.
Μετά ψάχνω με τον καραμ0λέγκο για RMA και κάνω καταγγελία στο σουπερμαρκετ γιατί δεν μου καλύπτουν έξοδα νοσηλείας;

Αρα το σουπερ μαρκετ δεν εχει καμια ευθυνη που πουλαει μουχλιασμενο ψωμι! Σου πορτεινω να το ξανασκεφτεις λιγο

46 λεπτά πριν, NoDsl είπε

Υ.Γ: Επίσης αναλογίσου οτι ειναι ένα πρόβλημα που η ASUS θα τους καλύψει σε καμία περίπτωση αντικατάσταση ή επισκευή σε λογικό κόστος, ώστε να μπορούν να πούν, οκ τιμής ένεκεν φέρτη πίσω πάρε άλλη γιατί θα μπορέσουμε κάπως να το καλύψουμε και ας τη βάλουμε ως new other χωρίς περιφερειακά. 
Επίσης και το κόστος επισκευής ειναι απαγορευτικό για refurbished. Ειδικά το socket. Να ηταν κανα Mosfet ή κάτι doable, δε νομιζω να το έκανα θέμα.

Σαν καταναλωτης δεν με απασχολει καθολου τι θα κανει, αρκει να μου δωσει ενα προιον που να δουλευει. Επισης δεν ξερω καμια Asus, ξερω το μαγαζι στο οποιο εκασα τα ωραια μου λεφτακια εκει θα βρω το δικιο μου. Μιλαμε για προιον DOA τοση ωρα, μην το ξεχνας. Εχει τεραστια σημασια 

49 λεπτά πριν, NoDsl είπε

στέκομαι αποκλειστικά στο γεγονός οτι το κατάστημα ειναι με πολυετή παρουσία. Τίποτα παραπέρα.

τι θελεις να πεις με αυτο?

• Like 1
Δημοσ.

@teohokage το πλαστικό που προστατεύει το socket ήταν στη θέση του όταν την έβγαλες από την αντιστατική;

Σε μία από τις φωτογραφίες της CPU φαίνεται ένα μαύρισμα από κάτω. Ήταν έτσι πριν τη βάλεις;

Γιατί άλλαξες μητρική; Μια χαρά σηκώνει τον 9800Χ3D αυτή που είχες.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, malakudi είπε

@teohokage το πλαστικό που προστατεύει το socket ήταν στη θέση του όταν την έβγαλες από την αντιστατική;

Σε μία από τις φωτογραφίες της CPU φαίνεται ένα μαύρισμα από κάτω. Ήταν έτσι πριν τη βάλεις;

Γιατί άλλαξες μητρική; Μια χαρά σηκώνει τον 9800Χ3D αυτή που είχες.

ήταν στην θέση του. γιατί δεν μου άρεσε καθόλου η gigabyte. φαίνεται μόνο υπο γωνία αυτό αλλά από πάνω και με μεγεθυντικο φακό δεν έχει κάτι. έτσι και αλλιώς δουλεύει κανονικά χωρίς κάποιο πρόβλημα ο cpu 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Τουμπανάκι η νέα B850M (καθόλου "τυχαίο" tag @ICE-T)

https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B850M-MORTAR-WIFI mag-b850m-mortar-wifi-kv.webp + κρυφό Μ2 σλοτ στην πλάτη. 

πολύ καλή και έχει και το PCIe slot εκεί που πρέπει , μια μικρή Χ870  tomahawk είναι στην ουσία.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...