Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ τα ίδια, με αερόψυξη είμαι 4-5 βαθμούς πάνω,37 το cpu περίπου σε idle και η κάρτα 6 βαθμούς πάνω.Υπομονή,από εβδομάδα θα στρώσουν..

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Eloy είπε

Aυτό είναι σωστό, αλλά οι αυξήσεις στην cpu δεν είναι αναλογικές. Δηλαδή, αν στους 20 ambient είχες35 idle, στους 30 ambient άντε να έχεις 36-37 idle. Οσο μεγαλώνει η θερμοκρασία λειτουργίας και η διαφορά απο την ambient (πχ. σε φόρτο εργασίας), τόσο μικρότερη είναι η επιδραση της ambient. Δηλαδή αν στους 20 ambient έχεις 90 βαθμούς. στους 30 ambient δεν θα έχεις 100... - δεν θα δεις ούτε μισό βαθμό διαφορά...

To δέλτα ambient/cpu στο ίδιο load είναι σταθερό όσο αυξάνεται η ambient.
Απλά συνήθως οι "σπιτικές" μετρήσεις δεν έχουν ακρίβεια και μπορεί εκεί να έχεις μπερδευτεί.

πχ τo καλοκαίρι με ψηλότερα t το cpu βάζει και τα fans πιο ψηλά = μεγαλύτερη προσπάθεια να μειωθεί το δέλτα.
Τα ψηλότερα temps το βάζουν και σε λίγο διαφορετικό boost/load.

Κάτι άλλο που πρέπει να έχετε στο νου σας, τα cpu t sensors όσο πιο χαμηλά είναι τόσο χειροτερεύει η ακρίβεια τους.
πχ αν δείτε στο hwinfo το min t των cores, πολύ πιθανό σε πολλούς να είναι sub ambient κάτι που δε μπορεί να γίνει, απλά το reading δεν έχει ακρίβεια.

Τώρα αν μετρηθούν όλα σωστά, το δέλτα θα είναι το ίδιο όσο αυξάνεται η ambient.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Μιλάμε για idle. Δεν μιλάμε για φουλ λοαντ. 

Λογικό είναι όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία περιβάλλοντος να ανεβαίνει η θερμοκρασία του υγρού της aio η του νερού σε Custom wc η της αεροψυκτρας οπότε ναι έχεις μεγαλύτερες idle. Πάστα στο cpu δεν έχω ώστε να πεις ότι στέγνωσε. Έχω kryosheet. 

Τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες όταν θα παίζεις κάποιο game. Δεν γίνεται όταν έχει το δωμάτιο 32c να παίζει το cpu στις ίδιες θερμοκρασίες που έπαιζες το ίδιο παιχνίδι τον χειμώνα με αμπιεντ 18-20c. Εκεί θα βλέπεις μια διαφορά 5-6c παραπάνω στο cpu .

Το εβαλα πρωτη φορα τωρα με τον 9950X3D και μεγαλη ευκολια.. Ουτε λερωνεσαι, ουτε τιποτα

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Το εβαλα πρωτη φορα τωρα με τον 9950X3D και μεγαλη ευκολια.. Ουτε λερωνεσαι, ουτε τιποτα

Ναι ρε γαμαει ! Και στον 14900κ έχω day one φορεμένο και στο ρύζι φυσικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κυριακη σημερα εκατσα λιγο να παιξω με PBO (οχι curve ομως) και να βγαλω μερικα νουμερακια.. 

cb23.png

cb24multi.png

cpuz.png

gb6.png

vray6.png

corona.png

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 11
Δημοσ.

Εχει ψωμακι ακομη δεν εχω παιξει με curve optimizer ξεχωριστα, ουτε με all core o/c και δεν εχω ακουμπησει καν τις μνημες, οπως ειναι στα 6000c30 (οσο με παιρνει με αυτες). Fun to play and o/c, πολυ ωριμος επεξεργαστης και με σωστο optimization η καταναλωση περιοριζεται σημαντικα ηδη εχω δει σημαντικα gains ..

Και μερικα σκορακια επισης απο τον Crucial T705

3dMark_CPU_profile.png

cpuz.png

T705cache.png

3DMark_Storage.png

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...