Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή, πέρα απο το αργό boot, τώρα πρέπει να το διαπραγματευτείς και με το AM5 - αν θα ξεκινήσει ή όχι ? Δηλαδή, το "πατάω το κουμπί και πάω να φτιάξω καφέ" δεν παίζει πιά ? Πρέπει να είσαι απίκο ? Ααα, δεν λέει...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο Reddit της ASRock σχεδόν καθημερινά βλέπω νέα threads από χρήστες που είχαν τον 9800X3D και μετά από μερικές ημέρες/εβδομάδες/μήνες σταμάτησε να λειτουργεί. Στο παρακάτω thread ένας χρήστης συγκέντρωσε αναφορές από 42 περιπτώσεις

Επεξ/σία από panospc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια σημαντική λεπτομέρεια από το video του Άρη των Hardware Busters:

Οι νέες μνήμες που έβαλε ήταν ίδιες με τις παλιές αλλά σε μαύρο (αντί για άσπρο) χρώμα.

Επίσης ένα ερώτημα: Τι ήταν  και πως δημιουργήθηκε, αυτή η θολούρα/λέρωμα στο συγκεκριμένο σημείο του επεξεργαστή?
Προϋπήρχε? Thermal paste? Fingerprint? 

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.
17 ώρες πριν, panospc είπε

Στο Reddit της ASRock σχεδόν καθημερινά βλέπω νέα threads από χρήστες που είχαν τον 9800X3D και μετά από μερικές ημέρες/εβδομάδες/μήνες σταμάτησε να λειτουργεί. Στο παρακάτω thread ένας χρήστης συγκέντρωσε αναφορές από 42 περιπτώσεις

Ήδη έβγαλε νέες εκδόσεις(3.20) για αυτό το θέμα. Δεν ξέρω αν/τί/πώς.

Δημοσ.
Στις 27/2/2025 στις 2:23 ΠΜ, panospc είπε

Aστα να πάνε......, τον βάζεις τον 9800Χ3D πάνω η συνεχίζω με τον i9 [email protected] όπου δουλεύει με μηδεν προβλήματα 3 χρόνια τώρα....

Δημοσ.
16 hours ago, Πέτρος said:

Ήδη έβγαλε νέες εκδόσεις(3.20) για αυτό το θέμα. Δεν ξέρω αν/τί/πώς.

Αναφέρεσε σε νεο BIOS απομτην Asrock?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρέχω Prime95 και το CPU κάνει downclock o.O στα 4800sh mhz !

Δεν έχω καταλάβει γιατί, θερμοκρασία ~81c

XMP + High bandwidth.

PBO manually από BIOS: +250mhz, limits:m/b, scalar: 10x, curve optimizer: -20

Επίσης είναι φυσιολογικό το SMT να είναι απενεργοποιημένο;

Edit: το X3D Turbo θέτει το SMT εκτός!

Edit2: τώρα που το σκέφτομαι, εφόσον δεν είναι throttle από θερμοκρασία, πρέπει να μην πέρνει αρκετά ρεύματα από τον "αυτόματο".

Επεξ/σία από seithan
Δημοσ.

εγω ASRock livemixer με 9800 3d και  μνημες Kingston FURY Beast 64GB 6000mhz cl30 ολα καλα .

το μονο που πείραξα ειναι τα ρευματα στης μνημες που απο μαμα θελει 1.4. το εκανα 1.35 και τωρα 1.3 και παλι σταθερο . μου φάνηκε το 1.4 πολλή  ολα τα αλλα  στο αυτο . απενεργοποιησα και την GPU του επεξεργαστη.

ολα καλα ουτε ρεσετ ουτε τιποτα θερμοκρασιες αψογες με αερα . σκορδα  φτου φτου.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, jcb.gr said:

ολα καλα ουτε ρεσετ ουτε τιποτα θερμοκρασιες αψογες με αερα . σκορδα  φτου φτου..

Ωραίος και καλορίζικο. Πάρε μπόλικα σκόρδα όμως για να έχεις τους πρώτους μήνες... :) 

Επεξ/σία από Eloy
  • Haha 1
Δημοσ.

Καλά και σε μένα οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όταν στρεσάρω τον επεξεργαστή με Prime95 κ.α., ρίχνει βολτάζ , με συνέπεια να πέφτουν τα ρολόγια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...