Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
41 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Schedule οι NPCs είχαν και στο Oblivion με πολύ χαμηλότερες CPU απαιτήσεις.

Δεν εχει καμια σχεση , οταν το παιξεις θα καταλαβεις οτι οι ανθρωποι εχουν κανει παπαδες σε αυτον τον τομεα, δυσκολα μπορω να σκεφτω αναλογο παιχνιδι . 

Δημοσ.
11 hours ago, teohokage said:

32 ευρώ διαφορά έχουν 318 ο 7700χ 350 ο 9700χ παντοτε για box μιλώντας & ετοιμοπαράδοτους. εγώ δεν λεω καποιος που έχει 7600 - 7700 να παει σε 9600-9700 εννοειται αλλα καποιος που φτιαχνει τωρα το pc του θεωρω οτι ειναι καλυτερα να παει σε εναν πιο καινουργιο. Εγώ εναν 7700χ έχω και δεν πρόκειται να τον αλλάξω.

11 hours ago, mandragoraSCR said:

εννοειται οτι οποιος φτιαχνει τωρα πισι στα καινουρια θα παει

εξ αρχης η κουβεντα μας ηταν γιατι οι "αμπαλοι reviewers" κραζουν και θαβουν την 9000 σειρα. πολυ απλα ηταν fail γιαυτο την κραζουν και καλα κανουν και αλιμονο αν δεν την εκραζαν

Εγώ που έφτιαξα τώρα καινούργιο gaming PC για ένα παιδάκι του έβαλα 7700 που ήταν 35% φθηνότερος από 9700Χ, αυτή δεν είναι η λογική επιλογή για budget σύστημα ή έκανα βλακεία;

Δημοσ.

Προσπαθώντας να διαλέξω μια micro-ATX AM5 μητρική για το νέο μου pc έπεσα πάνω σε αυτές τις gigabyte οι οποίες έχουν μια ιδιαιτερότητα που με προβληματίζει. Έχουν τοποθετήσει την θέση του βασικού nvme δίσκου με την ψήκτρα του, κάτω ακριβώς από την θύρα pci-e 5.0 στην οποία τοποθετούμε την gpu μας με αποτέλεσμα όλη η ζέστη που βγάζει η κάρτα γραφικών να περνάει ακριβώς επάνω από την ψήκτρα του nvme. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό επηρεάζει όντως τις θερμοκρασίες του δίσκου αλλά εύκολα διαπιστώνεις ότι οι υπόλοιπες εταιρίες έχουν την θέση του δίσκου πάνω από την θύρα pci-e 5.0 για ευνόητους λόγους και λέω αν είναι δυνατόν ρε gigabyte? Κρίμα γιατί έχει μερικές όμορφες ice μητρικές σε normal τιμές.

Δημοσ.
18 minutes ago, music_lover said:

Προσπαθώντας να διαλέξω μια micro-ATX AM5 μητρική για το νέο μου pc έπεσα πάνω σε αυτές τις gigabyte οι οποίες έχουν μια ιδιαιτερότητα που με προβληματίζει. Έχουν τοποθετήσει την θέση του βασικού nvme δίσκου με την ψήκτρα του, κάτω ακριβώς από την θύρα pci-e 5.0 στην οποία τοποθετούμε την gpu μας με αποτέλεσμα όλη η ζέστη που βγάζει η κάρτα γραφικών να περνάει ακριβώς επάνω από την ψήκτρα του nvme. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό επηρεάζει όντως τις θερμοκρασίες του δίσκου αλλά εύκολα διαπιστώνεις ότι οι υπόλοιπες εταιρίες έχουν την θέση του δίσκου πάνω από την θύρα pci-e 5.0 για ευνόητους λόγους και λέω αν είναι δυνατόν ρε gigabyte? Κρίμα γιατί έχει μερικές όμορφες ice μητρικές σε normal τιμές.

Αυτό μπορεί να είναι καλό και κακό.

καλό σενάριο: εάν χτυπά τη ψύκτρα του nvme λίγο αεράκι από την κάρτα γραφικών, δεν υπάρχει πρόβλημα.

κακό σενάριο: σε δικιά μου περίπτωση (nvme κάτω από τη 3090ti η οποία γίνεται φούρνος όταν είναι ενεργοποιημένο το fan stop της gpu) είχα πάρει έναν 980pro στο χέρι μετά από 2-3 μήνες. Από τότε, έχω βάλει τα φαν της κάρτας σε ένα τυπικό 20% duty cycle και δεν ξαναείχα πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, music_lover είπε

πολύ καλή είναι η και η msi b650m gaming x  ax ,την είχα χρησιμοποιήσει σε ένα build με 7700 και δεν είχα κανένα θέμα, και θα ξαναφτιάξω και δεύτερο στην ίδια μητρική το ΣΚ με 7800Χ3D . Είναι και σχετικά οικονομική εκτός αν θες Β850 micro atx.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
Δημοσ.

Είπα μήπως πάω σε B850 αλλά βλέπω τσιμπημένες τις τιμές σε σχέση με τις B650 με μόνη διαφορά τους το PCI Express 5 της GPU.

Υ.Γ. Η x ax είναι gigabyte, όχι msi.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, music_lover είπε

Είπα μήπως πάω σε B850 αλλά βλέπω τσιμπημένες τις τιμές σε σχέση με τις B650 με μόνη διαφορά τους το PCI Express 5 της GPU.

Υ.Γ. Η x ax είναι gigabyte, όχι msi.

Και εγώ την Β850 mortar ήθελα αλλά δεν την έχει κανένα site ακόμη και δεν ξέρω πότε θα είναι available μόνο κάτι φωτογραφίες έχω δει στο site της MSI , τέλος πάντων μέχρι 165 ευρώ που έχει η msi b650M gaming είναι πολύ αξιόλογη και δεν έχει κανένα θέμα μέχρι 16 πυρηνο Ryzen,τα vrm μέχρι 50 βαθμούς τα είχα δεί με αεροψυξη και τον 7700 σε 2ωρο gaming warzone δεν ξέρω αν θα σηκώσει παραπάνω θερμοκρασία με την 4080 αν και δεν νομίζω γιατί θα χρησιμοποιηθεί Artic Liquid Freezer iii 240 και θα έχει λίγο καλύτερα vrm temps σε Dan Case A3 wood .Και με αυτό το κουτί το έχουν ξεφτηλισει στην τιμή πώλησης Ελλάδα ευτυχώς το τσίμπησα στα 87 ευρώ που είναι και πάλι αρκετά πάνω από τα 70 ευρώ.

Επεξ/σία από ICE-T

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...