Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Djole_7 είπε

Έχω αρχίσει να διαβάζω το thread από την αρχή σιγά σιγά ..τόσα χρόνια με Intel ήρθε η ώρα για amd . Έστησα πριν μερικές μέρες Ryzen 9 9900X με giga aorus elite x870E μαζί με corsair 32gb 6400mhz cl36  (expo). Επειδή έχασα την μπάλα με τις ρυθμίσεις του bios ..είναι εύκολο κάποιος να μου πει τι να πειράξω έτσι για αρχή ?? 

Idle είμαι γύρω στους 30 βαθμούς  με noctua nh-u12a chromax .

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Ρωτα εδω καλυτερα 

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, akoinonitos said:

Ρωτα εδω καλυτερα 

Πωωω τυφλός ευχαριστώ πολύ φίλε μου και ήθελα να πω στους admin να το μεταφέρουν αν είναι σε λάθος νήμα !

Δημοσ.

Η ανοησια ολης της υποθεσης στις συγκρισεις επεξεργαστων ξεκινανε απο τους enthusiast users , ενω διαθετουν πανισχυρα συστηματα σε 4κ , προσπαθουν να πεισουν τους υπολοιπους για την αναγκαιοτητα των τοπ μοντελων  για να δικαιολογησουν τις αγορες τους  ,αναφερωντας ως σημεια  benchmarks σε 1080p με low settings.

Ουδεις παιζει σε τετοιες αναλυσεις αλλιως θα ειχε κονσολα.

Oι περισσοτεροι γνωριζουμε οτι τα μπουκουλια ξεκινωντας απο mid range cpu μεχρι κορυφαιων μοντελων δεν υφιστανται καν σε 4k οπου οι διαφορες στα FRAMES ενδεχεται να καθονται μεταξυ 1 με 2% και μιλαμε για Cpu περαν της 4ετιας  , το ιδιο ισχυει σε μικροτερο βαθμο 2k αναλυσεις.

Ειλικρινα εχω κουραστει απο τα λαμογια influncers του Youtube που προωθουν συγκεριμενες αντζεντες , οτι υπαρχουν αχρηστοι και κακοι επεξεργαστες μεταξυ των Mid range και κορυφαιων.

Δειτε μονο το θαψιμο που εκαναν αυτοι οι αμπαλοι στην σερα zen 5 

Για εναν μεσο χρηστη που αντιπροσωπευει το 90% των pc users ενας cpu της ταξης του 13600κ η του 9600x  ειναι ικανος να τον καλυψει για μια 8ετια στο νερο χωρις προβληματα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Sensible είπε

Δειτε μονο το θαψιμο που εκαναν αυτοι οι αμπαλοι στην σερα zen 5 

πριν βιαστεις να χαρακτηρισεις καποιον/ους καλο ειναι να το σκεφτεις 2 φορες γιατι ευκολα γυρναει μπουμερανγκ

δικαιολογιμενα εφαγε θαψιμο η 9000 σειρα (εξαιρουνται τα X3d μοντελα). ο λογος ειναι η μικρη διαφορα που εχει σε σχεση με τον προκατοχο της την 7000 σειρα. Ειναι απαραδεκτο να βγαζεις μια καινουρια σειρα και να δινει 3% perf uplift. Αρα μηπως δεν ειναι τοσο αμπαλοι τελικα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...