Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, NT1G said:

τι εννοείς, δεν έχουν τιμή;

Δεν το έχουν καν οπότε δεν βάζουν καν την επιλογή να το κάνεις προαγορά ή παραγγελία.
Δεν είμαι όμως σε μεγάλη πόλη, πιο πολύ χωριό είναι εδώ οπότε δεν ξέρω τι παίζει στις μεγάλες πόλεις αλλά πχ το elgigante δεν τον έχει καν listed

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Δεν το έχουν καν οπότε δεν βάζουν καν την επιλογή να το κάνεις προαγορά ή παραγγελία.
Δεν είμαι όμως σε μεγάλη πόλη, πιο πολύ χωριό είναι εδώ οπότε δεν ξέρω τι παίζει στις μεγάλες πόλεις αλλά πχ το elgigante δεν τον έχει καν listed

https://www.elgiganten.se/product/gaming/datorkomponenter/processor-cpu/amd-ryzen-7-9800x3d-processor/861201

6500 κορώνες. αλλά σε έναν μήνα.

Επεξ/σία από NT1G
Δημοσ.
15 minutes ago, NT1G said:

στο κατάστημα που το έψαχνε ο υπάλληλος πάλι δεν το έβγαζε καν. Τώρα 6500kr είναι περί τα 564€ αν δεν κάνω λάθος

Δημοσ.
12 hours ago, comfuzio said:

στο κατάστημα που το έψαχνε ο υπάλληλος πάλι δεν το έβγαζε καν. Τώρα 6500kr είναι περί τα 564€ αν δεν κάνω λάθος

Έχει και στο Amazon.se κάποιες φορές αλλά δεν στέλνει Ελλάδα. 

IMG_0136.jpeg

• Like 1
Δημοσ.

"EΓΩ ΠANTΩΣ ΠOY EΨAXNA TON 9800x3d ΠPIN ΔYO EBΔOMAΔEΣ ΓIA TA ANIΨIA MOY EIXA BPEI ENA MAΓAZI ΣTHN ΔAΦNH ΠOY TON EIXE. TΩPA TO BΛEΠΩ TO IΔIO MAΓAZI ΣTO ΣKPOYTZ NA EXEI .

OTAN TON PΩTHΣA ΓIA KAΛYTEPH TIMH HTAN ΔEKTIKOΣ. ΓT ΔEN ΠAIPNETE ENA THΛEΦΩNO NA ΔEITE EAN KANEI KATI KAΛYTEPO;

Sorry caps πατημένο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον παρηγγειλα απο Amazon US, να πάει σε έναν γνωστό μου και να τον φέρω εγώ όταν πάω Αμερική. Ευελπιστώ μέχρι να σταλθεί να μπορέσω να τον έχω πάρει από Ευρώπη. 522€ μαζί με τη μετατροπή συναλλάγματος.

edit: Την ξανά έκανα και πλήρωσα σε usd 529.

Επεξ/σία από Ola150
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/1/2025 στις 4:30 ΜΜ, Xoroxronis είπε

Για δοκίμασε να βάλεις το trdrdscl στο 5, ιδανικά 8. Μπουτάρει;

Ένας λόγος που κάπως λειτουργούν τα timings του bz είναι το gdm on.

Είναι γενικώς λάθος και κόβουν perf απ το πολύ και λάθος σφίξιμο.

Το trrds/tfaw βάλτο 8/32, πολύ πιθανό και το 6/24 να μη σου κόβει perf. Αφού το έχεις δες το στο speed του karhu αν κόβει.

twrrd 4 ή 8

Το tras βάλτο 40 αν igpu=disabled
αν igpu=enabled τότε 52
trc 80 ή 92 αντίστοιχα

vddp σχεδόν σίγουρα και ίσως και το vsoc θα χρειαστεί ανέβασμα.

Μιας και βρήκα λίγο χρόνο. 

Καταρχάς σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Έκανα bios update λόγω του ότι μου έκανε συνέχεια retrain σε καθε boot, και απο 0223 πήγα σε 0804.

Δεν έχω πειράξει ρεύματα, αλλά μετά την αλλαγή στο bios βλέπω στο zentimings τo vsoc λίγο παραπάνω.

Μετά το bios ακόμα και με τις παλιές μου ρυθμίσεις δεν πάει κάτω απο 70ns latency. οι ρυθμίσεις που μου είπες απλά παίζουν όλες, και πλέων μπορώ να βάλω buff το gdm.

Δεν παίρνει powerdown σε enable βέβαια. Κάτω απο 70ns δεν...

image.png.90d34cd9b4c6bbd8456146138a700930.png

Screenshot 2025-01-16 010952.png

Επεξ/σία από thn
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα! Είμαι στην φάση που ψάχνομαι για να στήσω ένα gaming pc. Ο 9800x3d υπάρχει περίπτωση να ξανά πέσει στα 569 που ήταν αρχικά η τιμή του στο Πλαίσιο; Ή να τον παραγγείλω μην και ανέβει κι άλλο ; Έχω την δυνατότητα να κόψω τιμολόγιο και μου βγαίνει γύρω στα 523€. 

Δημοσ.

ρε παίδες για mini itx τα 300€ δεν τα γλυτώνω? Σκέφτομαι να φτιάξω ένα και να πάρω κανενα 7800x3d από αγγελία ή 9700x.

Μητρικές βλέπω b650 250€+ άρα να βάλω καλύτερα καμία: x870l?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, thn είπε

Μετά το bios ακόμα και με τις παλιές μου ρυθμίσεις δεν πάει κάτω απο 70ns latency. οι ρυθμίσεις που μου είπες απλά παίζουν όλες, και πλέων μπορώ να βάλω buff το gdm.

Δεν παίρνει powerdown σε enable βέβαια. Κάτω απο 70ns δεν...

Τα φρέσκα bios δείχνουν + 8-10ns στο aida σε σχέση με το launch που είχες πριν.

Καλά έκανες και έκανες update είναι καλύτερα, απλά το aida έχει άλλη ένδειξη τώρα.

Αν είναι σταθερό, άφησε το έτσι.

Αν βάλεις memory context restore on δεν ανοίγει μόνο του και το power down;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Xoroxronis είπε

Τα φρέσκα bios δείχνουν + 8-10ns στο aida σε σχέση με το launch που είχες πριν.

Καλά έκανες και έκανες update είναι καλύτερα, απλά το aida έχει άλλη ένδειξη τώρα.

Αν είναι σταθερό, άφησε το έτσι.

Αν βάλεις memory context restore on δεν ανοίγει μόνο του και το power down;

Όχι. mcr enabled, power down enabled είναι στις φωτο απο που ανέβασα. 

Περίεργο.

Βέβαια το pc πλέων κάνει boot σφαίρα. Retrain ακόμα δεν έχω δεί παρα μόνο όταν αλλάζω ρυθμίσεις στο bios.

Για την μητρική τώρα. Μου έχει κοπανήσει στο μάτι το ότι δεν έχει equalizer στις ρυθμίσεις της realtek για τα ηχεία ενώ έχει για την οπτική ίνα. ότι να ναι.

Η ρύθμιση στους ανεμηστήρες είναι υποδειγματική. 

Πολλές ρυθμίσεις για τον επεξεργαστή που πρέπει να κάτσω να διαβάσω περισσότερο.

Προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει με τα ProcOdt στις μνήμες. Διαβάζω ότι θα έπρεπε να είναι πιο χαμηλά. απλά δεν καταλαβαίνω τι κάνουν ακριβώς.

Απο όταν το έστησα και στις 2 εγκαταστάσεις μου φαίνεται ότι είναι λίγο πιο αργός σε σχέση με το πως ανοίγει προγράμματα, ή ακόμα και σελίδες στο ίντερνετ. Πάντα σε σχέση με τον παλιό 2600k. Πολύ περίεργο.

Έχω κάνει 4 φορές repaste και βγάλε βάλε μπλόκ, αλλά συνεχίζει όταν ρύχνεις φορτίο να πάει απο τους 26 στους 60 με την μία. Υποθέτω πλέων ότι οι amd είναι έτσι? είχα συνηθίσει στον 2600 να ανεβαίνει πιο σταδιακά.

Κανένα error σε tm5 ή karhu (είδα και έπαθα να καταλάβω που έπρεπε να δώ ταχύτητα στο karhu που μου είπες, μέχρι που βρήκα του KGuiX), linpack. Δοκίμασα με τα ίδια setting στις μνήμες να τις πάω σε 6400 έκανε boot, δεν έψαξα όμως για λάθη.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, thn είπε

Απο όταν το έστησα και στις 2 εγκαταστάσεις μου φαίνεται ότι είναι λίγο πιο αργός σε σχέση με το πως ανοίγει προγράμματα, ή ακόμα και σελίδες στο ίντερνετ. Πάντα σε σχέση με τον παλιό 2600k. Πολύ περίεργο.

κλασικη περιπτωση βλάβης, απενεργοποιησε τα ενσωματομενα γραφικα του 9800Χ3Δ και θα σαξει

7 λεπτά πριν, thn είπε

Έχω κάνει 4 φορές repaste και βγάλε βάλε μπλόκ, αλλά συνεχίζει όταν ρύχνεις φορτίο να πάει απο τους 26 στους 60 με την μία. Υποθέτω πλέων ότι οι amd είναι έτσι? είχα συνηθίσει στον 2600 να ανεβαίνει πιο σταδιακά.

και η ιντελ τα ιδια κανει. ειναι "φυσιολογικο". με contact frame κααααααπως φτιαχνει αλλα θα δεις και μεγαλη διαφορα γενικα σε θερμοκρασιες ειδικα αν βαλεις και το offset mount του der8auer. Εκει που θα δεις τεραστια διαφορα ειναι στο delid

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

κλασικη περιπτωση βλάβης, απενεργοποιησε τα ενσωματομενα γραφικα του 9800Χ3Δ και θα σαξει

και η ιντελ τα ιδια κανει. ειναι "φυσιολογικο". με contact frame κααααααπως φτιαχνει αλλα θα δεις και μεγαλη διαφορα γενικα σε θερμοκρασιες ειδικα αν βαλεις και το offset mount του der8auer. Εκει που θα δεις τεραστια διαφορα ειναι στο delid

Τα ενσωματωμένα είναι off απο το πρώτο boot man.

H ιντελ με σωστό block δεν παει απο idle temp σε full load temp με την μια. Κάνει  ramp up πιο σταδιακά. Δεν ξέρω τι κάνει με ψυκτρούλες που ίσα ίσα τα καταφέρνουν. 

Τον 9800 τον έχω σε 3χ120 λούπα και πλέων έχω και την κάρτα γραφικών επάνω. 

Δεν διαβάζω για διαφορές με το offset mount σε amd. Άν έχεις βρεί κάτι στείλε μου να διαβάσω. αν και δεν έχω πρόβλημα θερμοκρασιών. Απλά μου χτυπάει στο μάτι να βλέπω 26 ->58 με την μια. Λες και δεν υπάρχουν ενδιάμεσα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...