Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Έδωσε επιτέλους και Gigabyte νέο bios με το τελευταίο agesa. 

Μόνο με expo , -CO και δοκίμασα Zen optimizer - Legacy 

Έπεσε το latency 6-7ns

Screenshot_20241228_110603_Gallery.jpg

• Like 5
  • Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Έδωσε επιτέλους και Gigabyte νέο bios με το τελευταίο agesa. 

Μόνο με expo , -CO και δοκίμασα Zen optimizer - Legacy 

Έπεσε το latency 6-7ns

Screenshot_20241228_110603_Gallery.jpg

Καλημέρα και χρόνια πολλά Μήτσε!

Υγεία και καλοτυχία!

Πριν αρχίσεις να σκαλίζεις τρέξε κανά τμ5 για καμιά ώρα να δεις εάν είσαι σταθερός στο expo . Εάν ναι μετά δώσε .

Πάντως για απλά expo έχεις πολύ καλό latency 

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Καλημέρα και χρόνια πολλά Μήτσε!

Υγεία και καλοτυχία!

Πριν αρχίσεις να σκαλίζεις τρέξε κανά τμ5 για καμιά ώρα να δεις εάν είσαι σταθερός στο expo . Εάν ναι μετά δώσε .

Πάντως για απλά expo έχεις πολύ καλό latency 

Σε όλους μας Νικ πάντα καλά!

Ωραίος το έβαλα και το έβγαλε κανονικά. 

image.jpeg.652a3c6bd942c3e929e3089d8dca5592.jpeg

• Like 2
Δημοσ.

Στις 7 του μήνα βγαίνω σε άδεια και θα αρχίσω να ξε-στήνω τα σωθικά του υπολογιστή για να μπουν τα νέα κομμάτια μέσα.

Θα δω πως θα μου πάει το κουτί (cosmos s), γιατί έχω κατά νου να μονταρω το front panel και να έχω πλέων 2 usb 2, 2 usb 3 και ένα usb c.

Το κακό είναι ότι είναι μονταρισμένο ήδη το κουτί για 3x120 radiator επάνω, 3x120 radiator μπροστα, και 2x120 radiator κάτω. Σκοπός είναι μπροστά και κάτω φουρφουρια 120 να βαζουν, επάνω ένα 3x120 radiator για τον 9800 και πίσω ένα radiator 120 για την κάρτα γραφικών.

Όλα ανάλογα με την ορεξη, αν μου σπάσουν τα νεύρα θα αλλάξω κουτί.

Αν εναλλακτική κοιτάω το lancool 216, με έξτρα αγορά του μπροστά φίλτρου.

Τεσπά θα δω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jimpsar είπε

Σε όλους μας Νικ πάντα καλά!

Ωραίος το έβαλα και το έβγαλε κανονικά. 

image.jpeg.652a3c6bd942c3e929e3089d8dca5592.jpeg

Σωωραιοοςς!

Τώρα ξεκινά να σπας τις μπάλες σου με timings. 😛 

Εγώ μετά από οσες δοκιμές έκανα σε κάποια games,τουλάχιστον σε ένα ccd είδα πως το 1:1 profile είναι πιο γρήγορο σε κάποια παιχνίδια η το ίδιο με τα 7800c34 που είχα με τα σφικτά timings. Προτίμησα το 1:1 μιας και τα ρεύματα που θέλει για daily είναι πολύ λιγότερα .

Το ίδιο ισχύει και στο latency. Στο μόνο που ήμουν ελαφρά υψηλότερα ήμουν στο bandwidth read,write . Ίσως λόγω του ενός ccd . Περισσότερες δοκιμές θα κάνω εάν μου έρθει ενα σετακι(αντικατάσταση 14900κ) με 9800χ3δ και την 4090.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα-καλησπερα σε όλους . Έχεις κανείς εικόνα από το πόσες μέρες κάνει ο 9800x3d να παραδοθεί από πλαίσιο εάν έκανε κάνεις παραγγελία πρόσφατα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, stathisgtr είπε

Καλημέρα-καλησπερα σε όλους . Έχεις κανείς εικόνα από το πόσες μέρες κάνει ο 9800x3d να παραδοθεί από πλαίσιο εάν έκανε κάνεις παραγγελία πρόσφατα.

Φαντάζομαι υπάρχει σειρά στις προπαραγγελιες.

Δυστυχώς ακύρωσα την δική μου προπαραγγελια στο πλαίσιο που ήταν να παραλάβω αύριο 

Κάνε μια δοκιμή τηλεφωνικά στο msystems μπας και καταφέρεις να πάρεις κανένα από εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα στο Πλαίσιο προ ολίγου, είναι sold out, αναμονή σίγουρα 3 μήνες! Αν δεν τον βρω πουθενά αλλού μέχρι τότε θα τον φέρω από Αμερική που θα πάω σε 3 μήνες xD

Edit: Msystems μέσα με τέλη Γενάρη, με ερωτηματικό.

Επεξ/σία από Ola150
Δημοσ.

Πιο γρήγορα θα πάρουμε 5090 στο τέλος παρά 9800...

Στις 29/12/2024 στις 12:53 ΜΜ, thn είπε

Δυστυχώς ακύρωσα την δική μου προπαραγγελια στο πλαίσιο που ήταν να παραλάβω αύριο 

Κάνε μια δοκιμή τηλεφωνικά στο msystems μπας και καταφέρεις να πάρεις κανένα από εκεί.

Από πότε ήταν η προπαραγγελία που είχες στο πλαίσιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 29/12/2024 at 12:53, thn said:

Ρε σεις, για τέτοιες περιπτώσεις, πριν ακυρωσετε, κάντε την καλή πράξη του μήνα και ενημερώστε εδώ μέσα αν τυχόν κανείς ενδιαφέρεται. Πολύ πιθανόν να βρεθεί φόρμουλα να εξυπηρετηθούν κάποιοι. Για παράδειγμα, αν ενημέρωνες κι εγώ ενδιαφερόμουν, θα σου έστελνα τα λεφτά εντός 24 ωρών να πληρώσεις κι εγώ θα παραλάμβανα απο εσένα (για να μην περιμένω ένα μήνα). Αν φοβόμουν να στείλω λεφτά επειδή δεν σε ξέρω,, απλά δεν θα απαντούσα στην ενημέρωσή σου...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Eloy είπε

Ρε σεις, για τέτοιες περιπτώσεις, πριν ακυρωσετε, κάντε την καλή πράξη του μήνα και ενημερώστε εδώ μέσα αν τυχόν κανείς ενδιαφέρεται. Πολύ πιθανόν να βρεθεί φόρμουλα να εξυπηρετηθούν κάποιοι. Για παράδειγμα, αν ενημέρωνες κι εγώ ενδιαφερόμουν, θα σου έστελνα τα λεφτά εντός 24 ωρών να πληρώσεις κι εγώ θα παραλάμβανα απο εσένα (για να μην περιμένω ένα μήνα). Αν φοβόμουν να στείλω λεφτά επειδή δεν σε ξέρω,, απλά δεν θα απαντούσα στην ενημέρωσή σου...

Αδερφέ προσπάθησα αλλά μου εσβησαν το post λες και ήθελα να πουλήσω, και μου είπαν να το βάλω στις αγγελίες.

Θα πρέπει να ήμουν πολύ μακακας για να μην το σκεφτόμουν.

51 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε

Πιο γρήγορα θα πάρουμε 5090 στο τέλος παρά 9800...

Από πότε ήταν η προπαραγγελία που είχες στο πλαίσιο;

Περίπου 2 μηνες. 3 του μήνα ήταν η παραλαβή. 

Ήταν...

• Like 3
Δημοσ.
Στις 28/12/2024 στις 7:04 ΜΜ, spi79 είπε

Μια φορά είπα και εγώ να κάνω update και κατέληξα με συλλεκτικό bios λολ

Για ξανατσέκαρε σήμερα. Μέχρι χτες η δική μου είχε μείνει στο προηγούμενο beta (3.12AS02), αυτό μόνο φαινόταν στη σελίδα της, ενώ από αλλού έβρισκα και το 3.15 κανονικά.

Σήμερα εμφανίστηκαν τα 3.15 και 3.16, ενώ ανεπίσημα υπάρχει ήδη και το 3.17ΑS02.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...