Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 hours ago, zacharias99 said:

Παιδιά στο πλαίσιο με την προοθητική της eurobank βγαίνει έμμεσα 540 ευρώ και είναι από σοβαρό μαγαζί...

Όποιος τον θέλει πραγματικά να τον πάρει από εκεί...

θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να πέσει κάτω απο 540 που στην ουσία έχει τώρα.

Ναι και εγώ έτσι τον έκλεισα από πλαίσιο με κάρτα Eurobank αλλά με "χάλασε" λίγο αυτό το ότι ο ένας μου λέει 3/1/2025 παραλαμβάνουμε και στέλνουμε και σήμερα που η κοπέλα ανέφερε ότι θα πάει για 22/1 (ή γενικά 20 εργάσιμες μέρες από την παραγγελία).
Αλλά ευτυχώς που κοίταξα και το πλαίσιο καθώς κοίταζα μόνο skroutz/best και το ξαναλέω, δεν θα έπρεπε σαν πλατφόρμες να επιτρέπουν το scalping, και τον είδα εκεί στα 600€ τα οποία είναι και αυτά πολλά αλλά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Ναι και εγώ έτσι τον έκλεισα από πλαίσιο με κάρτα Eurobank αλλά με "χάλασε" λίγο αυτό το ότι ο ένας μου λέει 3/1/2025 παραλαμβάνουμε και στέλνουμε και σήμερα που η κοπέλα ανέφερε ότι θα πάει για 22/1 (ή γενικά 20 εργάσιμες μέρες από την παραγγελία).
Αλλά ευτυχώς που κοίταξα και το πλαίσιο καθώς κοίταζα μόνο skroutz/best και το ξαναλέω, δεν θα έπρεπε σαν πλατφόρμες να επιτρέπουν το scalping, και τον είδα εκεί στα 600€ τα οποία είναι και αυτά πολλά αλλά...

Το scalping το κάνουν amd και intel με paper launch έτσι ώστε να ανεβάσουν οι ίδιες τις τιμές. Μετά το ξεκινάνε οι ίδιοι οι χονδρεμποροι από τοτε οποίους θα εισάγουν τα σκρουτζομάγαζα. 

Το πρόβλημα είναι το ψηλό msrp όχι το scalping.

Επεξ/σία από tzavardin
Δημοσ.
11 minutes ago, tzavardin said:

Το scalping το κάνουν amd και intel με paper launch έτσι ώστε να ανεβάσουν οι ίδιες τις τιμές. Μετά το ξεκινάνε οι ίδιοι οι χονδρεμποροι από τοτε οποίους θα εισάγουν τα σκρουτζομάγαζα. 

Το πρόβλημα είναι το ψηλό msrp όχι το scalping.

Κάτσε για να το πιάσω σωστά, το πρόβλημα είναι πχ ότι λέει ο κατασκευαστής μια τιμή πχ 500€ και όχι ο κάθε σαρδανάπαλος που εκμεταλλεύεται μια κατάσταση και αντί να το έχει κοντά στα 500€ το βάζει 1100€;
Ας πούμε ότι ο κατασκευαστής έλεγε αντί για 500€ πχ 300€, οι σαρδανάπαλοι δεν θα το βάζαν πάλι 1100€ ενώ υπάρχει η ίδια κατάσταση; Το έπιασα λάθος;
Νομίζω σε τέτοιες καταστάσεις που ζούμε είτε με τις GPU είτε τώρα με την εν λόγω CPU δεν παίζει κανέναν ρόλο το MSRP αλλιώς θα βλέπαμε και τα "σοβαρά" καταστήματα πχ πλαίσιο να βάραγε 1500€ αν τα σκρουτζομάγαζα την έχουν 1100€.
Εξακολουθώ να έχω την άποψη ότι το σκρουτζ και το κάθε σκρουτζ θα έπρεπε να παίρνει μέτρα για την προστασία του καταναλωτή και να βγάζει από την πλατφόρμα του αυτά τα ρεμάλια ή έστω να βγάζει μια προειδοποίηση που να λέει ότι "η τιμή του καταστήματος διαφέρει σημαντικά προς τα πάνω από την ενδεδειγμένη τιμή" έτσι ώστε να ξέρει ο πελάτης ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δημοσ.

Σήμερα παρέλαβα από Msystems στα 569ε. Ξεκίνησαν να έρχονται σιγά σιγά κομμάτια και εκτελούνται κάποιες παραγγελίες που είναι σε εκκρεμότητα.

Σε αναμονή μνημών και μητρική τώρα και ξεκινάει το έργο.  😎

• Like 6
Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!!Έκανα update το τελευταίο bios για τη μητρική μου (b650 pg lightning).Πέρασα πάλι όλες

τις ρυθμίσεις χειροκίνητα σε bios.Το ryzen master δεν το έχω ανοίξει ακόμα.Θέλει ξήλωμα και install πάλι?Αν δε το ξαναβάλω ποτέ χάνω κάτι?

• Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, spi79 είπε

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!!Έκανα update το τελευταίο bios για τη μητρική μου (b650 pg lightning).Πέρασα πάλι όλες

τις ρυθμίσεις χειροκίνητα σε bios.Το ryzen master δεν το έχω ανοίξει ακόμα.Θέλει ξήλωμα και install πάλι?Αν δε το ξαναβάλω ποτέ χάνω κάτι?

Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα με υγεία!

Όχι δεν χρειάζεται το Ryzen master. Εγώ έχω κάτι χρόνια να το εγκαταστήσω σε αμδ σύστημα.

Ότι κάνω το κάνω από bios.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 24/12/2024 στις 4:58 ΜΜ, zacharias99 είπε

Παιδιά στο πλαίσιο με την προοθητική της eurobank βγαίνει έμμεσα 540 ευρώ και είναι από σοβαρό μαγαζί...

Όποιος τον θέλει πραγματικά να τον πάρει από εκεί...

θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να πέσει κάτω απο 540 που στην ουσία έχει τώρα.

Το θέμα είναι πως ναι μεν δίνει 60€ επιστροφή αλλά μόνο με πιστωτικές κάρτες Eurobank χωρίς όμως άτοκες δόσεις οπότε τα 60€ γίνονται λιγότερα ανάλογα του πόσες έντονες δόσεις θα τον βάλεις..πχ στις 12 δόσεις ο τόκος είναι 25€ άρα και η επιστροφή 60-25=35€ οπότε τον παίρνεις 565€ και όχι 540€.

Στις 24/12/2024 στις 8:28 ΜΜ, konik είπε

Asus B650E-F  ή X870 σε σύστημα με r7 9700x και 7900 xt?

B650E+USB4 = X870

Πάρε την φθηνότερη που θα βρεις εκτός και αν χρειάζεσαι τις θύρες USB4..

• Like 1
Δημοσ.

Από ότι φαίνεται Asus και Asrock (3.15) έχουν αποσύρει τα τελευταία stable BIOS με το AGESA 1.2.0.2b καθώς ορισμένοι χρήστες έχουν θέμα με non bootable systems και από ASUS υπάρχει ενημέρωση για το εξής "1.2.0.2b does seem to have issues with DRAM OC for some users, predominantly with a-die modules".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, xartemporas said:

Απο ονόματα πάντως, η Amd, όταν δεν αντιγράφει την Ιntel, σκίζει... Αυτό το Fire Range σε λάπτοπ, ποιός το σκέφτηκε ? :)

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, manik είπε

Από ότι φαίνεται Asus και Asrock (3.15) έχουν αποσύρει τα τελευταία stable BIOS με το AGESA 1.2.0.2b καθώς ορισμένοι χρήστες έχουν θέμα με non bootable systems και από ASUS υπάρχει ενημέρωση για το εξής "1.2.0.2b does seem to have issues with DRAM OC for some users, predominantly with a-die modules".

Η Asrock έχει ήδη βγάλει το 3.16, το οποίο απλά προσθέτει καλύτερη υποστήριξη για phoenix.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν 2 μέρες έκανα update όλα καλά μέχρι τώρα,αλλά όντως το bios δεν υπάρχει πια στην asrock

Screenshot 2024-12-28 024530.png

Screenshot 2024-12-28 024810.png

Επεξ/σία από spi79
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...